Inlägg

Inlägg som ageldaking har skrivit i forumet
Av ageldaking

Jag hör i lurarna och de andra hör det via mic:en. Men jag byte ljudkort till ett usb-ljud kort istället. Inte lika bra, men nu har jag ljud iaf. Jag ska testa att byta uttag och grendosa, för mina uttag är inte jordade. Tack för tipset!

Av ageldaking

Coil whine från min PSU, som jag hör i mitt headset!!!

Jag har precis köpt nytt ljudkort och nytt headset. Ljudkortet är ett Asus Xonar DGX och headsetet är ettt Qpad GH-90. Men när jag kopplar in allt så hör jag bra som fan, när jag har något igång. Men när jag är i Skype så klagar alla på ett jobbigt ljud från mig. När jag inte har något ljud igång så hör jag nåt störigt ljud. Jag märkt att det är samma ljud som kommer ifrån min PSU. Jag la mitt öra emot PSU:n och det är exakt det ljudet jag hör och det är samma ljud som de andra hör också. Jag kopplade bort mitt ljudkort och då blev detta ljudet ännu värre och jag hörde det bara i ena hörluren. När jag kopplar in mitt gamla headset så hör jag ingenting och dem andra hörde inte missljudet heller, dem kopplar man in med USB. Men när jag hade ljudkortet installerat igen och tog bort mic:en från hörlurarna så hörde dem andra inget missljud. Nu när jag sitter och skriver och allt är tyst och jag har inte har headsetet på mig så hör jag bara det förbannade ljudet från PSU:n hela tiden.

Vad kan detta vara? Vad ska jag göra? Är det något fel på PSU:n som gör att jag hör ljudet eller det är fel mitt headset eller ljudkortet?

Tacksam för svar!

Av ageldaking

Jag startade om så jag kom till BIOS. Jag gick in i Advanced Mode sen valde jag Advanced igen och sedan gick jag in på Sata Configuration sen SB Sata Configuration. Sen var det som gick att ändra till AHCI redan i fyllt. Sedan satte jag allt på enable. Sparade och gick ur så den startade om. Sedan kom jag till BIOS igen som vanligt. Men nu kände den igen min SSD disk iaf. §

Sedan gick jag in i BIOS igen och gjorde allt igen och sen råkade jag trycka fel så jag tryckte på Discard and Exit. Då laddade den upp Windows så nu är allt igång och fungerar! Jag gick in igen och kollade BIOS och den kör på Optimal nu.

Så det var inte min PSU som inte pallade med utan bara lite inställningar i BIOS.

TACK SOM FAN FÖR ALL HJÄLP AV ALLA!!!! Tills nästa gång jag har problem, Tack!

Av ageldaking

Jag gjorde som du skrev. Jag fick igång BIOS igen. Trycker på Optimal mode eller vad det heter. Sedan Exit -> save and reset. Sedan blir skärmen svart och sedan laddas BIOS upp igen så man får börja om från början. Det låter precis som att den stängs av och bara fläktarna snurrar när jag trycker save innan BIOS startas om igen.

Jag har tagit bilder så ni kan se men jag vet inte hur jag kan lägga över bilderna från mobilen till forumet. För det står något om USB devices och den säger att den har 0 drive, 3 keyboards, 2 mice, 0 hub.

Den känner av mina ram minnen och det står 16368mb och den känner av min cpu det står rätt namn därav tror jag att det är rätt iallafall.

När det gäller lamporna så lyser alla rött innan BIOS startas utom VGA leden annars ser jag den inte. Men de andra 3 lyser rött. När jag tryckte på DRAM_LED så dog hela datorn en gång. Jag testade igen när jag var inne i BIOS och tryckte och då dog allt och bara fläktarna snurrar. Sedan startas första sidan av BIOS upp igen.

Jag vet inte mer vad jag ska testa. Förslag?

Av ageldaking

Men vad tror ni om detta nätagg, skulle det funka bra med AMD mm?

EVGA SuperNOVA 750 G2

Av ageldaking

Jag tänkte inte speciellt mycket på vad jag skulle med det till. Jag ska inte överklocka.

Japp den var utdragen och jag höll inne on knappen i 2 min som någon skrev. Sedan var batteriet ur i ca 5 min innan jag satte dit det igen.

Jag ska testa ta ur minnena ikväll.

När det gäller nätaggregatet så tänkte jag på det också men jag har ingen dvd enhet. Men alla fläktar drar igång och alla lampor i chassit lyser. Grafikkortet lyser mm. Jag tänker att nätaggregatet inte ska fungera alls eller det blir så när jag trycker igång datorn att den fortfarande är svart för att den inte orkar dra igång systemet?

Skickades från m.sweclockers.com

Av ageldaking

Absolut kan jag ta bilder! Jag fixar det när jag kommer hem från jobbet ikväll😃

Skickades från m.sweclockers.com

Av ageldaking

Men jag menar det funkade ju tills dess att tryckte spara. Jag blir så trött....

Netonnet är det köpt på.

Tack för svar iaf!

Av ageldaking

Jag testade att ta ur batteriet, men fortfarande svart skärm dvs fortfarande samma fel. Jag kommer inte in så jag kan inte kolla BIOS.

Av ageldaking

Ta ur batterien? Var sitter dem?

Av ageldaking

Asus Sabertooth 990fx r2.0 + AMD 8350 = Problem?

Hej!

Jag har precis byggt ihop min dator med nedan setup. Allt funkade bra att starta så att jag kom till BIOS, där stod det att allt var bra med uppstarten mm. Men sen så tryckte jag på Asus Optimal Mode för att jag ska ha den att spela spel på. Sedan tryckte jag på save settings and reset. Nu börjar problemet. Allt blev svart. Jag har testat att reseta datorn med reset knappen. Tryckte på knappen på moderkortet så jag har kunnat starta om datorn. Men jag kommer inte intill BIOS läget igen. Skärmen är fortfarande svart. Vad kan det vara för fel? Har ni några tips?

CPU: AMD FX-8350 kommer inte att överklockas.
GPU: AMD Radeon R9 280X kommer inte att överklockas.
Moderkort: Asus sabertooth 990fx r2.0
Ram: Corsair Vengeance 4x4 4 GB 1600 Mhz
SSD: 128 GB kommer att läggas till 128 GB snart.
PSU: be quiet! Kraft 500 watt
Chassi: Fractal Design Define R4
10 st Fractal Design 140 mm fläktar Silent Series

Tacksam för svar!

Av ageldaking

Tack för all hjälp och alla svar!

Av ageldaking

Tack för alla svar! Tack för länken!

Av ageldaking

Crossfire - Funkar det?

Hej!

Jag funderar på att lägga till ett grafikkort till mitt Asus Radeon R9 280X med ett likadant eller ett HD7970 eller liknande. Men jag har vän som säger att det inte är lönt att köra Crossfire då det funkar inte så bra som man tror och att det är en massa problem och att det inte ökar ens prestanda så mycket mm. Vad säger ni? Ger det bättre FPS mm i spel eller inte?

Tacksam för svar!

Av ageldaking

Ok, tack! Tack för hjälpen!

Av ageldaking

Uppgradera mitt system- byta PSU?

Hej!

Som rubriken lyder så ska jag uppgradera mitt system lite. Men det jag undrar är om jag klarar mig med min gamla PSU eller om jag behöver köpa en ny. Jag har varit inne på diverse sidor som räknar ut hur många watt mitt system drar och om jag klarar mig på mitt gamla. Men dem ger lite olika resultat med variation på 150 watt mellan. Så jag tänkte kolla med er som är kunniga inom området vad ni säger.

Jag kommer skaffa följande setup:

CPU: AMD FX-8350 kommer inte att överklockas.
GPU: AMD Radeon R9 280X kommer inte att överklockas.
Moderkort: Asus sabertooth 990fx r2.0
Ram: Corsair Vengeance 4x4 4 GB 1600 Mhz
SSD: 128 GB kommer att läggas till 128 GB snart.
PSU: be quiet! Kraft 500 watt kommer detta orka med att driva denna setupen?

Tacksam för svar!