Inlägg

Inlägg som aleknu har skrivit i forumet
Av aleknu

Erfarenheter av Telias fiber?

Någon som har erfarenhet med Telias fiber? Ska flytta in i lägenhet och Telia är dom enda som levererar fiber, alternativet är Tele2 via koax.
Är Telias fiber tillräckligt dugligt för att teckna?

Av aleknu

Den översta länken ser ganska fin ut. Länken ett steg ner skulle jag nog hållit mig ifrån då jag inte litar på att en prebuilt har tillräckligt bra kylsystem för en Ryzen 9.

Har själv exakt den HP Omen-varianten som du länkade och den funkar mycket bra utöver att den inte kyler CPUn särskilt bra, så det ska jag uppgradera på egen hand. Detta är dock ett vanligt förekommande problem eftersom de senaste processorerna blir varma i och med deras kraft - så är det bara.

Av aleknu

Uppgradering av fläkt

Har nyligen köpt en HP Omen 30L och ska uppgradera fläktarna för att göra datorn tystare då den låter väldigt högt när man köttar grafiker på max.

Behöver hjälp att veta vilken storlek på fläktarna man ska ha!

Detta är en vattenkyld dator, så ska köpa ny radiator-fläkt SAMT uppgradera den övre fläkten som kyler datorn. Därför undrar jag specifikt om vilka 2 mått som behövs för respektive.

Länk till datorn: https://www.elgiganten.se/product/gaming/stationar-dator-gami...

Av aleknu
Skrivet av Lagge:

https://cdon.se/hemelektronik/infinity-cdon-rt-9-rtx-3080-p82...

Den här kanske? Två tusen kronor mer och man blir av med 2tb SSD lagring men man får toppmodellen från sprillans nya intelserien samt ett modulerbart chassi.

Vågar man lita på CDON nu för tiden? Trodde det var mer som Wish nu typ

Av aleknu
Skrivet av Markus_LKPG:

Nu har jag packat upp och startat datorn samt börjat ladda ner spel (bara hunnit starta något enklare; WoW shadowlands som förstås flyter utan problem med maxade inställningar).

Unboxing-experience var bra tycker jag. Dator och tillbehör var snyggt packade i lådan och själva chassit låg i en skyddande tygpåse. Kändes lite premium.
Wi-fi-antennen som följer med har magnet så att den håller sig kvar på chassit (eller om man sätter den på något annat med järn).
Jag maxade ut mitt 100/100 över wifi så bra drag i den ändå (kör ett unifi-nät hemma så det hjälper väl).

Ljudnivån var inte tyst som en laptop, men inte störande hög enligt mig. Men som sagt, jag har inte pressat den än.
Återkommer med mer uppdatering senare.

Hur har det gått för dig med ljudnivån? Har själv köpt datorn och är på gränsen till att lämna tillbaka den pga hur högljudd den är. Vad upplever du?

Av aleknu

@PV52: Japp, tack ändå

Av aleknu

@PV52: Jaha okej, gjorde en profil på sweclockers förra månaden och har bara lagt in på inlägg så jag har inte direkt koll på detta, men tack ^^
Här är länken till datorn, eftersom jag är så dålig på datorer så kanske det är bättre att du tar en titt själv på den!: http://greattech.se/product.html/infinity-stealth?category_id...

Av aleknu

Varför är mitt nätverk långsammare på min PC än på min laptop?

Tja, jag har ett problem med min dator tror jag. När datorn har stått avstängd under natten och sätts på på morgonen för användning blir det så att nätverket är MYCKET långsamt. Såpass långsamt att jag knappt kan bli online på Spotify eller Skype. För att få nätverket att bli snabbare igen har jag provat lite olika saker som att dra ur och sätta tillbaka sladdar, starta om nätverket/datorn osv och det som funkar är att antingen starta om datorn eller att starta om nätverket. Men det jag tycker är konstigt är att nätverket funkar exakt som det ska när jag använder det på andra enheter, exakt samtidigt som nätverket inte funkar bra på min PC (det är alltså på min PC som detta problem finns).
Jag undrar om det är någon/några delar som gör att datorn inte kan ta emot nätverket lika bra som andra enheter kan, alltså att det kanske är någon del som inte funkar som den ska eller något sånt?
(När jag väl har startat om datorn eller nätverket så brukar det vanligtvis vara snabbt som vanligt men ibland är nätverket lika långsamt hela dagen, men bara på just min PC eftersom de andra enheterna som är anslutna till samma nätverk har snabbare upp/nerladdning, även om min PC är den enda enheten på nätverket som är ansluten till det med sladd vilket är konstigt eftersom det vanligtvis brukar vara med sladd man får som snabbast hastighet).

Har försökt ett tag att skriva inlägget så kort som möjligt men det blir alltid längre än vad jag hade tänkt mig, hoppas någon orkar läsa det ändå
Mvh "aleknu"

(fick nu i efterhand reda på att jag har lagt in den här tråden i fel kategori, men orkar inte lägga in detta i en ny kategori så därför ligger tråden här istället för någon annanstans )

Av aleknu
Skrivet av solomon:

Ett annat R7? ._.

För det första låter det mer som TS sitter och kör på den integrerade grafikkretsen. Däremot så har jag inte sett några benchmarks och ska därför inte säga att just det är felet, men i mina öron låter det så i alla fall. Problemet i detta fall är att han sitter med en dålig processor och ett dåligt grafikkort. Uppgraderar han ena kommer det andra halka efter.

@solomon Aa det är det jag menar! Ville veta ifall man kunde köpa ett bättre grafikkort eller ifall något annat kanske inte skulle "hänga med" då liksom.

Av aleknu

@Ajin: Lite längre ner!

Av aleknu

@Masyve: AMD Radeon R7 200 Series står det att jag har!

Av aleknu

@tvedberg1: Hur tar jag reda på det? (sry for the retardness)

Av aleknu

Dålig FPS, hjälp!

Tjena, jag skulle behöva lite hjälp från någon kunnig om grafikkort osv.
Jag har ett AMD Radeon R7-grafikkort (tror jag det heter?) och med det kan jag spela LoL och CS med ca 60-80 fps, men när det blir intensivt i matchen dvs mycket som händer t ex fights osv så blir min fps dåligare och går ner mot 40-50. Men när det kommer till spel som H1Z1 och GTA 5 så går det inte ens att spela spelen. På H1Z1 tar det jättelång tid att ladda upp matcher och när jag kommer in i matcherna är många byggnader osynliga och alla rörelser är extremt hackiga, även om jag har kvalitén på Very Low. GTA är ungefär likadant, jättedålig FPS och vissa byggnader laddas inte upp samt att det fryser med jämna mellanrum.
Så min fråga är, är det enda jag behöver göra för att åtgärda problemen att köpa ett nytt grafikkort? Vilka grafikkort skulle jag kan köpa i så fall? Har hört från kompisar att man inte kan köpa vilket grafikkort som helst eftersom själva datorn måste kunna arbeta med det också, men vet inte hur sådant fungerar. Skriv gärna vad ni hade gjort ifall ni hade ett sådant här problem med ett dåligt grafikkort!
Länk till min dator med alla delar: http://greattech.se/product.html/infinity-stealth?category_id...
(Ja, jag vet att min dator är mycket dålig)
Tack på förhand!