Inlägg

Inlägg som Deffniss har skrivit i forumet
Av Deffniss

Bygga speldator 8000 kr

Tjenare, ska hjälpa polarn sätta ihop en gamingdator som han ska få bygga själv. Budgeten ligger på runt 8000 kr och han vill klara av spel som cs osv på bra fps.

Ge gärna några förlag på en komplett dator i delar för runt 8000 kr som ni tror fungerar bra.

Mvh, Theo

Av Deffniss
Skrivet av Belzader:

@Deffniss:
Troligtvis inte svaret du var ute efter.
Men jag brukar gå efter regeln, uppfyller något mina krav/önskemål, så bryr jag mig inte nämnvärt om priset, dock så naturligtvis köper jag inte något om priset är helt åt skogen.

Sen till om en märkes dator är ett bra köp eller inte är smaksak, jag gillar inte dem efter ha jobbat med datorservice, mest p.g.a alla förbaskade special lösningar tillverkare har för sig och för många är omöjliga att uppgradera, utom att utöka te.x RAM eller byta disk.

Man får se det på detta viset om man väljer en märkes dator, när datorn börjar bli trött, får man köpa helt ny dator istället för att uppgradera.

Skrivet av frong:

Tror definitivt du kan hitta bättre för pengarna.

Skulle tro du kan få en med 970/980
4690k / 3570k
SSD
16gb+ RAM
"Fritt" chassi

Vad tror ni om idén att köpa denna dator och sedan flytta över allting till ett nytt "friare" chassi? Har sett på youtube att detta ska fungera bara att det är lite pilligt att få ut allting pågrund av det lilla chassit. Men det skulle kunna funka? eller vad tycker ni?

Av Deffniss

Hjälp med begagnat datorköp

Tjenare Sweclockers, bra tag sedan man var här.

Jag ägde för mer än ett år sedan en hyfsad dator med ett GTX 970 som jag hade byggt själv, men sedan sålde i slutet av 2016 på grund av för lite tid på händerna. Nu mer än ett år senare vill jag komma igång igen då intresset för datorer fortfarande finns kvar.

Jag har spanat in lite datorer på blocket, och försöker hitta den rätta. Vill ha en inte för dyr men ändå hyfsad dator att spela på.

Det jag har hittat är en Alienware X51 R3 med ett GTX 970 och en i5-6400 som jag lyckades diskutera mig fram till priset 5300 kr. Ja, jag vet att en nyköpt färdigbyggd dator inte är det bästa, men jag behöver era åsikter.

För priset av 5300 kr får jag somsagt en Alienware X51 R3 med ett GTX 970 och en i5-6400 på 2,7 Ghz. Ett SSD på 512 Gb och 8 Gig RAM. Jag tycker specsen absolut duger för min del, men det som ger mig beslutsångest är just att det är en fabriksbyggd alienware. Chassit är väldigt litet och ihoptryckt och jag har alltid försökt hålla mig borta från fabriksbyggt, men blev så lockad av specsen på datorn.

Vad tycker ni? Är det ett smart köp?

Tack för svar i förhand

Av Deffniss

@Bauee: Kylaren som hänger med funkar perfekt så länge du inte ska overclocka. Man kan också ge sin processor lite kärlek och sätta på en bättre kylare men det behövs inte om du inte vill.

Av Deffniss
Av Deffniss

@Brainsplitter: borde kolla upp sådant innan haha

Av Deffniss

@Brainsplitter: okej jag hade fel på 500w, det är 400w som är minimum. tänkte på gtx 970 som har 500w som minimum psu.

Av Deffniss

@Rijema: Nätagget är hjärtat till datorn. Det är det som pumpar runt all ström i systemet. Ingenting du ska gå för något billigt på. Mitt råd är att skita i ssd och slänga på dem pengarna på ett nätagg med bra kvalite. Och du fråga också om det skulle räcka med 400W. Svaret är nej eftersom minimum på gtx 960 är runt 500w. Så gå för ett nätagg för 800kr plus och skit i ssd. Om du verkligen vill ha ett ssd får du kanske lägga till det i framtiden.
Tips på ett bra nätagg som skulle passa dig: http://www.inet.se/produkt/6911772/corsair-cs550-550w#/specs eller http://www.inet.se/produkt/6909757/be-quiet-pure-power-l8-530...

Tillägg om hela bygget: Spel som LoL, csgo och minecraft behöver du inte en riktigt stark dator för så den du bygger ihop nu ska klara det utan några problem på absolut högsta settings. Fallout 4 är en helt annan grej, du borde klara det men 60+ fps kommer nog inte funka. Så länge du drar ner settings så borde du nog klara det på över 30 fps+ (har aldrig testat det själv så du får kolla upp det när du själv kör vad som passar för just dig)

Av Deffniss
Skrivet av ware:

Som jag skrev ovanför, så kommer jag overclocka min CPU. Kommer ej spela spelet på 1920x1080 HIGH heller.

Att overclocka cpun kommer inte riktigt göra stor skildnad men sålänge du får över 120fps så är det ju smooth och bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Deffniss

http://www.inet.se/kundvagn/visa/9137446/2016-02-10

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/9137446/2016-02-10

Detta borde väll funka. Skulle rekommendera att spara några hundralappar för att köpa en i5 processor som i5 4690k men för 7000 är detta nog set bästa du kan få lycka till med bygget! annars kan du försöka se ifall du kan hitta något begagnat!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Deffniss
Skrivet av Chrisism8:

70 grader när du spelar Day Z låter inte konstigt med den kylaren, 50 grader idle låter lite mycket dock. Men sen finns det idle och idle. Du har alltid processer som ligger i bakgrunden, virusprogram som ligger och kikar på trafik. Adobe update service kikar ifall det finns några uppdateringar att ladda ner etc. Så idle är ju inte helt stilla.

Vill du ha bättre hjälp än du hittills har fått skulle jag rekommendera dig till att specificera var du har för saker i datorn, annars är det svårt att avgöra varför saker går varmt. Är det en färdigbyggd dator från typ Asus eller har du valt ut lösa delar och fått den ihopbyggd av t.ex Inet.

CPU - överklockad eller standard:
Grafikkort:
PSU:
Chassi:
Fläktar i Chassit - storlek(120/140mm) och placering:

Moderkort/ram/hårddiskar/ssd är inte relevanta då de inte påverkar värmen något särskilt.

cpun (i5 4690k) överklockade jag inte.
Mitt grafikkort är GTX 970.
Nätagg: Corsair RM650x
Byggde den själv med ett chassi från min gamla skrot dator med 3 stycken fläktar. Vet att en på toppen är 120mm sedan har jag en där fram och en där bak men vet faktiskt inte hur stora dem är.
mitt chassi: http://aerocool-russia.ru/index.php/chassis/strike-x/39-case/...
kunde tyvärr inte hitta någon annan hemsida med chassit på så det blev denna ryska.
Edit: såg nu att alla fläktar är 120mm (3 stycken)
Skickades från m.sweclockers.com

Av Deffniss
Skrivet av MAARTEN:

De kylare som Intel skickar med sina processorer är bara skit. Jag köpte en i7 4790k i somras och den låg som din på idle på runt 60 grader men i spel så steg tempen över 100 grader! Och den är inte överklockad.

Jag investerade i en BeQuiet Dark Rock 3 kylare och vilken skillnad, idle temp på runt 35 grader och vid riktigt tunga spel stiger det inte över 75 grader.

Tror inte det riktigt är kylaren som var skit jag tror du montera den fel. 100 grader i spel är över vad intel klassar som bra för processorn och då måste du ha monterat den fel eller något annat utanför datorn. Sedan när du köpte den nya så monterade du den säkert rätt och fick riktigt bra temps. Min ligger fortfarande på 70 grader i spel vilket är 20 grader under vad intel klassar som max där processorn inte tar skada. Problemet med min är bara idle vilket jag inte fattar varför det ligger på 50-60 grader

Skickades från m.sweclockers.com

Av Deffniss

@Chrisism8: Tack så mycket för tipsen. Vad jag redan gjort innan du skrev det här var att ta bort kylaren och drog till affären och köpte en arctic silver 5. Sedan tvättade jag bort den gamla kylpastan från kylaren och processorn med isopropanol och lät det torka. Tog ett klick i mitten och satta tillbaks kylaren (fortfarande samma kylare som förut). Temperaturen har sänkts lite men inte riktigt så att jag är nöjd. När jag spelar spel som "Dayz Standalone" vilket drar sjukt mycke på processorn så ligger den på MAX 70 grader, har aldrig gått över det och har realtemp uppe 24/7 när jag spelar för att kolla temperaturen. Det är inte något konstigt och jag är hyfsat nöjd över den temperaturen men det konstiga kommer fortfarande i idle där den ligger runt 50 grader. Jag tänkte köpa en cooler master 212 evo om kanske 2 veckor men får klara mig på denna kylare ett tag till. Men något måste endå gått fel med denna eftersom det är en ovanligt hög temp men jag kan inte lista ut varför. Och ja detta är första gången jag håller på med processor kylning eftersom jag inte satt på kylpasta förut. Det kom ju förmonterat på kylaren när man köpte processorn och det var med den kylpastan processorn blev som varmast med. Jag har dragit upp fläkten så att den börjar snurra snabbare på lägre temps. Jag vet inte riktigt vad jag kan göra mer än att skaffa en ny kylare och jobba hårt på att montera den rätt och bra.

Av Deffniss

@John123:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/9134970/2016-02-10

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/9134970/2016-02-10

Slängde ihop den här lite snabbt. Tänk också att priset blir utan din processor, det blir svårt utan att veta din budget.
vet inte heller vilka delar du behöver tex om du behöver nätagg så jag drar in allting här
Denna är också gjord för i7an annars får du kanske byta ut moderkortet ifall du går med en annan processor.

Av Deffniss

@John123:
På CPU såklart i7 men det hade vara bra att veta din budget också

Av Deffniss

@ware:
Ifall du skulle vilja ha bättre fps på cs så kommer du behöva köpa ett bättre grafikkort än det där. Det kommer nog klara av spelet på 60fps men ifall du vill ha 200fps så behöver du skaffa ett nytt. Samma sak med processorn men såklart om du ska köpa ny processor måste du köpa ett nytt moderkort också så jag skulle satsa lite mer på grafikkortet. Kanske ett gtx 960 beroende på hur mycke du vill spendera på det.

Av Deffniss
Av Deffniss

http://www.inet.se/kundvagn/visa/9133161/2016-02-09

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/9133161/2016-02-09

kan inte få det till billigare än såhär och har inte ens med en chassi. Du kan välja ett chassi för ca 500kr men spara ett tag till och gå för en budget på 6000kr så kommer du nog vara nöjdare. ofc måste du inte använda allt som finns i detta jag precis visa men det är det billigaste jag kunde få ihop som fortfarande kommer kunna få okej prestanda i de flesta spelen.
edit: Med skärm och tangentbord blir det ennu svårare att stanna på budgeten och en skärm som är värdig att köpa skulle kosta ca 1000kr så du måste tänka till lite innan du köper en stationär och börja spara lite. Tro mig en gaming dator för 3500kr som du kommer få ifall du går med skärm och tangentbord i samma budget kommer knappt gå att gamea csgo på
Skickades från m.sweclockers.com

Av Deffniss
Skrivet av LnitraM:

Konstigt att han ska gå för 970 framför 390 när 390 visat sig prestera bättre än 970 i de flesta tester. Men du kanske läst annat eller så funkar 970 extra bra i fallout 4 just?
Jo jag skrev att han kan gå ner till 8gb ram, tycker hans komponenter i övrigt är väldigt trevliga och den i7:an kommer leva så länge att han troligtvis kan komma att dra nytta av 16gb ram om låt säga 2-3 år.
Där är lite av mina argument för att köpa det jag skrev.

Edit:
Lägger till testet av grafikkortet jag har i kundvagnen.
http://www.sweclockers.com/test/21190-sapphire-radeon-r9-390-...

GTX 970 ska ha bättre prestanda på fallout 4 ja. Men annars borde deras prestanda vara desamma. Jag är lite nvidia fanboy också men kan inte dra ner AMD för mycke. r9 390 är inte ett dåligt val

Skickades från m.sweclockers.com

Av Deffniss
Skrivet av Zpnk:

Vet inte om jag utvecklat dyslexi på senare dagar... men jag läste att du hade skrivit ´"okunnig" som att du var dryg. Men det hade du ju inte alls gjort!

My bad :'(

Jaha hahaha

Skickades från m.sweclockers.com