Inlägg

Inlägg som Sturesson har skrivit i forumet
Av Sturesson
Skrivet av anon5930:

Betydligt vettigare inlägg än ditt förra. 4 och 6-kärniga kommer senare och dessa kommer bli intressanta att se hur de presterar. AMD har inga problem att konkurrera mot Intels så kallade HEDT-plattform som använder X99-chipsettet. Högre prestanda och lägre strömförbrukning är imponerande. Hur deras 4-kärniga tar i5:or och vanliga i7:or blir intressant att se, flertrådsprestandan lär de fortsätta vinna i men osäker på om de når hela vägen med singeltråd. Recensionerna blir intressanta här.

Nej, vad som jämfördes var AMDs och Intels bästa processorer för att tydligt visa att AMD redan är ikapp, och till och med förbi det bästa Intel har i dagsläget. AMD's åttakärniga RyZen-processorer konkurrerar inte mot Intels mainstream-processorer utan mer specifikt deras HEDT/X99-plattformar. Jämförelserna är rättvisa och korrekta sett till bestyckningen av de olika tillverkarnas processorer. Sedan så är det många av oss som anser att en seriös speldator idag faktiskt bör ha mer än fyra kärnor då dagens spel sakta men säkert börjat öka antalet kärnor som används men också ge utrymme för mjukvara för streaming, inspelning eller videouppspelning eller liknande.
Hur 1700 och uppåt står sig mot 6700K/7700K kommer vi få veta snart nog ändå, recensenter världen under sitter förmodligen i skrivande stund och gör klart tester.

Du gillade inte mitt kortfattade svar? Var precis på väg att lägga mig och gillade inte riktigt besserwisserattityden i ditt inlägg vid tidpunkten. Se ditt citerade inlägg nedan.

Självklart har du rätt till din åsikt. Nu såg jag den videon för någon dag sedan av en slump, då jag normalt inte tittar på hans krafs då jag inte gillar honom och det mesta han gör. Anandtech > Youtubers.

Om en vecka har recensionerna redan publicerats, NDA ska hävas helt 28 februari om jag inte minns helt fel, så då har vi produkterna jämförda på alla möjliga vis iallafall.

Där håller jag med dig fullständigt, AMDs nya processorer verkar vara helt fantastiska och för det priset så kommer dem troligtvis ta över marknaden om inte Intel sänker sina priser eller kommer med något nytt med bättre pris och prestanda. Som sagt så är jag också väldigt intresserad över hur t.ex AMDs 6 kärniga CPUer kommer prestera i spel då de börjar kunna använda mer än 4 kärnor vilket betyder att 6 kärniga CPUer kommer bli bättre i spel. Om nu AMDs 6 kärniga CPUer är billigare än Intel mainstream CPUer och presterar lika/bättre så är detta otroligt. Har köpt Intel de senaste åren då man inte riktigt hade något val, man var tvungen att köpa Intels överprisade prylar vilket gjorde att jag tappade min kärlek för dem, därför skulle jag gärna vilja stödja det röda laget så det äntligen kan bli konurenter i marknaden! År 2017 verkar bli ett bra år för dem som vill bygga datorer!

Sen helt något annat som inte har med det vi snackat om att göra, har du sett deras RGB kylare? Älskar att AMD vågar satsa på att göra stockylarn snyggare, nästan så att man vill använda den till skillnad från Intels tråkiga kylare som varit samma så länge nu. Hör gärna vad andra tycker om designen på den nya AMD stockkylaren!

Av Sturesson
Skrivet av anon5930:

Du har fel, går utmärkt att jämföra mot Intels snarlika produkter. Att Intels prissättning är bristfällig är helt och hållet Intels fel.

Skickades från m.sweclockers.com

Har inte sagt att det inte går att jämföra, har inte heller sagt att Intels prissättning är hög, men hade velat se AMDs 4 eller 6 kärniga processorer mot Intels I7 7700K när det gäller spel då det är troligtvis dessa CPUer gamers kommer att köpa. Att se hur Intels 6800K presterar i spel mot en AMD 1700 och se att den presterar en aningens sämre och kostar mer än dubbla är ju rätt roligt, men tror inte många köper en I7 6800K för spela spel på. Hade velat se hur den presterar i Cinabench och sådanna saker istället då det är det som bättre mäter vad CPUn faktiskt är till för.

Säger inte att 6800K är värd vad Intel begär, har full koll på att Intel inte haft något motstånd och därför kunnat få upp priserna, men för dem som spelar enbart kanske inte vill se hur en I7 6800K presterar mot en 1700 utan de vill se hur en I7 7700K presterar mot en 1700. Tror detta hade varit en bättre mättning i spel då det var det dem skulle jämföra, så att jag har ´´fel´´ är ju inte helt korrekt, att jag tycker det hade varit mer rättvisst att använda en I7 7700K är inte fel, det är ju mitt tycke. Om du tycker det inte stämmer så visst, men om man ska göra ett test på vad som presterar bäst i spel så tar man enligt mitt tycke Intels CPU som presterar bäst i spel och mäter den med AMDs processor som är bäst i spel och sedan ser man pris för prestanda.

Förstår vad du menar med att man kan ta dessa två CPUer och mäta dem i spel och säga att AMD presterar bättre i spel än vad Intels CPU som kostar dubbelt så mycket gör inte riktigt ger det man är ute efter. Finns såklart människor som både spelar och redigerar osv, då tycker jag det är mer ett jämnt test, men i detta fall så tycker jag att det skulle vara mer lämpat att visa människor att AMDs 1700 presterar så här bra mot Intels CPU som är i samma prisklass och mer till för spel.

Att jag tycker att det testet är mer jämnt är ju min åsikt, du kan tycka att det är fel men jag tycker ju att jag har rätt, inte så att du bestämmer vem som har rätt eller fel, jag sa min åsikt om testet och är glad att få höra vad du tycker, men nästa gång hade jag uppskattat om du skrev: Intressant! Dock tycker jag det är en hyfsat rättvis jämförelse pga... och inte du gar fel. Detta gör konversationerna mycket trevligare för mig i alla fall. Men som sagt så var det bra att höra din åsikt och jag håller med dig i vissa delar med, men å andra sidan så tycker jag att vissa delar av det jag säger också är rätt.

Behöver ju inte argumentera mer då vi båda vid det här laget har tydligt visat att vi inte enas riktigt. Dock det jag skrev kan ju vara något att tänka på så jag säger det igen! Om någon av er där ute bara ska spela, vänta på AMDs 4 och 6 kärniga processorer som troligtvis kommer vara billigare än I7 7700K och AMDs 1700 och se hur dem presterar. De kanske presterar exakt som en I7 7700K i spel men för 1000kr mindre, då har ni en CPU som är mer presterar bäst om man tänket pris/prestanda i spel. Något att tänka på i alla fall!

Av Sturesson
Skrivet av anon5930:

Inga problem med att jämföra Ryzen 1700 mot 6800K, det är samma typ av produkter. Bägge är processorer med fler än fyra kärnor trots allt.

Jo det är visst problem då om du kollade videon så påpekade AMD att 1700 var både billigare och bättre i spel än vad en 6800K är, vilket inte är sant men int rättvist riktigt rättvist då 6800K inte är till för spel, det hade varit en mer jämn jämförelse om de hade jämfört med en I7 7700K då denna CPU ligger i samma prisklass och kan prestera minst lika bra i spel. Kolla gärna videon så förstår du vad jag menar och Linus förklarar det med om du inte förstår det jag säger. Uppmuntrar också andra att kolla på videon då det var en bra video för att se lite hur Ryzen presterar mot intels CPUer.

Av Sturesson

Har en I7 5820K just nu så jag klarar mig än så länge, men måste medge att suget på en Ryzen CPU växer mer och mer.
I LinusTechTips video om Ryzen så förklarar han lite och kollar på live benchmarks, såg rätt lovande ut, dock var det lite fult spel av AMD då dem satte en Ryzen 1700 mot en intel I7 6800K i spel (tror de var dessa CPUer) och då hade AMDs bättre prestanda i Battlefield 1 men 6800K är ju inte direkt gjord för att spela på. Hade varit en mer rättvis jämförelse om dem testade mot en I7 7700K istället.

Men dessa nya Ryzen CPUer verkar ju vara fantastiska och väntar också på mer tester på hur dem verkligen presterar innan man börjar tänka på ifall man ska spara pengar för att köpa ett AMD system, det var ett tag sen man hade ett sådant

Av Sturesson

300kr + frakt för NZXT Hue+

Av Sturesson

@macke0010 Ska kolla sen när vi är hemma hos han, återkommer!

Av Sturesson

Kan inte komma in i BIOS! ASUS Z87-a

Hej! Jag och min kompis byggde en dator till han och allt fungerade galant, tills vi skulle komma in till biosen... När vi klickar DEL eller F2 så kommer en ruta med en klocka fram sen så är ASUS loggan fast, alltså den loggan man ser när man ska trycka F2 eller DEL. Man kan inte klicka någon annan stans förutom på denna klocka/Tid och när man sedan klickar på den så kommer det bara upp inställningar som tidzon och datum. Efter man klickar ner dessa inställningar så kan man sedan ``Måla`` fram biosen, alltså när man rör muspekarn försvinner ASUS loggan och BIOS menyn sticker fram bakom, men man kan fortfarande inte klicka på något.

Vet inte om ni förstår min förklaring så fråga gärna frågor ifall det behövs! Har testat att ta ut mobo batteriet i 10 min och tryckt på startknappen så all el är slut, men ingen lycka.

Datorn är inkopplad via HDMI till en TV då han inte har en vanlig skärm än.

Specs:

ASUS Z87-a
AMD R290X
8GB HyperX Ram
Corsair 650RM
Samsung 840 256GB
Intel Core I5 4670K

Av Sturesson

Var exakt som du innan! Gillade också att vara hemma och spela på mitt rum, kolla youtube, spela, kolla film etc. Tyckte oftast det var roligare att vara hemma för mig själv och göra mitt, var inte heller mobbad eller utanför utan hade ett gäng kompisar jag hängde med på skolan och hade trevligt. Jag älskade att fixa med min datorsetup och föräldrarna var inte alltid heller så glada på mig för mitt spelintresse. Men jag kan säga såhär, du gör ju detta för du tycker att det är roligt, att du sen är lite nervös över att träffa andra människor är det inget fel med, det är nog rätt många. När jag började gymnasiet så valde jag linjen Teknik, där träffade jag massvis med kompisar som var exakt som mig, de alla gillade att spela och bygga dator. Det var otroligt roligt att träffa människor som var mer som mig och dem kända jag en annan känsla med när jag hängde med dem jämfört med mina andra kompisar. Sen var det andra saker som dem tyckte var roligt som jag hängde med på och fick intresse av som t.ex att jaga, sen hade jag intresse av att gymma vilket spred sig till dem andra så vi gymmade allihop tillsammans. Meningen med det jag säger är att du behöver inte vara orolig för något för det kommer inte hjälpa dig, bara ta det lugnt och gör det DU tycker är roligt. Ett tips jag hade kunnat ge dig är att börja gymma! Otroligt roligt när man väl kommer in i det och om du får med dig dina vänner så har ni massor att prata om och du får hänga med dem mer. Dina föräldrar kommer troligtvis också tycka det är bra att du gymmar och vara mindre jobbiga med att säga att du ska ut och hänga med dina vänner. Allt kommer när det kommer, bara ta det lugnt och va dig själv!

Av Sturesson

Mycket bra för att vara din första video! Dock finns det som sagt saker du kan tänka på för att göra tittaren mer intresserad. T.ex så är introt lite tråkigt, detta ska vara till för att få tittaren att fastna på videon och inte klicka vidare på andra videos, sen kan det också vara bra med ett manus som en annan säger, då slipper du fokusera på vad du ska säga och kan mer fokusera på variation av toner och uttal då det kunde vara lite monotont ibland. Förstår att du har en helt ny kanal och man inte har råd att köpa dyra kameror och sånt, men om du hade velat ta upp kvaliteten på videon ett steg så hade du kunnat fixa ett stativ som kameran kan stå på så det inte blir så skakigt när du filmar!

Lite enkla tips du kan tänka på om du vill bli mer ``seriös´´ med din youtube kanal, gör du bara lite mer som en hobby så kan jag förstå att du bara lägger upp videor för skojs skull!

Av Sturesson

Bara en fråga, hade du silikon slang när du böjde dem? Gillade Färgtemat!

Av Sturesson

Ett 1050Ti är ju en ganska bra uppgradering från CPUns inbyggda grafik! Men frågan är ju vilka spel spelar de? Vilka vill de spela i framtiden, spelintresse kan ändras snabbt om de hittar något roligt spel de vill spela samt samt vilken upplösning spelar de i? Själv tycker jag att man får mer för pengarna här på SweC om man köper begagnat (Själv har jag kört på ett 780 på min dator och det funkar på till många spel på Medium-High och kostar 800-900kr st) men såklart finns det ju alltid risker med begagnat.

Vad vill du ge för grafikkort? Har du någon form av budget? Har du pengarna att köpa ännu ett grafikkort ifall det begagnade går sönder? Det är otroligt många frågor du får svara själv på och tänka till. Hjälper dig dock gärna att spekulera och ge tips när du bestämt dig om du vill ha nytt eller begagnat!

Av Sturesson

@Chris_Kadaver Man får väl helt enkelt spara ihop lite mer pengar och leta efter bra fynd här på SweC varje dag!

Av Sturesson

Tack för alla svar! Ser om det kommer in fler tips eller om någon har ngt billigt paket kanske. Känns som om det svåra att få tag i är CPU och Mobo för en billig peng!

Av Sturesson

Bygga ihop en speldator för 3000kr på SweC!

Hej! Brorsan vill ha en speldator till att spela spel som CS:GO och Tibia på bra inställningar i 1080p, mer CS:GO som är lite mer krävande än tibia. Tycker sånna här byggen är otroligt roliga då man verkligen måste tänka på vilka datordelar som kommer ge mest prestanda per krona! Det jag då skulle vilja ha hjälp med är att få tips om vad som räcker för att spela dessa spel.

Han behöver inte mycket lagring på sin hårddisk så funderar på att köpa en SSD på 120GB för 300kr här på marknaden och kanske ett 770 som bör vara nog för att spela CS. Men Mobo, CPU och RAM? Vad skulle ni rekomendera för denna prisklass?

Tack för svar på förhand!

Av Sturesson

Något riktpris på grafikkortet?

Av Sturesson

Vad har din dator för delar i nu läget?

Av Sturesson

Jag köpte själv en I7 5820K här på marknaden och är svin nöjd! Om du inte har brottom att hitta ny CPU så skulle jag ha väntat och sätt vilken performance samt pris dem nya processorerna kommer ha, om du inte känner att det är till din förväntan så kan du ju alltid köpa en sån 5820K senare. Har sett massor här på sweclockers, dem säljs ganska ofta och det är inte så att dem kommer gå upp i pris för att du väntar

PS: Själv köpte jag min 5820K för 2000kr! Bara om du ville ha lite info om vad andra har betalat för CPU:n.

Av Sturesson

Testat att koppla in allt steg för steg? Brukar lösa det för mig. Koppla in det som behövs, Mobo, CPU, en sticka RAM starta. Fungerar detta så fortsätter du med 2 stickor RAM, fungerar även detta så kopplar du in en hårddisk och testar etc.

Tillslut så har du felsökt delarna och kanske kommer fram till vad det är som strular!

Av Sturesson

Börjar med 900kr + frakt!

Av Sturesson

Söker vattenblock till GTX 780

Letar efter ett vattenblock som passar mitt EVGA GTX 780 Classified. Har ni det så skriv gärna ett PM eller i tråden.

Mvh Agaton.

Läs hela annonsen här