Inlägg

Inlägg som Zautos har skrivit i forumet
Av Zautos

@GarfieldPower: Jag tror att jag får plats på en 500 gb ssd. har 100/100 internet så kan laddaner spelen fort från steam. så det är inte så jobbigt att instalera om dem.

jag funderade på en 1440p skärm men tror det är bättre med 1080p pga min video in spelning i 1080p. men jag har inte kollat på det än. Ska jag start an tråd på skärm forumet för det?

Hur mycket låter en mekanisk hårdisk. kommer det märkas i minna inspelningar. Jag har inte märkt att min laptop eller min lilla extärna låter.

3 tb extärna hårdisken som min flickvän har låter lite. men det är ett konstant lågt surrande typ. Så lätt att klippa bort det.

Av Zautos

@anon185723: så prismedvetna medveten är jag inte.

Av Zautos

@GarfieldPower: tänkte mer varför du tyckte det var bättre. Kan inte läsa online on det. Den stora skillnaden är att Define R5 Titanium har ett annat system att hantera hårdiskarna som jag gissar minskar luft flödet.

Då vet jag det om 6800

En list på behov jag känner att jag har.
En ssd av någon typ för att kunna ha operativ system på och spel.
En hårddisk 1-2TB för lagringa av filer och inspelas till.
Ram minne så Mycket jag behöver. Så antagligen 16gb men vet inte om jag kommer behöva mer. Och har ingen aning om hur stor effekt hastig hets skillnad på ram gör.
Spel som jag vill köra. Inte helt säker. Jag vill inte känna mig begränsad av min dator i valet av spel till min youtube kanal. Så kunna spela 3pl A spel och liknande utan problem.
Och så ska jag kunna rendera och editera videos på datorn.

Jag har inte kollat på skärmar än eller på kamera eller tangentbord.
Jag har inte inte haft några problem med ut-rötning av skärmarna jag har använt nu. En av dem är den i min laptop och den andra är en mycket äldre skärm.

Min totala budget ligger runt 38k

Av Zautos

@anon185723: tack för tipset hade inte kollat på den annars.

Av Zautos

@anon185723: 6900 är 19% snabbare än 850 och kostar 70% dyrare. är det värkligen värt det? Jag gör lets play videos och liknande som är 30 minuter långa och inspelade i 1080p 30 fps.

Av Zautos

@GarfieldPower: Jag såg det inte. råkade skrolla förbi det.
Du har 2 SSds. Jag torr inte att jag behöver så mycket snabb lagring. Men jag är ingen expert i ämnet.
Ljust nu har jag en 1TB hårdisk i min lapptop och en 256gb extärn usb 2 hårdisk för inspelningar och så. Så jag tror att en vanlig hårdisk skulle räcka för lagring och sånt och bara ha en ssd eller ssd M2.

Du har Fractal Design Define R5 Svart vad har den för fördelar jämfört med Fractal Design Define S Svart?

Har ingen aning om vad som är bättre eller sämre med grafikkorten eller vad som är bättre eller sämre med moderkortet. Du får hjärna förklara skillnaden.

Processorn har mer kärnor men lägre Ghz som gör så den är sämre i spel män bättre för rendering och sånt. Så vet inte vilken jag ska välja här. 6700k eller 6800k eller kanske 6850K

Ram mängden är mindre och med en lägre hastighet. Vet inte hur mycket jag behöver eller hur stor skillnad snabb ram gör. Har ljust nu 12 gb ram i lapptopen.

Av Zautos

@alex5555: Den video redigeringen jag gör är att legga in transisions mellan clipp i början och i slutet av videos och Typ snabbar upp videon med en factor 10. Varge video är CA 30 minuter lång och är inspelat i 1080p.

Vilken av de här 4 X99 moderkorten skulle du recomendera
https://www.inet.se/produkt/1902820/asus-x99-rampage-v-extrem...
https://www.inet.se/produkt/1900064/gigabyte-x99p-sli/#specs
https://www.inet.se/produkt/1902816/asus-x99-a-usb-3-1/#specs
https://www.inet.se/produkt/1902837/msi-x99a-gaming-7/#specs
De är de ända som har omdömen på inet så gissar att de är bättre än de andra eller något.

och Broadwell-E CPU
Skulle kunna ta https://www.inet.se/produkt/5300052/intel-core-i7-6850k-3-6-g...
men då har den en lägre hastighet för varge enskild kärna och kommer vara sämre i spel tror jag.

Av Zautos

@GarfieldPower: Jag kommer i första hand spela och redigerer det jag spelar in i spelen typ lets plays och sånt. Kamera tänker jag använda till filmning av dator bygge och lite såna saker som kan vara intresant för min youtube kannal.'

Vad är X99?

Av Zautos
Av Zautos

@algot.axelzon: Tack. Skulle du recomendera någon speciel hårdisk?

Av Zautos

@GarfieldPower: Datorn kommer användas till youtube video inspelande. Typ lets plays och sånt samt streaming på twitch. Så jag kommer spela.

Av Zautos

Kanske något sånt här. då kostar datorn 20k. Skulle kunna lägga dit mer saker men jag vet inte vad jag skulle lägga till.
https://www.inet.se/kundvagn/visa/9613326/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9613326/

Av Zautos

Har kollat lite på inet efter komponenter. För processor Så tror jag att en intel Core i7 6800k eller i7 6700k men jag vet inte vad som skulle vara bäst för mitt användande.

intel Core i7 6800k har 3,4 (3,7) Ghz och 6(12) trådar 15MB
intel Core i7 6700k har 4,0 (4,2) Ghz och 4(8) trådar 8MB
Så 6800 är snabbare i saker som klarar av fler kärnor. Speciellt om det är en linjär ökning.
40.8 (44.4) Ghz jämfört med 32 (33.6) Ghz. en ökning på 27%
Men det är inte linjär ökning och alla program speciellt spel kan inte använda flera kärnor. Så har igen aning om vilken som skulle vara bäst eller om man ska köpa en annan.

Chassi så tror jag att Fractal Design Define S Svart skulle vara bra det är ett ljud dämpat chassi med bra betyg och rekommenderat av sweclockers. Jag bryr mig inte om optisk läsare så det är bara bra att det inte har plats för det. Men det är bra för vattenkylning. men jag kommer att ha luft kylning så det kanske finns något bättre för luft kylning.

Grafik kort så är jag intreserad av ett 1080. men jag har ingen aning om vilket. Det finns en massa och jag har ingen aning om vilka som är bra eller så. Har inga planer ljust nu på att använda mer än ett grafik kort.

Ram vill jag iaf ha 16 gig är inte säker på vilken hastighet man ska ha på det. Vet inte vad skillnad blir på typ 2133MHz och 3000MHz i praktiken.

Powersuplie ingen aning. Någon som har tillräckligt hög effekt och har bra kvalitet.

Moder kort ingen aning. på inet hett så finns asus Z170 pro gaming som värkar vara bra.

Lagring min första tanke var att ha en ssd för oprativ system och installationer och så. Sen en hårddisk för inspelningar och allmän lagring. Så en 500gb ssd för spel och en 2tb hårddisk för lagring.

Kylning till processorn kommer nog bli en från noctua. Har hört mycket bra saker om dem. men mer än så har jag ingen aning.

Av Zautos

Jag ska köpa en dator och en massa annat. Budget 38k. Vilket 1080 bör man köpa?

Jag spelar in youtube videos och Streamar ibland. Under det senaste året så jobbade jag med level design på fritiden också och känade mycket mer pengar än jag trodde att jag skulle göra. Och öppnar upp ett företag nu för paypal har låst in mina pengar tills jag har fått ett företag. Jag försökte starta ett innan jul men det blev nekat. Så jag vet inte exakt när jag kommer kunna köpa datorn. borde vara 1-5 veckor eller något sånt. Totala budgeten ligger runt 38k

Så vad vill jag använda datorn till.
Datorn kommer användas för att spela in youtube videos och streama. Samt allt som hör till det så video redigering, rendering liknande.
Jag vill inte känna mig begränsad av datorns prestanda när det hjälper spel till min youtube kanal. Kommer spela in i 1080p
Budgeten kommer ligga på 20k-30k. Beroende på vad andra saker kommer kosta.
Jag bryr mig inte om den ser fin ut på utsidan eller om man kan se komponenterna eller så. Vill att den ska vara tyst eller iaf så tyst som den kan bli.

Utanför dator budgeten
2 skärmar. En för inspelning och en för att läsa chatt och se inspelnings program på och liknande. Vill antagligen ha skärmar som är 1080p.Men om det finns anledningar till att ha högre upplösning så får ni hjärna nämna dem.
Tangentbord. Vill veta om det finns något någorlunda tyst tangentbord. Kommer go till media markt och klicka på en massa och se vilka jag gillar. Men vill hjärna ha lite tips och så.
Sen funderar jag på en filmkamera så jag kan spela in när jag bygger min dator och så.
Funderar på ny dator stol .

Om ni vill veta något mer så är det bara att fråga så kan jag ge er mer information. Jag har använt en laptop väldigt länge nu så jag har ingen praktisk erfarenhet av stationära datorer. Men jag torr att jag ska kunna bygga ihop den själv.

Jag behöver inte köpa Windows 10. Jag får det från mitt universitet. Som jag fick reda på i en annan forum tråd här

Uppdatering: Vilket GTX1080 bör man köpa

Av Zautos

@mrqaffe: Tänkte inte på att det gick att göra......
Då gör jag nog det istället.

Av Zautos

Gissar att man inte kan gora nogot mer. sa vad kan man gora med en 3 tb hardisk som inte ar informations forvaring.

Av Zautos

Jag har instalerat mint pa en usb nu och pa den har datorn ser jag wdc wd30ezrx/00d8pbo

nar jag klickar pa den sa star det unable to mount location
can't mount file

Av Zautos

@teejee: Låter som en bra idea. Får kolla up hur man gör

Av Zautos

@murzoo: hur kan man se det. jag har ingen aning.

Av Zautos

@evil penguin: Vi har inte testat det. Men vi har ingen dator med det operativsystemet och hon vill inte installera om sin dator ljust nu och jag kan inte göra det på min dator för jag behöver Windows på den.