Inlägg

Inlägg som zargotlewl har skrivit i forumet
Av zargotlewl

@bärplockaren: hmm misstänkte nästan att det skulle vara något sånt.. Ska försöka få mina händer på en ny dvi adapter och sen är det bara hoppas att min nya skräm kommer snarast! Tack för hjälpen iallafall

Av zargotlewl

@bärplockaren: Skärmen är en gammal fujitsu siemens, vet ej exakt hur gammal. När jag lyckades få bild på den igår så kopplade jag ur min andra skärm under omstart. Kan tilllägas att skärmen som ej fungerar är kopplad med en vga>dvi-i adapter då jag inte har vga uttag på mitt grafikkort. Men under dagen har den inte velat starta när bara den är inkopplad

Av zargotlewl

Problem att få bild på andra skärmen.

Hej! För ett litet tag sedan så vägrade en utav mina skärmar att få signal. Datorn hittade skärmen utan problem men jag fick ej bild. Provade ett par kablar och även min TV men fick ej någon bild.
Under gårdagen så startade jag om datorn efter en installation av drivrutiner och fick helt plötsligt bild i en kort stund på skärmen som tidigare inte fått bild. Startade om datorn några gånger och fick då fungerade den.
Dock så slutade inte mitt problem där, tidigare idag var det ett strömavbrott i min lägenhet, tyvärr så vill inte skärmen få bild igen efter det.
Lyckades som få bild fram till login skärmen. När den lyckas komma så långt så blir det en stor "boll" med färger över skärmen sen slocknar den igen.
Någon som har haft liknande problem och löst det eller har något tips på vad man kan göra?

Tack.

Av zargotlewl
Skrivet av kagstrom2100:

På vissa nyare moderkort finns en knapp bak på I/O panelen som man trycker på för att göra en CMOS reset, annars kan du ta ur batteriet (medans datorn är avstängd och inte får ström) i ca 5 min och sedan sätta tillbaka det. Man kan även som du säger flytta ett litet stift, ser ut ungefär så här http://pad1.whstatic.com/images/thumb/2/2e/Reset-Your-BIOS-St...

Lycka till

Hittade på knappen för CMOS reset. Hitills har klockan inte ställt om sig och jag har inte tappat uppkoppling den senaste timmen. Förhoppningsvis håller det i sig! Tack för hjälpen iallafall!

Av zargotlewl
Skrivet av kagstrom2100:

Låter verkligen som ett CMOS problem, om batteriet håller på att dö, eller något annat gått snett med batteriet så ställer ju klockan om sig till någon standard som Windows har.
Hade samma problem i början av året, var väldigt märkligt, men löste det genom en CMOS reset.
Angående att nätet kopplar ifrån låter konstigt, men datorn brukar inte må så bra när tiden inte är i sync, då en del funktioner är väldigt beroende av att tiden stämmer.

Så testa att göra en CMOS reset, funkar det inte så testa att köpa ett nytt batteri

Var lite osäker om hur man gör en CMOS reset, men kollade upp det. Provade dels att återställa BIOS till optimerade standardinställningar. Men märkte ingen skillnad. Kollade upp lite mer om det och hittade något om att resetta med en "jumper". Hittade dock inget på mitt mobo.
Får ta och dra mig till stan imorgon och köpa ett nytt batteri och hoppas på det bästa.

Av zargotlewl

Nätet kopplas ifrån ca varannan timme i samband att klockan ställer om sig.

Hej!

Har under en längre period haft problem med att min klocka ställer om sig, misstänker att det har något med CMOS batteriet(?) att göra. Men nu under senare dagar har även nätet kopplats ned i samband att klockan stannar eller ställer om sig.
När nätet kopplas bort så känner datorn fortfarande av LAN kabeln, men jag får upp meddelande om att nätverks protokoll saknas vid felsökning.
Min fråga till er är då, är det vanligt att nätet kopplas bort när det är dåligt batteri. Eller bör jag felsöka annan hårdvara för det?

Av zargotlewl

Problem med 2x skärmar till GTX780

Hallå!

Införskaffade mig för någon månad sedan en ny dator, har tidigare kört 2 skärmar genom mitt 560ti men då jag inte haft tid att koppla in allt riktigt så har jag endast kört med en skärm fram tills idag, rotade fram en vga>dvi adapter för att dra igång andra skärmen men den får ingen signal. Skärmen som inte fungerar är en BenQ GL2450 som kopplas som vga>dvi, den andra skärmen är en BenQ GL2460 som kopplas genom hdmi.
Jag har kollat så att den skärm inte fungerar står som dvi.

Någon som har någon idé?

EDIT: Tråd kan stängas, var lite snabb att kasta upp tråden. Löste sig genom att jag kopplade ur båda skärmarna sedan anslöt jag DVI adaptern före hdmi.