Inlägg

Inlägg som ChrisKT har skrivit i forumet
Av ChrisKT

Kan inte boota windows! Hjälp!

Fick nyss ett kort strömavbrott och när jag skulle boota datorn igen kommer detta upp på skärmen:

Det gick inte att starta Windows eftersom följande fil saknas eller är skadad:
\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM

Sen vill den att jag ska försöka reparera filer genom att starta skivan och köra repair verktyget. Men då måste man skriva egna kommandon och sånt. Går det att lösa detta utan att behöva installera om hela operativet? Blir verkligen ledsen om det inte går eftersom hårddisken använder 200Gb och om jag gör en ren installtion så kommer SP2 inte med, vilket betyder att den bara hittar 120Gb och alla filer blir korrupta... Någon som vet hur man reparerar utan ren installation? Tacksam för snabba svar!

Av ChrisKT

Jag kör i klonläge, och ja, jag har valt att köra fullscreen på sekundär skärm. Bilden blir ju bara svart på tvn när jag startar en film.

*problem löst*

Det var dom nya Forceware 91.31 som ställde till med problemet. Testade även 91.33 BETA, men samma problem där. Var tvungen att byta tillbaka till 84.21.

Av ChrisKT

Fullscreen i TV-out problem!

Köpte nyligen en ny dator med GF7900GT. Hade 6800GT innan, och med detta kort funkade tv-out helt utan problem. Problemet jag har med mitt nya kort är att jag inte kan kolla på filmer i fullscreen på min TV. När jag startar en film så visar TVn bara svart. Vad kan vara fel? Kör i PAL och inga inställningar som är fel...

Av ChrisKT

Aha okej, tack för hjälpen i alla fall

Av ChrisKT

Har "ASUS A8V Deluxe"-moderkortet, och RAID chipset heter "Promise PDC20378 RAID controller"...

Av ChrisKT

Fråga ang. RAID

Har läst FAQ'en på forumet, men hittade inte svaret på min fråga... så jag skapar en tråd.

Jag ska precis formatera min dator, men har en fråga jag måste ha svar på innan jag fortsätter med det. Jag har 3st 200Gb IDE-diskar i min dator. Jag vill köra den jag har Windows på i vanliga IDE0 uttaget utan förrändringar. Dom andra 2 diskarna vill jag dock flytta på och köra i RAID istället. Nu till min fråga... De 2 diskarna jag vill köra i RAID har jag gjort partitioner på och fyllt med filer när dom låg på IDE-kanalerna. Om jag nu flyttar över dom och kör dom i RAID0, kommer partitionerna och filerna fortfarande finnas kvar? Måste jag formatera diskarna i RAID för att det ska fungera? Jag vill inte ha dom i RAID pga bättre prestanda eller något, dom ska ändå bara finnas där så att jag har någonstans att lägga filerna, jag vill ha dom i RAID-kanalen för att få bättre plats/mindre stökigt i chassit... så jag vill alltså att det ska fungera precis som det gör nu när jag har dom i vanliga IDE uttagen. Är detta möjligt?

Av ChrisKT

Ah ett jättetack till dig Arrowroot!
Ska testa det!

Av ChrisKT

Har samma problem! Måste också fixa ett sådant program, är lite osäker på hur man gör med det där UBCD... Någon som har lust att skriva en enkel guide hur man fixar partitionstabellen som försvunnit innan? Vågar inte riskera att något går snett då jag har mycket viktiga arbeten på mina diskar. Så vill helst inte testa mig fram alltså

Av ChrisKT

Skulle vara grymt schysst om du skriver här, om du skulle lyckas lösa det... för jag hittar ingenting..

Av ChrisKT

Ok, men är det någon som vet ett bra program för att "hitta" partitionerna igen? Jag kommer inte ihåg hur jag hade partitionerat...

Av ChrisKT

Jag tänkte i alla fall ringa upp komplett och berätta vad som hänt, och se om man kanske kan få en ny disk med annat märke. För det känns ju inte direkt som att man vill riskera att filerna försvinner igen, när det har gått snett 2 gånger nu på så pass kort tid.

Dikkie: Var din en Maxtor?

Av ChrisKT

Fick exakt samma problem för ca 10 minuter sedan! Hade en 200Gb-hdd, som Windows inte låg på, och den bara försvann? Helt skumt. Eftersom jag skulle formatera min Windows-disk, så startade jag datorn med min Win XP skiva. Sedan när den radar upp alla partitioner så stod det att den inte var partionerad. Exakt samma som för dig. Är det någon som har en lösning på detta? Hur kan en HDD bara försvinna, utan att man gjort någonting?

*edit*
Kan även tillägga att jag hade en 200Gb Maxtor Plus9-nånting för ett tag sedan. Den gick sönder efter en månad och då fick jag en Maxtor Plus10 200Gb. Nu är det alltså den som verkar ha kraschat. Det verkar ju vara nåt seriöst fel med Maxtor-diskar? Har en Samsung och en Western i datorn också, 160Gb och 200Gb... har inte varit 1 sekund strul med dessa...

Av ChrisKT

World of Warcraft - 5.1 ljudproblem

Jag har alltså ett 5.1-system inkopplat till datorn. När jag spelar WoW så kommer det bara ljud från de två högra högtalarna och från suben. Kan även nämna att alla högtalarna funkar fint i alla andra spel, utom just WoW. Funkar ju till och med perfekt i Warcraft 3, och tycker det är lite konstigt eftersom det också är Blizzard. Någon som har någon ide om vad det kan vara eller hur man kan lösa detta? Har även sökt massor i Blizzards forum utan att bli klokare

Av ChrisKT

Bioläge med nView

Har ett GW6800GT256MB och kör klonläge med en datorskärm och en TV. Funkar finfint. Kör även överlagring så att det blir full bild på TVn när jag startar en film. Jag har dock ett problem här. Filmerna är oftast widescreen, och alltså ser man svarta remsor uppe och nedanför själva bilden. När jag hade Radeon 9800Pro och körde Bioläge så "stretchade" den ju ut bilden automatiskt så att själva bilden täckte hela TVn. Finns inte denna funktion hos nView? Finns det någon mediaspelare som kan stretcha ut bilden så att den täcker hela TVn? Tacksam för svar.

Av ChrisKT

Jag har exakt samma problem! Fast har ett Gainward 6800 GT vanligt... Kan ingen snälla lösa detta?

Av ChrisKT

Tips till högtalare

Jag är helt ny inom området, men det är så att jag är ute efter ett bra högtalarsystem till datorn utan att det ska kosta skjortan! Hade tänkt mig nåt mellan 1000-2000kr. Så efter lite sökande här och där så kom jag fram till att dessa verkade prisvärda och mycket bra:

http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=LOGZ5300

Någon som har dessa och vet om dom är bra? Några tips på andra högtalare som är prisvärda och har bra kvalitet?

Av ChrisKT

Jag har exakt samma kort som dig, och jag har spelat hela MoH: Pacific Assault utan några som helst problem... skumt. Det är väl inte så att spelet kan kontrollera kylningen direkt?

Av ChrisKT

Fortfarande inte löst

Av ChrisKT

Jo men det är just det som är problemet. Vill kunna köra båda på samtidigt i klonläge...

Av ChrisKT

TV-Out problem med GW 6800GT

Köpte för ett tag sedan Gainward Geforce 6800GT, och uppgraderade då från Radeon 9800Pro. Nu är det så att jag inte kan få TV-Outen att funka som jag vill.

Jag har en vanlig TV (funkade hur bra som helst med 9800pro), och en skärm. Nu är det så att jag bara kan köra en skärm i taget. Så om jag vill kolla film på TV så måste jag alltså slå av datorskärmen. Jag kan bara välja "Enstaka skärm" på inställningarna, även fast jag har två. Så jag undrar, är något fel? Med 9800pro kunde jag köra klonläge, och när jag startade en film så blev det "Bioläge" på TVn. Är nvidia efter på detta, eller går det att fixa=?