Inlägg

Inlägg som Kasp har skrivit i forumet
Av Kasp

Hyresvärden jag ska ha är som sagt Lundbergs. Är det någon som har erfarenhet av dem?

Vad är det för skillnad på tillsvidarepris och avtalspris (elbolag)? Ska jag ringa elbolaget eller hyresvärden?

Det med adress, är det Skatteverket jag ska kontakta? Meddela att jag bytt adress och säga att jag vill att det bara ska kunna ske med mobilt BankID? När jag ska meddela det? När jag flytttat och bytt adress? Är drygt 2 månader dit.

Det med trivselregler blir inga problem alls, har aldrig någonsin fester, aldrig ens smakat alkohol och har knappt några vänner så från min sida blir det toklugnt. Men är rädd att det ska vara stökigt i huset men ringde uthyraren hos Lundbergs och hon sa att för det mesta är det skötsamma personer eftersom att de kollar upp innan bl.a. att de antingen jobbar eller pluggar.
Spontanhandlar är det nog ingen risk för och skulle aldrig köpa på kredit men tack för varningarna.

Räkningar på autogiro ska jag fixa, det låter bra. Nycklar jag jag vara observant på. Säger de när de lämnar över nycklarna hur många det finns?

Vad är drulleförsäkring? Funderar på att ta Länsförsäkringar, bara det enklaste. Borde det räcka? Är de bra?

Bredband måste jag nog teckna Telias eftersom de har det i huset men man måste teckna ett abonnemang med dem själv. Så inte så mycket att välja på.
Satsar på 100mbit som ni tycker räcker. Låter bra.

Att köpa mat som har kort datum och frysa in var ett bra tips.

Är så tacksam för all hjälp jag kan få så fortsätt bombardera med bra spartips och annat man behöver tänka på.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Härligt med så många svar! Toppen! Det är så svårt med allt känns det som nu när jag ska flytta hemifrån. Jag kanske ska skriva lite mer så att ni kan hjälpa mig bättre.

Är student så att spara pengar kommer nog vara omöjligt. Att köpa en lägenhet är också otänkbart. Laga mat tycker jag om så att laga och ordna med matlådor är inga problem, det är jag van vid. Däremot äter jag inte ris, pasta och potatis som är billigt. Så det kanske gör att det blir dyrare.

Hyresvärden är Lundbergs, är det någon som har erfarenhet av dem? Är de bra? När jag tittade på lägenheten verkade personen väldigt seriös och trevlig. Det var alltså en person från Lundbergs som visade den. Lägenheten såg också fin ut men jag tittade bara snabbt så jag har ingen aning. Fanns inga persienner så det måste jag fixa med hjälp av någon firma innan jag flyttar in. Om det är lugnt eller inte har jag ingen aning om, hoppas att det är lugnt i huset för jag är lättstörd. Vet att det är rökförbud vilket är toppen.

Vad jag vet har de avtal med Telia, deras grundutbud med kanaler ingår i hyran. Bredband ingår inte så det får man teckna med Telia men tror att de har fiber. Räcker 100 mbit/S om man vill streama och spela spel osv?

Varmvatten och värme ingår i hyran. Elen får man betala men hon sa att elen läggs till på hyran, kvartalsvis. Hela Lundbergs har alltså ett avtal med ett elbolag så hon sa att jag inte behövde teckna själv utan den räkningen läggs till på hyran. Känns ganska skönt att slippa tänka på det men jag hoppas att det inte blir så dyrt (EEM är det).

Vad gäller försäkringsbolag skulle jag nog vilja ha ett som inte är för studenter så att jag kan ha kvar samma efter min utbildning och slipper byta och krångla. Finns det något som är billigt och bra?

Men en sak förstår jag inte, hur kan det bli billigare att månadshandla mycket än att köpa samma saker med vartefter de tar slut? Kommer ha liten kyl och frys.
Det där med adressändring förstod jag inte. Är det Skatteverket jag ska ringa? Och jag ska säga att det måste krävas mobilt BankID försatt ändra annars kan någon sno min identitet? Förstår inte. Och ändras inte posten i samma veva om man säger att man bytt adress (ändrat folkbokföring)?

Fyll gärna på med så mycket ni kan. Alla tips och råd tas tacksamt emot.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Första lägenheten

Om några månader ska jag flytta in i min allra första egna lägenhet (eller ja det är en hyresrätt). Jag kan ingenting om bostäder och så eftersom att det är första gången. Det finns säkert många kloka och duktiga människor här så jamber om er hjälp. Kommer inte alls ha mycket pengar så har ni några tips på att hålla nere kostnader?
Vet att jag behöver en hemförsäkring, har ni några tips på vart det är bäst att teckna försäkring?
Berätta gärna allt som kan vara till nytta för mig, är tacksam för hjälp.

Av Kasp

Jo fast kan inte googla vad NI tycker om filmen/serien

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Som sagt skriv gärna om dem och vad ni tycker för ett namn säger ingenting. Vänner tittade jag lite på men det var inte alls min smak.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Skriv gärna om filmerna och serierna som tipsas om och vad tycker om dem. Helst ska de finnas på Netflix.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kasp

Film/serie

Mår väldigt dåligt och att inte ha någonting att göra gör allting värre så skulle verkligen uppskatta tips på filmer och serier som jag kan fördriva dagarna med.
Är rätt kräsen och blir lätt rastlös och är det något jag inte gillar börjar jag dona med annat, tappar fokus helt och intresse. Har Netflix.
FExempel på filmer/serier jag har gillat är: House, Svärdet och spiran, Wentworth, Stallkompisar, En dag i livet, Bron till Terabitia och Because of Winn-Dixie. Har också nyligen sett klart Stranger things (vilket annars inte alls är min typ av genre).

Av Kasp

Hatar verkligen när det krånglar, är svårt att göra något på den när den håller på och disconnectar.

Av Kasp

Speldator och annat 6-7000

Söker en dator att streama filmer/serier, redigera bilder, surfa och spela spel på. Får kosta MAX 7 000. Har kikat på denna som är på rea http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat.... Vad tror ni?

Av Kasp
Skrivet av mztr:

C:\Users\*user*\AppData\Roaming\StardewValley
ligger dom

Finns ingen mapp i C som heter user, finns en som heter användare men däri finns inte AppData

Av Kasp
Skrivet av Nevil:

Vad för problem med internet ?

http://www.sweclockers.com/forum/trad/1456257-tappar-kontakt-...

Av Kasp

Har nu gjort en reset av routern men problemet finns kvar.

Av Kasp

Jag förstår ingenting av det du skrev tyvärr.
Ja precis, allt annat med wi-fi fungerar helt felfritt.

Av Kasp

Ingen aning, vet du var den kan finnas?

Av Kasp

Jadå det fungerade, tack så mycket.
Dock är mitt problem med internet kvar trots att den varit inne på lagning, blir tokig.

Av Kasp

Spara spel på olika datorer (Steam)

Jag spelar ibland på två olika datorer, ibland min bärbara (där internet krånglar) och min stationära. Startade nyss Stardew valley på min bärbara för att spela, med samma steamkonto som på min stationära men där var sparfilen på den 8:ende på våren (aldrig spelat på den bärbara förut). Medan jag på den stationära där jag spelat allt innan egentligen är på 18:ende på våren.

Av Kasp

Nu har fanskapet varit inne på lagning. De har bytt både moderkort och nätverkskort. Problemet är kvar, kommer fortfarande upp "kan inte identifiera proxyinställningarna automatiskt". SUCK

Av Kasp

Nu är det lagt på sticka men när jag skulle installera från USB stod det att det rekommenderades att jag skulle uppdatera men jag valde bort det. Förstår inte varför datorn inte vill uppdatera. Hoppas att det fungerar nu.

Av Kasp
Skrivet av Cenorida:

Gör så att du laddar ner Windows 10 på en annan dator, lägger filerna på USB och uppdaterar därefter.

Japp ska fixa det. Kommer den inte uppdatera då?

Av Kasp

Nej den fastnar på samma sätt igen. Du snackar grekiska för mig, vad är mounta?