Inlägg

Inlägg som Snakespeare har skrivit i forumet
Av Snakespeare

Vad är det ens för folk som jobbar kvar på Blizzard? De med alternativ borde ju hoppat till något nytt vid det här laget tänker man.

Av Snakespeare

Önskar jag fick pengar för tappad inkomst baserat på påhittade kanske-scenarion. Tänk om man inte hade privatiserat skolan? Då hade jag kanske fått en bättre utbildning och därmed ett bättre jobb? Vem vet, hit med pengarna.

Av Snakespeare

Urk. Kommer ändå inte handla från Scamazon.

Av Snakespeare
Skrivet av Mezzlock:

Använder du en kontakt som är kopplad korrekt för Fidelio x3 ? Har du provat använda de medföljande kablarna till någon annan källa? Finns en hel del skrivet om hur fidelio x3 är kopplade på https://www.head-fi.org/threads/philips-fidelio-x3.913807/pag...

Men helvete där har vi det nog. Tack för länken.

EDIT: Det skulle ju förklara varför dom funkar halvvägs in på ena och hela in på andra. Får hitta en 4,4mm till 2,5mm adapter istället och använda medföljande sladden. Synd. Den låter så mycket när man rör på sig.

Av Snakespeare

Har jag tänkt rätt? Defekta Philips Fidelio X3?

Försöker lista ut vilken produkt det är som felar så jag kan reklamera rätt.

Jag har ett par Philips Fidelio X3 lurar som jag nu kopplar till en iFi ZEN DAC v2 med en balanserad 4,4mm till dubbla 3,5mm kabel.

På höger lur får jag inget ljud när jag trycker 3,5mm kontakten hela vägen in (ljudet funkar när den glappar ut lite), men får ljud när jag kopplar samma kontakt på vänster lur istället. Byter jag både höger och vänster med varandra uppstår problemet fortfarande bara i höger lur.

Tänker jag rätt då att det är uttaget på lurarna som strular och att de andra produkterna kan uteslutas?

Tack

Av Snakespeare
Skrivet av Dosshell:

Nästan monopol, det är inte alls någon stor skillnad och totalt omoraliskt och avskyvärt beteende från Valve.

Nu är det ju endast Valve som ens har förmåga att agera moraliskt på den marknaden. Resten är ju publikt handlade aktiebolag som per definition inte kan agera utifrån moral utan alltid måste maximera vinst utan tanke på varken miljö, människoliv eller något annat.

Av Snakespeare
Skrivet av SweMerlin:

Kanske inte det allra ödmjukaste att dra någon inför rätta...

.

Verkligen inte. Hade nog varit värt att nämna i artikeln att Humble Bundle idag ägs av ett enormt mediabolag med miljarder av dollar i omsättning. En koordinerad attack på den enda aktören på marknaden som erbjuder en vettig produkt. Dom som gnäller på Valve kan hoppa upp på nått och snurra. Erbjud något bättre istället.

Av Snakespeare

Undrar om nya AppleTVn fixar 4K 60fps HDR på YouTube nu. Gamla 4K fick ju nyligen 4K men bara 30fps på Youtube. Nått käbbel om Googles VP9 codec om jag minns rätt?

Av Snakespeare
Skrivet av Bengt-Arne:

TCL har samarbete med flera tillverkare, Samsung är en.
Sammarbeter/äger Thomsons tv- och dvd, andra märken som är TCL idag är Dual, Albona, Joyce, Logix, RCA, Alcatel, Schneider (Sinclair och Timex) med flera...

Visst kan man säga att en del av dom märkena är budget, men att säga att Samsung är skräp kanske är lite väl magstarkt. Möjligen att det kunde stämma på Samsung när dom fortfarande var färska på marknaden, samma för TCL när företaget grundades 1981.
Något som knappast stämmer idag.

Kan absolut säga att Samsungs TV-aparater är rätt skräp. Gammal teknik till OLED-priser med massor av marknadsföring och menyer som är 90% reklam. Nej tack.

Av Snakespeare

Man köper väl inte skräp.

Av Snakespeare

Oj. Var det inte några lallare här som försvarade dem i tråden om Bahnhof häromdagen?

Av Snakespeare

Sennheiser-lurarna som folk redan nämnt är klockrena men vill även nämna Philips Fidelio X2 och X3. Väljer dom varje dag över mina AKG 712 pro.

Av Snakespeare

Är testerna gjorda med ray tracing på eller inte? Kan vara blind och ha missat men såg inte information om det någonstans.

Av Snakespeare

Hoppas man kan lägga vantarna på ett. Behövs om jag ska kunna köra Cyberpunk i 4k. Orkar ju inte direkt punga ut 10k extra för ett 3090 men dom finns ju iaf i lager.

Av Snakespeare

Absolut. Artiklarna om läckor osv. har ju fått en att fundera lite extra på vart man söker jobb.

Av Snakespeare

Nää? Skulle ett företag som är styrt och sponsrat av väldens största och brutalaste diktatur hålla på med fuffel? Dra mig baklänges.

Den enda anledningen till att 5G överhuvudtaget lanseras nu är ju att vissa företag vill slå sig in på marknader de inte haft tillgång till med 4G eller 3G. Behovet av jättesnabbt mobilt internet när man står utomhus med fri sikt till en 5G-mast och har sin kropp vänd åt rätt håll så den inte blockerar signalen ser jag som väldigt litet. Utbredda wifi-nät skulle vara bra mycket mer användbara.

Av Snakespeare
Skrivet av HenrikM:

Vad har valve gjort för dig? Annat än att höja priset på spel genom att ta 30% cut av försäljningen.

30% är fortfarande mindre än någon annan tog för distribution av spel innan Steam kom till marknaden. Var ju därför alla flyttade dit. Så de har sänkt distributionskostnaden, inte höjt den.

Sen så har vi ju alla deras projekt som inte är skapade för direkt avkastning (så som Proton som gör det lättare att spela Windows-spel på Linux utan strul). De kan ha sådana projekt eftersom de inte är ett aktiebolag. Ett publikt ägt företag skulle direkt lägga ned projekt som inte väntas ge säker vinst inom några år.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Snakespeare

Den här härvarn upprör mig personligt och har gjort mig på så något in i helvete dåligt humör. För det första ska personer utan IT-kompetens inte fatta beslut om IT-inköp och för det andra måste de som fattar dessa beslut vara medvetna om att ett vinstdrivet företag inte har någon som helst anledning att leverera en bra tjänst, de har endast som uppgift att tjäna pengar. Därför måste inblandade i upphandlingen ha tillräklig kompetens för att ställa väldigt specifika krav som skall uppfyllas. Om dessa krav inte ställs får man helt enkelt skylla sig själv om man blir lurad, plundrad och rent av rånad.

//Förbannad

Av Snakespeare

Som tidigare nämnts; chips med pinnar, nötter med sked, öl med näven eller sugrör om man är mitt uppe i nått.

EDIT: Ännu en grej är ju att se till att man har ett tangentbord + mus som går att rengöra någorlunda smidigt. Wooting One har ju en faceplate i metall så bara å plocka bort alla tangenter, blötlägga i vatten och lite såpa, torka av faceplaten med en trasa, done. Jobbigaste att göra rent måste va xboxkontrollen med all död hud som fastnar i skårorna efter ett tag.

Av Snakespeare

@Techs: Ser ut som Pro-Ject's Phono Box S (till höger) och Speed Box S (till vänster).