Inlägg

Inlägg som noxxi har skrivit i forumet
Av noxxi

Pokémon Collection Sida?

Uhh.. Hej.
Jag undrar om någon känner till någon Pokémon sida där man kan "registrera" alla sina kort så att man ser vilka man har utan att sprida ut allt skit på golvet m.m.
Tack i förhand!

Av noxxi

@MBY: Det du säger är sant men där jag kommer att använda det, i min skola finns det nog ingen som kommer att hacka det.
Jag är typ den enda där som vet vad HTML är för något.
Det finns varken massa berusade 30 år gamla men med fickknivar eller ökända hackare som skulle vilja ha något med mig o göra.
Det sparar lite tid och plats doe.

Av noxxi

Här är mer av koden:

//The Batch Bot, by Isak Oskarsson //Copyright © 2016 by Isak Oskarsson. @echo off title Batch Bot 1.0 - Menu color a :menu cls echo Hello, welcome to my game! echo What would you like to do? echo 1) Start echo 2) Instructions echo 3) Credits echo 4) Exit set /p letter= if %letter% == 1 goto startgame if %letter% == 2 goto instructions if %letter% == 3 goto credits if %letter% == 4 goto exit goto menu :startgame title Batch Bot 1.0 - Level 1 cls echo Level 1 ping 1.1.1.1 -n 1 -w 2000>nul cls echo Hello! Please enter your name: set /p name= ping 1.1.1.1 -n 1 -w 1000>nul echo Hello, %name%! ping 1.1.1.1 -n 1 -w 1000>nul echo How are you? set /p feel= ping 1.1.1.1 -n 1 -w 1000>nul echo You are feeling %feel%? ping 1.1.1.1 -n 1 -w 1000>nul echo That's nice. pause echo I gotta go. ping 1.1.1.1 -n 1 -w 1000>nul echo Bye %name%!! ping 1.1.1.1 -n 1 -w 1000>nul cls echo next level? <y/n> ping 1.1.1.1 -n 1 -w 1000>nul set /p ynnny= if %ynnny% == y goto lvl2 if %ynnny% == n goto menu pause goto startgame

Av noxxi

Vad heter denna VFX?

Jag arbetar en del i video och har sett denna effekten många gånger.
Ser ut som något som skulle uppstå på en gammal TV.
Här är en gif.

Av noxxi

Bugg i Shell-kod.

Hej. Följande är en bit av koden i mitt program skrivet i Shell. Den stänger ner sig själv vid sista linjen men jag har ingen aning om varför.
Detta händer flera gånger i hela koden inte bara detta:
echo next level? <y/n>
set /p ynnny=

if %ynnny% == y goto lvl2
if %ynnny% == n goto menu
goto startgame

Jag kan klistra in mer av koden om det behövs.

Av noxxi

@selago: Pretty much!

Av noxxi

Smartlock?

Jag såg ett "smartlock" någonstans och jag har googlat i över en månad men jag kan inte hitta det. Inte just det specifika jag såg utan inget liknande alls. Det var som ett Masterlock men istället för alla siffror var det bara en platt yta där man ska kunna antingen lägga sitt lilla kort som man ska få då man köper den på eller komma inom en viss "range", typ 1 meter med sin mobil som man ska para med låset.
Jag kom ihåg att man skulle kunna skicka typ "e-keys" till andra personer så att dem kan öppna skåpet också utan att använda kortet!
Notera att jag menar ett lås som man sätter på ett skåp!

Det vore verkligen bra om någon som har hört om detta skulle kunna länka åtminstone något liknande.
Tack i förhand!

Av noxxi

Tog tag i problemet igen

Jag har avvaktat med det här i ett tag men vill bara säga att idag provade jag Internet Recovery och jag fick upp en meny.
I alla fall, då jag kollar på info om disken så säger den detta:

Capacity : 999.35 GB (999,345,127,424 Bytes)
Available : 738.5 GB (738,495,217,664 Bytes)
Used : 260.85 GB (260,849,909,760 Bytes)
Number of Files : 573,662

Som ni ser finns det 260 GB kvar med data på den.
Bara en snabb liten uppdatering men har skaffat en 8 GB flashdrive och ska försöka att boota Macintosh OS X på den.
Jag lämnar en uppdatering om jag lyckas boota OS X på flashdriven!

Av noxxi
Skrivet av Jonny Myran:

En googling på "Blue Yeti Blackout Windows 8.1" resulterar i två länkar till tillverkarens hemsida där Windows 8.1 är ett av de operativsystem som listas i systemkraven. Via den andra länken får man även en guide till hur man installerar mikrofonen i Windows 8.1.

Yess, vill bara vara säker då jag har sett en del kommentarer där de säger att de kör Windows 8 hit o dit och att det inte fungerar, att mikrofonen sätts på men att datorn inte hittar den (lustigt). Tack!

Av noxxi

Smeta banan över skivan och torka sedan av den med en handduk eller liknande.
Funkar fint för mig ^_^

Av noxxi

Blue Yeti Blackout och Windows 8.1 Pro?

Hej!
Ville bara vara säker på att min Blue Yeti Blackout som kommer i Oktober fungerar med Windows 8.1 Pro.
Det var nog allt.
Tack i förhand!

Edit: Undrar också om man behöver något särskilt ljudkort eller för att det ska låta bättre!

Av noxxi

Fick igång den

@ddog: Efter att jag hade gjort en PRAM reset provade jag att göra en Internet recovery från CMOS och försökte göra repair disk. Fick svaret Error: Disk Utility can't repair this disk...disk, and restore your backed-up files.
Är det kört då? Är formartera om disken enda alternativet?

Av noxxi

@Barren Wuffet:

Skrivet av Alligatorn:

Snytpapper, såklart!

Japp xd

Av noxxi

@ddog: Provade alla 3 alternativen du gav och PRAM Reseten var den enda som var nära på att funka.
Som det stod på Apple Supports sida "Fortsätt att hålla tangenterna nedtryckta tills datorn startar om och startljudet hörs för andra gången." hörde jag startljudet två gånger men sedan gjorde den samma sak som den gången då jag bara provade att sätta på den med ett knapptryck. Den visade absolut noll då jag hade det så mörkt som möjligt i rummet och startade den normalt efter att den visade Apple loggan. Några fler förslag vad man kan göra?

Av noxxi

@iller: Jag har provat att starta den på det sättet du beskrev men det gjorde ingen skillnad. Tack iaf!

Av noxxi

Är min iMac rökt?

Sååå.. Min lillebror och hans kompis satt och spelade något spel på hans PS3 och så plötsligt välte den ena ut ett glas vatten rakt ner i en eldosa som tydligen ingen märkte ( ͡° ͜ʖ ͡°). Senare kollade jag till där inne och såg att vatten hade spillts ut där i hörnan vid alla kontakterna och när jag tänkte hälla ut vattnen ur eldosan blixtrade det till och proppen gick. Ett par lampor i det rummet gick sönder och en i vardagsrummet. Jag gick tillbaka till mitt rum och satte på min PC och när den startade upp sa den någonting om att den inte avslutades korrekt och att den gick i Recovery Mode.
När jag sedan skulle starta upp min iMac gjorde den bara så här och blev sedan svart: http://m.imgur.com/73AW2Qi
Jag har provat att starta den på de flesta sätt jag kan och det har gått 3 dagar sedan detta hände så jag har inte riktigt någon aning om vad jag ska göra.
Tack i förhand!

Edit: om det visar sig att den är rökt vill jag gärna ha tips på hur jag får tillbaka all data på den!