Inlägg

Inlägg som DaVy har skrivit i forumet
Av DaVy
Skrivet av mrqaffe:

Det är skillnad på att spela starkt och att spela djupt, jag är definitivt ingen som förespråkar överdriven basnivå men 5" klassen brukar vara gränsfall för att vara tunna även på röster om de inte får lite stöd av rumsakustiken men står de nära en vägg kan det passa.

Alright, borde jag spara ihop lite då och köpa 7-8 tum? Dem kommer att ligga mot väggen. Såg förresten att du hjälpte mig för 4 år sen angående kabeldragning haha, ville bara tacka dig för att det slutade med att ditt tips blev lösningen haha,

Av DaVy
Skrivet av mrqaffe:

Vet inte hur de låter jämfört med varandra men båda är väldigt små så ingen är bra i basen.

Kommer ej kunna ha mycket bas då grannen och föräldrarna kommer att klaga

Av DaVy
Skrivet av Fetskaft:

Vad ska du ha dem till? De är liknande i konstruktion, lika stora och är portade framåt så är ljudet som bör avgöra valet, och det är väldigt personligt vad man gillar. Har du möjlighet att lyssna på båda så gör det. Om jag skulle välja en av dem så skulle jag gå på KRK, bara för jag hört dem tidigare, men kan vara så att du skulle gilla Pioneer bättre. Inte helt enkelt detta. Läste runt lite snabbt och hittade kommentarer om att S-DJ50X uppfattas som platta och tråkiga, alltså inte neutrala i den bemärkelsen, utan bara intetsägande, platta och tråkiga, samtidigt som en del säger att de låter kanon. Svårt att veta vad dessa personer har för referenser dock.

Angående basen så spelar ju ingen av dem så jäkla djupt, men beroende på hur du använder dem och hur rummet ser ut så kan de räcka gott och väl. Jag sitter och mixar på ett par 5" Fluid Audio F5 och det fungerar hur bra som helst. Slölyssnar också en hel del på dem, samt en del youtube, film och spel och känner inte att jag behöver mer bas. Inget som hindrar dig att komplettera med en sub senare om du tycker det behövs.

Lägger min röst på KRK bara för att jag inte skulle våga chansa på Pioneer utan att lyssna först.

Hej!
Jag kommer främst att använda dem till att lyssna på techno hemma samt lite rap/hip hop, jag har tyvärr inte möjlighet att lyssna på båda. Detta skulle nog förenkla hela valet om jag kunde lyssna innan jag köpte. Angående basen så kommer jag inte kunna ha så mycket bas då jag bor på första våningen och grannen ovanför klagar lite då och då, bor även hemma och vill inte att föräldrarna ska klaga på det också haha. Vill eventuellt komma in i lite mixande men har inte riktigt haft tid för något alls då jag pluggar konstant.
Jag ska förmodligen åka till DJ Service imorgon och försöka lyssna på båda två (om dem finns inne) innan jag gör mitt slutgiltiga beslut. Skriver senare här i tråden vad jag bestämt mig för!

Tack för ditt svar Fetskaft, uppskattar det enormt!

Av DaVy

ROKIT vs. PIONEER

Hej!

Ska införskaffa mina första studiomonitorer då jag bygger om hela min setup här hemma. Jag vänder mig nu till er här på Sweclockers för att be om hjälp då jag inte har en susning om ljud/monitorer.
Jag kommer att köpa begagnade och det är mellan dessa två, Rokit RP5 G4 och Pioneer S-DJ50x, jag kan få båda för samma pris.

Skulle verkligen uppskatta all hjälp jag kan få

Mvh

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av DaVy

Hej! Är du villig att släppa Camade för 200kr inklusive frakt?

Av DaVy

700 + frakt

Av DaVy
Skrivet av mrqaffe:

Köp kabellist och "montera den" (lägg upp provisoriskt) så kan ni se hur det kommer att se ut.

Ska göra det, pappa får göra alt om det inte ser bra ut. Tack!

Av DaVy
Skrivet av jocke92:

Det bästa är kabel klamrad vid listerna eller i kabelkanal. Men går inte det köp powerline adapter med öppet köp testa om det fungerar i ert elnät. Fungerar inte alltid bra i alla hus

Ska göra så, tack!

Av DaVy
Skrivet av raboalbin:

@DaVy: Tyvärr så kan man inte ge bort spel som man redan har redemat :/

Aha, riktigt synd.

Av DaVy

En fråga bara, hur hittar jag steam nyckeln? Om jag redan har laddat ner spelet kan jag ändå ge ut? FÖr har några spel jag ångrat att jag köpt och vill gärna ge ut dem. (Arma 3 med alla DLC:s och DayZ samt Rust)

Av DaVy

Tack så otroligt mycket för alla hjälp och tips

Skrivet av Kote:

Haha ingen fara Du kopplar en av dem till routern och en var till era datorer, en av de fyra kommer alltså inte att användas(så länge du inte vill koppla den till en TV, något annat etc).

Skrivet av mrqaffe:

Man använder normalt sett en på varje plats man vill ansluta, dvs 3 styck räcker, vet inte om de är bäst för pengarna men bäst är de inte, de följer inte de senaste standarderna men de är ju inte heller dyra.

Skrivet av Snövit:

Jag hade precis som många andra redan sagt, prata med henne. För bästa resultat så är det kabel som gäller. Lägga den i en passande kabelkanal som sedan monteras uppepå golvlisten, alternativt hörnet i taket? Jag har själv en platt, vit kabel som är monterad på golvlisten med hjälp av små duttar genomskinlig silicon. Tänk bara på att vända den så texten är nedåt! Man tänker inte på att den är där, sitter bra, men inte för bra om man vill ta bort den för flytt etc.

Skrivet av ByteBitten:

Om du kollar här så finns det ett antal alternativ:
https://www.k-rauta.se/byggvaruhus/sok/kabelkanal

Tror det är 16x16 som jag använde men det beror på att jag behövde ha plats för flera kablar samt att den såg snygg ut ovanpå min befintliga golvlist. Försök välj en kanal som är lika grund eller grundare än befintlig golvlist för att få det att smälta in så bra som möjligt. På ett annat ställe har jag använt en grundare kanal och satt den på golvlisten (mot golvet) då det då blev som en förlängning av sockeln profil.

Skrivet av erssn:

@DaVy: Förutom el till switchen behöver du en nätverkskabel till switchen och varsin nätverkskabel från switchen till era datorer. Ni kan exempelvis ha switchen i något av era rum och dra en kabel via fönstrena om det finns dåligt med plats för en switch utanför rummen.

Det finns självhäftande kabelhållare, borde passa utmärkt för era behov:
http://www.clasohlson.com/se/Kabelclips/Pr362321000

Skrivet av Usling:

Gör en snygg installation med kabelhållare/kabellister längs väggen, och ha en switch i första rummet. Går hon inte med på det (trots att ni gör det snyggt så testa att gör en deal med henne; "om vi får ha det så här, hjälper vi dig genom att ... ". Ni kanske redan har hushållssysslor hemma men jag tänker mig att du och din brorsa tar som ansvar att plocka ur diskmaskinen varannan dag eller nåt.

Eller, lägg till lite egna pengar för att öka budgeten och få lite bättre grejjer. Wifi eller powerline, det kan va smart att testa eller ta reda på hur det funkar i er lägenhet innan köp om ni är kräsna med ping och hastighet. Min erfarenhet är att båda är rätt kassa i jämförelse med kabel. (men wifi är najs när man har laptops och mobiler)

Tack så mycket för hjälpen allihopa, uppskattar det verkligen. Ska kolla på 30+ metersladdar då jag har 20m nu och det inte räcker. Blir nog det alternativet att vi drar vid listerna. Hon tillåter det sa hon om det ser bra ut. Om mot all förmodan hon inte godkänner det så blir det nog att lämna tillbaka kablarna och köpa Powerlines.
Mvh David

Av DaVy
Skrivet av Kote:

Hastigheten kommer troligtvis vara markant lägre än förut men det kommer i alla fall ge en bra spelupplevelse

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=803608

Det följer med 2st adaptrar, en för koppling till routern och en till datorn. Ifall ni inte vill använda Switch och borra hål i väggen mellan era rum så bör ni köpa 2st par!

Så om vi köper 2st sådana, så kopplar vi in 2st i routern och de andra 2 vid eluttaget i rummen där vi har datorerna?Rekommenderar du den? Är det den absolut bästa vi kan få för priset? Vet ej om jag förstår rätt. Ber om ursäkt för att jag frågar så mycket men har som sagt zero erfarenhet inom detta. Tack!

Av DaVy
Skrivet av ByteBitten:

Jag har själv monterat kabelkanaler ovanpå eller framför befintliga golvlister där jag inte vill att kablar skall synas, rätt monterat blir det i princip "osynligt". Kolla in byggvaruhusen för alternativ.

Okej, kan du länka vad vilka kabelkanaler du använde?

Av DaVy
Skrivet av erssn:

Ligger era rum i närheten av varandra? Dra en kabel snyggt och prydligt ovanför golvlisterna med kabelhållare så kommer hon inte ens märka av det. Sen sätter ni en switch där det passar och drar en kabel till varje rum.

Stå på er lite, er mamma bor ju inte själv i bostaden.

Våra rum är bredvid varandra, problemet är att jag ej har erfarenhet eller kunskap inom detta. Behöver man bara en switch och inget mer än kablar? Eller behöver man en powerline? Pappa är händig så han får nog fixa med kablarna då. När man säger till henne att vi också bor där så säger hon "Mina regler under så länge ni är under mitt tak" haha xD. Tack för hjälpen

Av DaVy
Skrivet av Kote:

Ska ni spela så är det bättre ifall ni kollar på en powerline för att få så stadig ping som möjligt. Wifi har en tendens att vara rätt så ostabilt, framförallt när det är flera personer som använder Internet i hushållet.

Skickades från m.sweclockers.com

Okey, har hört att det ger en stabilare ping. VI kommer dra en kort kabel mellan powerlinen och datorn då. Har du någon powerline du kan rekomendera för cirkus 300-400kr? Tack för hjälpen

Av DaVy
Skrivet av mrqaffe:

Det är för låg budget för att få vettiga delar om det ska vara trådlöst, men det räcker till ett kablat lan

Ska ni ha bra trådlöst så bör ni satsa på 802.11ac och internt nätverkskort i datorerna, samt en bra 802.11ac router, det gör att det blir svårt att komma under 3000 kr för det som behövs.
2 Wifikort och en router, kanske nått av dessa
http://www.inet.se/kundvagn/visa/9288713/

Haha tack så mycket för hjälpen, men detta kommer hon aldrig att betala. Får nog hitta 2 powerlines för ca 800kr så får vi köra med det då.

Av DaVy
Skrivet av LemonIllusion:

Som du beskriver föreställer jag mig två kablar i sicksack tvärs över vardagsrummet. Dra dem så att de inte är i vägen eller syns särskilt mycket istället så är problemet löst.

I vilket fall är repeaters och accesspunkter är helt fel för syftet. Om kabel skulle vara en omöjlighet (tvivlar starkt på att det skulle vara det) skulle powerline eller en trådlös nätverksbrygga vara de möjliga ersättarna.

Det du föreställer dig är helt rätt. Tyvär så är nog kabel en omöjlighet med min mamma, hon tycker inte omm att se saker vid listerna där nere på golvet, kan du rekommendera någon nätverksbrygga eller powerline för ett pris runt 300-400kr styck? Vi ska ha 2st då eftersom vi inte sitter i samma rum. Tack så otroligt mycket för hjälpen!

Av DaVy
Skrivet av willaim:

Några kabelhållare + borra hål i väggen fungerar väl alldeles utmärkt?

Det du säger har vi tänkt på, men hon vill ej ha några kablar alls, routern ligger på ett lite obekvämt ställe. Men tack för tipset igen, ska snacka lite med henne idag.
Mvh David

Av DaVy

Hjälp att ersätta trådat nätverk i lägenhet

Hej! Nu har min mamma fått nog att vi drar 2 långa kablar runt lägenheten in till mitt och lillebrorsans rum. Vi bor i en lägenhet, det är väggar emellan routern och våra rum. Så hon vill att vi skaffar oss varsin Accesspunkt/repeater till våra rum. Så jag undrar vilken rekomenderar ni? Vi spelar varje dag, och är oftast uppkopplade på internet med mer än 5 apparater, vi har 100mb/s. Pris runt 300-400, inte över 400kr.

Om ni har några frågor är det bara att fråga. Och snälla, om ni verkligen vill hjälpa mig så kommentera inta bara ett nummer för att ni har tråkigt eller dylikt. Behöver hjälp av någon som kan sin sak eller har en av dessa apparater)

!!!OBS!!! Kollade på dem här, vad tror ni?

1: https://www.netonnet.se/art/dator/natverk/accesspunktrepeater...

2: https://www.netonnet.se/art/dator/natverk/accesspunktrepeater...

(vet inte om denna är bra men såg bara att många hade recencerat den)
3: https://www.netonnet.se/art/dator/natverk/accesspunktrepeater...

Mvh David

Av DaVy
Skrivet av Cruentusa:

85 låter dig höra vad som händer runt omkring dig och läcker lite ljud, 90 stänger ute mer ljud. Hyper X kommer med båda kuddarna så du kan välja själv.

Tack så mycket!