Inlägg

Inlägg som Kasp har skrivit i forumet
Av Kasp

Har kollat på steams gratisutbud men de jag testat har jag inte gillat. Path of exile såg jag en gameplay på och såg inte ut att vara i min smak.
Finns det kanske några spel som liknar de jag nämnde?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Tips på spel (gratis)

Har förut spelat en hel del men nu var det ett tag sedan. Längtar efter att hitta något roligt spel att spela. Till PC.
Mitt xbox360 dog för ett tag sedan men på den gillade jag Viva pinata, My horse and me 2. Fable var ingen jättefavorit men det dög. Annars gillar jag verkligen ratchet och clank till ps2.
På datorn spelade jag runescape men det var länge sen och gillar det inte nu. Har också gillat Oblivion, skyrim, The Sims, zoo tycoon och Stardew valley och farming simulator. Till ds gillade jag Rune factory och Harvest moon, Pokémon har jag spelat mycket i perioder. Provade Paladins en kort stund men gillade inte det.

Lite bakgrund där, vill nog gärna hitta stora öppna spel man kan spela länge. Är superpank så letar endast efter GRATIS spel, till PC. Hjälp mig alla stora spelfans där ute. Vill komma igång och spela igen.

Av Kasp

Har inget kvitto kvar. Fick telefonen när jag låg på sjukhuset och min förälder har tappat bort kvittot och vet onte vert den köptes..

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Åh, finns dét ingenting att göra?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Iphone stänger av sig, hjälp snälla

2017-04-07 19:48#0 av: Kasp
Min iphone 5s har i några dagar stängt av sig helt plötsligt. Ibland startar den om sig och slutar inte, ibland visas en vit skärm, ibland en svart skärm med röda ränder och ibland lyser den grått. Den är relativt ny, cirka 1 år och används mycket försiktigt. Aldrig tappad.

Har anslutit den till datorn där den sagt (minns inte exakt) men att något var fel ich att jag skulle prova uppdatera vilket gjordes. Därefter stod det att det var fel och tvingades återställa. Efter ett tag kom problemen tillbaka och har provat återställa igen (tillochmed som ny iphone) men den fortsätter.
Främst har den blivit knäpp när jag spelat hayday så jag tog bort den appen men nu visade den nyligen vit skärm igen. Men hayday är typ omöjligt att spela för den stänger av sig ofta då.

Någon som vet vad som är fel och vad jag kan göra? Har inte råd att lämna in den och inte möjlighet att vara av med den heller så kan inte lämna in den på lagning.

Av Kasp

Flera tips.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp
Skrivet av crew seven:

Nudlar, Nudlar och mera Nudlar

Nja kanske inte det mest mättande och hälsosamma.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Studenttips

Tänkte att vi kanske kunde samla en gemensam tråd med tips för studenter. Kan vara tips på hur man kan spara pengar, hur man sköter sin ekonomi, recept på billig och god mat. Allt av nytta.

Av Kasp
Skrivet av Baalex:

@Kasp: En burk tonfisk i vatten du låter rinna av, ett ägg, och de kryddor man finner lämpliga (Jag kör cayenne och citronpeppar). Mixa detta för hand i en plastbunke, tillsätt havregryn tills du kan forma lagom saftiga biffar som man steker på. Mer exakt än så blir det inte. Serveras eventuellt med sriracha. Det är inte det mest avancerade, men det är snabbt, billigt, och nyttigt.

Hehe dum fråga kanske men mixa är det lika med typ stavmixer eller "gegga ihop med händer-smet"?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp
Skrivet av Baalex:

Köp bulkpack bönor, linser och ris! Kostnaden per portion är nästan försumbar om man köper 5-10kg påsar/förpackningar. Använd detta som bas i matlagningen.
Mitt absoluta favoritrecept som är både billigt, nyttigt, gott och snabbt är tonfiskbiffar:
En burk tonfisk, ett ägg, kryddor och havregryn. Mixa för hand, anpassa mängden havregryn efter konsistensen, forma till biffar och stek.
Laga storkok en gång i veckan och gör matlådor. Gör vardagen mycket smidigare och sparar en rejäl slant.

Det känns som att en allmän "Studenttips" -tråd är på sin plats nästan...

Receptet blev jag mer nyfiken på, hur mycket har du av varje? Vad använder du för kryddor? Hur mixar du?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Härligt med bra och långa svar. Fantastiska råd! Tar till mig alltihopa och är tacksam över att få tips och hjälp.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Finns det mer tips på hur man kan spara (ex recept på nyttig och billig mat), mer tips att tänka på vid inköp och inflytt och boende eller bara smarta råd rent allmänt så är det bara att skriva på.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Då får jag nog satsa på 100, tack för era svar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Internethastighet

Jag använder internet till att streama filmer och serier, läser bloggar och allmänt runtsurfande på olika sidor. Brukar ha många flikar öppna samtidigt. Spelar också en hel del spel via steam, kollar på Youtube-klipp och play.
Har både mobil, padda, laptop och stationär uppkopplade till nätet. Vilken hastighet borde jag ha för att det inte ska bli segt. Räcker 10 mbit/S eller bör jag välja 100 mbit/S

Av Kasp
Skrivet av Aktsu:

Ja men då kan man inte använda argumentet "det är ju jättebilligt att laga mat hemma, kolla bara vad billigt detta recept är". Självklart kan man laga billigt om man utesluter alla dyra ingredienser från originalreceptet men det kan ju varenda kotte räkna ut.

Lämna den diskussionen nu!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp
Skrivet av PeCe:

@Kasp Vet inte om någon nämnt det, men se till att spara papper...allt från kvitton på kapitalvaror, utförda hantverkstjänster, försäkringar, deklarationer, myndighetsbeslut etc.

Kapitalvaror? Varför ska man spara alla kvitton? Gör oftast det men har aldrig haft någon användning för dem så det blir att man har en massa papper som sedan slängs.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Återigen, tusen tack för alla tips! Det är bara att fortsätta med allt ni kommer på. Såväl studenttips, spartips och tips på att bo ensam i egen lägenhet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp
Skrivet av Sploofy:

Som jag förstod det så var det hyresvärden som stod för elen och du fick förbrukningen på hyresavin?
I så fall har du inget med det att göra och kan släppa hela biten med elen.
Det brukar dock vara rätt bra priser man får i sådana fall eftersom hyresvärdens totala elförbrukning för alla lägenheter tillsamman ju är rätt hög, så de brukar kunna förhandla till sig rätt bra priser per kWh.

Jag vet faktiskt inte, vad skönt det låter när du skriver att man kan släppa den biten. Känns krångligt och svårt med allt och svårt att veta vad man ska välja för att göra så bra val som möjligt för att hålla kostnader nere.
Vad hon sa var att elen läggs till på hyran, kvartalsvis och att man inte behöver skaffa eget avtal. Men innebär det att jag då kommer få tillsvidareavtal på eem som var sämre? Vad snurrigt allting är. Vore skönt om jag inte hade något med det att göra. Vill försöka hålla ner månadskostnaden för jag kommer ha lite att röra mig med men allt verkar så svårt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Tack så mycket för alla tips och allting. Fortsätt gärna skriv mer tips ex spara pengar eller rent generellt om att ha en egen bostad.
Spelar ingen roll egentligen kanske men jag är en hon.

Som nämnt innan, är det någon som vet hur Lundbergs är son hyresvärd?
Vad tror ni om Länsförsäkringar som försäkringsbolag och att ta eem som elbolag? Men ska ringa dem isåfall och be om ett avtal? (Annars blir det tillsvidareavtal). Ska jag ta den mix som de har av fast och rörligt? Låter inte det rimligt?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Vad är bäst, fast eller rörligt elavtal? Tror jag kör på eem eftersom de har avtal med dem

Skickades från m.sweclockers.com