Inlägg

Inlägg som Nörve har skrivit i forumet
Av Nörve

Moderkort till i9-9900k

Tänkte det var dags att uppgradera från mitt i7-4790k till ett nyare då min kusin under året börjat game:a på dator så tänkte att jag skulle ge bort mitt gamla moderkort samt raminne och cpu till honom. Har nästintill bästämt mig för i9-9900k men om ni har några bätte förslag så kan jag byta mitt sätt att tänka. Men det jag mest tänker på är moderkort, jag kollade in ett https://www.webhallen.com/se/product/290938-ASUS-ROG-Strix-Z3... men vissa klagade på spolljud. Därför vänder jag mig mot er för att ni antagligen kan mer om den nuvarande generationen än mig då jag inte kollat in det mesta sen generation med 1150 sockets och i7-4790k.

MVH// Nörve

Av Nörve

Kanske inte får en gymnasieexamen

Som rubriken säger kan det bli så att jag inte får en gymnasieexamen av personliga skäl. Hur ser det ut att ansöka till Högskola även fast man inte har examen. Vill då påpeka att jag vill gå en historia linje med 1.1 på HP ( Fick 1.55) de ämnerna jag fick icke godkänt i var fysik 2, matte 4 och kemi. Valde teknik då jag var väldigt intresserad av det när jag började men det avtog i början av 2:an och mina betyg gick allt mer utför då jag fick mentala problem. Vill gärna ha hjälp då min ångest och stress håller på att faktiskt ta död på mig. Har inte kunnat sova på minst 3 nätter och får i snitt bara 1-3 timmar sömn. Vet att detta inlägg verkar rörigt men har letat runt och hittar inget vettigt svar och då vänder jag mig till er.

MVH // Nörve

Av Nörve

@cset: yes jag gjorde de

Av Nörve

Min andra monitor funkar ej

Jag har hittat en gammal dell monitor som jag har försökt koppla till min pc, detta är dock utan tur. Jag antar att problemet är att jag har kopplat min primära monitor i mitt grafikkort och den andra i moderkortet. Jag kan inte koppla in båda i grafikkortet då jag inte har en vga port i mitt grafikkort. Jag har testat om monitorn funkar då jag kopplade ur min primära och kopplade in dell monitorn, den funkade perfekt då fast vill inte inte funka annars.

Av Nörve

Har ingen uppkoppling

Jag har då comhem och kommer inte in till internet via mitt modem, undrar om någon annan har detta problem. Jag bor i Sigtuna och har postnumret 19334. Det är bara två lampor som lyser på modemet och en av dem blinkar. Båda är då gula.

Av Nörve

Tappat bort laddare till Laptop

Kan man på något sätt ladda en laptop utan laddaren till den. Tack i förhand

Av Nörve
Skrivet av theo0019:

Vad har han för grafikkort nu?

AMD R235

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nörve

Hur många FPS får man med A10-6700 och 1060

Jag skulle gärna vilja veta hur många fps man får man när man kör dota 2, cs:go, och Rocket league med A10-6700 och 1060. Min kompis tänker uppgradera grafikkort men har ej en stor budget och just nu kan han bara köra cs i cirka 40 fps.

Av Nörve

Ska säga det till honom

Av Nörve

Nää, haha

Av Nörve

Bygga nydator för 5000kr

Min kompis vill att jag lägger ihop en dator för 5000 och i den budgeten ska då windows vara med. Han vill köra dota och cs på bra fps men också kunna köra battlefield 1 då han kört 3,4 på ps3. Jag har ett gammalt 580 matrix som ligger och skräpar. Så det skulle kunna vara grafikkortet. Han har en Philpps 244e som skärm och han har ett bra tangentbord och mus. Han vill att chassit ser lite coolt ut så han bryr nog sig om tystnad.

Tack i för tid

Av Nörve

Gjorde ett impuls köp på en Sony Xperia

Som titeln säger, gjorde jag ett köp som jag gjorde på grund av att jag har just nu en telefon som max kan ha 1,4 mb i sig. Därför köpte jag en Sony Xperia C4 E5303- http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=3158279
Var detta ett bra köp eller ej, min budget var bara 2500 btw.

MVH//Nörve

Av Nörve

Pcsx2 med en A10-6700 och en R5 235

Som titeln säger, tror ni att det kommer att funka att spela t.ex crash tag team racing och jak and dexter and the precursor legacy med min kompis specifikationer, han blev avundsjuk när jag spelade gamla klassiska spel på min dator som är en i7-4790k med en gtx 1070

Av Nörve

CS:GO Beter sig underligt

När en kompis runnar csgo så runnar det som vanligt i cirka 5 sec. Men efter det stängs fönstret när och det runnar i bakrunden, han har en i3 3220:a och ett gtx 1070, det har funkat framtills nu. Han gjorde en ny installering på Windows nyligen.

Av Nörve

Omformatera en SSD-Disk

Kan man omformatera en ssd disk utan permanenta skador? Jag har hört att det kan bli problem om man gör detta fast jag kan ha blandat ihop det med defragmenteringar.
+

Av Nörve

@Laggzor: hur ändrar jag detta, för jag ser i speed fan att vissa är satta till 0,12

Av Nörve

Fläkt går i hög varv när jag startar ett spel

Jag har ett fractal design define r5, men lådan låter som om det var en traktor motor, jag installerade bara för några dagar sedan en ny cpu fläkt -Noctua NH-U12s då min förra fläkt bara la av efter 2 månader efter installation, nu till mitt problem dock, jag vet inte om det är fläktarna i chassit eller cpu fläkten som låter men när jag öppnar speedfan så går chassifläktarna i 2000 rpm och cpu-fläkten i 1050 rpm, jag har försökt dra ner på hur snabbt de går via speedfan men låter fortfarande som en traktormotor. Detta är också alla spel, så som cs:go som Europa Universalis IV, vad kan vara ''felet''

MVH Nörve

Av Nörve

Vatten mot luftkylning

Jag kommer antingen köpa en Noctua NH-U12S - http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/174002-noctua... eller en Deepcool Maelstrom 240T - http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/246774-deepco... , jag undrar vilken som kommer vara bäst för temperatur, högljudhet och att den inte går sönder efter 3 månader, tack för svar i förhand

MVH Nörve

Av Nörve

tack så mycket för ett svar

Av Nörve

Sönder Cpu Kylare

Min cpu-kylare gick sönder då fläkten ej funkade och min processorn överhetade. Denna modell var Coller master evo 212. Jag letar efter en kylare på 500-700kr, kan vara vatten kyld då jag har en frctal design define r5