Inlägg

Inlägg som KAD har skrivit i forumet
Av KAD
Skrivet av musse pigg:

tanken är att man enkelt ska kunna bläddra mellan bilderna, sedan snabbt läsa texten om man vill men högst en musklick....

En HTML-sida som visar orginalbilderna och beskrivning? Eller måste beskrivningen synas i själva bilden?

Någon som är snabbare än jag på PowerShell kan säkert skriva ett script som skapar en sådan HTML-sida utifrån filerna i en mapp med filnamnet som rubrik över varje bild. Sedan kan du manuellt byta ut filnamnen mot den riktiga beskrivningen.

Av KAD

@medusa3604:

Jag hade kört på något i stil med detta. Otestat!

int result; do { Console.WriteLine("Mata in ett tal strikt större än 100: "); } while(!int.TryParse(Console.ReadLine(), out result) || !(result > 100))

TryParse är oftast smidigare än try/catch. Kontrollera själv att villkoret evalueras rätt.

Av KAD

@Falcon: Nej, du har inte automatiskt rätt att få din överklagan prövad. Eftersom du "bara" fått böter så är det antagligen kört. En advokat kan kanske hitta någon omständighet som skulle kunna göra att domen skulle bli annorlunda, men det är inte så troligt.

Du måste få prövningstillstånd.

Av KAD

Linux-kommandot dd bör fixa det. Boota en live-USB och kör. Det värsta som kan hända är att det inte fungerar. Var dock försiktig så att du anger rätt disk som källa och rätt disk som destination, annars får du två blanka diskar som resultat.

https://superuser.com/questions/752033/can-dd-be-used-to-copy-an-ssd-with-an-os

Av KAD
Skrivet av jfrosse:

Behöver hitta eller skapa en applikation som kan med en mobilkamera (helst iOS) scanna en rad med siffror, bokstäver och tecken., Ex: "4544-U239". Och skicka denna till en URL där man sedan fyller i ett felmeddelande.

Finns det färdiga appar? Är det ett svårt projekt att koda själv?

Har relativt grundliga kunskaper i C#, SQL och ASP.NET.

Tack på förhand

Testa https://azure.microsoft.com/en-us/services/cognitive-services... och se om det är något att ha. Du lär få koda en del själv, men om det funkar är ju de svåra bitarna avklarade. Förutsätter så klart att appen har tillgång till Internet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av KAD

@mystyle98: Att välja programmerare som yrke för att man är introvert är ingen bra ide. Välj det för att du tycker att det är kul i så fall. Om du tänker dig att jobba i ett yrke där du ägnar dig 6-8 timmar om dagen åt att programmera, pröva det i en vecka och se om du tycker att det är kul.

Det finns inte jättemånga programmerarjobb där man jobbar själv. Det är tvärtom viktigt med empati med och att ha tålamod med många andra personlighetstyper, de kommer att dyka upp som användare, kravställare, chefer och kollegor. Låt inte det avskräcka dig, ett genuint intresse för uppgiften kommer att vara en naturlig isbrytare som är enkel att prata om. Det finns saker man kan bli bättre på än vad man är som 19-åring, det sociala är en av dem.

Ett tips kan vara att börja med att försöka hjälpa till att rätta buggar i ett Open Source-projekt. Det kommer att kräva en hel del interaktion med diverse (potentiellt jobbiga och otacksamma) personer som har ett tekniskt intresse gemensamt. Det kräver förstås en del grundkunnande och där har jag inga mer tips att ge dig än att lägga mycket tid på att verkligen försöka förstå hur det du intresserar dig för fungerar, på djupet. En universitetsutbildning är heller sällan ett slöseri med tid, det kommer garanterat ge dig nyttig livserfarenhet om inget annat.

Av KAD
Skrivet av Mizzarrogh:

Ok. Det sparas inga personuppgifter, bara från datorer som tekniskt sett tillhör mig.

Om det är uppgifter som kan kopplas till en viss person så är det personuppgifter. Om det berör den som det ska postas till så har du ju gjort en sådan koppling. Beroende på omständigheterna kan det alltså vara fråga om olagligheter, från din sida.

Skickades från m.sweclockers.com

Av KAD

Om du vill ha något konkret att mäta din form mot och inte hittar motsvarande för svenska förhållanden så finns i alla fall amerikanska marinens "Physical Readiness Test" här.

Av KAD

@emfos: Du har missförstått uppgiften.

Du kommer spara mycket tid och lära dig viktiga saker om du läser kurslitteraturen innan du försöker dig på uppgiften. Förstå vad en klass och ett objekt är och varför det är ett bra sätt att lagra datan i uppgift 17. Förstå vad en lista är och varför det ofta är bättre att använda en sådan än en array.

Av KAD
Skrivet av VituraZ:

Haha ja snacka om huvudvärk av att läsa detta haha! Tycker man ska vara försiktig att ge tips om man inte har så mycket erfarenhet av det själv.

Om det är mig du menar så har jag inget emot att bli rättad. Det är ju så man lär sig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av KAD

@A.H.Z:

Här är mina förslag på svar:

Lathet och brist på kompetens
Att kryptera kräver så klart ansträngning och man måste veta hur man gör. Om man ska kunna använda det krypterade datat så måste det i de flesta fall dekrypteras vilket också kräver ansträngning. Krypterad data har ofta väldigt begränsade sökmöjligheter.

Varför har du inte 20 teckens lösenord överallt? Varför skickar du inte alla dina mail krypterade med GPG? Där har du svaret.

"Kryptering" hjälper inte alltid, så även om företaget "krypterar" så betyder det inte att datat inte läcker i klartext.
Exempel 1: Du aktiverar BitLocker på din dator. Nu är datat krypterat och om någon stjäl din hårddisk när datorn är avstängd så är datat skyddat mot åtkomst. Men om du lämnar datorn på utan skärmsläckare i en offentlig miljö så är det bara att plocka upp den och läsa ut eller ändra datat.

Exempel 2: Det spelar ingen roll om ditt WiFi är krypterat med WPA2 och själva algoritmen är "oknäckbar", i de fall när det är möjligt att göra sidoattacker via till exempel WPS som ändå gör trafiken åtkomlig.

Nyckelhantering är inte trivialt
Om du tappar nyckeln förlorar du datat, vilket kunderna kanske blir argare över än om du läcker datat. Om du duplicerar nyckeln på flera ställen så ökar du risken att en angripare får tag på den. Du måste naturligtvis skydda nyckeln på något sätt. Med kryptering kanske? Hur skyddar du den nyckeln?

Bristande verktygsstöd för utvecklare
Ta Microsoft-stacken till exempel: SQL Server och .NET fick inte stöd för Always encrypted förrän version 2016 respektive version 4.6. Utan bra verktygsstöd blir man som utvecklare tvungen att bygga sina egna lösningar, vilket kanske leder till att man missar något som gör lösningen osäker trots ansträngningen eller att man introducerar buggar som gör lösningen ostabil eller långsam.

Gamla, okrypterade, system lever länge
Eftersom det inte spelar någon roll om organisationen har råd att förbättra dem, man har i vilket fall som helst inte mental kapacitet att driva hur mycket förbättringsarbete som helst parallellt. Om valet står mellan att fokusera på att jobba med säkerhet eller att utveckla nya sätt att tjäna pengar, gissa vilket som är roligast.

Krypteringsalgoritmer har kortare livslängd än man kan tro
Kolla på till exempel SSL 1.0, 1.1, 1.2 och TLS 1.0 & 1.1. Samtliga har fasats ut (eller håller på att fasas ut) efter långt mindre än en människas livslängd. Så det är inte helt lyckat att läcka krypterad data heller.

Av KAD

@mrqaffe: Generellt håller jag med angående att man ska välja CAT6 eller bättre på fast installation.

Just för @kisumisu verkar dock böjarna på kabeln vara kritisk och installationen kanske inte blir så långvarig. CAT6 och bättre kablar har ju ett plastkryss i mitten så jag gissar att de är svårare att få runt hörn?

Jag är fortfarande nyfiken på om man i praktiken kan förlora prestanda på ifall man böjer en kabel, utan att den skadas fysiskt, men mer än vad som rekommenderas - på olika kabelkategorier.

Av KAD

@kisumisu:
Återigen, jag har heller ingen riktig praktisk erfarenhet av att dra ethernet-kabel.

Kopplingar: Jag har lekt med några verktygslösa keystone (honor). De verkar lätta att koppla, mot kabel för fast installation. Ju högre kategori på kabel desto mindre får man tvinna upp paren för att det ska fungera bra och även på den punkten verkar keystone vara en trevlig lösning.

Längd: Ja, jag tänker mig att på fasta installationer är det ju viktigt att ha exakt längd, då kopplar man själv. Patchkablar är korta och (vanligen) inte fast installerade så där är längden mindre viktig.

Hastighet: Jag tänker att om man drar kabel som är svår att byta ut kör man på det bästa, om man drar kabel utanpå väggar så kör man på det som är billigast/enklast. Om jag fattar din situation rätt så funkar säkert CAT5E eftersom de är böjligare, klarar 1Gbs (du har antagligen inte bättre internetuppkoppling än så, du kör bara från fiberkonverterare till router trådat) och kommer sitta lätt tillgängligt så att det går att byta ut om det behövs.

Exakt hur du ska göra i din situation får du nog tyvärr klura ut själv

Av KAD
Skrivet av kisumisu:

Patchkabel = färdig kabel?

[...]

Är installationskabel mer förlåtande till böjar då?

Mina praktiska kunskaper i ämnet är noll, men jag ska snart göra en egen fast installation så jag försöker svara ändå, med kunskaper jag läst mig till:

En patchkabel har han-kontakter i bägge ändar och är av flerkaderlig typ, dvs varje ledare består av små trådar. Den är avsedd för att koppla ihop till exempel en router och en dator. En patchkabel kan man göra själv, men det är onödigt, man köper dem färdigt.

En kabel avsedd för fast installation däremot har bara en tråd per ledare och fungerar därmed att använda tillsammans med fast monterade honkontakter. Du kopplar patchkablar till den innan du kopplar in utrustning som router/dator.

En patchkabel är troligen något mjukare än en kabel för fast installation. Om den ena reagerar bättre på att böjas än den andra vågar jag inte uttala mig om.

Jag kommer troligen att göra min egen installation med CAT6A (snäppet bättre än CAT6) U/UTP (dvs oskärmade par och ingen skärm runt hela kabeln). I ändana kommer jag sätta keystone RJ45 honkontakter i infällda kontakter, något i stil med dessa prylar:
Kabel
Keystone-kontakt
Nätverksuttag (infälld typ) för keystone

Av KAD

En enkel googling hittade Chrome-tilläggen Stylebot, Stylish och User CSS. Duger ingen av dem?

Det finns säkert fler sätt att ändra stylesheets för en utvald webbsida, men man får nog räkna med att det kommer bli webbläsarspecifikt. Vill man göra avancerade saker får man nog lära sig CSS.

Av KAD

@kaptenperre: Jag har tyvärr heller ingen vettig input på själva frågan, däremot så tycker jag att du bör läsa sambolagen innan ni flyttar in. Om jag minns rätt så tillfaller (värdet av) halva huset sambon ifall ni flyttar isär, ifall huset köps för att ni ska bo där gemensamt. Det går att skriva ett samboavtal för att komma runt den bestämmelsen.

Av KAD
Skrivet av apotekarnes:

Har du tips på en router som med 100% säkerhet klarar detta vore jag tacksam.

Om du mot förmodan inte hittar en sådan router så borde det inte vara så svårt att sätta upp en Raspberry Pi (kopplad till routern med kabel) som AP för ett eget separat wi-fi-nätverk.

Sedan kan du använda cron (schemaläggning) för att ändra brandväggsregler eller ta ner wifi-nätverksinterfacet på vissa tider.

Denna beskrivning kan du inte använda som den är, men kanske som inspiration:
https://learn.adafruit.com/setting-up-a-raspberry-pi-as-a-wif...

Skickades från m.sweclockers.com

Av KAD
Skrivet av theo0019:

Nej tyvärr har varken CPU eller moderkort inbyggd grafik, hur bär jag mig då åt?

Ingen egentlig aning hur man löser det på rätt sätt tyvärr.

Jag såg däremot att för andra med liknande felmeddelanden fungerade äldre kärnor. Så du skulle kunna testa att installera en äldre Ubuntu, t. ex 16.04LTS, installera proprietära drivrutiner och sedan om nödvändigt köra uppgradering (sudo apt-get dist-upgrade) till senare version.

Skickades från m.sweclockers.com

Av KAD
Skrivet av theo0019:

Xeon 6c
GTX 1070

Lite snabb googling säger att det är NVIDIA Open Source-drivrutinen nouveau som ställer till det. Har du inbyggd grafik i din Xeon som du kan använda under installationen så att du kan byta till de proprietära drivrutinerna efteråt?

Skickades från m.sweclockers.com

Av KAD

Affärsmodell där man får betala ett antal tusenlappar för att låsa upp nya kärnor?

Skickades från m.sweclockers.com