Inlägg

Inlägg som PlogarN97 har skrivit i forumet
Av PlogarN97
Skrivet av lumberjack:

Tror du verkligen det är bad-scenerna som gör spelet till 18+? Jag trodde det var all gore, ex. avskjutna huvuden och kroppsdelar, upphängda människor med tarmarna utslitna osv.

När man badar och blir tvättad är ju det mest spännande som händer en puss på kinden typ. Det känns ganska oskyldigt.

RDR2 är ju ett förhållandesvis snällt spel i den genren. Ex ”systerspelet” GTA 5 är ju betydligt grövre.

Titta en kväll på TV och du finner grövre våld än RDR2, typ

Av PlogarN97
Skrivet av Baxtex:

Även om man inte har timpris är det inte dumt att använda när det är billigt, i teorin borde det sänka även rörliga priset?

Ja det borde det göra, särskilt om alla gör så

Av PlogarN97
Skrivet av Ryssfemma:

De inte själviskt på något sätt, de som bundit upp sig har tagit en risk själva och vi har tillräckligt med el i Sverige men vi exporterar till andra länder.

Ja absolut, blir kul när de stänger av elen för alla inkl dig i ditt område pga effektbrist 😄

Av PlogarN97

Ett bra tips är att även de som har bundet eller att elen ingår i hyran (som för mig) också försöker spara då det gynnar helheten

Är ju sjukt själviskt att kräma på bara för att man har billig/gratis el.

Bästa tipset är väl att stänga av golvvärmen samt att minska värmen generellt.

Av PlogarN97
Skrivet av hakro807:

Absolut, talar vi om en väldigt dyr modell som bara är ett år gammal så. Men tag som exempel en vanlig modell som Galaxy S20. Kostar runt 2000 kronor begagnad. Batteribyte kostar runt tusenlappen. Är det verkligen värt det? Speciellt eftersom batteriet normalt sett ändå brukar fungera ganska väl, om än inte som när det var nytt?

Om du tycker batteriet fungerar väl så finns det ju ingen anledning att byta.

Av PlogarN97
Av PlogarN97
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Problemet med det sista är att de flesta inte ens ser skillnad och det blir som denna klassiker: https://www.youtube.com/watch?v=HxXbrnJ6l4A

En toppenutveckling att man inte längre kan köpa iphones för statusen. Knappt någon som ser skillnad på iphone 11 och iphone 14, skulle jag tro.

Annat var det ju på 90 och 00talet där skillnaderna i innandömmet var väldigt liten men utsidan kunde skilja sig rejält. På så vis kunde ju den som var intresserad av status flasha med det senaste.

Av PlogarN97
Skrivet av SuperSverker:

Företag köper 2000 datorer.
Företaget använder datorerna i ett eller två år.
Företaget låser datorerna och lämnar till "återvinning"

Istället för att datorerna rensas och återanvänds, så måste de nu slängas eftersom skyddet omöjliggör för återanvändning.

Hur kan man försvara något sånt? Det handlar om tusentals enheter som hade kunnat säljas begagnat och användas i åratal framöver, som nu är obrukbara.
Det är inte direkt så att du har mycket information kvar efter en rensning av en SSD, jämfört med hur det var med HDDer tidigare. Det finns inget som förvararar detta förutom pengar.

Har du källa på att detta ens har hänt?

Sen är det väl allt som oftast andelar som är det viktiga. Ex slängs 50% av alla macbooks inom ett år?

Av PlogarN97
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Men det skapar en säkerhetsrisk.

Enligt företagets kravbild i "caset" så var det ju OK att göra full-reset och säker överskrivning av disken. Känns dumt att gå utöver "kundens" krav.

Skrivet av lillaankan_i_dammen:

En adaditas tekniker kostar idag runt 800kr/h exkl moms, så kostnad för den blir 200kr. SSD som är gammal går att diskutera vilken värde den har.

Jag skulle gissa på att det tar ungefär lika lång tid att skruva upp datorn och ta ut disken (på gamla goda tiden var det ju ganska lätt sak att ta ut disken utan att skruva upp hela datorn, men numera är det oftast mer komplext). Så det är ju ingen egentlig tidsvinst du gör på att ta ut disken vs att full-reset och överskrivning. Möjligen en minimal tidsvinst, tror den är oväsentlig.

Framkommer inte heller om disken i vilket fall måste resetas innan den går på destruktion. Då är det ju verkligen ingen tidsvinst.

Av PlogarN97
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Steg 1 borde vara kassera ssd och sedan skicka datorn vidare.
Sedan finns steg 2,3 osv.
Jag vet många företag sparar ssdn som ofta kostar under 1000lappen sprillans ny och sedan lägger lite svindyr teknikertid på att rensa den.

Kan ju lätt göras av en adidastekniker och då är det är gjort på en kvart ineffektiv tid. Blir ingen stor kostnad alls.

Av PlogarN97
Skrivet av Coca:

Precis, dom flesta enheter som kommer från företag är låsta. Så ur en miljösynpunkt är funktionen urusel.

Skulle gissa på att återbruket av datorer aldrig har varit högre än idag.

Av PlogarN97

Väldigt bra då det minskar stöldbegärligheten. Är ju lika med iphones.

Av PlogarN97

Riktigt härligt spel. Köpte det på rea för 150 kronor under mellandagarna. Har spelat intensivt och blev trots det klar först förra veckan (inkl epilogen). Mkt bra spel. Rekommenderas!

Av PlogarN97
Skrivet av Alphahanne:

Mitt resultat: 13/13.

Ja, det var ju inte svårt direkt.

Så min belöning är att få köpa en dyr färdigbyggd dator?

Kanske är större rabatt ju sämre resultat man får? Någon som "vågar" testa?

Av PlogarN97

slarvfel

Av PlogarN97
Skrivet av talonmas:

Nä, det köper jag. Men då ska man vara ärlig o säga så, inte skylla på påhittad statistik när man ändå går plus. "Aktieägarna vill ha mer pengar, annars förlorar vi deras intäkter o det förlorar alla på. För att nå det målet så krymper vi personalen o ser om det funkar." Inget konstigt i sig.

Vilka intäkter är det som aktieägarna ger företaget?

Av PlogarN97

Hmm kanske dags å anställa lite folk så det inte händer igen

Av PlogarN97
Skrivet av Stan Carley:

Kul att följa och försöka uppskatta ett snitt av den här tråden.
Kikar man runt 2012-13 så svarade några att dom tjänade under 15000 brutto men väldigt många låg runt 15-20 och några hade runt 30-40 tusen.
Nu 10 år senare så ligger dom som har lägst på 27-35 tusen och dom högre snarare 45-75 tusen

Har samhället i stort följt samma löneutveckling som forumet tror ni?

Jag skulle gissa på att medelåldern har ökat i forumet. Äldre tjänar oftast mer än yngre. Sen har nog IT-jobb ökat mer i lön än övriga jobb.

Sedan har jag uppfattningen att sveriges industribolag har gått bra senaste 10 åren. Det är viss mansdominans i de jobben, och jag har för mig att det är en överrepresentation av män på detta forum.

Så svaret är Nej på din fråga

Av PlogarN97
Skrivet av RoleX:

Exakt så tänker jag också det är inte lönt att bråka och lägga ner den energin, då hamnar den lätt i bra att ha lådan eller i källaren efter ett tag :).

Det är ju detta som är dilemmat, sakerna sparar man ju hellre "ifall att". Precis som många skrivit sånna saker kan säkert ligga många år i en låda/källare/förråd men så fort man gör sig av med dessa tro fan att det dyker upp att du behöver just den saken.

Ptja. Beror ju på vad det är för sak.

Men att exemelvis ha 5 stycken scartkablar eller en 10 år gammal generisk androidtelefon bör vara ganska osannolikt att man någonsin behöver

Ni får ju såklart göra som ni vill. Men jag kan iaf rekommendera att göra en genomlysning vad man har och överväga, spara, slänga, sälja, skänka eller laga.

Av PlogarN97
Skrivet av ZaaphodBleebronx:

Eller 64k

Det som är intressant är att behovet av lokalt hårddiskutrymme har minskat senaste 10 åren.

Sådan trend tror jag att vi aldrig sett tidigare. Eller?