Inlägg

Inlägg som RatusDesigns har skrivit i forumet
Av RatusDesigns

@BrusE: Det blir en blå skärm med vit text, hinner däremot inte läsa texten då datorn startar om efter någon sekund :/

Av RatusDesigns

Spel kraschar + blue screen

Hej Sweclockers!

Ibland när jag kör spel såsom csgo så hänger datorn upp sig. Jag måste då trycka ctrl-alt-delete för att tvångsavsluta spelet och sedan när jag startar igen så bluescreenar jag. Jag har även väldig mycket screen tearing, till och med vi enkla saker såsom att kolla på youtube videor. Vad tror ni problemet kan vara? Har även testat att köra minecraft och football manager 2015. Minecraft har jag samma preoblem på medans football manager fungerar bra fast med ett konstigt pip från datorn (vet inte vilken del). Alla drivrutiner och så är installerade :/

Specs:

PowerColer Radeon R9 280
Intel Pentium g3258
Asrock z97 annicersary

All hjälp uppskattas!

Av RatusDesigns
Skrivet av Sweex:

På ebay eller alixpress köper du 5m rgb led-strips i kompletta kit...

Stjäl tråden lite, men tror du att man kan typ klippa av den på mitten eller liknande? 5 meter är annars lite väl långt att ha under skrivbordet haha

Av RatusDesigns

Addade dig för ett tag sen, försökte skriva men har inte fått ngt svar :/

Av RatusDesigns

Skulle föreslå att skippa hdd och lägga de pengarna på en större sdd istället

Av RatusDesigns

Jag tar gärna sata disken om du orkar skicka

Av RatusDesigns

Det beror ju helt på vad du vill göra med den, det är ju absolut inte en dator lämpad för spel men det är en ganska stark processor, helt okej med ram (6gb), helt okej hårddisk. Grafiken är definitivt inget att hänga i julgranen däremot.

Av RatusDesigns

Går det att PM:a frågor?

EDIT: spg inte ovanstående inlägg

Av RatusDesigns

Jag tycker att du borde köra på @Svensktiger's förslag fast med ett begagnat kort, det finns många fina kort för det priset på marknaden så jag tycker att du ska kika där Det är defenitivt möhligt att buygga en ganska vettig speldator för det priset, jag gjorde det själv och den fungerar fint

Av RatusDesigns

Jag kör gärna! Är tretton år, däremot "bara" mg1, brukade däremot vara mg2 och kommer antagligen ranka upp inom de närmaste dagarna Brukar vara online ofta oxå, skicka pm om du vill köra

Av RatusDesigns

@Hassel fd Jompenleet: Tack så mycket! Jag gick in på Asrocks hemsida, vilka drivrutiner är det jag behöver egentligen? c:

Av RatusDesigns

Nyinstallation av windows 7, problem med internet

Hej Sweclockers!

Jag installerade precis windows 7 efter att ha suttit på windows 10 betan lite för länge
Under installationen var jag tvungen att rensa hårddisken, så alla drivrutiner och liknande är nu borta. Problemet nu är att när jag försöker ansluta till inernet så står det att drivrutinerna för nätverks adaptern är felinstallerade. Själv trodde jag att nätverks rutinerna låg inbyggda i typ moderkortet, jag kan ju liksom inte ladda ner några drivisar utan internet. Vet någon hur man fixar det här? Tack så mycket!

Av RatusDesigns
Skrivet av LemonIllusion:

Du kan själv kontrollera att den är ren genom att jämföra dess checksum med motsvarande för den officiella X17‑59186.iso (Windows 7 Professional SP1-U English x64). Jag skapade dessa utifrån X17-59186.iso:

MD5 Checksum: ED15956FE33C13642A6D2CB2C7AA9749 SHA-1 Checksum: 0BCFC54019EA175B1EE51F6D2B207A3D14DD2B58 SHA-256 Checksum: 3DAE1A531B90FA72E59B4A86B20216188D398C8C070DA4A5C5A44FE08B1B6E55 SHA-512 Checksum: AB0DB0283F61A5BBE44797D74546786BF41685175764A448D2E3BD629F292F1E7D829757B26BE346B5044D78C9C1891736D93237CEE4B1B6F5996A902C86D15F

Här är två andra som skriver exakt samma checksum för X17-59186.iso:
https://www.facebook.com/permalink.php?id=121457801341316&sto...
http://forums.whirlpool.net.au/archive/1755258

Jag använder MD5 and SHA Checksum Utility för att kontrollera checksums.

EDIT: Jag har kontrollerat åt dig. ISO:n från getintopc.com ger samma checksums som jag skrev tidigare. Den är säker att använda.

Jag förstår väldigt lite av det du skrev i inlägget, men tack så jätte mycket för att du kollade den och tack för hjälpen med allt annat!

Av RatusDesigns
Skrivet av janee:

Nyckeln som du har köpt är troligen till en märkesdator eftersom felmeddelandet innehåller orden "enhetstillverkaren" och "återställningsalternativ" och när det gäller nedladdningshastigheten så är detta kanske en privat person som hjälper medmänniskor så vi får nog räkna med låg hastighet.

Okej, tack för hjälpen! Det tog ett bra tag men nu är den till slut nere
Jag har hört att många lägger in keyloggers och andra virus i inofficiella ISO filer, är du säker på at den här är ren? :/

Av RatusDesigns
Skrivet av bOfInK3n:

Nu vet jag inte exakt om OEM räknas som systembuilder men vad jag kunde utläsa lite snabbt av de frågor och svar som fanns där skulle man kontakta microsoft supporten då de håller på att lägga till fler iso filer men inte har alla där än. Så det låter som du skulle kunna få hjälp med att få ner en iso för din OEM. Men det är något microsoft får svara på. Annars om det verkligen inte går kan du ju googla gällande att köpa windows 7 online. Finns online stores som säljer till bra priser.

Det var typ det jag gjorde men tyvärr har ju inte dessa online stores några medföljande iso utan oftast bara nyckeln :/

Av RatusDesigns
Skrivet av janee:

Jag har köpt en Windows 7 Home Premium OEM (Systembuilder) från Inet och jag laddar hem just nu en ISO med hjälp av W7 OEM nyckel från denna sida https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows7

Får du något felmeddelande efter verifieringen av nyckeln?

Du kan även testa att ladda hem en W7 Pro ISO via denna sida *bort* klicka på nedre Download knappen om du vill ha 64Bit versionen.

Det här är fel meddelandet:
"Fel

Den produktnyckel som du angett verkar gälla för programvara som förinstallerats av tillverkaren. Kontakta enhetstillverkaren och fråga om återställningsalternativ för programvaran"

Men tack så otroligt mycket för länken till iso'n på den andra hemsida, ska testa den nu

EDIT: Hemsidans nedladdning är otroligt seg, den har endast laddat ner 0.1gb av 3 på typ en kvart, ska det verkligen vara så? Mitt internet fungerar bra så jag skulle gissa på att det har o göra med hemsidans servar?

Av RatusDesigns

@bOfInK3n: Tack för hjälpen!

Jag har lite flera problem: Nu när jag försöker fixa usb minnet så behöver jag ju självklart iso filen, men den lyckas jag inte hitta någonstans! Det enda jag hittat är det här: https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows7 Men eftersom att nyckeln jag köpte är OEM så fungerar inte detta. Går det att få tag på en iso eller är det att köpa en vanlig w10 key som gäller? Hörde att mecenat brukade ha någon rabatt, gäller den fortfarande? Tack för hjälpen!

Av RatusDesigns

Vilken OS väljer datorn vid nyinstallation?

Tjenare Sweclockers!

I början av sommaren så byggde jag min första dator, men som den fattiga tonåringen jag är så blev det svårt att ha råd med operativsystem. Min lösning då var att jag laddade ner windows 10 betan som var gratis, vilken min morbror hjälpte mig att installera. Jag har använt betan fram tills nu och det har fungerat fint, tills för några veckor sen då det började poppa upp fönster om att licensen skulle gå ut i början av oktober och efter det så kommer datorn startas om med några timmars mellanrum. På grund av sjukdom så har jag knappt rört datorn under Oktober utan den har mest stått i viloläge så jag har inte kunnat testa om den trots allt startas om eller inte.

Så när den licensen nu gått ut så bestämde jag mig för att köpa en billig windows 7 licens från denna hemsidan. Jag hittade även en guide på hur man installerar windows 7 från en usb sticka så men jag undrar då två saker:

1. När jag installerat mitt nya OS och startar om datorn, hur väljer den då vilken av operativsystemen att köra? Måste/kan jag typ radera den gamla w10 betan?

2. Hur uppgraderar från w7 till w10? Jag vet att många fick typ en inbjudan vid startmenyn, men kommer jag få det även vid en nyinstallation?

Tack så mycket för att ni tog er tid att läsa inlägget!

Av RatusDesigns
Skrivet av fermia:

Det ska nog fungera

Ska nog köpa en själv

Skrivet av XxANTOFFxX:

Det ska väl gå även om nyckeln nu inte är laglig?

Hur är det man gör för att uppgradera sen?

Av RatusDesigns

@xfade: Jah har faktist ingen aning om den är laglig eller inte, men det är en ganska känd sida så det borde väl vara lagligt?