Inlägg

Inlägg som Lastviking har skrivit i forumet
Av Lastviking
Skrivet av Vintervilan:

Min default gateway har blivit 192.168.2.1 (från tidigare 1.1) och det är min router. Gissar på att det vart en ip-konflikt som gjort att min router fått nytt ip?

Kommer inte in på modemet nu sedan jag kopplade in min router. Ska se om jag kan koppla datorn direkt till modemet för att se, återkommer.

Kan också va Asus routern som är boven....jag hade det problemet hemma hos mor och far så jag tog bort den.

Av Lastviking
Skrivet av SplendidPerformance:

Mhm. Beställde mitt Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming OC ifrån en butik sedan 10 juni.
Behöver jag berätta för er att det inte har dykt upp än!?.
Butiken får inga svar alls ifrån deras leverantör om när korten kan komma eller vad det är som är problemet med tillverkningen?
Söker med ljus och lykta på nätet själv om vad det är som gör att korten inte dyker upp?
Riktigt illa av tillverkarna att inte kunna gå ut med lite info till sina kunder. Oacceptabelt helt enkelt.

Jag beställde den 20160530 och har inte fått kortet än...så du ligger nog ganska långt bak i kö listan.

Av Lastviking

Åter till tråd topicen...Vad är det som händer...sitter flera och väntar i onödan på något som inte kommer in....och kommer korten in så har våra ordrar blivit makulerade och vi hamnar sist i kön igen och får betala 7990 istället för det vi skulle betala från första början ca 7300. Är det vårat fel att nvidia och asus inte kan hålla vad de lovar...utan bara kör en pappers lansering.

Ett inlägg som har gjort mig att fortsätta vänta...

#16225632

Av kinc 2016-06-22 18:07
Skrivet av Markusas:

@kinc kanske kan ge oss något hum om hur många kort som kommer att anlända till norden de kommande veckorna. Det vore trevligt med en kvalificerad gissning. Måste ju finnas en båt/flyg någonstans med ett gäng kort. Hur många kort produceras en normal dag i fabriken/-erna och hur lång tid tar produktionen från start tills de börjar transporteras?
Gå till inlägget

Det har kommit in en stor leverans av ROG Strix GTX 1080 i Nordiska kanalen denna veckan. Men jag är säker på att detta är det mest eftertraktade grafikkortet i denna prisklassen vi någonsin släppt. Så även om tillgången är något bättre än den generellt är vid lansering som dessa så gäller det att förboka om ska ha ett kort så fort som möjligt. Kommer dröja så sent som till slutet av Juli innan lagersaldon hos ÅF är gröna. Det trillar in kort hela tiden så min rekommendation är att ställa sig i kön nu om man är sugen och inte vänta på att det visar grönt hos ÅF.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
så dyker denna tråd upp i natt.....mitt kort ser ut att va bokat fortfarande, makulerar de min order utan förvarning så kommer jag kräva pengarna tillbaka m.m

#16358703
Alina är totalt värdelösa

De har makulerat min order utan min vetenskap för de inte kan leverera produkten till beställningspriset jag fick.

beställlde 2016-05-29 ASUS GeForce GTX 1080 ROG STRIX 8GB DirectCU III OC 7199:-

Idag kostar den 7 999:-

Varje vecka fick jag svar.. de kommer in nästa vecka, leverantören har skjutit upp leveransen osv.

Sista gången jag sätter min fot där iaf.

Av Lastviking
Skrivet av Aeig:

@Lastviking: "Slänga ut mer pengar"? Häv ordern och kräv återbetalning, det är inte särskilt svårt. Villkoren som butikerna har statuerar tydligt exakt scenarion som dessa, om konsumenterna inte bemödar sig med att läsa igenom eller ta ställning så får dom skylla sig själva, det är kundens pengar, är man inte nöjd tar man sin business någon annanstans.

Vi lever i en tid där individen är friskriven från allt ansvar, jag hade personligen bokat av efter dom första 3-4 veckorna, lämnat feedback och därefter bytt leverantör / kort.

MVH

Jag va väl otydlig men priserna har gått upp på korten så vi måste lägga till mera pengar för att få ett annat 1080 kort.

Av Lastviking
Skrivet av Aeig:

@Piederman: Du har ju dock dig själv att skylla, att vänta såpass länge på ett grafikkort är oacceptabelt och det finns alternativ därute, har du ingen möjlighet att avboka och köpa ett annat från annan ÅF?

MVH

Vet inte om det går säga du har dig själv att skylla...inte kundernas fel att Asus m.f gör en pappers lansering och inte kan hålla vad de lovar...visst det går att byta till ett annat 1080 kort men då måste man ju helt plötsligt slänga ut mera pengar för en biligare modell. Hade jag varit Asus eller någon annan tillverkare som hade låtit mina kunder vänta mer än 3 månader så hade jag nog sätt till att de hade fått ett 1080TI istället för 1080 när de har fått väntat på sina kort så länge.

Av Lastviking

Nu har det gått 3 månader sen jag har beställt mitt oc kort men fortfarande så sitter jag här utan mitt grafikkort vad händer...Kommer jag få kortet precis innan 1080TI kommer ut så kommer jag gå i taket...detta är pinsamt..

Av Lastviking
Skrivet av Manne Saint:

Skippa glasögon och skaffa linser - det fungerade bättre på mig och olika brytningsfel och sånt är lätt fixat med linser.

Håller med om detta, man ser så mycket bättre med linser.

Av Lastviking

Paketeringen är ju tyvärr brist fällig från inet, det har varit bättre för, det ska inte ramla ur saker från paketen när man hämtar det på ica och går ut ur butiken, nu va det bara pingvin stången som ramlade ut..men det ska inte va så ändå så försök att få till kartongerna bättre, låder och andra saker i kartongen har fortfarande varit hela i mina paket som tur är.

Av Lastviking
Skrivet av matadoren:

Haha nope beställt strix oc från alina 28maj
Väntar fortfarande.

Har väntat sen 30 maj från alina har som du inte fått mitt kort än.

Av Lastviking

Xiaomi Redmi 3 Pro 3GB RAM eller dylikt har väldigt bra batteritid.

Av Lastviking
Skrivet av Ronakmaster:

är denna bra https://www.netonnet.se/art/komponenter/grafikkort/nvidia/asu...
eller ska jag vänta på oc versionen ?

Med tanke att jag och flera har väntat mer än 2 månader på oc versionen så skit i asus...de kan inte ens ge ett svar när korten kommer in. Tragiskt. Asus har gjort någon pappers lansering av oc kortet som de inte kan tillverka inom rimlig tid.

Av Lastviking
Skrivet av Satoki:

La min beställning 2016-07-04 (ASUS GeForce GTX 1080 8GB ROG STRIX DC3 OC) och status har nu ändrats till "Packas"!

gött själv har jag väntat sen 20160630 men från alina inget kort än...

Av Lastviking
Skrivet av Neufar:

Hej på er,

I ren frustration av att en viss svensk återförsäljare som utlovat mig ett Asus gtx1080OC imorgon, men som nu återigen ändrat sig....!
Funderar jag istället på att beställa mig ett STRIX-GTX1080-A8G-GAMING.
Detta då jag fick hem min ASUS PG287Q igår och sitter med ett grafikkort från medeltiden, är jag inte så sugen att vänta tills tidigast 2 sep..

Någon mer här som sitter på ett och kan uttala sig om överklockningspotentialen?

Med referens till tidigare inlägg på SweC från Asus "A8G är ROG Strix 1080 DC3 Advanced. Vi har introducerat detta på begäran från framförallt systembyggare, eftersom ROG Strix 1080 DC3 (8G) kommer helt utan överklockning från fabrik. 8G och A8G är alltså från "samma batch" av GPUer och skillnaden mot O8G (ROG Strix 1080 DC3 OC) är att 8G/OC har "handplockad" GPU." har man ändå potentiallen att få ett väldigt fint chip?

Tacksam för snabb hjälp och stöd. Vill gärna beställa ikväll så helgen är räddad.

Eftersom Asus inte kan hålla vad de lovar skulle jag köpa något annat. Palit eller något annat.

Av Lastviking

ASUS GeForce GTX 1080 8GB ROG STRIX DC3 OC Korten/Leveranstid m.m

Hej Asus,

Det är nog många av oss konsumenter som börjar bli väldigt väldigt trött på att få vänta på dessa kort nu som inte kommer...Återförsäljarna och Asus anställd säger att de snart kommer. Men det har fortfarande inte kommit in många kort än....jag har väntat sen 2016-05-30 och flera har väntat längre. Vad är det som händer?!, i mitt sälj yrke så skulle det aldrig fungera att hålla på så.

Och nu börjar till och med vissa återförsäljare säga att de vill ha mer betalt?!... Det är väl inte konsumenternas fel att "NI" inte kan leverera kort i tid. Jag hoppas verkligen ni hjälper era återförsäljare så inte vi måste betala mera...och sen GER oss en klar bild när korten kommer och vilken mängd.

Jag hoppas ner ordnar till oredan ni har ställt till med... Två jävla månader?!?! och ingen vettig information.

Av Lastviking

Först tvingas vänta på ett kort i ca två månader och sen betala mer....det är jävligt lågt.

Av Lastviking

2175:- + frakt

Av Lastviking

2100+ frakt

Av Lastviking
Skrivet av captur605:

@Lastviking:

vad han får i klock påverkar inte vad ett annat kort klarar.. det är rent lotteri.. mitt Palit Gamerock icke-oc slår de flesta oc varianterna.. har även sett folk med palits oc variant som klockar sämre än mitt icke oc...

så köp ett tyst kort o hoppas på tur

Mjo så brukar det ju alltid va därför brukar jag köpa 3st av allt men icke i detta fall , men jag vill ändå veta resultat

Skrivet av ThomaZ84:

Börjar bli lite frustrerad på Alina som inte får iväg några Asus 1080 OC, har man så dålig prio på leveranser? Jag har varit top 3 i kö sedan mitten av Juni när jag fråga första gången.

Första dom lovade var 21 Juni, sedan slutet av Juni, sedan sa dom 2veckor vid slutet av Juni, nu säger dom slutet av Juli.

Segt att vänta, men har bokat den till 7199kr.

Är lite fundersam om Alina har så stor koll eftersom när jag ringde så sa de att det va bara jag som hade förbokat Asus 1080 D3 OC kortet.

Av Lastviking
Skrivet av Kejsare102:

Var nog en bra idé att boka en annan modell. Jag fick ett av två kort som kom in i lager, så det skulle säkert dröja en månad till innan de fick in tillräcklig med kort för att kunna leverera till dig.

Smått överraskad att Asus har sådana stora problem att leverera kort, men jag antar att det är sånt som kan hända när efterfrågan är så stor som för detta kort.

Klocka gärna ditt kort nu i helgen så jag vet hur jag ska göra(om jag ska ta en annan tillverkare istället)...Jag ska vara 1 i kö hos Alina men de har troligen inte fått några kort än.

Av Lastviking
Skrivet av Netforce:

jag förbokade ASUS GeForce GTX 1080 ROG STRIX 8GB DirectCU III OC den 2016-05-27 och fortfarande vet de inte när de kommer.
Efter som Alina är det så Uppsala som delar ut dom mellan butikerna. Var inne idag hos Alina i sthlm och de hade inget prelimuärt datum.

Sitter i samma sits men la min order 20160530...när jag ringde in så sa de att jag va den ända som har beställt ett DirectCU III OC så jag låg först i kön men det verkar ju stämma så där när du har ett på order också. Dröjer det mer än 2v till så byter jag till ett Palit och bojkotar Asus för gått.