Inlägg

Inlägg som PlogarN97 har skrivit i forumet
Av PlogarN97
Skrivet av medbor:

Var det inte bara några månader sedan de skrattade åt sony och lovade att inte göra samma? Precis lika falska som samsung var med hörlurskontakten…

https://www.sweclockers.com/nyhet/34817-microsoft-xbox-priser...

Skrivet av Ozzed:

Ja det är väldigt tråkigt. Man kan liksom inte både äta kakan och ha den kvar.

Antingen får man håna konkurrenternas dumheter och låta bli att implementera dem själva-.

Eller så håller man käften om man ändå tänkt vara lika grisig själv. Man kan inte både håna och vara lika grisig själv sedan.

Nu gäller det väl främst Samsung. Vad jag vet så lovade inte Microsoft att inte höja priserna utan red bara lite på att "inga sådana planer finns just nu", och nu är det just nuet tydligen ett nyss

Så charmigt. Uttalandet är alltså

Citat:

We are constantly evaluating our business to offer our fans great gaming options. Our Xbox Series S suggested retail price remains at $299 (£250, €300) the Xbox Series X is $499 (£450, €500). – Talesperson för Microsoft

I augusti förra året. Nu har de höjt priserna på den svenska marknaden för att vår valuta är påväg mot botten. Knappast något microsoft bör belastas för.

Att ni får detta till ”grisigt”, ”skrattade åt sony”, etc är ju charmigt. Ni får gärna förtydliga hur microsoft har hånat sony. Jag upplever det som att ni läser in väldigt mycket extra i deras ord. Främst riktat till medbor.

Särskilt när priset på amerikanska microsofts hemsida är samma som uttalandet. Det är till och med en kampanj på xbox one series S just nu på 239 usd.

Av PlogarN97
Skrivet av TzarAlkex:

Ska jag bara dra av det som går av plasten och nöja mig att det säkert sitter kvar nåt i kläm där inne?
Vet inte vad jag är rädd för. Kan det smälta eller nåt? Vet inte om det borde vara nåt problem även om det blev så.

Kylarn ska väl upp i minst 150 grader för att plasten ska börja smälta/deformeras. Är du nära den tempen?

Av PlogarN97

Känns som saker måste bli minst 20 år innan de börjar få värde. Dvs när de som växt upp med grejerna har hunnit bli typ 25-35 och har pengar samt drömmer om barndomen.

Så det är värde i xbox1/ps2/gamecube och äldre men xbox 360 och xbox one är typ värdelösa just nu. Men vänta några år så lär väl även de konsollerna gå upp i värde när folk drömmer tillbaka till svettiga halo3-lan i källaren

Av PlogarN97

Jag spelar typ 1-2 spel per år så för mig är köpta spel bästa alternativet, gärna begagnade eller på rea

Men kan förstå för den som spelar många spel per år så är det såklart en god affär för användaren

Av PlogarN97

Tråkigt. Innebär väl då att bara elgiganten är kvar som stor elektronikkedja som finns i varje stormarknad? Ett ica maxi fast elektronik. Nostalgisjälen lägger en tår

Räknar inte riktigt in ex power och netonnet dylika i den kategorin

Av PlogarN97
Skrivet av medbor:

Jag tror snarare som sagts i tråden att de letar efter något nytt först. Kanske VR, kanske nytt kontrollschema, kanske raytracing, kanske något man kan ha på sig, vem vet…

Att bara öka prestandan har de väl aldrig gjort förr

Jag skulle anse att nes, snes, n64 och gc var i huvudsak ökning av prestandan.

Men mer i närtid så har du New Nintendo 3DS.

Av PlogarN97
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag själv skiter i princip i mitt batteri, jag får ut mer av mobilen då (nästan 40% extra batteritid) och telefonen blir enklare att hantera.

Borde väl ge närmare 70% mer nyttjande/batteritid om man nyttjar telefonen 0-100 istället för 20-80. Iaf med min huvudräkning.

Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Ladda den över natten, ja jag ser en brandrisk.

Detta trötta resonemang. Drar du även ut elen för kyl och frys, router och tvn på natten? Kanske till och med drar ur batteriet ur brandvarnaren så den inte riskerar att börja att brinna medan du sover?!

Av PlogarN97
Skrivet av merdique:

Det gör man inte, det är det automatisering finns till. Antar du inte vet vad en Shortcut-automation är? Jag sätter mobilen på laddningen, det ringer ett larm när batteriet är 80, jag går och drar ur sladden. Det klart fan jag inte följer detta strikt, hur orkar man tro att folk är precis som du tror att dom är?

Exakt det jag antog att din shortcut gjorde. Men varför skulle man vilja ha något så jobbigt som ett alarm för en skitgrej som ens batteri 😅

Aja, är du nöjd så är det bra

Av PlogarN97
Skrivet av merdique:

Du måste följa 20-80%-regeln, ladda INTE över natten. Undvik att hamna under 20% innan laddning, sluta ladda vid 80. Jag har gått ett steg extra och gjort shortcuts-automationer så ett larm går när batteriet går under 20 eller över 80.

Hur orkar man anpassa sitt liv kring att ladda telefonens batteri optimalt?

Av PlogarN97

Undrar dock, var i solna bor du?

Av PlogarN97
Nytt bud: 150 kr PO-20 arcade
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av PlogarN97

Ser hellre än fler och intressanta titlar till switch.

Just nu sitter jag på wii u/ xbxs/ pc men kan tänka mig ett switch inom något år. Får se. Har ännu inte kramat ur allt ur min wii u och är ju en viss överlappning av spelen.

Av PlogarN97

Senaste tio åren så har det oftast varit en kass affär att köpa telefoen på avbetalning/abb jämfört med att köpa kontant + vimla eller dylikt

Av PlogarN97
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Batteriet på en surfplatta är inte lika kritisk som en mobil. När mobilens batteri blir dåligt så får man problem med olika tjänster som busskort.

Detta leder till att folk lär vänta väldigt länge på att de byter batteri på deras surfplatta, jag har surfplattor som är över 5år och har inte den minsta tanke att byta batteri på dem. Att då köpa ett orginalbatteri och lämna in så glöm det.
Det enda argument för detta om ens surfplatta vore en svindyr 12" iPad eller motsvarande.

*edit*
Det skulle vara intressant om någon här har bytt batteri på någon surfplatta? Jag tänker mig att batteriet också är dyrare än till en mobil som gör att man inte blir så sugen på batteribyte.

Kanske inte byter på plattan. Men detta lär sannolikt sprida sig till deras telefoner, om de inte redan har det.

På så så vis är det intressant

Av PlogarN97
Skrivet av anon347775:

Kanske en orsak för chefen att hålla din lön nere då om du nekar arbetsuppgifter och skyfflar över ditt arbete på dina kollegor

Nekar uppgifter gör jag inte (eller för väl en dialog om det är en uppgift jag har men som jag inte ser att jag kan lösa). Men däremot tar jag inte för mig att göra uppgifter jag inte finner givande. Då får de mer hungriga visa skäl för sin lön tänker jag

Av PlogarN97
Skrivet av anon347775:

Nej det är klart men risken att det inverkar negativt är nog större än chansen att det tillför något gott för personen med den högre lönen.

Ja absolut Jag tjänar någon tusenlapp lägre än mina kollegor så jag brukar glatt hänvisa till det när det kommer in någon tråkig uppgift som de får lösa för att ge skäl för sin lön 😄

Av PlogarN97
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Oneplus Pad är jag nyfiken på. Det är tråkigt med surfplattor nu. Ja det finns iPad Air 256GB för 11 000kr, den är grym på alla sätt förutom priset. Men sedan får man fort göra avkall. 64GB räckte inte långt ens år 2015 osv.

Hörlurarna Oneplus Buds Pro 2 funderar jag på. Köpte Sony WF-1000XM4 på mellandags rean, de känns så klumpiga så jag likaväl kunde ta på mig mina Peltor hörselskydd.

64 GB räcker längre nu än 2015. Vem lagrar något lokalt idag?

Men det är ju klart. Givetvis kör man ju på 1 TB ifall att, men ändå.

Av PlogarN97

Varför inte helt enkelt skicka den till Louis Rossman?

Använd google translate om du behöver översätta svenska till engelska eller åt andra hållet.

Av PlogarN97
Skrivet av friArsenik:

Om ett brandlarm går på en byggarbetsplats pga damm i luften från borrning. Tycker du att brandkåren kommer och säger: " Jaså!? Värdet ett falskt larm? Det är lugnt.."
De kommer att säga:" Det kommer att kosta 15.000 kr för falsklarm. Vi skickar fakturan till fastighetsägaren som kommer att debitera den som utlöste larmet (eller den som skulle se till att larmet är avstängd under byggtiden).

Funkar det så idag alltså? Källa?

Av PlogarN97
Skrivet av cyklonen:

Det är bara det att Dustin ens tvingar mig att välja som är provocerande. Inget annat företag jag sett gör så. Deras obscena besatthet av att vilja låtsas vara för företag primärt äcklar mig. Borde vara lag att ALLA priser ska vara inklusive moms, oavsett vem som är mottagare/köpare.

Dustins målgrupp är ju företag. Även Atea listar ju exmoms. Är ju vanligt för leverantörer som riktar sig mot företag.