Artiklar

Artiklar skrivna av jonasy
3

Information om uppföljaren till Nokia 770

Nokia jobbar på en uppföljare till deras surfplatta 770 och information har läckt ut på nätet. Den kommande ersättaren kommer att vara mer fokuserad på underhållning och en av nyheterna är att enheten kommer att få stöd för gps.

5

Iiyama Prolite E2200WS

Kommer ni ihåg Iiyama? Under 90-talet när crt-skärmar var det som gällde var Iiyama kända för att vara bland de bästa som fanns. Men sedan tft-skärmarna tog över markanden har de knappts syns till. Nyligen har de dock lanserat en 22 tum stor tft-skärm som Trusted Review har tittat närmare på.

18

Vista uppgraderingskampanj

Vi har tidigare skrivit om att konsumenter som handlar en dator med Windows XP kommer att kunna uppgradera till Windows Vista till ett reducerat pris. Kampanjen gäller mellan den 26 oktober i år och 15 mars nästa år och kommer även att omfatta Microsoft Office.

11

Microsoft lanserar färdig version av Windows Defender

I skymundan av lanseringen av Internet Explorer 7 och utan att göra mycket väsen av sig har Microsoft lanserat den färdiga versionen av antispyware-programmet Windows Defender.

29

Fusion, kombinerad CPU/GPU från AMD

Idag har AMD:s uppköp av grafikkortstillverkaren Ati slutförts. Samtidigt passar det nya företaget på att presentera Fusion som är konceptnamnet på de kommande x86-processorer som även innehåller en grafikprocessor.

12

Mindre prissänkningar från AMD och Intel

Både AMD och Intel har under denna vecka sänkt priserna på ett antal processorer. För AMD:s del gäller det främst processorer för bärbara datorer och för Intel är det främst lågbudgetserien Celeron som prissänkts.

34

Apple uppdaterar Macbook Pro

Idag har Apple uppdaterat Macbook Pro-serien med de nya mobila Intel Core 2 Duo processorerna (Merom). Alla modeller får nu Firewire 800 och uppgraderade hårddiskar medan priserna förblir desamma.

59

ATI Radeon X1950 även för AGP

Åtminstone en grafikkorttillverkare kommer att börja tillverka grafikkort baserade på ATI:s nyligen lanserade X1950 Pro-kärna för den allt mer utdöende agp-plattformen.

81

Samsung visar upp 17" oled-skärm

Under årets Korea Electronics Show som just nu går av stapeln, har Samsung visat upp en 17 tum stor oled-skärm som bara är 12 millimeter tunn. Skärmen har även en ovanligt hög upplösning och en svarstid på 0,01 millisekunder.

52

Firefox 2.0 smyglanserad

Mozilla kommer att officiellt lansera Firefox version 2 först imorgon. Men redan nu har den färdiga versionen dykt upp för nerladdning på Mozillas ftp-servrar.

91

Windows XP Service Pack 3 ytterligare försenat

Microsoft har skjutit på lanseringen av Service Pack 3 för Windows XP till 2008, fyra år efter lanseringen av Service Pack 2. Tidigare uppgifter pekade på att SP3 skulle lanseras under andra halvan av 2007.

21

Intel planerar två nya socklar till 2008

Intels Land Grid Array-baserade (LGA) sockel 775 har hängt med ett bra tag nu, till skillnad från AMD som de senaste åren har hoppat mellan olika socklar. Men med Intels nästa processorarkitektur Nehalem kommer det att introduceras två nya socklar, Socket B och Socket H.

105

Microsoft lanserar Internet Explorer 7

Så var det äntligen dags för Microsoft att släppa Internet Explorer version 7 i skarp version. En välbehövlig uppdatering, IE 6 har nämligen funnits sedan 2001 utan större uppdateringar.

6

Logitech köper Slim Devices

Slim Devices har tillkännagivit att de har blivit uppköpta av Logitech. Företaget är mest känt för sin set-top-box Squeezebox, som gör det möjligt att lyssna på musik från nätverket var som helst i huset.

13

Nec om framtiden för platta skärmar

Bit-tech har hälsat på Nec för att se vad de har på gång. Tydligen jobbar de på en uppföljare till kritikerrosade 20WGX2 med tillägget Pro, samt en skärm med den ovanliga storleken 26 tum. De gav även lite information om vad som är på gång i branschen.

53

Blank vs. matt skärm

För att ta reda på vad kunderna efterfrågar anordnade Lenovo, ägaren av varumärket IBM, en omröstning på Internet där frågan var om man föredrar en blank (glossy) eller matt bildskärm på sin bärbara dator. En stor majoritet visade sig föredra de vanliga matta skärmarna.

5

Prisras på ultramobila PC-datorer

Priserna på de så kallade UMPC-datorerna, en liten fullvärdig pc-dator med integrerad pekskärm, kommer att sjunka betydligt de kommande åren enligt chefer på Intel.

64

Fler fildelare dömda

Idag har två domar kommit mot två olika personer som dömts för fildelning. Det intressanta i ena fallet är att det för första gången handlar om en person som dömts för att ha delat ut musik.

21

Priser på Intels quad-core avslöjade

Intels första processor med fyra kärnor kommer att lanseras nästa månad under namnet Core 2 Extreme QX6700 och kosta 999 amerikanska dollar i kvantiteter om 1000 stycken enheter.

44

Apple skickar ut virus med Ipod Video

Apple har upptäckt att en liten del av de Ipod Videos som tillverkats efter den 12 september i år levererades med viruset Windows Ravmone.exe på hårddisken.