Inlägg

Inlägg som karotchi har skrivit i forumet
Av karotchi

Problem med helgrå skärm eller grå ram runtom

Ibland när jag startar min dator är skärmen helt grå eller har en grå ram runt sig. Detta kan även hända efter datorn varit i viloläge och sätts igång igen. Det har aldrig hänt medans jag grejat med datorn.
Vad kan detta bero på? Grafikkort? Något annat?

http://forumbilder.se/G8U7H/20170703-205705

Tacksam för svar

Av karotchi

Problem med custom upplösning Windows 10

Vet inte om detta är rätt forum men hittade inget mer passande.

Jag har en HTPC med projektor och 2.35:1 duk. I Windows 8 som jag hade förut var det inga problem att lägga in 1920x816 som upplösning men när jag nu uppgraderat till 10an vägrar han ta emot det. Jag har provat med programmet custom resolution utility utan att lyckas.
Grafikkortet är ett Radeon 8370.

Tacksam för hjälp

Av karotchi
Skrivet av Skillzore:

För att kunna styra soundbaren via tvns kontroll brukar det generellt vara bra att ha samma märke på tv och soundbar annars får man kolla med respektive tillverkare om det stöds.

När det gäller kopplingen så är det bara att köra hdmi från ps4 till tv och sedan på valfritt sätt skicka ljudet till soundbaren från tvn, beroende på vad som stöds (trådlöst, hdmi/ARC, RCA, optiskt) bäst ljud brukar optisk kabel ge men beroende på vilken soundbar du skaffar så får du se vad som funkar med tvn.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har nu kopplat hdmi från PS4 till soundbaren och sen hdmi från soundbaren till teven (arc). Det funkar väldigt bra förutom en liten små störig grej och det är att jag får upp osd från PS4 men när jag använder teveljudet får jag inte upp nån osd och det känns som att man famlar i mörkret speciellt då fjärren inte är så avancerad.

Nån som har tips hur man får osd på båda eller går det inte?

Väldigt nöjd med soundbaren annars ljudet är över mina förväntningar.

Av karotchi

Hur få ljud från tv och PS4 till soundbar?

Hej!

Har för närvarande en http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=1717131 med CA-modul till boxer.
Går i tankarna att införskaffa http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2238530

Kan jag koppla PS4 - Soundbar - TV. Får jag även ut ljudet från teven då? Eller hur byter man mellan tv och PS4 ljudet?
Går det koppla så jag startar och styr soundbaren med tvns fjärrkontroll? Så att när jag startar teven startar soundbaren automatiskt?

Hoppas det inte blev för rörigt.

Mvh / Mattias

Av karotchi

Lite uppdatering. Provade ett antal recoveryprogram till slut hittade jag ett som jag kunde föra över alla bilder etc ifrån. Efter det var klart tänkte jag göra ett sista test i nasen innan jag kastade hårddisken.. Då fungerade det! Förstår inte hur det är möjligt men den har tickat på 4-5 dagar nu. Dock har det blivit nått strul med fläkten. DSM varnar för att fläkten stängs av och startas ca var 30e sekund. Så är dock inte fallet och fläkten fungerar som den ska. Lite smått irriterande med hundratals felmeddelanden om dagen dock.

Skickades från m.sweclockers.com

Av karotchi
Skrivet av serpent29:

Här beskrivs hur man gör för att byta pcb på sin hårdddisk.
http://www.harddrive-repair.com/pcb-repair.html

Tyvär är det inte bara att byta pcb, man måste också skifta över minnet från gamla till nya, det är ytmonterad lödning, så kräver bra lödverktyg.

Hmm det var inga bra nyheter. Låter som att det nästan bara är att kassera den då. Löda kan jag inte och känner nog ingen heller.

Skickades från m.sweclockers.com

Av karotchi
Skrivet av mrqaffe:

Ja du kan ha bränt kretsar på disken, troligen är magnetskivorna hela så om det är viktig data lär det inte vara svårt för ett recoveryföretag att läsa ut den, budgetlösningen är att köpa ett exakt likadant styrkort och prova att byta det själv.

Tack för svaret. Jag hade redan backup på 99% av alla bilder och resten är saker som går att ersätta så recoveryföretag låter dyrt och onödigt. Hur får jag tag på ett sånt styrkort? Måste jag köpa en likadan hårddisk och ta det därifrån? Försökt googla mig fram men hittar inte mycket.

Skickades från m.sweclockers.com

Av karotchi

Bränt hårddisken?

Möblerade om i mediaskåpet hemma och råkade sätta in laptopens laddare i nasen (klantigt men sant). Kände en svag bränd lukt samtidigt som nasen bara blinkar blått.

Trodde först att det bara var nasen som gått sönder men när jag försöker sätta in hårddisken i min stationära dator hittar den inte hårddisken.. Kan det vara hårddisken som är skrot eller båda? Finns det isåfall nått sätt att rädda datan?

Hårddisken är en WD 3TB Red nasdrive och nasen en Synology 213 om det har betydelse.

Stort tacksam för hjälp!

Av karotchi

Glömde säga i första inlägget att det är olja. Dessutom är det massa små hål i det. Det ser betydligt värre ut i verkligheten än på bild.. Jag säger inte att dom ska transportera paketen med silkesvantar men betalar man 240 spänn borde man kunna kräva lite mer?

Av karotchi

Jag var och pratade med ett ombud för DHL för att försöka få öppna paketet med dom men det gick inte DHL med på sa hon.. Hon tyckte dock paketet var under all kritik och gick i god för mig och lovade ta tag i det om det skulle visa sig att telefonen (1+1 btw) var trasig. Efter 2 samtal till DHL öppnade jag paketet och filmade samtidigt turligt nog var inget skadat förutom lite olja på kvittot som följde med.

Av karotchi

Tack för svaren. Det enklaste är nog att kontakta DHL och höra med dom innan jag öppnar det.

Av karotchi

Öppna misshandlat paket eller vända sig till DHL innan?

Fick idag en telefon levererad av DHL. Han höll paketet åt "rätt håll" så jag inte skulle hinna se hur det såg ut innan jag skrev under och han pep iväg. Frågan är ska jag öppna paketet och dokumentera eventuella skador på telefonen eller ska jag vända mig till DHL innan jag öppnar?

http://www.ladda-upp.se/bilder/tzhjqooxmfxquq/

Av karotchi

Snabbkommandon Win7

Hejsan! Dottern på 1,5 år har fått händerna på laptopen och nu när jag trycker på enter kommer schemaläggaren för energialternativ upp. Jag har letat och googlat men kommer inte fram till hur hon gjort eller framförallt hur man tar bort det igen? Någon vänlig själ som kan hjälpa till?