Artiklar

Artiklar skrivna av jonasy
38

Intel köper Nvidia?

Handeln med Nvidias aktie har ökat stort sedan det har börjat ryktats om att halvledarjätten Intel är intresserad av att köpa grafikkortstillverkaren.

26

Asus W5Fe, bärbar med dubbla skärmar

Med Windows Vista kommer en speciell mjukvara för att kunna utnyttja en andra skärm på en bärbar dator. Asus W5Fe är ett exempel på en sådan dator med liten extern skärm på ovansidan av den riktiga skärmen.

17

Microsoft planerar uppgraderingskuponger för Vista

Microsoft planerar ett uppgraderingsprogram som ger kunder som köper en dator med Windows XP antingen Vista gratis eller kraftigt rabatterat när det släpps nästa år.

32

AMD börjar med 45nm tillverkningsprocess 2008

90 procent av AMD:s processorer kommer att vid slutet av nästa år bygga på en 65 nanometers tillverkningsteknik. Under 2008 kommer de att börja med processorer byggda på en 45 nanometers tillverkningsteknik.

6

Fujitsu återkallar batterier

Först var det Dell och Apple, sen följde Lenovo och Toshiba efter. Och nu är det Fujitsus tur att återkalla brandfarliga batterier tillverkade av Sony.

12

Dvd-Jon licenserar egen version av Fairplay

Dvd-Jon har skrivit en egen version av Fairplay, det vill säga det kopieringsskydd Itunes Store använder. Tanken är att licensera ut skyddet till tillverkare som vill vara kompatibla med Apples Ipod.

3

Maxtor lever kvar som Seagates budgetserie

Seagate kommer att behålla varumärket Maxtor även efter uppköpet. Diamond Max-serien kommer att behållas som budgetserie för stationära datorer och en ny serie kallad Mobile Max kommer att introduceras för bärbara datorer.

60

Fildelare frikänns i hovrätten

Hovrätten frikände idag den Västerås-bo som tidigare av tingsrätten dömdes till 80 dagsböter för att ha laddat upp filmen Hip Hip Hora med hjälp av programmet DC++.

61

Microsoft Zune officiellt prissatt

Microsoft har gått ut med att priset på deras mp3-spelare Zune kommer att vara 249,99 dollar. Dessutom har priserna för deras musiktjänst Marketplace offentliggjorts.

4

Toshiba och Lenovo återkallar batterier

Problemen med brandfarliga Sony-batterier fortsätter. Tidigare har Dell och Apple återkallat batterier, nu är det Toshibas och Lenovos tur.

77

Nvidia G80 har fastnat på bild

På ett kinesiskt hårdvaruforum har en användare publicerat bilder på vad som är Nvidias kommande grafikkort internt kallad G80, eller Geforce 8800 som det kommer att heta i handeln.

24

Intel Classmate PC

Under IDF (Intel Developer Forum) har Intel pratat om sitt program kallat World Ahead, vilket syftar på att ge utvecklingsländer teknologisk hjälp. En del av programmet är Classmate PC, en bärbar dator tänkt för skolelever i utvecklingsländer.

8

Centrino får 802.11n-stöd nästa år

Intel har bekräftat att nästa generations Centrino-plattform, internt kallad Santa Rosa, kommer att få stöd för den nya och snabbare standarden för trådlöst nätverk, 802.11n.

39

Zune, uppdaterad pris- och drm-information

Källor inom Microsoft har avslöjat det nya priset för mp3-spelaren Zune, 229,99 amerikanska dollar kommer den att kosta. Dessutom tyder ny information på att Zune, tvärtom vad vi tidigare skrivit, inte kommer att lägga på ett drm på delade filer.

8

Crucial firar tio år i branschen med jubileumsminne

Minnestillverkaren Crucial firar att de har funnits i ett årtionde med att introducera en jubileumsmodell av ett DDR2-minne som är specificerad för hastigheten PC2-5300.

8

Strömsnåla Merom i januari

Källor inom pc-industrin rapporterar att Intel planerar att lansera strömsnåla versioner (Low Voltage) av Core 2 Duo i januari nästa år. Senare under nästa år kommer också ännu strömsnålare (Ultra Low Voltage) versioner.

129

Hem pc:ns dagar snart räknade

I och med att den moderatledda Alliansen igår vann riksdagsvalet kommer snart Hem pc-konceptet att försvinna, enligt en sammanställning IDG gjort över hur it-politiken kan förändras av maktskiftet.

19

Zune har problem med digitala rättigheter

Microsofts nya mp3-spelare, Zune, har inbyggt trådlöst nätverk för att kunna dela musik. Delad musik får automatiskt ett kopieringskydd, vilket strider mot Creative Common-licensen. Dessutom stöder inte Zune Plays For Sure-programmet.

26

Playstation 3 hjälper forskare att förstå sjukdomar

Sonys kommande spelkonsol Playstation 3 använder en kraftfull Cell-processor. När den inte används för spel kan den istället användas för att köra en instans av Folding@Home och därmed hjälpa forskare att förstå vissa typer av sjukdomar, som Alzheimers och Parkinson.

79

Microsoft offentliggör Zune

Microsoft har idag visat upp företagets första mp3-spelare tillsammans med information om tillbehör och deras nya musiktjänst Zune Marketplace.