Inlägg

Inlägg som MexxII har skrivit i forumet
Av MexxII
Skrivet av phuonganh:

Evga 1080 Ftw kortet har fått sina frekvenser: 1721 base / 1860 boost. Något lågt kan man tycka. Har en beställning för detta kort, mest bara för att jag inte orkar vänta längre.

Skrivet av MexxII:

Håller med dig helt och hållet! Om man tänkt spendera 7199kr vilket SC gör så kan man lika gärna lägga till 300kr så får man FTW om inte annat.

FTWs specs: Core:1733 Boost:1873 1250 2-slots, 2-fans 2 × 8 Pin

Som jag tidigare nämnt så är specsen för FTW 1733MHz core samt 1873MHz i boost. NetOnNet FTW
Likaså Inet har samma specifikationer på FTW-kortet.

Edit: EVGAs FTW My bad, tittade på återförsäljarnas sida istället för EVGAs direkt. Återförsäljarna har väl inte hunnit uppdatera eller så har EVGA tagit ett steg tillbaka kring OCn.

Av MexxII

@breakwin den översta är enligt min mening mycket snyggare än den andre. Tycker silver och blått är en finare kombination.

Av MexxII

https://www.ekwb.com/shop/ek-kit-p360
Om jag själv skulle köpa ett nytt kit så hade jag valt detta. Hög kvalité på alla komponenter rakt igenom. 140 reservoar är helt okej, inte för liten och inte heller så stor att den inte får plats, perfekt med pumpen.

Av MexxII

EKs kits ska hålla väldigt hög standard då de helt enkelt tagit delar från deras nuvarande sortiment och helt enkelt gjort ett kit så man får allt nödvändigt samlat. Jag personligen har ett äldre X360 kit från EK och det funkar kanon. En vän till mig köpte den senaste versionen av X360 kit och det var kanon alltihop.

Nu vet jag visserligen inte hur det är med kitten som du har tittat på, tycker l240 r2.0 ser billig ut med den svarta slangen men det är ju jag det. X360 kitten är kanon, enda som jag önskar var att det skulle varit med en D5-pump istället för DDC och möjligtvis större reservoar.

Jayz gör en recension på X360 från EK: https://www.youtube.com/watch?v=9tPCEHnuxZU

Av MexxII

http://www.nordichardware.se/nyheter/intervju-galax-om-overkl...

Trevligt läsande!

– Nej jag skulle inte oroa mig för det, svarar MAD på frågan om användare ska vara oroliga för att Founder’s Edition har för begränsad strömtillförsel.

Av MexxII
Skrivet av grimboso:

Ända skillnaden mellan SC ACX och ACX är väl att SC är överclockat från fabrik? Så allt i allo samma kort

Skillnaden var att du får betala 600kr om jag inte minns fel att prisdiffen var för att EVGA skulle överklocka kortet med 100MHz. 600kr är ganska mycket i min mening för vad man kan göra själv med 3knapptryck. SC är bara 300kr billigare än FTW så jag personligen tycker det är värt att ta klivet uppåt.

Av MexxII

Kom i kontakt med GOG för första gången för ca 1år sedan då jag köpte Witcher 3. Det var dock då en funktion som jag saknade vilket jag tyckte att deras plattform skulle kunna ha någon form av, cloud saving. Lång historia kort, datorn min blev stulen och lusten att börja om från början var noll. Vet inte om GOG har lagt till det sedan dess då jag inte använt plattformen sen i december.

OT: Har Steam någon cloud saving? Eller hade det varit samma visa där?

Betalar hellre GOG än Steam

Av MexxII

Användare: @Icte
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Upphämtning
Produkt: ModMic 4.0

Positivt:
Trevlig och Snabb kommunikation
Snabb affär

Negativt:
-

Slutbetyg: 5/5

Av MexxII

Om det är titlar som Witcher 3 och Fallout så hade jag nog velat sett en skärm med G-sync. Asus ROG PG278Q tror jag går runt 4,5k men då begagnade, men då får du riktigt bra TN-panel, 27", 2560x1440 i 144Hz och naturligtvis G-sync. Sedan ska Acer ha någon liknande modell som kan tänkas vara aktuell.

Av MexxII

Användare: @Dizzzad
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Förskottsbetalning Swish
Produkt: 4x Noctua-fläktar

Positivt:
Bra paketerade!
Trevlig och snabb affär!

Negativt:
Inget

Slutbetyg: 5/5

Av MexxII

Komponentlistan

Tänkte kolla om det var samma hastighet på ramen i testerna då Broadwell-E's standard är steget snabbare än Haswell-E's, 2400MHz gentemot 2133MHz. Är Haswell-E testerna utfört med 2133MHz tro? Jag tvivlar på att det är DDR3 som SweC har kört Haswell-E med som det står nu

16 GB (2x 8 GB) Corsair Vengeance Pro DDR3
1 333 MHz, 8-8-8-24
Intel "Haswell-E"

Av MexxII
Skrivet av Jonssown:

I låga upplösningar så är det inte grafikkortet som sätter stopp, utan CPUn(i testet i fråga).

Skrivet av The-Architect:

Vid högre upplösningar tar grafikkortet över och blir den "svaga länken", vilket inte är så relevant när du vill testa en CPU.

Skrivet av Arelion:

Vid högre upplösningen blir GPU den begränsande faktorn. Vid mindre krävande inställningar får ist CPUn sträcka på benen.

Dold text

Här regnade det in svar, tack så mycket!

Av MexxII

Jag förstår inte riktigt varför det är större skillnad i lägre upplösning än med hög.. Tycker att det skulle vara större skillnad i högre upplösningar då det är mer krävande?

Priset på 6800k är rätt saftigt. När jag köpte min andra 5820k så fick jag hosta upp 3,5k vid samma tillfälle kostade 6700k detsamma. Trots att jag mest bara spelar på datorn så tyckte jag att 5820k var mer prisvärd än 6700k, men i dagens situation har jag svårt att se en normal gamer köpa en 6800k..

Av MexxII
Skrivet av trickeh2k:

Yup.

"Just to reiterate a little more. Evga sent over a 980 Kingpin PCB for EK to make a block. When it came out, we bought blocks and there was pins that kept the block from fitting. The original PCB didn't have the pins, and it caused a huge backlash against EK. The PCB shown in the original pictures even showed that there were no pins in the firmware port when it was made.

EK allowed us to take a dremel to the plexi/acetal so that it would fit properly and evga later gave users permission to trim the firmware port pins down as well.

It's little things like that, that kill partnerships. Thankfully, ek continued to make blocks for evga and even made the 980 ti KPE Block. It sounds like that contract is fulfilled and wasn't renewed though."

Riktigt tråkigt besked... Då är frågan hur det blir med EVGAs Hydro Copper? För 900-serien var det EK som designade vattenblocken till dessa..

Av MexxII
Skrivet av Morx:

Efter mycket betänketid så kommer jag att retunera mitt MSI 1080 Founders Edition så fort det anländer.

Fick in en beställning på EVGA 1080 superclocked ca 4h efter att korten lades upp, jag hoppas att det är tillräckligt snabbt för att få kortet under juni månad iaf... eller vad tror ni?

Känns som det billigare priset och framförallt den extra kylningen är värt det så man slipper thermal throttling (kommer inte överklocka men känns synd att bli throttlad när man lägger 7k på något)

Resten av datorn anländer på måndag med kortet, dock så får jag leva med mitt gamla GTX 670 ett tag till... känns lite synd men tror att detta är rätt beslut i längden.

Alltså, EVGAs SC är inte värd sitt pris enligt mig. Om jag varit dig så hade jag valt icke SC-versionen som är 600kr billigare. Den enda skillnaden på korten är överklockningen på 100MHz, annars är det samma kort. Överklockningen går lätt att ordna själv om inte annat, eller om man helt enkelt inte vill så finns ju FTW för 300kr utöver SC. FTW är mycket mer prisvärd, du får custom PCB, bättre strömförsörjning,RGB-belysning, dual BIOS och ännu högre klockning ur lådan.

Av MexxII
Skrivet av ArcticFire:

EVGA SC hade ju ett helt ok pris, hoppas de andra sjunker till liknande nivåer.
Dock för dyrt för mig, hoppas 1070 är mera prisvärt.

EVGA SC är enligt mig riktigt dåligt prissatt, 7199kr är billigaste SC medan du får icke SC-varianten för 6599kr. Den enda skillnaden på dessa två kort är att EVGA själva har överklockat SC med 100MHz annars är det exakt samma. Om inte annat så finns ju FTW för 7490kr och då får man RGB, custom PCB, bättre strömförsörjning, högre klockning direkt och dual BIOS för 300kr extra. Så för mig så är EVGA SC helt enkelt för dåligt prissatt för att det ska vara någorlunda aktuellt.

Av MexxII

Det är kul att se att tillverkarna går över till RGB överallt. Blir så mycket lättare att matcha resterande komponenter och man slipper välja bort vissa för att det helt enkelt inte matchar Om inte annat så bör det ju gå att stänga av det helt och hållet om man är sån

Av MexxII
Skrivet av Svensktiger:

Vad får du de siffrorna från ?
Med tanke på att dom inte finns på EVGA's sida än.
http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=08G-P4-6286-KR

http://videocardz.com/60496/custom-geforce-gtx-1080-roundup

Av MexxII
Skrivet av Gender Bender:

Ja när det bara är fabriksöverklockning det är frågan om så är det onödigt. Så SC är bara pengar i sjön enligt mig. Dock syftar jag mer på kort som har custom PCB, t.ex. FTW, Strix, Gaming X osv, där man får en extra pcie-kontakt, möjlighet till fler BIOS m.m, kort som är gjorda för att ta överklockning till nästa nivå.

För mig blev det dock ett Strix OC. Mest för att jag inte har hittat vanliga Strix, och för att jag fick tag på det för 7199kr

Håller med dig helt och hållet! Om man tänkt spendera 7199kr vilket SC gör så kan man lika gärna lägga till 300kr så får man FTW om inte annat.

FTWs specs: Core:1733 Boost:1873 1250 2-slots, 2-fans 2 × 8 Pin

Av MexxII
Skrivet av oqvist:

japp det är kortet utan den onödiga boost klocken och ledbelysningen

Skrivet av Gender Bender:

Ledbelysning onödigt!? Det betalar jag gärna 1000kr extra för!

Skämt åsido. Det billiga EVGA-kortet har referens-PCB, vilket bland annat innebär 5+1 faser och en 8-pin kontakt. Så det är inget annat än ett referenskort med ACX-kylaren. Prisvärt för den som nöjer sig med att kanske överklocka till 2GHz. För att nå längre så kommer kortet mest troligt behöva högre spänning, vilket i sin tur kräver stabilare strömmatning.

SC-versionen har heller inte RGB-belysning. Det man betalar extra är för överklockning på 100MHz vilket man gör själv för den pengen Du måste upp till FTW och Classified för att få RGBn och då har korten andra fördelar som 2 resp. 3st BIOS samt högre klockning out of the box (gissningsvis? och förbättrad strömförsörjning.

Så m.a.o 600kr extra för att EVGA ska överklocka kortet med 100MHz, vilket alla borde vara kapabla till