Inlägg

Inlägg som Zautos har skrivit i forumet
Av Zautos

Hur mycket skulle ni betala för att få en CPU delidad?

Hur mycket skulle ni bettala för att få en CPU delidad och byta ut thermal compundet mot något bätre typ än vad intel använder.

Av Zautos

@Cruentusa: Tack for tipset. Får holla ögonen uppna efter en begangnad kanske. Jag sitter väldigt mycket. Pluggar på distanse och spelar på fritiden.

Av Zautos

@Cruentusa: Asus har recensioner som nämner över hättnings problem, Backlight bleed problem och döda pixlar. medance Acer har inget sånt en komentar som nämner det och det andra problemet som nämns är start knappen. Vet inte om den är testad av sweclockers.

såg nu att asus har 3 års garanti istället för 2 så det är en bonuse.

Värkar som andra ställen också tycker att Asus skärmen är bättre. Så kommer nog bli den.
nu börjar jakten på en billig skärm. Kanske kan hitta den på blocket eller så sen. Om det inte är dåligt att köpa begangnade skärmar.

Av Zautos

@Cruentusa: Jag fick bara dator tips i dator tråden så jag postade om de andra sakerna på andra ställen. men jag kan ta bort länken till dator tråden om den är otilåten.

Kan vist inte redigera den posten

Av Zautos

@anon254573: Tror jag vill ha en IPS pannel. har ingen tv och tror att en sån skärm är bättre för att kolla på film med. Sen kan tjejen låna datorn för att kolla färger på sinna bildsaker och så.

Av Zautos

@Cruentusa: länken fungerar inte. Men då kommer det nog bli en IPS pannel. funderar ljust nu på
https://www.inet.se/produkt/2205480/acer-27-predator-xb271hu-... eller
https://www.inet.se/produkt/2205472/asus-27-rog-swift-pg279q-...

Updaterade sidan efter jag klicka på länken så fungerade det.
Men vad betyder det gröna och röda?

Av Zautos

@of-doom: Tack. då blir det nog en 144 hz skärm. Då är frågan TN med 1ms latency eller IPS med 4ms?

Av Zautos

Hur stor skillnad gör 144Hz mot 60Hz och hur stor skillnad gör typ 1ms till 4 ms?

Av Zautos

@Berglund03: min mobil har en värdelös kamera. kan du länka till en sån kamera?

Av Zautos

@BergEr: om jag köper en 27 skärm så kommer den vara 1440p

Av Zautos

hur långt bort från en 27 måste man sitta flr att det ska vara bekvämt?

Av Zautos

@volfi2: Jag spelar FPS spel, strategi spel, RPGs, och allt där i mellan. Så för FPS spel skulle 144hz vara bra men det är definitivt inget måste. har 60 Hz på min laptop skärm ljust nu.

Av Zautos

@SvenskGaming: 2-3k tror jag. men är inte helt säker. Beror på kostnaden på skärmarna och allt sånt jag ska skaffa till datorn.

Av Zautos

@Subzero299: Tack du har nog rätt om det.

Av Zautos

@pellski87: nop. men i dator relaterade tråden så fick jag bara tips om datorn så tänkte att man skulle skapa trådar på andra ställen för att få tips om de andra sakerna.

Av Zautos

Let's player funderar på att skaffa en kamera.

Så jag ska köpa en dator länk
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1438386-kanske-lite-tid...
och vill spela in när jag bygger den och så. Tror att mina tittare skulle kunna vara intresserade av det. Kommer kanske använda den till vlogar eller något sånt i framtiden. Men har inga direkta planer för det ljust nu.

Jag vet inget om kamror. Så vad behöver ni veta för att hjälpa mig

Av Zautos

Tangentbord och kanske stol till youtuber/streamer

Så jag ska köpa en ny dator och behöver ett tangentbord. länk till dator tråden
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1438386-kanske-lite-tid...

Vet inte så mycket om tangentbord. Har bara använt det jag har i min laptop. Så vad skulle ni behöva vet för att kunna hjälpa mig bättre.

jag sitter mycket vid datorn för jag pluggar på distans och har som hobby att göra youtube videos. Så jag sitter mycket och därför funderade på en bra stol. Men den är sist på listan av sakerna jag ska köpa.

Av Zautos

2 skärmar till youtuber eller streamer.

Så jag ska skaffa en dator lite senare i år. och Behöver skaffa 2 skärmar men har ingen aning om vilken.

Här är en tråd om datorn
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1438386-kanske-lite-tid...

Kort fattat så har jag en budget på 38k totalt ungefär. Och datorn värkar kosta runt 25k. så har runt 13k till annat. Det ska gå till 2 skärmar och ett tangentbord och en kamera och en ny stol om det finns rum i budgeten.

Skärm ett.
Jag spelar in youtube videos i 1080p så om jag har en skärm med 1080p så kan jag spela in i helskärm och inte behöva ändra videon till 1080p från typ 1440p

Skärm två
borde nog också vara en 1080p skärm men den behöver inte vara något speciellt. Den kommer vara till för att läsa twitch chatten och att ha obs på och audition.

Av Zautos

@GarfieldPower: Tror att jag kommer skaffa ram stickor med mer ram i sig så jag kan utöka ramen mängden utan att byta ut några av dem. eller finns det någon anledning att ha fler ram stickor med samma totala ram som inte är kostnad.

Skillnaderna på chassi värkar var hårddisk mängd och storlek. 2 extra usb på framsidan. har mindre mängd fläkt platser på framsidan. fläktarna som kommer med har 1200RPM mer. De har nästan samma mot. Så jag vet inte varför du vill hellre ha det.

Någon anledning för det 1080 du valde och inte en annan? Bara nyfiken här har inte så bra koll på skillnaden mellan olika grafik korts modeller.

Värkar ha valt moderkort så det har trådlöst internet. jag kommer ha datorn 2 meter från routern. Så jag kan dra en kabel utan några problem. Finns det någon annan anledning för att ha det moder kortet över typ Gigabyte X99P SLI eller ASUS X99-A/USB 3.1?

Gör det något att hårddisken är optimerad för raid?

Av Zautos

@GarfieldPower: tack for hjälpen.