Inlägg

Inlägg som KAD har skrivit i forumet
Av KAD
Skrivet av tobberman:

Hm, låter absolut värt att kolla på. Du har ingen aning, eller kan kolla vad registerhacket innebär?

Jag tror det var dessa nycklar som kollegorna ändrade. Klientvarianten. Vi stängde av allt utom TLS 1.2.

https://blogs.msdn.microsoft.com/friis/2016/07/25/disabling-t...

Det lär antagligen inte hjälpa dig eftersom XP inte har stöd för bättre än TLS 1.0, men det borde å andra sidan fungera med microsoft.com, i alla fall med andra klienter än IE8 enligt länk i tråden.

Av KAD

Kollegorna har under veckan haft problem med att diverse Microsoft-miljöer har tagit bort stödet för all https som kör kryptering tidigare än TLS 1.2. Jag har inte satt mig in i detaljerna, men det kan vara ett spår att följa upp. Lösningen för oss har varit installation av .NET 4.5.2 plus registerhack. Jag har ingen aning om ifall den fixen skulle kunna påverka IE eller inte.

Av KAD

Ja, det bör vara OK.

Men det är bättre att du lär dig använda debuggern. Sätt en breakpoint på första kodraden, starta debuggern, stega igenom programmet. Konsollen kommer att vara öppen under tiden.

Av KAD
Skrivet av Fredmeister:

När jag testar så får jag följande:

OpenGL vendor string: Intel Open Source Technology Center
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) HD Graphics 520 (Skylake GT2)

Låter som om att du kör på Intel då.

Har inte Mint nvidia-settings som du kan använda för att byta till NVIDIA-kortet?

Av KAD

Hyrcykel och ryggsäck. När det blir tråkigt vid poolen är det bara att åka en sväng. Det låter ju inte som att alternativet är att umgås. Med "fri" data inom EU så borde möjligheten att upptäcka lokala sevärdheter, natur, mat och kultur vara bättre än någonsin.

Av KAD

@Fredmeister: I Ubuntu finns /usr/bin/nvidia-settings där man under "PRIME Profiles" kan välja vilken grafikmodul som ska användas.

Om "GPU 0" i vänster-kanten visar ditt NVIDIA-kort borde det redan vara aktivt.

I kommandoprompten verkar det (återigen, Ubuntu) vara detta som gäller:

sudo apt-get install mesa-utils glxinfo |grep OpenGL

Visar på min Laptop:

OpenGL vendor string: NVIDIA Corporation OpenGL renderer string: Quadro K1100M/PCIe/SSE2

Av KAD
Skrivet av jH0Ni:

Av ren nyfikenhet, är C++ något som används inom webbutveckling? Känns som att det oftast är mer skript-liknande språk som används. Regex är ju definitivt något som man vill kunna använda effektivt i detta sammanhang.

Jag har i mitt yrkesliv inte stött på någon webbsajt programmerad i C++, men jag är inte webb-utvecklare. Mina egna första experiment med webbprogrammering var med C (cgi-bin, funkar med C++ också), Perl och PHP, men det var på slutet av 90-talet.

PHP är nog fortfarande det roligaste språket jag har provat, även om det suger som språk. Go figure.

Att skriva en egen minimal webbserver i C som stödjer cgi-bin vore nog en kul liten övning och kanske användbart till dina projekt?

C# är inget dåligt val. Men om jag hade varit du så hade jag tittat på Node.js eftersom det är så populärt inom IoT där du säkert kan hamna i framtiden.

Av KAD
Skrivet av Rick69:

Microsoft Is Now Using Linus Torvalds’ Open Source Tool For Windows Development
https://itsfoss.com/microsoft-using-git/

"So far, 2,000 Microsoft engineers have switched over to git with 500 more to move over in the next couple of months."

Dom använder Linus design av källkodshanteringssystem, men det är inte så troligt att dom använder något av hans kod. VSTS har stöd för git-repositories och Visual Studio används som "klient".

Bra jobbat av MS att stödja git i VSTS eftersom det underlättar väldigt när man utvecklar IoT-projekt där vissa delar går på Linux, vissa delar går på Windows och vissa i Azure.

Skickades från m.sweclockers.com

Av KAD
Skrivet av Alotiat:

Jag vill hämta en stor massa text från ett antal sidor på nätet.

Kolla på Unix/Linux-programmet wget. Det verkar finnas binärer även för Windows. Det kan rekursivt ladda ner en webbsajt förutsatt att sidorna är länkade någonstans. Det löser kanske delproblemet med nerladdningen, så kan du koncentrera dig på delproblemet att få texten i rätt format.

Skickades från m.sweclockers.com

Av KAD

@Jonte94: Det blir nog lite av en utmaning för dig att lösa som "relativt ny inom Linux".

Nu kör jag inte Kali så allt nedanstående kanske inte stämmer:

Jag hade försökt att få upp en login-prompt med CTRL+ALT+F1. Om du inte kommer ens så långt så blir det betydligt svårare.

Logga in på login-prompten. Kör kommandot "dmesg" eller "sudo dmesg". Då ska bootloggen visas. Se om du kan hitta några felmeddelanden. "dmesg | less" hjälper dig att scrolla i loggen.

Övriga loggar ligger antagligen i /var/log."less /var/log/syslog" visar systemloggen.

Kommandot "journalctl" visar loggar som systemd skapar. systemd är tjänsten som har hand om att starta upp och upprätthålla diverse andra tjänster.

När du tittar på en log (med less) kan du söka i den genom att trycka / och skriva en sträng att söka efter, till exempel "error" utan citationstecken.

Om du inte får upp en login-prompt så kan du eventuellt ändå komma åt hårddisken från Live-CD:n för att läsa loggarna, men det är mer avancerat.

Ovanstående kan eventuellt hjälpa dig att hitta felet, lösningen beror förstås på vad felet är.

Lycka till!

Av KAD
Skrivet av xxargs:

rsync i unixvärlden har funnits i årtionden med differentiell överföring och på den tiden när nätverkshastigt kunde räknas i 9600 Baud - mao. differentiell överföring var en nödvändighet att få till hanterbar synkning på rimlig tid över nätverk. Tycker att det är förvånande att de flesta molntjänster inte har kommit ens så långt år 2017??

Those who do not understand Unix are condemned to reinvent it, poorly. /Henry Spicer

Skickades från m.sweclockers.com

Av KAD

Bra jobat med IOMMU AMD! Jag hade nästan förlorat hoppet om konsument-Ryzen på grund av det.

@Gambit_2K: Starta gärna en tråd med hur det går med labbandet!

Av KAD
Skrivet av Lexdale:

Har tyvärr inga såna i den filen, vad exakt ska jag lägga till?
Jag kör Linux Mint 18.1

Samma rader som du redan har, men med deb-src i stället för deb. Se https://www.hiroom2.com/2016/07/15/linuxmint-18-download-pack...

Skickades från m.sweclockers.com

Av KAD

@Lexdale: Alla binär-repositories i /etc/apt/sources.list har ett motsvarande källkods-repository uppmärkt med deb-src i stället för bara deb. Dessa är normalt utkommenterade. Ta bort # framför raden så bör det fungera.

Av KAD

@Lexdale: Redirecta stderr till stdout, pipe:a stdout till stdin på tee(1). tee kommer att skriva ut det den får på stdin på stdout samt till en fil. Använd -a för att appenda till filen i stället för att trunkera den.

ls -not_a_known_switch 2>&1 | tee -a /tmp/foo.txt

Av KAD
Skrivet av sunshine01:

Den första loopen funkar men lyckas inte få fram det högsta talet. Någon som vill rätta koden så det funkar?

Den första loopen fungerar inte. Förslagsvis använder du debuggern för att lista ut varför.

Skickades från m.sweclockers.com

Av KAD
Skrivet av Frazeur:

Kan någon tipsa mig om något?

Rica Hotel i gamla stan har varit mysigt och haft bra frukost när jag varit där, men det är några år sedan nu. Inte billigt, antagligen samma prisklass som de övriga tipsen hittills. Det ligger relativt bra till, framför allt är ju gamla stan pittoreskt.

Oavsett vilket boende du väljer så rekommenderar ändå att skaffa tvådagarskort eller liknande för kollektivtrafiken, då blir det möjligt att se fler saker på din begränsade tid.

Edit: Gångavstånd från Finlandsbåten om man inte är alltför begränsad i rörlighet, dock inte lika nära som Scandic Malmen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av KAD
Skrivet av totte1015:

Jag förstår inte vad det du menar med sista meningen?

Han menar att du ska testa lösningarna som MGVguy länkade till för sex timmar sedan. Funkar de lösningsförslagen?

När du får felet, vilken felkod får du i slutet av URL:en? fileuploadsuccess=X, vad är X? Samma som i någon av lösningarna MGVGuy länkade till? Om inte, googla på den felkod du får.

Av KAD

@Dockland: Inbspirerad av tråden läste jag Phoronix olika artiklar om prestandajämförelser mellan olika distributioner på samma hårdvara.

Mina slutsatser:

  • Jag blev extremt överraskad över hur stora skillnaderna kunde vara mellan olika distributioner

  • Olika distributioner är bra (och dåliga) på olika saker, ingen klar vinnare. Man måste alltså titta på vilken sorts prestanda man bryr sig om

  • Distributionen jag kör, Ubuntu 16.04 LTS (och motsvarande Debian) klarar sig bra, medan senare versioner verkar vara sämre

  • Generellt är dock modernare distributioner mycket bättre än äldre

  • Intels Clear Linux är en klar vinnare i många tester, på Intel-hårdvara

Phoronix har sin egen test-svit som är Open Source. Du skulle med andra ord kunna använda den för att testa hur väl dina favorit-distributioner fungerar på just din hårdvara.

Av KAD

@heretic16:
/var/lib/dpkg/lock på mitt system är en noll byte stor fil (när inget lås finns, antar jag). Den kan du återställa med:

sudo touch /var/lib/dpkg/lock sudo chown /var/lib/dpkg/lock root:root

man-sidan för dpkg säger följande om /var/lib/dpkg/status:

Statuses of available packages. This file contains information about whether a package is marked for removing or not, whether it is installed or not, etc. [...] The status file is backed up daily in /var/backups. It can be useful if it's lost or corrupted due to filesystems troubles.

Så du kan kolla om du har en backup. Jag har en som heter dpkg.status.0 som är en vecka gammal, så man-sidan är inte korrekt när den säger att den backupas dagligen (på mitt system i alla fall).

Listning av hela /var/lib/dpkg på min fullt fungerande Ubuntu 16.04-installation:

total 4688 drwxr-xr-x 1 root root 258 apr 12 10:03 . drwxr-xr-x 1 root root 1372 mar 26 20:10 .. drwxr-xr-x 1 root root 1474 apr 13 08:17 alternatives -rw-r--r-- 1 root root 11 dec 30 14:29 arch -rw-r--r-- 1 root root 170080 jul 19 2016 available -rw-r--r-- 1 root root 8 jul 19 2016 cmethopt -rw-r--r-- 1 root root 1044 dec 30 14:30 diversions -rw-r--r-- 1 root root 1079 dec 30 14:30 diversions-old drwxr-xr-x 1 root root 425302 apr 12 09:59 info -rw-r----- 1 root root 0 apr 12 10:03 lock drwxr-xr-x 1 root root 0 jan 12 2016 parts -rw-r--r-- 1 root root 295 jan 6 16:19 statoverride -rw-r--r-- 1 root root 228 jul 19 2016 statoverride-old -rw-r--r-- 1 root root 2300654 apr 12 10:03 status -rw-r--r-- 1 root root 2300654 apr 12 10:03 status-old drwxr-xr-x 1 root root 484 mar 26 21:04 triggers drwxr-xr-x 1 root root 0 apr 12 10:03 updates