Inlägg

Inlägg som snapoutofit har skrivit i forumet
Av snapoutofit

Har kört flera benchmarks och det verkar lugnt, komponenterna håller rimliga temperaturer. Flyttade även fläktarna till radiatorn så att det blir push istället för pull och chassit blir inte i närheten av lika varmt. Varmaste punkten är i höjd med GPU på glasrutan vilket inte är orimligt

Av snapoutofit
Skrivet av Xyborg:

@snapoutofit Fläktar innanför eller utanför radiatorn gör väldigt lite skillnad för temperaturen. Däremot så fastnar det betydligt mer dam mellan fläkt och radiator om du har fläktarna innan radiatorn i luftens riktning.

Det många redan är inne på, (som jag även stödjer) är att du borde placera radiatorn så att den dumpar ut den varma luften ur chassiet. luften som passerar radiatorn tar ju upp värmen från den (det är så komponenterna kyls). Därmed dumpar du just nu uppvärmd luft rakt in i chassiet. Det hjälper inte direkt...

Det du ska ha är fläktar i fram (där dammfiltret oftast sitter) som drar in kall frisk luft utifrån. Sen ska du ha fläktar i den bakre övre platsen och/eller i taket av chassiet som drar ut den luft som komponenter värmer upp ut ur chassiet. Det är på dessa platser du ska ha radiatorn så att luften den värmer upp försvinner ut ur chassiet och inte värmer upp dina andra komponenter.

Enda problemet jag ser där dessvärre är att radiatorn och fläktarna inte ryms tillsammans med ram-minnena i toppen samt några delar på moderkortet som sticker ut. Är det enda lösningen tror du?

Av snapoutofit

Nu försöker jag förstå det hela rätt - ni önskar att jag sätter den i toppen istället? Dessvärre enligt specsen ska det inte gå och jag tror det kommer bli för tight vid ramminnena.
Gör det stor skillnad att sätta front fläktarna på att pusha genom radiatorn istället för att suga igenom. Dvs sätta fläktarna ytterst och inte innanför radiatorn?

Både bak och topp är inställda på att blåsa ut värmen

Av snapoutofit
Skrivet av ylledjur:

Jag tycker att dina temperaturer ser rimliga ut. Kolla en gång med hwmonitor, cpu-z eller liknande om du tror att något är felavläst. Här är en review med temps att jämföra dina med (400, ej S): https://www.youtube.com/watch?v=CqsaiYAjggk

Chassiet du har ser ganska tillslutet ut i framkant och då får man lite högre temperaturer generellt. Kanske kan hjälpa att ha någon fläkt där också? Vill du flytta stora luftvolymer är 140 mm betydligt bättre än 120 mm så du kanske vill ha en sådan och köra push-pull för bättre genomflöde?

Menar du att jag ska ha fläkt både framför och bakom radiatorn? tack för er hjälp!

Av snapoutofit
Skrivet av n0rman:

Det är helt normala temperaturer. Troligen lite sämre luftflöde i burken på grund av radiatorn i front. Blåser fläktarna i topp och bak ut?

Oke men att chassit blir så varmt är inte orimligt? Yes både topp och bak blåser ut medans front drar in

Av snapoutofit

Värme i chassit --> För varmt?

Hej Sweclockare!

Har byggt min uppdaterade dator (är väl 10e datorn jag bygger) varpå jag inte lyckas få till temperaturen på chassit. Svårt att förklara, men känner jag på chassit, antingen ovanpå eller över glasrutan (framförallt kring grafikkortet) så är det nästintill så att jag bränner mig. Verkar lite extremt då jag aldrig varit med om denna temperatur tidigare. Någon som har en tanke vad det kan vara? Är det verkligen rimligt att chassidelarna blir så varma?

Specs:
Phantek P400S
Asus Strix Z370-e
Intel Core i7 8700K (ej överklockad, går i stock)
Corsair Platinum 4x8GB 3200mhz
Msi Gaming GTX 1080 Ti
Corsair AX860i

Kylning:
Front - Kraken X62 med dubbla 140mm fläktar, sitter i pull uppsättning
Top - NZXT Aer RGB 120MM x2
Back - NZXT Aer RGB 120MM x1

Temperaturerna enligt CAM (nzxt's fläktstyrning) samt i bios:
CPU 45-55 grader
Moderkort 50 grader
Grafikkort 65-85 grader beroendes på belastning

Tacksam för all hjälp jag kan få!

Av snapoutofit

@Wasp finns det kvar?

Av snapoutofit

Funderar på samma sak

Av snapoutofit

2000kr för 1060

Av snapoutofit
Skrivet av xervz:

PSUn är 2 månader gammal. Kvitto finns!

Lite högre än så får det bli då buden ligger på 3500 + 500

4020 ink frakt fåru

Av snapoutofit
Skrivet av xervz:

Högsta bud just nu är 500kr för PSU.

Högsta bud just nu är 500kr för PSU.

Du har just nu högsta bud på Evga 1070

Högsta bud på PSU är 500kr vilket gör att ditt bud för EVGA 1070 blir 3300kr. Har fått bud på 3500kr för EVGA ovan vilket gör att du får buda +4000kr. Jag kan stå för frakten

Du är just nu ledande budgivare på PSUn.

Du är just nu ledande budgivare. Om inget högre bud kommer kan vi göra affär imorgon lördag!

Bjuder 4000 med att du står för frakten

Av snapoutofit

3900 + frakt för något av dom 1070 du har + PSU.

Av snapoutofit

Bjuder 3800+ frakt för EVGA + PSU

Av snapoutofit

Bjuder 4000kr för allt med hämtning

Av snapoutofit
Skrivet av Belzader:

Om det finns utrymme för det kan så kallade möbel tassar förmodligen fungera.

Det hjälpte

Av snapoutofit

Börjar med ett bud på 6500

Av snapoutofit

Ny dator, "pulserande ljud" i chassifront

Har precis byggt ny dator i Phantek P400S. När fronten sitter på så hör jag ingenting men så fort jag monterar så låter som ett väldigt lågt och dovt pulserande "luftdrag". Skulle gissa på att det är i takt med pumpen på min kraken x62.
Kan man dämpa fronten på något smidigt sätt så att man får bort detta ljud? Låter som sagt ingenting från datorn om jag tar bort fronten.

Funderar på om man kan sätta någon tunn tejp med klister på ena sidan och "matta" på andra sidan så att plasten inte ligger mot varandra.
Någon som har ett förslag?

Av snapoutofit

Är du sugen på att sälja dom? Eller ska dom gå i retur?

Av snapoutofit

2st NZXT Aer RGB 140mm köpes eller bytes mot 120mm

Som rubriken visar är jag intresserad av 2st NZXT AER RGB 140mm, antingen om någon säljer eller önskar byta mot motsvarande fast 120mm (vid byte kan jag tänka mig lägga en liten symbolisk peng mellan)

Bor i Sundbyberg så kan mötas upp i Sthlm med omnejd. Skriv vad du har och vad du önskar för det

Läs hela annonsen här

Av snapoutofit

@Zitoc har du fortfarande kvar minnena?