Inlägg

Inlägg som Coenic har skrivit i forumet
Av Coenic

Känns väldigt lätt att skriva en VBA-kod som utför det du letar efter, men det kanske finns något smidigare sätt utan att behöva koda.

Av Coenic

300kr - Hämtar!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coenic

Du vill arbeta inom IT och framför skärmen säger du. Men du vill inte programmera, CAD'a, sätta upp servrar, virtualizera eller skriva in commands.

Vill inte låta dryg men vad är det egentligen inom IT som du kan tänka dig arbeta med?

Av Coenic

@Eophex: Jag har läst 5 år på Chalmers, 3 år Automation och Mekatronik och 2 år på Mastern Production Engineering.

Hur mycket håller man på med- / beräknar på kretskort och elektronik om man går programmet Mekatronik & Automation (300hp) på Chalmers?

Om du läser Automation och Mekatronik på Chalmers så kommer du stöta på den obligatoriska kursen Elektriska Kretsar, i denna kurs på 7,5hp kommer du att beräkna och laborera på elkretsar, inprincip exakt det du säger att du inte vill göra men det är en enstaka kurs.

Vilka masterprogram- / program på grundnivå har väldigt mycket/ganska mycket- samt inget/en del av elektronik och kretskort?

Grundnivån du ska hålla dig borta ifrån isåfall är basprogrammet Elektroteknik samt masterprogrammen Wireless, Photonics and Space Engineering​, Embedded Electronic System Design, Electric Power Engineering. Men i de flesta program kommer du nog stöta på elektriska kretsar på ett eller annat sätt.

Vilket program ska jag välja?

Då du säger att robotar och automation verkar riktigt häftigt samtidigt som du absolut älskar programmering så hade jag absolut valt Automation och Mekatronik som basprogram för att sedan övergå till masterprogrammet Systems, Control and Mechatronics. Automation och Mekatronik kommer ge dig baskunskaperna över hur programmering, mekanik samt elektronik samspelar för att utgöra en mekatronisk produkt exempelvis robotar, bilar, flygplan. Systems, Control and Mechatronics kommer gå djupare in på ämnena inom programmering, signalbehandling och reglerteknik som utgör väldigt vitala delar i de mesta moderna produkter.

Allt gott.

Av Coenic

@Capitán General: Dual Sim är ju fantastiskt, springer just nu runt med 3st iphone 8...

Av Coenic

Kryptovalutorna har nu tappat 80% i värde under året, fallet är större än under dot.com bubblan enligt bloomberg. Hur ställer sig investerarna i denna tråden till det? Tror ni som investerat på en rejäl värdeökning igen?

Av Coenic

Prisförslag för alla fläktarna?

Av Coenic

@coldplay: Nej du har inte förstört processorn.

Av Coenic

Viken i5a har du?

Av Coenic

Valuta-(Valuta*Procenten)

Av Coenic

Tycker absolut du ska kolla på begagnade grafikkort.. 970/980/1060 klasserna. Till exempel så ligger ett 970 ute nu på sweclockers för 1400kr. https://www.sweclockers.com/marknad/157970-msi-gtx-970-gaming...

Av Coenic

@Falcon: Ja tyvärr.

Av Coenic

GTX 1060/1070/1070 Ti Founders Edition

Köper följande grafikkort - GTX 1060/1070/1070Ti Founders Edition

Hör av er!

/Coenic

Läs hela annonsen här

Av Coenic
Skrivet av Speedtriple3:

@Coenic:

Även om dom är med på listan för kompitabla minnen?

Vad ska jag sänka dom till?

Att dom är kompitabla garanterar inte att dom ska vara stabila i den frekvensen, jag tror din XMP profil gör minnena ostabila.

Av Coenic

Sänk ner hastigheten på RAM-minnena.

Av Coenic

200+frakt 4590S

Av Coenic
Skrivet av shejtan:

@Greim: Så skall jag kasta cpu:n? Haha lol dvs 6700k som nu har superlim på baksidan. Min goda vän Bengt som jobbar på netonnnet här i slagsta är GRYM som fan, kan typ allting om datorer. Han sa att man kanske kan prova smälta bort limmet med en värmepistol dock inte så pass mycket att hela cpun förstörs.

Jag sa att jag faktiskt skulle byta kylpasta till något som skulle ”kyla” bättre men att jag då hade råkat böja på pinsen i princip och att det var kört för mig. Konstigt nog frågade hon inte så mycket om cpun:n. Ha i åtanke att jag idag faktiskt själv arbetar som försäkringsförmedlare samtidigt som jag pluggar till fastighetsmäklare men det är skit samma, det jag försöker säga är att om man typ lyckas ”charma” den över telefonen i mitt fall Ina från folksam så kan dom vara väldigt snälla, så pass snälla att man till och med skriver att sakerna jag pajade kostade mer än vad dom i själva verket gjorde. Sa att jag tex köpte ett nytt 7700k för 2900kr hade rabbat på netoonet, hon skrev 3700

Fungerar det inte att ta bort superlimet på baksidan med aceton?

Av Coenic

Prisförslag på alla fläktarna?

Av Coenic

Vet någon hur man går tillväga eller om det ens är möjligt att blanka Bitcoins?

Av Coenic
Skrivet av ErrorUnknown:

@Stromming90: det gjorde jag,

Ja, dumsnålhet går inte att förstå.

Ger den inte ifrån sig någonting alls? Inga lampor? Inga fläktar som snurrar? Är nätagget påslaget på baksidan? Annars låter det som ett dött nätagg, för att missa att sätta in moderkortskabeln kan ingen göra.