Inlägg

Inlägg som andreasswf har skrivit i forumet
Av andreasswf

@gylldevik: Hmm, det borde jag ha tänkt på. Ska testa att köra hdmi-kabel ett tag eller köpa en ny DVI-kabel.

Av andreasswf

BenQ xl2411z startar om sig/tappar kontakt med datorn.

Ibland, oftast när datorn bara varit igång ett par minuter, men även efter flera timmars användande blir skärmen svart i en eller två sekunder för att sedan "komma tillbaka" igen. Den tappar inte ström då strömlampan lyser när skärmen blir "svart". Jag har bytt grafikkort från radeon 280x till gtx 970 och problemet kvarstår. Vad tror ni kan vara problemet? Det är väldigt irriterande... Är skärmen trasig?

Av andreasswf

Det visar sig att skärmen fortfarande startar om sig efter grafikkortsbyte till gtx 970. Kan det vara ett mjukvarufel? Fett irriterande.

Av andreasswf

@Stenkul: Har skrivit fel där, förlåt. haha. Jag vet inte om jag har garanti kvar.. Tror jag köpte det i slutet av augusti iofs.. och nu är ändå nytt kort beställt. Laddade upp två screenshots från grafikproblemen jag har nu...

Av andreasswf

@Stenkul: Jag tror du har läst lite fel. Jag har ett 280x Men den har jag inte haft ens ett år! Tycker det är så sjukt tråkigt...

Av andreasswf

Msi r9 280x startar om sig? Svart skärm i två sekunder. Artifakter. HJÄLP!

Jag har den senaste månaden haft ett problem med mitt MSI r9 280x. Ibland, oftast när datorn bara varit igång ett par minuter, men även efter flera timmars användande blir skärmen svart i en eller två sekunder för att sedan "komma tillbaka" igen. Osäker på om det är mitt grafikkort som jag har väldigt mycket artifacts på i spel som fallout 4, men även ibland i mindre krävande spel som league of legends osv. Har lyckats få bort artifacts på kortet när jag klockat ner det (efter tips från youtube). Min skärm är en BenQ XL2411 144 hz. Vad tror ni kan vara problemet? Grafikkortet eller skärmen? Ska dock byta ut grafikkortet mot ett gtx 970 nästa vecka.
Mina övriga specifikationer på min dator är:
CPU: Intel 4690k @ 3.9 ghz
Mobo: Asus z97-A
GPU: MSI AMD Radeon R9 280X
RAM: Corsair Vengeance LP 16 GB (4X4)
PSU: Corsair CX500M 500W
CPU cooler: Silverstone Argon AR01
SSD: Samsung 840 EVO 250 GB x2
CHASSI: Fractal Design Arc Midi R2

Alltså en nästan exakt kopia av sweclockers sommardator 2014.

HÄR ÄR BILDER PÅ DE IRRITERANDE ARTEFAKTERNA:

http://i68.tinypic.com/i1gzg6.png

http://i66.tinypic.com/4slaap.png

Vad kan det vara?

Av andreasswf

Hur tror ni att ett 4690k och ett GTX 970 skulle klara av Fallout 4? Kan 4690k flaskhalsa?

Av andreasswf

Tack för båda era svar. Ska kika lite på dessa grafikkort nu. Kanske lutar mot ett 970 så man slipper byta ut nätagg utan komplikationer... Hoppas det iaf presterar bättre än skitet till 280x.

Av andreasswf

Med risk att "sno" tråden lite: Jag funderar också på att byta ut mitt 280x då det är helt ospelbart med Fallout 4. Otroligt många grafiska buggar som artifacts och konstiga gröna och lila prickar. Har kunnat fixa detta i andra spel med nedklockning av graffikkortet osv.. men nu går det fan inte. Vad kan vara ett bra byte till om man till skillnad från TS som har en PSU med 600w så har jag en corsair vengeance med 500w? Är det kört att hitta ett iaf något bättre än 280x med en psu på 500w som är kompatibel?