Inlägg

Inlägg som 3M1L har skrivit i forumet
Av 3M1L

Aja, ger upp, lyckats få igång datorn och ändrat BIOS inställningarna så att inte fläkten går på högvarv samt så datum och tid står rätt. Antar att det lär fungera fint så länge jag ej drar ut sladden till datorn som jag sällan gör.
Beställt ett antistatarmband nu så jag kanske testar om några veckor igen ifall det nu vore nödvändigt att byta batteriet iaf.

Av 3M1L

hm okej
jag har då hört att man ska hålla i ett element, men kanske inte? Har för mig dessa statiska armband ska även vara kopplad till ett element?
Hur som helst, ska testa då snart igen, och då ta på en omålad del av chassit, vart nu det menas, får ta lite överallt på chassit i säkerhetsskull och sedan testa åter igen med detta av att bända plastplupparna åt sidan

[edit]
När jag kollar närmare så har ena av den där metallsaken åkt liksom långt ner, och därav har de kommit fram nå orange metall som visas, som typ varit under den där ena metallsaken (som två metallpiggar).

Testade nu även snabbt försöka ta ut genom att pressa plastpiggarna åt sidan men det är otroligt svårt, känns som alla komponenter är ivägen också, den där silvriga ASUS saken samt grafikkortet där på sidan gör det ännu svårare att pillra ut detta.

Av 3M1L

Byta CMOS batteri, hjälp!

Hej,
Jag har för ett halvår sedan köpt en stationär dator som en snubbe byggde ihop med begagnade delar, relativt billig men även bra dator blev det inkl. skärm.
Nu var det så att CMOS batteriet från början var ganska dåligt, och detta hade jag funderat på att byta men jag hade heller ingen aning hur man öppnade chassit osv.

Nu idag tog jag och storstädade och drog då ut kablarna till stationära datorn, när jag slog på den senare igen så gick fläkten på högvarv och stod något med CMOS, som det tidigare gjort, därav jag tänkte nu är det nog dags att blåsa rent i datorn samt byta CMOS batteri.

Problemet nu är att jag lyckas inte få ut CMOS batteriet. Med ena handen håller jag i ett element och den andra har jag försökt pillra ut batteriet med, men utan vidare resultat.

Såhär såg det ut ibörjan:
http://imgur.com/a/eRt49

Efter jag sedan använt en smal hårklämma som jag böjt upp så det bara är likt en metallpinne, så tryckte jag bak de där 2 järnsakerna vid batteriet, och jag har ingen aning vad som hänt om de bara böjts bak eller liknande (för det var det de gjorde, batteriet poppade aldrig ut, utan järnsakerna har bara böjts bak i stort sett av vad jag uppfattat).

Så nu ser det lite annorlunda ut, osäker vad det oranga/gula är
http://imgur.com/a/MFbC3

I alla fall lyckas jag ej få ut batteriet. Får ett ganska bra grepp runtom batteriet där på sidan där inget plast finns. Problemet är ju då plastet som går över batteriet, går helt enkelt ej att få upp batteriet på så vis. Kan väl heller inte slita och dra för mycket för då lär väl allt gå sönder.

Har ni tips?

Av 3M1L

Autentiseringsproblem på mobiltelefon vid wifi anslutning

En bekant till mig har problem att få internet till sin mobiltelefon (Xperia Z1).
Det fungerade perfekt för henne, ända tills hon återställde/formenterade sin mobil.
När hon försöker ansluta telefonen till sitt wifi nätverk får hon autentiseringsproblem.
Wifi nätverket fungerar till hennes laptop.

Routern hon har är: 300Mbps Wireless N Router (TL-WR841N).

Funderingen var att mobilen var problemet, men hon gick till affären där hon förut inhandlat telefonen och hon testade bl.a ansluta till deras wifi nätverk och det fungerade bra.

Hon har nu köpt sig en ny router, en likadan vad jag förstått.
Och hon har försökt installerat denna router men det kommer upp felmeddelande i slutet av installationen.

Såhär har hon gjort:

1. Hon kopplade internetkabel från vägguttaget till routern
2. Hon kopplade en annan internetkabel från routern till datorn

Därefter körde hon installationen för programvaran (en skiva hon stoppat in i läsaren och sedan kört på autorun.exe filen). såg sedan ut såhär:

1. http://prntscr.com/52pzlk här valde hon Dynamisk IP
2. http://prntscr.com/52q1ql här valde hon markerade alternativet "no, I don't need to clone MAC..."
3. http://prntscr.com/52q32u sedan valde hon det markerande här också, dvs WPA2
4. http://prntscr.com/52q3jc sedan laddade det..
5. http://prntscr.com/52q3sg men sedan kom denna error upp, hon har testat flera gånger men alltid kommer detta upp i slutändan

Hon har sett till så att det är rätt lösenord när hon försökt anslutit till wifin, även på den gamla routern hon hade så bad jag henne vara noga på skriva exakt rätt, vilket hon gjort.

Vad är problemet? varför lyckas man inte få anslutning till mobiltelefonen?

[EDIT]
För att få internet att fungera behöver hon nu ha internetkabel till routern, själva wifi fungerar inte överhuvudtaget nu.

Av 3M1L

Jag tänkte om man kikar på prisjakt.se, vad för slags processor och grafikkort bör jag minst kolla efter? Jag kan inget om grafikkort. Antar att det bör minst vara i5 processor, men andra märken än Intel har jag inte alls kunskap om, om att veta hur bra de är osv.
Grafikkort har jag heller inge vidare koll på.

Av 3M1L

Verkade som en bra dator dock hade vi inte tänkt köpa nu, och rabatten har redan gått ut.
Sedan vill hon tydligen att datorn ska ha större skärm (17"+)..
Budget osäkert, men så billigt man kan komma undan med en större skärm på laptop samtidigt som den ska klara av The Sims 4 utan några problem.
Vad får man räkna med att det kostar? 7k?

Av 3M1L

Okej, jag har ingen kunskap alls angående PSU.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7213842/2014-09-30
Sådär gjorde jag den senare. Ändrade PSU, GPU och valde en annan hårddisk.

11k blir det totalt, är värt det (sträcker väl sig nästan över budget, tanken är att 9k max för datorn, och det blir det på ett ungefär om jag räknar bort att de bygger datorn åt mig och skärmen, och tycker skärmen samt att de bygger ihop den kan vara värt det).

Eller rekommenderas annat?
Funderar om man ska ta annat chassi eller om det spelar någon roll.
Osäker om ens datorn går ihop här?
1150 socket på GPU och moderkort iaf, DDR3 på ram minnen och moderkort.
Grafikkortet verkar rymmas i chassi
Osäker på processorn dock men antar det, står "medföljer: processorkylare" för i5 processorn, och i chassi benäms 158mm maxhöjd på kylaren.

Av 3M1L

Laptop som klarar The Sims 3 & 4?

Flickvännen har en HP Pavilion g6 just nu och den klarar nästan inte ens av the sims 3.
Hon vill ha en dator som klarar the sims 3 samt det nya the sims 4, och undrar hur mycket pengar som krävs att lägga ner på en laptop som kommer kunna klara detta? (på medel grafik iaf, om inte högsta).
Har ni tips?

Av 3M1L

Nu lekt runtomkring på inet, detta skulle jag nog kunna tänka mig, frågan är om allt går ihop?
http://www.inet.se/kundvagn/visa/7207935/2014-09-28
Inget jag glömt? rekommendation på ändring?
Själva burken där gick på cirka 9k sedan skärm behöver jag, och tänkt ifall man kan få den ihopbyggd så är det nog värt de pengarna.

Av 3M1L

Åfan, de där var ju en ganska bra idé hade tänkt mig få tips på byggda datorer via inet.
Förstår nästan ingenting angående komponenter dock, så ingen aning hur den ska vara. Inte heller behov i tangentbord, som verkar ingå i priset.

Förstår heller inte om man måste lägga in "Expansionskort (WiFi, nätverks- och ljudkort)" för att datorn ska kunna ansluta till mitt Wifi nätverk? Är det även ett måste om man bygger dator via inet?

Vad för SSD är att föredra (behövs väl endast runt 128gb om jag ska installera OS på den), läst att Samsungs har problem just nu, så tänkte om Crucial MX100 SSD 128GB är ok.

Angående grafik kort så har jag heller ingen vidare kunskap, körde då på: "ASUS GeForce GTX 760" nu och slutpris hamnar över 10k, och då har jag i5 4690k vald samt det billigaste 8gig ram som fanns att välja. Sedan SSD disken tillvald.

Om man bygger ihop en sån här dator på inet liknande, med i5 4690k, 8gb ram och ett 760 gpu, samt 1TB HDD och 128gb SSD, samt alla andra komponenter som behövs, vad landar siffran på i slutet?
Tänkte, denna från komplett får man med tangentbord och OS, som jag inte behöver egentligen, bara där lär det väl vara inräknat nära 2000 kr (samt då den även är byggd, iofs funderar jag om jag själv bygger ihop datorn eller inte, har ingen vidare kunskap så nästan att man hellre slänger extra 800 kr på inet att bygga ihop än att riskera fail när man själv bygger).

Av 3M1L

8-9K dator för spel+videoredigering

Budget upp till 9000 kr

Ska ha datorn till spel liknande CABAL online, där jag även vill kunna filma med fraps på högsta kvalité, men även mindre krävande spel också.
Sedan kommer jag använda datorn till foto- och videoredigering (photoshop och after effects för det mesta).

Skulle verkligen vilja ha en SSD disk som jag kan installera Windows på. Sedan vill jag minst ha en HDD på 1TB.
[edit] OS behövs inte.
Endast till själva datorn.

Tips på komponenter?
Tack i förhand

Av 3M1L

Aha okej, konstigt ändå att man ska behöva välja till Windows för det, dom kan väl lika gärna rensa hårddisken efter dom testat.

Har läst om det där ESD band, men även om man använder det så känns det ändå riskfullt, vet ju inte hur hållbar komponenterna är, självklart är man ju försiktig men ifall man råkar stöta i en komponent och något händer. Sedan aningen krångligt att få allt på plats. Sedan måste man väl även stoppa på t.ex kylpasta m.m, veta mängden man smetar på osv(?).

Äh, jag ska fundera lite mera, det behöver jag nog göra.
De bygget jag fått med i5 och i7 ser då ganska bra ut, får väl se senare vad de blir. Den där kampanjen på MSI komponenten åker ju bort imorgon så det går ju att ändra då i denna kundkorg om det nu är något annat som rekommenderas därav.
Skulle nog även lika gärna kunna lägga till en 120gb SSD i budgeten även om de skulle överskrida lite.
Men! ska ta funderare och tänkte om jag ska hålla budget runt 8k eller höja till runt 10k om det är värt det, och isåfall beställa om kanske en månad eller så, har inte så bråttom med ny dator än, men innan julen startar så ska jag ha valt klart iaf

Av 3M1L

Aha okej! tackar väldigt mycket för de där kundvagnarna.
Inte tänkt köpa just idag, kanske isåfall om kanske några veckor, innan vid början av oktober möjligtvis då jag fått min nästa lön.
Ser att den där fri montering gäller endast till imorgon :/
Dåligt att man måste köpa windows för att dom ska montera, vad är det egentligen som gör att dom behöver just windows för att installera? Ubuntu eller annan gratis OS fungerar inte att dom kör in i den om det är ett måste att vara ett OS för att bygga ihop och starta för att se så datorn fungerar?
CD/DVD behöver jag inte, kan lika gärna dra över Windows 7 på USB minne och installera på det viset.

Okej, det med SSD kanske inte behövs.

Alternativt får jag senare höja budgeten, men jag skulle ändå tro att 8000 kr för själva datorn duger gott och väl till det mindre krävande spel jag kör samt till bild- och videoredigeringen.. det är ju garanterat mycket bättre än min nuvarande dator åtminstone.

Kanske tar den med i5 bygget, ska fundera vidare på det. Skicka gärna in fler tips.
Samt undrar jag det angående bygget dom gör, och det med frakten, hur säkert det är osv, om man själv får skit ifall posten gjort något så datorn fått sig en smäll att det skadat komponent eller dylikt.

Av 3M1L

Dator runt 8k (videoredigering och spel)

Hej!
Jag har förnuvarande en 3 år gammal laptop (HP625) som jag relativt är nöjd med, men det pga att jag aldrig riktigt använt en kraftfullare dator förut, endast sämre datorer som är ännu äldre.
Har funderat på investera i en ny dator då jag fått en hel del jobb de senaste månaderna samt då jag på fritiden spenderar timmar framför datorn.
Jag har funderat på att bygga ihop en dator då jag fått det tipset av fd kollegor från förra säsongsjobbet jag hade, enda är att jag kan inte alls mycket om hårdvara. Kikat runt på en del guider (tror även jag läst någon guide på sweclockers) om hur man bygger datorer och verkar ju inte vara så advancerat, men ändå orolig för att något går fel så att något går snett.
Men jag såg idag att någon slängt ihop en dator på inet åt någon annan där det var möjligt att inet själva bygger ihop datorn, detta var någon kampanj som normalt kostade runt 799 kr men att man fick det gratis om man köpte någon MSI produkt.
Och då är min fråga även om jag nu skulle ta detta och att dom bygger datorn och skickar till mig, så funderar jag hur säkert är det med posten osv? så att inga komponenter och dylikt skadas under frakt? Och om de skadas och datorn inte vill starta när jag väl har den hemma hos mig, är det då jag som står för att fixa det hela eller kan man på något vis få hjälp från företaget jag inhandlat den från?

Nåväl, angående datorn jag önskar..
Budget för själva datorn skulle jag nog kunna lägga ner runt 8000 kr, sedan behöver jag en skärm som jag tänkt max 2000 kr, gärna billigare, men skärmen kanske jag kan hitta begagnat själv om det inte finns något väldigt bra tips som ni har. Men just här vill jag mest fokusera på själva datorn.

Kommer installera Windows 7 på datorn (har egen skiva redan).
Det jag behöver kraft till är mindre krävande spel, men ändå kraft till att recorda i dessa spel. T.ex vill jag kunna köra full upplösning och full grafik/kvalité på MapleStory samtidigt som man kan spela in med fraps på minst 30fps (detta bör gå med en dator för 8k garanterat, skulle jag då gissa, mindre krävande än CS:GO och andra nya spel).
Samt kommer jag redigera videos, både rörlig grafik och själva inspelningar på 720p och 1080p, till det använder jag After Effects, som då är en del krävande.
Kommer även använda photoshop en hel del (som generellt fungerar helt fint på min nuvarande dator).

Det jag verkligen skulle vilja ha är 1TB HDD minst, då jag kommer vilja lagra en hel del stora inspelningar m.m.
SSD vore också fint att ha, jag har ingen kunskap om det men antar att det är bra ifall jag installerar själva OS (windows 7 för mig) på detta för att få bättre hastighet?

Tack i förhand