Inlägg

Inlägg som Coenic har skrivit i forumet
Av Coenic

@Bl4ckIce: Blev ett sent svar, men fick skickat in den på RMA och fick en utbytesskärm. Har därefter inte hört någonting från Asus så antar att den blev godkänd. Den nya skärmen funkar perfekt.

Av Coenic
Skrivet av versions:

Hej!

Jag har åtta Corsair SP120 Quiet Edition PWM liggandes som jag inte vet vad jag ska göra med. Tycker att det skulle vara dumt att slänga dem så jag lägger upp dem här istället.

De är lite smått dammiga men annars i gott skick. Jag har alla de färgglada ringarna kvar. Senast jag använde dem så fungerade sju bra, den åttonde testade jag att ta av klistermärket där bak på och efter det lät den lite konstigt, antar att klistermärket blockerar en del ljud. Går säkert att lösa om man vill.

Ser helst att de går till en student eller liknande (eller flera då de flesta förmodligen inte behöver så många fläktar).

Upphämtning hos mig i Göteborg vid förutbestämd tid gäller, jag skickar inte.

Tack!

Läs hela annonsen här

Hej! En Chalmerist här som gärna hade hämtat om det finns några kvar.

Mvh

Av Coenic
Skrivet av six-:

Hejsan!
Satt vid min dator igår ikväll, stängde av den korrekt som vanligt och nu på morgonen vill den inte starta.

Det som händer kan väl liknas vid en bil utan soppa, den försöker men den orkar inte.
Ska se om jag kan ladda upp en video på något vis.

Jag har inga reservdelar hemma så att byta ut saker 1 för 1 för att utesluta blir ganska svårt.

Jag provade att koppla bort 2 av mina hårddiskar(dels för att en är 3 veckor ny för att se om den klyddade eller för att saker ska dra mindre ström) och händelseförloppet när den startar blir längre, men den orkar fortfarande inte.

Hela datorn är köpt i slutet på januari iår, utom grafikkortet som köptes för 1 år sen.

Riggen ser ut såhär
I7-6700k
Asus z170 PRO gaming
GeForce GTX 980Ti
Be quiet! Pure rock
Corsair Vengence LPX 2x8gb
Corsair vs650 650W
2 SSD
1 vanlig hårddisk
1 cd-rom
Windows 10

Min tanke är att det är nätaggregatet dom givit upp, men vill inte åka och köpa ett nytt enbart på mina teorier.

Tacksam för lite hjälp

Förstår verkligen inte varför man vill spara ett par hundralappar genom att köpa ett nätagg av dålig kvalitet när man har såpass dyra komponenter i datorn annars. Hoppas inte mer komponenter gick sönder samtidigt.

Av Coenic

Öppnar med 500 + frakt för DT990!

Av Coenic
Skrivet av andra94:

@Coenic: Testa först med en annan dator , det där är typiskt grafikkortet som håller på att dö. Skadar aldrig att låna en polares dator för en pizza

Har en HDMI skärm och en DVI skärm som båda funkar lysande så känns inte som grafikkortet iallafall..

Av Coenic

Fick ringt Asus supporten nu där jag gjorde en RMA, har aldrig gjort det innan och såg att man får betala frakt och utbytningskärmar och allt möjligt om skärmen nu inte bedöms felaktig så är lite nervös. Problematiskt är ju att felet först uppkommer efter en stunds spelande och inte direkt men det har jag beskrivit i RMA'n.

Av Coenic
Skrivet av Bl4ckIce:

Enligt detta youtube klipp så är det porten på monitorn som blivit dålig så det enda som återstår för dig i så fall är att göra en RMA.

klippet: https://www.youtube.com/watch?v=rVU_5fmmapA
RMA asus: https://eu-rma.asus.com/pickup_europe/s/index.html

Mer än så kan jag inte hjälpa dig vännen.

Lycka Till och återkom gärna när det blir fixat.

Okej tack för dina svar! Har aldrig gjort en RMA innan men antar att detta måste gå på garantin, skärmen är gjord September 2014 och är enligt asus hemsida 3 års garanti så det borde väl gå?

Av Coenic
Skrivet av Bl4ckIce:

@Coenic: Beter sej skärmen sådär vid alla hertz frekvenser samt med Gsync på/av?

Ja den beter sig så oavsett om Gsync är på eller inte, 60Hz som 120Hz och 144Hz är samma sak. Bra fråga! Att jag glömde skriva det..

Av Coenic
Skrivet av myusername:

Vad händer om du ansluter den via HDMI istället?

Finns tyvärr bara en anslutningsport och det är DisplayPorten.

Av Coenic

Rog Swift Blackscreen flickering

Tjena!

Har nu helt plötsligt fått något knepigt på min skärm Asus PG278Q.

Blackscreen Flickering

Finns det någon som har tips på hur man kan lösa detta? Är som jag förstått det 3 års garanti på skärmen så kanske går att ta på RMA? Har bytt displayports kabel tidigare idag, det blev ingen skillnad alls.

Tacksam för hjälp / Coenic

Av Coenic
Skrivet av Bl4ckIce:

@sjosa:
Köp denna... den kan du använda till nästa bygge också. Den är på REA så passa på nu.
https://www.inet.se/produkt/6902158/be-quiet-pure-power-10-60...

obs: Ett tips bara!

800kr för ett silver certifierat semi-modulärt icke semi-passivt nätagg? Nej tack.

Av Coenic
Skrivet av Ntek:

Kollade på ZFS och det verkade intressant men den verkade samtidigt gå upp något i pris. Kollade även på Synologys produkter och googlade lite på dom. I sak verkar Synologys produkter vara det som folk föredrar mest medan Qnap riktar sig mer till företag.

Min leverantör hade mycket riktigt mängder med konsumentprodukter för Synologys produkter men inte så mycket riktat till företag. Qnap hade de däremot mycket riktat till företag.

Om man bortser från att Seagate tappade bort partitionen så hade vi problem med att det blev trögt när flera jobbade mot disken.

Det som jag beställde nu blev:
1st Qnap TVS-682T
4st WD Gold 4TB 7200rpm 128MB (avser att köra raid 5)
1st Samsung 850-Series PRO 512GB (cash-disk)

Tanken är att SSD blir en cash-disk. Förhoppningsvis kommer det att hjälpa en del vid högbelastning! Jag inbillar mig också att det ska ge mig en ganska stabil hårddisklösning över tid.

Jag har backup mot molnet som sker dagligen samt en offline-backup som jag gör manuellt med jämna mellanrum så jag är inte helt rökt om det skulle hända något men tanken är ju att det inte ska hända så sannolik. Ska jag tro andra som köpt seagates produkter så ska de tappa bort partitionerna lite titt som tätt, det som hände med min Seagate NAS.

Tack så mycket för era svar! Kan återkoppla här när jag satt upp NAS:en om den blev bra!

Kör RAID6 istället för RAID5 om du är rädd om datan.

Av Coenic
Skrivet av Rudeez:

Har googlat ihjäl mig snart. Jag skulle vilja sätta upp en backup som synkroniserar för varje ändring likt Dropbox så jag har en konstant uppdaterad dubbel version på de jag vill till en Synology NAS, testade deras egen mjukvara men den syncar inte allt och många verkar ha oerhörda problem med den.
Finns det något enkelt sätt som inte kräver linuxkompetens osv för att köra ett sådant system?

Resilio Sync / BitTorrent Sync använder jag för att göra det du beskriver, finns även tillgängliga appar för Android och iOS med.

Av Coenic
Skrivet av mabo:

Hej kära medlemmar!

Jag behöver lite hjälp, här hemma har jag min gamla gamingburk som på senare tid har fått agera Plex / filserver. Jag går i tankarna att uppgradera lagringen till något mer pålitligt då diskarna som nu sitter i är lite plock från äldre byggen och jag har en känsla att dom kan ge med sig när som.

Specifikationer:
Samsung 830 SSD (OS)
1TB Samsung HDD (lagring)
Intel i5 4670k
MSI Z87-S02
8gb ram

Då jag är hyfsat novis när det kommer till raid-konfigurationer och "serverhårdvara" i allmänhet så vänder jag mig till er. Jag kommer enbart lagra film så det är inte en jättekatastrof ifall något skulle fallera och jag förlorar all data men någon form av redundans är något jag vill ha. I dagsläget behöver jag inte mer än 3tb lagring men ifall jag någon gång i framtiden skulle vilja utöka kapaciteten skulle det vara bra om det finns möjlighet till det på ett smidigt sätt utan att behöva installera om hela maskinen.

Idag så kör jag ubuntu-server med samba och tycker det funkar felfritt till det lilla jag använder det för, men det kanske finns något bättre smidigare OS att köra?

Nyligen så införskaffa jag mig en 4k TV och transcoding i 4k kan vara något av intresse, tror ni att min processor kommer orka det? Jag testade med ett 4K demoklipp som jag hittade, den stannade och buffrade ibland men kan inte säga om det berodde på att jag körde med en wifi uppkoppling någorlunda långt ifrån accesspunkten eller om det var att den slog i taket och inte orka mer, när det inte buffra så flöt det på fint, får kolla imorgon med kabelanslutning.

Så det jag behöver ha svar på är:

*pålitliga diskar*
*vilken typ av raid*
*vad skulle ni rekommendera att uppgradera utöver lagring*
*typ av OS*

/mabo

Hej!

Har en server som jag dedikerat inprincip enbart till Plex. Jag började med att köra ubuntu-server vilket fungerade ypperligt och gav möjlighet till att göra precis vad som helst med servern. Dock tröttnade jag på att hela tiden behöva använda terminalen så fort det var någonting som skulle kollas alternativt lösas. Detta gjorde att jag gick över till Xpenology (Synology DSM 5.2) vilket för mig har fungerat helt underbart bra, ett fint och användarvänligt UI via webbläsaren och även här mycket möjligheter att köra mer saker än bara Plex.

Xpenology installeras på ett USB minne och sköts därifrån, detta gör att du kan använda din SSD som cache disk om så önskas. Jag har satt upp 3st 3TB WD Red i RAID5, tanken är att utöka denna inom tid till en RAID6 för större redundans, dock kommer detta även med tradeoff's som med alla typer av RAID och därför rekommenderar jag dig att kolla upp vilken typ som du tycker passar dig och dina behov bäst.

Dina specifikationer är helt klart dugliga till en 3 1080p streams samtidigt och jag ser inga större uppgraderingsbehov utav dina komponenter dock skall transcoding av 4K ska nog undvikas till största mån.

/Coenic

Av Coenic
Skrivet av Gizmokvack87:

Har försökt att plocka ihop en dator och undrar om alla delar är komplatibla?
Något jag har missat?
Räcker PSU för bygget?
Nåt att tänka på med skärmen och går det att spela i mer än 1080?
Vilka spel skulle jag klara av att köra på max/Ultra?
normal livslängd innan det är dags att börja uppgradera?
all feedback är bra.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10563307/

Allt passar så där behöver du inte oroa dig, har dock ett par synpunkter:

  1. Varför ingen M.2 Disk istället för 850n?

  2. Varför en budget nätagg på ett sånt här påkostat bygge?

  3. Varför inte köpa windows från Kinguin eller liknande?

Säger samma sak som föregående talare, en Noctua NH-D15 hade jag tagit istället med.

Av Coenic
Skrivet av finally:

Vet inte riktigt vad jag vill jobba med i framtiden men att ha möjligheten till att bli spelutvecklare vore bra. Är det sant att man på datateknik inte lär sig lika många programmeringsspråk?

Det är min uppfattning iallafall, tog och frågade en vän på IT om vad de samt Data läser för språk, fick följande svar:

På IT läser man Java (både vanlig och Android), C, Assembler, Python och de flesta läser webbutveckling med och/eller något funktionellt som Haskell. På data tror jag det är hyfsat samma, men att man måste läsa funktionellt!

Av Coenic
Skrivet av finally:

Hej!

Jag funderar på att börja plugga datateknik eller informationsteknik på Chalmers, fast har inte kunnat skilja mellan dessa utbildningar? Vad är de största skillnaderna? (Tänker mig civ. ing)

Vilken utbildningen ska man välja om man vill ha möjligheten till att bli en spelutvecklare? Ger båda utbildningar möjlighet till det?

Är båda utbildningar lika breda eller är den ena bredare än den andra? Kan man alltså få samma jobb oavsett vilken man väljer?

Är lite nyfiken på samma utbildningar fast i KTH. Vad jag har läst på nätet så verkar Datateknik på Chalmers motsvara IT på KTH och IT på Chalmers motsvarar Datateknik på KTH. Någon som vet om det stämmer?

Vill du bli spelutvecklare skulle jag säga att Informationsteknik är linjen för dig, finns dock säkert behov av personal vilka har läst Datateknik också.

Den enklaste sammanfattningen är att Informationsteknik är mestadels mot mjukvara och Datateknik inriktar sig mer mot den fysiska hårdvaran.

När jag gjorde mitt kandidatarbete tillsammans med personer från Data så kunde dessa bara programmera inom C, de från IT som jag känner kan betydligt fler språk.. C, C#, C++, Java, Python, JavaScript och Ruby.

Detta är min uppfattning efter mina 4 år på Chalmers, dock inom en annan linje än vad du efterfrågar, hoppas det hjälpte!

Av Coenic
Skrivet av highscore:

Hej

Säljer två iPads, både i perfekt skick. Pedantiskt skötta, någon liten repa kan säkert hittas baksida, annars inget.
Givetvis levereras de upplåsta osv.

Nr 1
iPad Pro 9.7 128Gb Wifi/4G
Space Grey
Inkl grått original Smart Cover
Original kartong laddare mm följer givetvis med.

Budstart 4500:-

Nr 2
iPad Pro 12.9 32Gb Wifi
Gold
Original kartong laddare mm följer givetvis med.

Budstart 4000:-

Bild:
http://imgur.com/a/h05aw

Jag tar mig friheten att sälja till vem jag vill, när jag vill och om jag vill.

Läs hela annonsen här

Finns 9.7an kvar?

Av Coenic

Sonos Connect löser det du beskriver.

Av Coenic
Skrivet av Kimpolino:

Hejsan! Jag har lite grejer att sälja av:
Intel 4790k - 1500kr el bud
8GB HyperX Fury - 300kr el bud
SilverStone ST1000-G Evolution 1000W - 1500kr el bud
Moddat Cooltek W2 - 500kr el bud (bilder kan hittas i mitt galleri). - Hämtas helst

Betalning sker smidigast via swish. Bilder kan ordnas på begäran. Köpare betalar frakt. Om man köper ett större paket så går den dealen i förhand.
Ha en trevlig vecka,
Kim

Läs hela annonsen här

Börjar med 1000kr för CPU.