Inlägg

Inlägg som knewt har skrivit i forumet
Av knewt

Vad har du för moderkort?

Av knewt

Har haft samma problem. Lösningen var att min hårdddisk inte gillade mina vanliga IDE-Portal på moderkortet, det funka när jag satte dom i RAID.

Av knewt

Jag har ett Abit IT7-MAX2 V2.0..
Och jag kör ett par av hårddiskarna i RAID-kontrollern.

Av knewt

Hm.
Jag har inget värmeproblem med hårddiskarna, jag har en fläkt som blåser rakt på.
Mitt nätagg är ett Chieftec 360W, och angående amperen:
-12V = 0.8A
+12V = 17A

Av knewt

Trasiga hårddiskar?

Ja, här tänkte jag berätta om mitt problem jag har haft väldigt länge, fast inte riktigt tagit tag i det förrens nu. Först tar jag lite datorspecifikationer som kan vara kopplat till mitt problem:

Jag har 3st hårddiskar i min dator, alla tre i IDE;
- WD 120GB
- WD 160GB
- Maxtor 200GB

Jag har delat upp min 120GB i 2 partitioner, en för Windows och en för annat bös.
De andra 2 hårddiskarna har var sin partition.
Mitt moderkort är ett Abit IT7-MAX2 v2.0, vilket har 4st IDE-uttag.
Eftersom jag har så pass många CD-läsare och hårddiskar, får inte allt plats i mina 2 vanliga IDE-uttag, utan får använda ett utav mina två RAID-uttag till min 160GB hårddisk.

Jag har 512mb PC2100 ddr ram, som jag har memtestat och klarat mig helt utan problem med.

Nog om min dator, och över till problemet:

När jag lagrar data på mina hårddiskar, det kvittar vilken, så slutar det alltid med att data går sönder. Jag lagrar de mesta i .rar, dvs massa små filer a lá 15mb per fil. När jag haft dessa filer på datorn i bara några dagar, så är det alltid någon liten utav dessa som är trasig, även om det gick perfekt att använda dom tidigare.
Det har också hänt att i vissa filmer, .avi-format, har bytt innehåll helt och hållet med någon annan fil, så att Film1.avi spelar upp en liten snutt ur film2.avi. Den är fortfarande lika stor osv.

Jag har haft ett tidigare problem, och det var när min 160GB var ny. När jag körde den i en utav IDE-kontakterna, så kunde helt plötsligt ett meddelande komma upp, där det stog att data var corrupt på disken. Jag fick reboota, köra scandisk, och efter det så slutade det alltid med att data var trasigt. Det var nästan alltid när jag hade fyllt 100GB utav den. Jag löste för övrigt problemet genom att köra den i en utav RAID-kontakterna.

Har ni någon aning om vad detta kan vara för något?
Det är otroligt frustrerande, och jag har haft det ett bra tag nu.
Tack för att ni läste detta långa inlägg, och jag hoppas ni kan hjälpa mig.
Tack ännu en gång.

Av knewt

Problemet löst. Det var tydligen något med grafikkortet (?). Antagligen nån form av glapp eller liknande..så fort en moderator ser detta, ta bort tråden

Av knewt

Krånglig dator?

Det kanske är lite långsökt, men jag kopplade ur en floppy ur farsans dator igår, idag satte jag tillbaka den och försökte starta datorn. Det började med att jag råkade koppla in den fel så "skruvningen" på floppykabeln inte kom med. Det problemet löste jag och satte på den sen igen, då fastnar datorn precis efter att windows laddats färdigt. Jag kopplar ur CDläsare, floppy, ett av ramminnerna och testar igen. Det funkar lika illa. Jag byter ramminne men det vill inte funka. Jag tog med hddn till en annan dator och det funkade där, Vadfan kan mer vara paj? cpun? hur?
Farsan är skitgrinig nu