Inlägg

Inlägg som petunius har skrivit i forumet
Av petunius

@undrande:
de hörlurarna jag har haft (shure shure srh440 och akg k550 mk2) har det blivit skillnad efter en "inspelningsperiod" där jag satte dom över datorskärmen över en helg med medelhög musik på från spotify (marginellt över volymen jag lyssnar på) och skillnaden blev ganska påtaglig med något mindre vass diskant och ökad fyllighet på ljudet. men alla hörlurar är inte lika dana å ju större elementen är desto mer kan skillnaden bli efter en "inspelningsperiod".

men den stora skillnaden kommer med tiden genom att stärkarkonen slits, hjärnan vänjer sig med hur dom låter och så hade det inte förvånat mig om smuts som kommer in på konen kan göra en märkbar skillnad på ljudet efter något års användning.

men hur som helst blir den största skillnaden när hjärnan vänjer sig med ljudet som kommer från lurarna och inte från att "spela in" dom från vad jag har upplevt

Av petunius

@sixten9999: tack så mycket!

Av petunius

@Grease Princess: The page you are trying to access was not found. Please check your URL for typos and try again.

sorry but this is what i got when clicking your link

Av petunius

navigationsbar för musik när jag ändrar volymen. hur deaktiverar man den?

en ny funktion med windows är en musiknavigationsbar som poppar upp när man ändrar volymen och jag har spenderat ett par timmar på att försöka bli av med den utan någon framgång, det kan ju vara jag som ser illa och inte vet vart jag ska leta, men jag börjar bli riktigt irriterad på den eftersom den skymmer och det tar lång tid för den att försvinna.

länk till en bild som visar hur den ser ut finns nedanför.
tack på förhand.

Bild

Av petunius
Skrivet av Ziddie:

Jag har hört att fler fläktar in är bättre än fler fläktar ut. Då skapas ett övertryck som leder till, om insugen har filter, att minimalt med damm samlas i datorn.

Det är bättre mot damm att ha ett övertryck men kylningen blir bättre om man har ett litet undertryck.

Tro mig, jag har tästat och kommit fram till att min i5 2500k går 2 grader kallare med ett litet undertryck

Skickades från m.sweclockers.com

Av petunius

@HaZe.eXe: jag har med inköp av två kopior av spelet, och 2 nycklar spenderat under 15 euro och min inventory är nog värd 30 euro så det är inte så illa som många andra.

Av petunius

Vissa dyra Asus kort har isolerat ljud delen av kortet från rösten av moderkortet för att bli av med lite av oljudet men dom korten är dyrare än vad man bekvämt skulle betala för ett moderkort

Skickades från m.sweclockers.com

Av petunius
Skrivet av burton66:

@Oddmund: Vad jag förstått så behövs inget ljudkort om du ändå bara ska köra headset. Så det kan du nog hoppa över. Kan ha fel.

Snyggt att "kapa" tråden också

Stämmer utmärkt.

Och vill du ha bättre ljud är det som kommer på moderkortet (som oftast är ganska bra) så bör du inte köra på ett internt ljudkort för då förlorar du poängen med att köpa ett ljudkort för att bli av med elektronikljud.

Och om du vill lägga pengar på ett ljudkort så bör det köras via usb och vara externt för att eliminera potentiella oljud

Har dock inte märkt något oljud på mitt 4 ish år gamla sabertooth så det bör inte vara något problem för dig heller

Skickades från m.sweclockers.com

Av petunius

@RealPower: läs överst i tråden

Av petunius

om du inte har några problem med nätagget så skulle jag personligen behålla det.
jag har ett evga 650 watt (är inte helt säker men tror det är 650)

och det räcker mycket långt för mig. och jag kommer troligtvis inte byta ut den när jag ska uppgradera någon gång i framtiden. oturligt nog så tillåter inte mitt konto uppgraderingar/nybyggen för tillfället. får klara mig på ett 4 ish år gammal gpu och lika gammal cpu (intel 2500k)

Av petunius

det ser ut som om jag skulle bygga en dator nu men jag skulle personligen gå för en aio vattenkylare eller iallafal en lite dyrare noctua för personligen så sitter jag å överklockar mina komponenter. men gör man inte det så ser detta mycket bra ut i mina ögon.

man skulle kunna spara in någon tusenlapp om gamla tornet går att köra.

det andra hopplocket ser bättre ut

Av petunius

@Lembritt:
tack så jättemycket för hjälpen

Av petunius

@Lembritt:
tror du att denna kommer fungera? http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3264495
eller har du något annat förslag?

Av petunius

vilket ram borde jag placera i en intel nuc?

jag har planer på att införskaffa en intel nuc med en i5 och jag undrar vilket ram borde jag sätta i den? (jag kommer installera 16gig)

jag har letat runt lite och får lite delad information. på vissa sidor så står det att man kan ha antingen ddr3 eller ddr3l men på andra så står det ddr3l och sdram och när jag letar på intels hemsida så får jag bara fram produktnummer på olika typer av ram och får som inte ut något från det!

tack så mycket i förhand!!

Av petunius

jag skulle ta den som är bekvämast att hålla i och om man inte har chans att testa musen så skulle jag titta på dom och välja den som ser snyggast ut och passar bäst till min rigg.

Av petunius

leta efter en optisk mus är mitt lilla råd! en optisk tycker jag är mycket skönare i alla tillfällen för den har ingen accelleration som en laser har även om man stänger av det! speciellt så känner man det när man spelar ett fps spel men även när man arbetar kan man dra nytta av det för då kan man ha högre dpi inställningar utan att det påverkar ens produktivitet. ända nackdelen som jag ser det är att man måste nästan ha en musmatta under för att den ska fungera som den ska men en musmatta bör man ha oavsätt.

om du tyckte att Abysuss var bekväm så är rival en otroligt bra mus för pengarna men om du inte gillar formen på den då borde du nog leta efter en annan. jag kör en logitech g502 men den är väldigt dyr (800 kr)

Av petunius

min 2500 k går i 4,5 med någon gammal all in one vätskekylare från coolermaster går aldrig över 85 i stresstest (jag körde testet i någon timmer för att veta att den inte överhettar.