Inlägg

Inlägg som Umedalen har skrivit i forumet
Av Umedalen
Skrivet av kwame:

Begagnad, 5500kr utan skärm kan säkert prutas ner till 5000:
http://www.blocket.se/stockholm/SKARM_GAMINGDATOR_i5_4670K__G...

Fördelar jämfört med nuvaranda ovanför denna posten:
Processor: 4670K, piskar 4400, upplåst så den kan klockas bra = mer framtidssäkert.
SSD: Tro mig, SSD är bland det bästa köpet jag gjort. Du får även med 1TB HDD samma som ovan.
Grafikkort: GTX 680, presterar ungefär som ett GTX 770, piskar 270X ganska hårt.
Nätagg: Corsair 750W guld, tystare, mer effektivt och mer kraft.

Du slipper köra helt efter budget då du kör på begagnad. Den där datorn är relativt ny så du har även garanti på delarna, dock inte hundra på hur det blir då du blir ägaren men tror inte det ska va nåra större problem. Hur som helst, du får en dator som är 2000KR billigare samtidigt som varenda del i datorn är dyrare och bättre. Speciellt grafikkortet och ett enormt plus med SSD.

edit: för er som tycker det är osäkert med blocket, det finns nuförtiden något som heter blocketpaketet. En tillägstjänst på 100 SEK, dock värt det. Varan blir skickad, du får 24 timmar på dig att kontrollera så att varan innehåller det som den ska samt att den fungerar som den ska. Sedan ska du gå in på deras hemsida och "godkänna" varan, då betalas pengarna ut till säljaren.
Har du inte fått vad som egentligen skulle ingå, så tar du bara fraktsedeln som följde med paketet och skickar tillbaks varan.

tack för tipset, men det står i annonsen att den inte ska skickas.

Av Umedalen
Skrivet av Aldhissla:
Dold text

Sådär, tittat igenom lite och gjort om en rekomendation jag gav till en annan tidigare på forumet i förra veckan:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6740734/kaveri6000krhttp://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png
http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6740734-00.png

Chassit kan du dra ner till exempel om du vill spara 300kr där, men detta chassit är trevligare å jobba i och jag tycker verkligen att du kan lägga ner en liten extra krona på det.

Annars så har du kaveri som är processor med inbyggd graffikkort som ska klara bf4:a på low men lol och dota ska fungera utan större problem för 60 fps. Du har kraftfulla minnen för att du behöver få upp dessa till max för bästa möjliga grafik. la till en lite bättre cpu kylare så att du får det svalt och fint samt att det gör överklockning enklare (och chassit MYCKET tystare) Detta är dock också något du kan räkna bort om du verkligen inte vill ha det.

Väljer du att ta bort cpu kylare samt billigare chassi så kan du välja att köra en ssd istället, vilket iofs får windows att kännas snabbare men då får du ett mer högljut chassi. kan du sträcka dig lite över 6000kr så ta det jag pekade ut plus ssd'n och du får något jag är övertygad om att du kommer få något att vara nöjd över för en tid frammåt. Ge gärna feedback!

PS: eftersom AMD marknadsför denna processorn med att den själv ska klara bf3 samt att inet har chyssta priser så är det rabbat på processorn samt att du får Thief och BF4:a på köpet, vilket kan vara roligt!

!!Och självklart glömt inte!!
Fraktfritt Sweclockers

tack så hemskt mycket för hjälpen, väldigt schysst!:)

Av Umedalen
Skrivet av kwame:

Köp begagnad.
Jag köpte min dator i sign begagnad för 6800, nypris 14000. Köpte den 1 månad gammal.

du måste ha haft otroligt tur isf.

Skrivet av Aldhissla:

Hej Ume!

Vilka spel spelar du? Gör en lista så ska jag se över den.

Skickades från m.sweclockers.com

grejen är att jag inte spelar så mycket spel. Typ lol, dota 2, kanske ska börja med några fps som: cs go, bf4 osv. Det blir nog mer när jag får datorn. Men jag har inte så stora krav egentligen. Jag behöver inte maxa alla spel med 70 fps.

Av Umedalen
Skrivet av FABRiKEN:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6740230/spel-redigering

Sluta kompromissa, köp en bra PC direkt så slipper du ångra dig senare.
Jag vet att alla säger det till dig och ja, det suger. Men det finns en anledning till varför alla säger det. Spara lite längre så kommer du inte ångra dig.
Så om du i dagsläget ska köpa en komplett PC så måste du kompromissa på grafikkort och processor för att klara 5500-6000.

Här är ett förslag på en bra PC: http://www.inet.se/kundvagn/visa/6740230/spel-redigering

tack för att du svarade, jag förstår vad du menar, men 9,7k är för mycket. Jag kommer inte ha nytta av den prestandan som den har. Jag kan kanske gå upp lite i pris men inte mer än 7k.

Av Umedalen

Bästa speldatorn för 6000-7000

Hej, jag vet att det inte uppskattas att det kommer nya trådar hela tiden men jag behöver hjälp. En stationär dator som håller måtten för de nya spelen och är snabb i filmredigering etc. Jag har en budget som jag nog inte går över. Det är inget problem att montera själv. Operativsystem behövs med.

Hoppas att jag kan få lite hjälp. Har läst i massa trådar men hittade inget som var till nytta.

Av Umedalen
Skrivet av Anders9110:

Ja för runt 5k så får du inte speciellt mycket bättre det du kan göra är att vänta på en rea.

Okej, jag får ta och göra det.

Av Umedalen
Skrivet av Anders9110:

Svårt att säga faktiskt GT 730M och I3 3110M+HT kommer ge bättre prestanda men endast ifall du väljer att sänka upplösningen från 1080P till 720P

Ifall du har tänkt att att använda den naturliga upplösning så är Acer laptopen förmodligen fortfarande lite bättre än Packard Bell laptopen men inte speciellt mycket.

Tack igen för att du hjälper mig. Men är det här de bästa spellaptoperna som man kan få för runt 5k?

Av Umedalen
Skrivet av Anders9110:

AMD CPU duger till det mesta men prestandan är sämre än Intel kvaliteten är det ingen skillnad på.

Det är främst spel och saker so, kräver mycket av CPU som man märker att AMD är sämre än intel men för websurfning och video uppspelning så märker man ingen större skillnand.

så tror du att acern eller packard bell skulle klara spel bättre än hpn? Vilken skulle funka bäst för specifikt spel?:)

Av Umedalen
Skrivet av Anders9110:

Packard Bell
+ Quad core CPU Intel
- 4 gb RAM
- GT710M

HP
+ Lite bättre GPU
- AMD CPU
- Demo ex

Edit http://www.inet.se/produkt/1971577/acer-aspire-v3-571g-i3-4gb...

Kan vara ett alternativ Full HD IPS skärm samt okej GPU för 5000 kr och i3 3110 är minst lika bra som en A8 4500M.

Tack för svaret. Ska defenitivt lägga till acern som ett alternativ.
En fråga bara. Är Amd CPU generellt av sämre kvalitet än andra? isåfall varför?

Av Umedalen

jag kan bortse från den sista hpn för att den har en död pixel.

Av Umedalen

vilken är bäst av dessa

Hallå! Jag söker efter en laptop som har ett grafikkort som klarar spel hyfsat, det behöver inte vara något värstingkort. Den kommer användas till det mesta. Musik, film mm. En allround-dator. har en budget på 5k och jag har hittat 3 som jag såg som alternativ. Jag vet att 5k är väldigt snålt för en dator så är alla datorer just nu på rea. Jag har inte så bra koll på datorer och vilka komponenter som är bäst och jag har sökt runt på forumet och google men inte hittat något vettigt. Så jag undrar.... Vilken skulle ni på SC rekommedera av dessa 3 laptops:
http://www.billigteknik.se/dator-for-hem-och-kontor/9320-hp-e...

http://cdon.se/hemelektronik/acer/packard-bell-i7-3632qm-4gb-...

http://www.billigteknik.se/speldator/10102-hp-envy-m6-1103eo-...

är såklart också öppen för andra alternativ. Hoppas någon kan hjälpa mig.

Av Umedalen

Jag spenderar typ 1 timme om dan på osrs.

Av Umedalen
Skrivet av Hardmonkey47:

har du testat att köra alla dirvrutiner än? Annars så är det nog adaptern. Är inget pro på det här men hoppas att jag kunde hjälpa lite

vet inte vad du menar med att köra alla drivrutiner.

Av Umedalen

Micen har slutat fungera.

Min mikrofon till mitt siberia v1 headset har slutat fungera på min laptop. Jag använder mig av en usb adapter för 3,5 mm hörlur och mikrofoningång. Allt har fungerat perfekt tills en dag helt plöstligt så slutade den att fungera. Det enda man kan höra ur den är när jag blåser. Jag har testat den i en annan dator och då fungerar det. fast då utan usb adaptern. Jag har också ominstallerat drivrutinerna för usb adaptern och då fungerade det en stund men sen dog den igen. Jag har också kollat så att den sitter rätt och att är inställd som standardenhet. http://gyazo.com/94f217c816ab28685db8f5a57b50c2e4 En sak som jag tycker är konstig är att volymen står på fullt hela tiden.

OS är Windows 7

Vad kan vara fel? Usb adaptern kanske?

Av Umedalen

Kanske lite för sent men men.
Om du avinstallerar det medföljande programmet så kommer det funka. Allt sparas ändå på tangentbordets minne så alla inställningar och macros är kvar.

Av Umedalen

Jag hade samma problem då jag använde mig av en VGA kabel. Det är en analog kabel och om ett stift går sönder så kan skärmen börja flimra. Problemet försvann när jag bytte till en hdmi:)

Av Umedalen

Jag har nyligen skaffat ett func kb-460. Grymt tangentbord som konkurerar med de betydligt dyrare mekaniska tangentborden. Cherry mx red passar bra för mig och macro funktionen funkar väldigt bra och programmet är väldigt lätthanterligt. Den röda bakrundsbelysningen ser riktigt bra ut. De två USB huben funkar också fint.

Rekommenderar detta tangentbordet starkt om du inte vill lägga ut lite mer pengar för ett aningen bättre.