Inlägg

Inlägg som Consone har skrivit i forumet
Av Consone

Börjar det bli dags att uppgradera?

Hej!
Sitter och funderar på om det inte börjar bli dags att uppgradera burken inför vintern.
Det jag känner är i störst behov av att förnyas är grafikkortet, men jag är lite osäker på vad mitt nätagg klarar av.
Tanken är att slänga i en ssd också främst för windows.
Målet är att kunna spela på de högre inställningarna i Witcher 3 och förhoppningsvis nya Fallout.

I dagsläget sitter jag på följande:
i5 4440 3.1GHz
gtx 750ti
8gb ram
500w nätagg

Tacksam för tips!

Av Consone

Återställa till tidigare tidpunkt?

Hej!
Jag har ett problem och är inte den bästa när det kommer till datorer, så jag ska försöka vara så tydlig jag kan.

Jag har sen några dagar tillbaka fått upp en ruta där det står "ursprunglig värd för skriptad diagnostik har slutat fungera". Jag kan inte förstå varför den uppstår då jag inte installerat något nytt program eller gjort något annorlunda med datorn.
Jag har skannat efter virus med avast och även med malwarebytes utan att hitta något problem.

Min tanke är då att återställa till en tidigare tidpunkt då jag inte hade detta problem men är lite osäker på hur det går till. De återställningspunkter jag kan använda är de som skapats automatiskt.
För att göra detta går jag till kontrollpanelen - system och säkerhet - åtgärdscenter - återställning - öppna systemåterställning.

Om jag istället går genom start - datorinställningar - uppdatera/återställa - återställning - återställ datorn utan att dina filer påverkas, så får jag upp en ruta som säger "Det går inte att hitta återställningsmiljön." Vad betyder detta? Denna väg borde vara samma som den genom kontrollpanelen?

Det jag undrar är ifall jag kommer stöta på samma problem om jag väljer att återställa genom åtgärdscenter?

Min dator kör windows 8.1, vilket kom förinstallerat då jag köpte den från Komplett. Jag har inga skivor för windows, endast produktnyckel.

Tack på förhand!

Av Consone

Vad betyder denna ruta?

Hej!
Har de senaste dagarna börjat få upp en ruta som säger " ursprunglig värd för skriptad diagnostik har slutat fungera". Jag har inte gjort något annorlunda med datorn men det stör mig för jag vet inte vad som orsakar detta..
Bifogar en skärmdump så ni själva kan se det. Tack på förhand!

https://www.dropbox.com/s/vravco8l9ouexn6/Sk%C3%A4rmklipp%202...

Av Consone
Skrivet av kronwalled:

Beställde en Mionix mus tidigare i år, kommer inte ihåg exakt modell, Naos 7000 eller 8000 skulle jag gissa på. Fungerade skit på min musmatta (dock är den gjord av glas), frågade deras support som kort och gott svarade att den hade lite problem med vissa underlag (kommer inte ihåg om de specificerade exakt vilka). Om du var helt insnöad på Rival så finns ju den för 449 kr hos cdon, men de har även en 20% rabattkod så det landar väl runt 360 kr.

Helt insnöad vill jag knappast påstå att jag var, det var bara det att man hört mycket gott om den. Det fick i slutänden bli en mionix efter några recensioner på youtube, beställde även en steelseries qck musmatta. Lär nog bli en enorm förbättring mot den mus jag sitter med idag, en billig trådlös utan sidoknappar.

Av Consone
Skrivet av Jonssown:

Jag har inte testat någon hård musmatta mer än Mionix egna som fått skitdålig kritik, med den mattan fungerade det skitdåligt.
Jag har dock kört med en Steelseries Qck+ och nu en Qck, fungerar hur bra som helst, så jag skulle rekommendera tyg.

Det lät ju inget vidare.. Får bli att beställa en sån också då! Tack för hjälpen

Av Consone
Skrivet av Jonssown:

Den är toppen, inga klagomål mer än det tidigare nämnt i tråden. Du lär bli helnöjd. Själv har jag haft min i 1-2 år, helnöjd.

Skickades från m.sweclockers.com

Härligt, får nog bli att slänga iväg en beställning! Hur funkar den tillsammans med en hård musmatta, är en i tyg att föredra?

Av Consone

Vad tror ni om denna? Är på jakt efter en ny mus och har tidigare kikat på en steelseries rival men tycker närmare 500:- är lite blödigt för mitt användande. Känns inte som denna kan vara mycket sämre trots halva priset

Av Consone

Då jag fortfarande är rätt kass på specs kan jag lika gärna fråga er som kan. Kommer jag kunna spela det med mina specs? Är mest osäker på grafikkortet som är ett gtx 750ti, som jag förstått står sig snäppet sämre än ett gtx 660?

i5 4440 3.1ghz
8gb ram
gtx 750ti

Tack på förhand!

Av Consone
Skrivet av Teh_Auwlboy:

Finns egentligen inga dumma frågor bara onödiga om man redan vet svaret! ^^

Men jag har en liknande och den fungerar egentligen bara som ett nätverkskort/wifi-dongle! Dvs du får med en skiva, installerar drivrutinerna sen kommer du antingen behöva hitta din router med programmet till usb-adaptern eller bara hitta den på windows nätverksprogram i det högra hörnet! (som en vanlig laptop dvs)

Jag tror du säkert kan hitta en guide på just den usb-adaptern om du söker google!

Jag tackar för din hjälp, jag slängde precis iväg en beställning! Allt som återstår nu är bara en lång veckas väntande haha

Av Consone
Skrivet av Teh_Auwlboy:

Alltså det är svårt att säga exakt hur mycket det kommer att prestera, jag skulle göra på något liknande!

1; Om jag använder mer datorn till filhantering, photoshop osv (processortunga program) så skulle jag gå på en i5a och 750 med en gigabyte.

2; Jag kommer inte använda (ovanstående grejer) så mycket mer än en rolig hobby, och det är lika mycket (eller mer) intresserad att köra spel med schysst grafik. Då skulle jag köra i3a och sen en 750 ti två gigabyte.

Datorer i budget (enligt mig) är svåra att bara sätta ihop eftersom det är olika faktorer som spelar roll på hur man ska välja komponenter! Kort och gott är 1; om jag flitigt ska använda datorn för program, och 2; om jag mer eller mindre kommer använda datorn till allt.

Jag tror att du kommer bli rätt handikappad med en 750 en gigabyte i spel jämfört med en 750 ti två gigabyte. Men en i3a kommer ha svårare att köra program som 7zip, photoshop etc, jämfört med en i5a! (tips är att kolla igenom recensioner på de olika komponenterna och göra en egen bedömning som täcker dina behov)

När det kommer till chassit så vet jag faktiskt inte, vanligtvis anser jag att när man bygger i budgetklass är chassin "rätt överskattade" eftersom kylningen "oftast" räcker till. (kan bli ett överflödigt pris annars på chassit i onödan) Men det finns ingen beskrivning på just kompletts chassi.

Personlig rekommendation är (har byggt några "budgetdatorer" till kompisar) är att man har en fläkt som tar in luft på framsidan, och att ha ett nätaggregat i toppen ovanför processorn, eller ha en fläkt där bak som tar ut luften. Det brukar oftast räcka gott och väl!

Sen när det kommer till hårddisken skulle jag verkligen rekommendera att lägga någon hundralapp extra på en SSHD 1 tb! Det lyft som blir vid vanligt användande av datorn är så stort att det känns som man sitter på en dator för 10k! (eftersom det går snabbt att starta windows etc) Men det är rätt personligt så det är svårt att säga hur det skulle kännas för dig!

Tack för hjälpen!
Jag funderar på att köra datorn som den rekommenderas i paketet och byta ut ssd mot wd desktop blue 1tb. Jag har ingen erfarenhet av ssd, så jag kommer inte märka av hastighetsskillnaden.
Det skulle med andra ord se ut så här:

Corsair CX 500W PSU ATX 12V V2.3, 80 Plus Bronze , Standard. 2x 6+2pin PCIe, 5x SATA, 4x Molex
Intel Core i5-4440 Socket-LGA1150, Quad Core, 3.1GHz, 6MB, 84W, HD4600, Boxed w/fan, Haswell
ZOTAC GeForce GTX 750Ti 2GB PhysX CUDA
ASUS B85M-G, Socket-1150 m-ATX, B85, DDR3, 1xPCIe-x16, VGA, DVI, HDMI
Kingston DDR3 HyperX 1600MHz 8GB Kit w/2X HyperX Genesis 4GB DDR3, CL9-9-9-27, 240pin
WD Desktop Blue 1TB SATA 6Gb/s (SATA 3.0), 64MB, 7200RPM, 3.5
Samsung DVD Writer, SH-224DB SATA, DVD±R: 24x, DVD±R DL: 8x, CD-R: 48x, Bulk, BLACK
Windows 8.1
Totalt 6642:-

Angående nätverkskortet, hur funkar det? Kopplar jag bara in det i en ledig usb port och söker efter nätverk som vanligt? Hur vet man att den är kompatibel med sin router? Har en gammal man fick med från bredbandsbolaget.

Jag ber om ursäkt om jag ställer dumma frågor, kan verkligen ingenting om sånt här!

Av Consone

Är det någon som vet vad man får för chassi i kompletts datorer? Kan det vara värt några hundra extra och ta ett sånt här istället?
https://www.komplett.se/corsair-graphite-230t-midi-tower-svar...

Av Consone
Skrivet av Teh_Auwlboy:

På den första datorn du länkade kan du ta bort tangentbord/mus och högtalaren, sen byter du ut SSD'n mot en SSHD 1 tb från Seagate i listan så får du ett bra pris på datorn!

Sen slänger du in den här; http://www.inet.se/produkt/5404015/zyxel-nwd2205-nano-n300 Så får du ett bra Wifi-kort som klarar 300mbit/s

Om du känner att det är för dyrt så kan du byta ut grafikkortet mot 750 1 gb och möjligtvis byta internminnet till 4 gig istället för 8 gig!
Men jag skulle rekommendera paketet som det är! Schysst dator för pengarna när den dessutom byggs ihop!

Jag kör nog på komplettdatorn för 6995 och byter grafikkortet till 750, hårddisken till WD Desktop Blue 500GB samt tar bort högtalare och tangentbord.
Det blir då 6488 + 149 för nätverkskortet. Låter det som en rimlig summa för någon som önskar komma undan så billigt som möjligt? Skulle den klara de spel jag nämnde i första inlägget + dayz?

Angående nätverkskortet, hur funkar det? Kopplar jag bara in det i en ledig usb port och söker efter nätverk som vanligt?

Av Consone

Entry Gamer ~ 6000 :-

Hej!
Nu börjar det bli dags för mig att införskaffa mig en ny stationär dator. Mina främsta användningsområden är surf, film och photoshop, men jag har även på senare dar blivit sugen på att börja spela lite. Jag behöver med andra ord ingen rå gamingdator utan mer en schysst allrounddator som klarar av att köra lite nyare spel med skapliga inställningar. De spel jag kommer vilja spela är i dagsläget wildstar, skyrim, minecraft, GW2 och child of light. Ett krav är att datorn ska ha wifi. Jag klarar mig utan ssd så en hårddisk på 1TB räcker gott.

Min budget ligger på 6000:- inkl. OS och montering, men kan tänka mig att gå upp lite om behovet finns.
Tangentbord, mus, högtalare och skärm har jag redan.

Jag har kollat på denna, med tanken att spara in några hundralappar på komponenter överflödiga mitt användande. Schysst med lite rabatt också.
https://www.komplett.se/komplett-gamer-i05-gtx-750-ti-edition...

Även denna kan kanske vara något, men istället byta ut vissa komponenter till det bättre?
https://www.komplett.se/komplett-entry-gamer/10876#!tab:extra

Tack på förhand!