Inlägg

Inlägg som erazerswe har skrivit i forumet
Av erazerswe
Skrivet av fieskmask:

Ja, jag har klickat på den och texten kommer upp med ljud, längre än så går det inte.
Tar det tid att ladda?

Jo det tog en bra stund för mig, men ska komma upp "preparing textures" uppe till vänster efter et tag

Av erazerswe
Skrivet av fieskmask:

Är det någon som vet hur man startar "Demot"? Laddade ner via Epic Launchern och har installerat CitySample men händer ingenting.

Kommer fram till att ladda City och får upp rekommenderade specs samt ljud men ingenting mer händer.

Jag visste inte heller först, men finns en "play"-knapp i editorn, jag klickade bara på den.
https://imgur.com/a/holbrJX

Av erazerswe

Läste att The matrix awakens "demot" släppts till PC nu. En av utvecklarna har lagt upp en Google drive-länk men den har haft för många requests (den är runt 18GB jämfört med 90 om man tar hem det via unreal-marketplace.) Vore fint om någon vänlig själ kunde lägga upp en torrent, sjukt sugen på att testa detta!

Av erazerswe
Skrivet av palusa:

Gick från i7 10750h (6 kärnor) till i7 12700h. Brutal skillnad. Kanske är större skillnad på laptopar men märks i fps samt hur jäkla mycket snabbare allt laddar. Allt från Windows tills spel är brutalt snabbt.

Jo men precis, just att allt laddar så mycket snabbare, tex rdr2 laddar ju dubbelt så snabbt nu och då svettas inte ens cpun, den förra fick slita som fasen bara när den laddade story-mode

Av erazerswe
Skrivet av KorvMos:

Har tagit steg 1 kärna pentium 4 på första datorn, sedan core2duo, sedan en 2600k och nu en 3700X. Så dubblerat mellan varje dator. Men frågan är om det även blir så nästa gång

8 här, uppgraderade nyligen till en Ryzen 3700X jag med, satt innan på en FX 6350 (6 cores) Trodde inte det skulle vara så stor skillnad som det var men är ju som natt o dag hur mycket snabbare 3700X är jämfört med min förra.

Av erazerswe
Skrivet av pokerproffset:

Jag har alltid gillat storyn i spel, i takt med att allt mer och mer gått över till online så har intresset svalnat. Assassins creed som var ett av de bättre spelen har förstörts. GTA V har mjölkat sista spelet i 11 år nu med online.
Så ja det var längesen jag spelade, sista spelet jag spelade var Red Dead Redemption på pc, grymt bra spel.

Yes red dead redemption (2) antar jag du menar, grymt spel, inte många story-drivna spel som fått mig så tagen som det, skulle vara första The last of us då

Av erazerswe
Skrivet av Alphahanne:

Vill du köra bilsimulator köp en ratt med pedaler. Även om det går köra med handkontroll så är känslan och realismen så mycket bättre med ratt. Behöver inte köpa värstingratt, undvik bara de billigaste.

Jodå, jag vet, hade en logitech Momo tidigare men den gav upp tyvärr så sen har det blivit med dosa.

Av erazerswe
Skrivet av chksix:

Har nog skrivit i tråden tidigare men vill ge motvikt till "allt var bättre förr". Jag kör All In på Assetto Corsa Competitione. Kör racing som om det var en riktig bil (ungefär) så jag försöker alltså förbättra min racing och bilhantering. Det gör att det inte blir "spelande" för när jag tar på VR brillorna i riggen så är jag i bilen "på riktigt". Batteriet till HTC Viven gör att det blir naturlg paus för batteribyte och vila efter ca 2 timmar. Då får man ta tag i hushållsgrejerna.

Sen har jag andra spel inom simulationsgrenen också...

Lite off topic här men funkar Assetto corsa att köra med en xbox gamepad eller blir det för knepigt? Gillar simulations o vill se ett GTR 3 också, lirat gtr2 som bara den förut

Av erazerswe
Skrivet av basn:

"tid över" det är nått man säger för att man inte prioriterar det.
Inte att man inte har tid, tid är prioriteringar, det lärde man sig snabbt när man skaffa sig barn.

Visst, fast då blir det väl ändå "tid över" (när ungarna lägger sig o så)

Av erazerswe
Skrivet av Pauls711:

Fyller 70 i år och är inne på andra rundan av Cyberpunk 2077 och kommer inte att dra ner på spelandet men det blir färre och endast de spel som jag verkligen gillar ex tidigare Metro Exodus. Jag väntar hellre på att spel skal mogna och alla stora fel borta som ex började jag spela Cyberpunk i December.

Coolt som fasen med "äldre" gamers tycker jag. Har tom fått farsan som är 71 att testa senaste Microsoft flight simulator o han tycker det är skit-skoj och är så imponerad av hur snyggt det är 😋

Av erazerswe
Skrivet av najdorf:

Jag är 58 år och har inte slutat spela, ungarna har flyttat hemifrån så vi har mycket fritid frugan och jag. Men då jag spelat i 20 år så krävs det nåt alldeles speciellt för att dra igång ett nytt spel då man sett/spelat det mesta i genren. gav death stranding 70 h av mitt liv sen tog lusten slut, köpte Doom eternal men reflexerna hänger nog inte med .Metro Exodus och Mass Effect triologin var dom senaste jag slutförde. Vad som passar mig bra är att köra simulator; Assetto Corsa och Competizione samt Automobilista, dessa kan man ratta ett par timmar när lusten faller på, sen kan man plocka bort ratten tills nästa gång det lockar. RDR2 ligger i steambiblioteket och väntar , kanske jag startar upp det nån gång.

Tycker absolut du ska testa RDR2, ett av mina topp 3 spel ever, och jag har lirat massor av story-drivna spel under mina 46 år. Story, karaktärer, miljöer, ljud, allt är fasen top-notch i det anser jag. Sen,om man som jag växte upp o kollade en massa wild-west filmer/serier så gör det ju spelet ännu bättre tycker jag. Är på min andra playthrough nu och hittar fortfarande massor av saker jag missat första gången. Ibland roamar jag bara runt med min häst o utforskar ställen jag inte varit på, jagar, fiskar, hittar random events. Underbart spel helt enkelt

Av erazerswe
Skrivet av fermia:

Enda jag märkt sen jag passerade 45 är att jag inte orkar sitta i timmar och spela utan nu blir det max några timmar i veckan..
Däremot har jag märkt att jag inte blir lika arg längre när jag lirar som jag kunde bli när jag var yngre haha

Haha precis lika för mig typ (jag är 46) Visst kan jag sitta några timmar i sträck med något spel jag verkligen gillar T.ex RDR2 men det känns nästan som avkoppling jämfört med fps typ cod/bf, de spelar jag inte alls längre (känns lite för hetsiga numera tycker jag) Sen kan det även gå typ en vecka eller så då jag inte spelar alls utan hellre kikar YouTube när andra spelar. Men spelsuget kommer alltid tillbaka så småningom.

Av erazerswe

Kör tillägget FVD speed-dial i Edge där jag lagt de sidor jag kollar mest

Av erazerswe
Skrivet av Klubba:

Det verkar ju som en mer rimlig skillnad med 2 färre RT-cores, guru3d måste haft en ovanligt dålig run med sitt 3060 eller så är det för de testade på en äldre version som poängen skiljer en del.

Ah ok yes, kollade inte guru3d-resultaten 😋

Av erazerswe
Skrivet av Klubba:

Varför är min laptop med RTX 3060 ungefär 35% snabbare än ett stationärt 3060? o_O

Var tvungen att jämföra specs och mobile verkar högre specad på vissa saker:

Mobile:
Shading Units 3840
TMUs 120
ROPs 48
SM Count 30
Tensor Cores 120
RT Cores 30
L1 Cache 128 KB (per SM)
L2 Cache 3 MB

Stationärt:
Shading Units 3584
TMUs 112
ROPs 48
SM Count 28
Tensor Cores 112
RT Cores 28
L1 Cache 128 KB (per SM)
L2 Cache 3 MB

Så lite fler shaders och 2 extra RT cores, men samtidigt halva mängden minne med lägre bandbredd, lägre klockhastighet och 75W TDP VS 170W. Ändå lite konstigt att mobile ger 35% högre RT prestanda tycker jag o_O, är ju märkbart stor skillnad

Ja det undrade jag också då jag sitter på stationär med ett 3060 12GB. Hur som helst detta fick jag.
Poäng:2363
Operativsystem:Windows 10 pro 21H1 build 19043
Grafikgränsnitt:Vulkan
Grafikkort:Gigabyte RTX 3060 12GB
Processor:Amd Ryzen 3700x

Poäng:2369
Operativsystem:Windows 10 pro 21H1 build 19043
Grafikgränsnitt:DX 12
Grafikkort:Gigabyte RTX 3060 12GB
Processor:Amd Ryzen 3700x

Av erazerswe

Vanheden, lysande! 🤣

Av erazerswe

Bytte från lastpass till bitwarden för något år sedan. Var väldigt enkelt att importera från Lastpass till Bitwarden dessutom så tog inte många sekunder innan allt var klart, tycker den är hur smidig som helst.

Av erazerswe
Skrivet av MiLeS:

Har ett Corsair 850W som rullar i över 10 år nu, funkar kalas!

Ett Cx 650 här, funkar också fint fortfarande

Av erazerswe

122 +/- 2.3 (Firefox 96.0.3 64-bit)
135 +/- 1.6 (Edge Version 98.0.1108.43 64-bit)
AMD Ryzen 7 3700x 2x8GB Corsair Vengeance DDR4 3200MHz

Av erazerswe

Har en led som lyser väldigt tydligt blått när den är på, men om nån nu mot all förmodan skulle lyckas slå på den utan att led:en lyser , ja då får de väl kolla då...