Inlägg

Inlägg som MarinbiologenfrånNASA har skrivit i forumet
Av MarinbiologenfrånNASA
Skrivet av videopac:

Din fråga var:

"Har han också rätt att skicka meddelanden på min privata Facebook och ringa mitt privata telefonnummer, inga utav vilka står med i varken mina mejl eller annonserna?"

Mitt svar är att han har självklart rätt att göra det, menar du att det är olagligt att skicka meddelanden på Facebook eller ringa till privata telefonnummer?

Om du upplever det som störande på Facebook så gissar jag att det finns sätt att blockera specifika personer. Om telefonsamtalen är störande så får du ta kontakt med polisen och göra en anmälan. Alternativt "lägga av luren" på natten.

Huruvida det är lämpligt eller ej att agera som personen i fråga påstås göra är en helt annan fråga.

Angående ditt senare inlägg om mina telefonnummer: jag kan inte hindra dig från att ringa specifika telefonnummer. Vet dock inte vad du tror dig vinna på det.

Jag kommer självklart inte att ringa dig eller någon annan på det här forumet. Jag ville bara göra en poäng.

Du har rätt att vem som helst har laglig rätt att ringa vem som helst när som helst i vilket ärende som helst. Med "rätt" menade jag som du påpekade att det är extremt olämpligt. Jag uppfattar det dessutom som hotfullt när jag på kort tid får flera mejl och telefonsamtal, och Facebook-meddelanden pga den här tråden.

Sedan i går eftermiddag så har jag fått 8 mejl och ett telefonsamtal av personer som uppenbarligen kommer från Sweclockers.

Skrivet av Kent:

****Uppmaning****

Tyvärr har denna tråden gått från att vara en trevlig samlingstråd där man, med glimten i ögat, diskuterade roliga/överprissatta annonser till ren och skär häxjakt. Syftet med denna tråden är inte att trakassera annonsörerna, dvs. uppmaningar till ex. att höra av sig till annonsören för att gnälla/trasha hör ej hemma här.
Vänligen håll diskussionen på en trevlig och saklig nivå i enlighet med §1 i forumreglerna:
/moderator

Tack så mycket. Jag har fått sagt det jag ville säga och är klar med det här forumet nu. Önskar alla en glad Midsommar.

Av MarinbiologenfrånNASA
Skrivet av ArcticFire:

Den kostade som mest 19k ny.
Och då var jag mycket snäll med minne och grafikkort.
Med tanke på hur gamla vissa saker var enligt prisjakt tror jag inte att det är ett 970 eller 980, vilket leder till att det är max ett GTX 770 i datorn
http://www.webhallen.com/varukorgen/157487
Bl.a. kylaren och nätaggregatet är bytta mot delar av motsvarande pris enligt prisjakt eftersom de har utgått.
Ursäkta, fel märke på grafikkortet så lägg till 200 kr.

Det är nog ganska likt. Och det förvånar mig inte så mycket att man kan få en liknande för ca 19 000 kr i dag. Den här datorn är knappt använd och i nyskick dock, så i värsta fall är priset någon tusenlapp för högt enligt din egna uträkning. Priset kommer att sänkas ytterligare några tusen med tiden.

Av MarinbiologenfrånNASA

@zer0diabetes: En rMBP kostar 30 000 kr, så jag håller inte med om att 20 000 är så väldigt dyrt för en dator. Det finns ingen som håller en pistol mot någons huvud och tvingar dem till att köpa en dator.

Av MarinbiologenfrånNASA
Skrivet av MarinbiologenfrånNASA:

Har han också rätt att skicka meddelanden på min privata Facebook och ringa mitt privata telefonnummer, inga utav vilka står med i varken mina mejl eller annonserna?

Skrivet av videopac:

Ja, varför skulle han inte ha det?

Skrivet av MarinbiologenfrånNASA:

Du har rätt. Får jag ringa dig i natt och uppta den här diskussionen? Eller passar det bättre om jag ringer arbetstid? Jag skickar en vänförfrågan till dig på Facebook också.

Du verkar ha 4 mobilnummer. Jag misstänker att några kanske är till familjemedlemmar. Menar du uppriktigt att du hade tyckt att det är okej ifall du lade upp en annons på Tradera/Blocket (med bara ditt förnamn och mejl) och att någon stolle tar reda på ditt fullständiga namn och ringer alla dina 4 telefonnummer? Det är precis vad som har hänt med mig.

Av MarinbiologenfrånNASA

Edit - Nedan text var ett svar på ett nu raderat meddelande av en annan person som påstod att han också flera gånger blivit uppringd och kontaktad på privata sociala medier av en användare på Sweclockers

Jag håller med helt och hållet. Om jag lägger ut en annons med bara mitt förnamn och mejl så förväntar jag mig inte att någon luskar ut mitt fullständiga namn, postar det på ett allmänt forum gång på gång i över ett år, ringer mitt privata telefonnummer när som om helst under dygnet, och skickar meddelanden på min privata Facebook. Det är helt autistiskt beteende. Det förvånar mig inte att Grönahunden gjort det flera gånger med andra personer. Det är även mestadels han som nämnt mig i den här tråden, och det har gått över ett helt år nu.

Skrivet av Ali3nPredator:

Så du har monopol på vad logik är? Vet du vad ordet självinsikt betyder!

Din annons är undermålig, det saknas viktiga komponent uppgifter. Att sen sticka ner huvudet i sanden och inte kunna ta åt sig kritiken, det hjälper inte. Det blir som "en dåres försvarstal".

Tack. Skicka tid och adress via PM, så kommer jag.

Logik är definierat inom vetenskapen. Precis som grammatik.

Du verkar bo i Oxelösund. Menar du på allvar att du tänker åka till Göteborg en lördag förmiddag och bära en 25 kg tung dator upp och ner flera trappor för att ta kort på den och posta på Sweclockers?

Av MarinbiologenfrånNASA
Skrivet av videopac:

Ja, varför skulle han inte ha det?

Du har rätt. Får jag ringa dig i natt och uppta den här diskussionen? Eller passar det bättre om jag ringer arbetstid? Jag skickar en vänförfrågan till dig på Facebook också.

Av MarinbiologenfrånNASA
Skrivet av Ali3nPredator:

Om den vore korrekt, så skulle ingen här klaga på den, eller hur.

Din annons skulle kunna tas ner igen.
Det eftersom den i många delar, fortfarande saknar vital information om produkten du ska sälja.

Det är den dummaste logiken någonsin.

"Jag har ingen aning vad som är fel och orkar inte sätta mig in i det, men några andra anklagar den för att vara fel så det måste vara så!"

Vilka är dessa "många delar" som saknas?

Av MarinbiologenfrånNASA
Skrivet av Zpnk:

Bilderna säger jag inget om. Beskrivningen i dina annonser utelämnar dock vital information, eller hur?

Samt att du tar ordbajseri till helt nya nivåer

Tradera-annonsen (som raderades för ett år sedan) medger jag innehöll mycket onödigt vetande, men fortfarande absolut inga lögner angående komponenterna eller annat. Den åsido så är min sedan några månader aktiva Blocket-annons ganska streamlinead och heltäckande. Mångfaldigt mer heltäckande än 99% av alls vanliga datorannonser.

En vanlig annons är typ "tjena säljer begagnad dator. grymt bra!!1 lite repor, se bild. Inga returer!" (med en skitdålig bild med kass upplösning som gömmer reporna)

Av MarinbiologenfrånNASA
Skrivet av imo:

Jag kan väll börja med att säga att jag inte sett din annons.

Du tycker altså inte det är mer missvisande att ha 3 bilder som är dina egna och sedan 2 som inte är? Känns ju verkligen som att man vill att det ska bli mistagna som ens egna. Hade alla varit lånade och det hade varit tydligt, tex vattenstämplar från företag osv, hade nog alla fattat att det var lånat.
Sen är väll frågan, varför kunde du inte ta de 2 sista själv? Om du nu tog 3 av dem till att börja med.

Som säljar har du ansvar när det kommer till din marknadsföring. Citat från det första på sidan:
"Marknadsföringslagen skyddar dig mot vilseledande, aggressiv och annan otillbörlig marknadsföring. Den ställer bland annat krav på att marknadsföring inte ska ha en negativ påverkan på din förmåga att fatta ett välgrundat köpbeslut."
Tycker det fet markerade talar för sig själv.

Du har inte läst min annons eller sett bilderna - men du tycker att bilderna är missvisande? Är du på riktigt?

Av MarinbiologenfrånNASA
Skrivet av BabaYaga85:

Du kan fortfarande ange i annonsen att det är lånade bilder och inte på din egna dator.

Det kan jag. Men ärligt talat har du sett hur värdelösa och ofullständiga andra annonser är? 90% har en skitbild med dålig upplösning, ett stock photo från Google, eller inget foto alls. Att jag har med 3-5 bilder vara hälften är mina egna borde vara mer än tillräckligt.

Är Sweclockers de nya fotokontrollsfascisterna? För er skull så ska jag vattenstämpla alla foton som inte är tagna av mig (men som visar exakt samma chassi i samma skick) hädanefter. Jag ska också skriva en rapport med källförteckning om var och när jag hittade bilderna, med min IP och fullt personnummer. Rapporten ska sedan vidimeras av Notarius Publicus och den japanska kejsarfamiljen.

Av MarinbiologenfrånNASA
Skrivet av BabaYaga85:

@MarinbiologenfrånNASA
Varför använder du inte dina egna bílder? du har en kamera då du la upp bild på din gipsade hand! Och om du inte använder egna bilder varför inte skriva det i annonsen i så fall?

Jag har en hand. Du är välkommen att komma hem till mig så binder vi din ena arm och så kan jag ge dig nyckeln till källaren. I källaren så är du välkommen att med en hand lyfta en 25 kg tung låda upp för två trappor upp till hissen. I lägenhet så får du gärna försöka att med en hand lyfta ut datorn ur en tight formanpassad kartong. Därefter så får du gärna försöka att med en hand öppna datorn, göra rent lite extra så att det ser snyggt ut, ta kort åt någon random person på Sweclockers som inte har den minsta avsikt att köpa datorn, och paketera om allt och bära ner den med en hand till förrådet.

Skrivet av Loleo:

MarinbiologenfrånNASA: Säkert, jag förstår din poäng. Du har rätten att sälja datorn till det priset du vill vare sig det är 5kr eller 1000 000. Men att använda lånade bilder på "din" dator och inte specificera det i annonsen kan vara väldigt missledande. Inte nog med det så tror jag du blev scammad om du köpte hela den datorn för 46k kr som fet drog i annonsen. Jag personligen tycker det är helt fel att hängs ut folk som du gjorde i ditt förra inlägg, han har all rätt att skicka mejl/ frågor om din annons. Jag citerar "Ni är välkomna att höra av er med eventuella frågor.".

Skickades från m.sweclockers.com

På Tradera-annonsen som du refererar till så var 3 av 5 av bilderna mina, och resterande var klassiska "stock photos", så jag förstår inte vad du menar.

Du tycker att det är fel att "hänga ut" (genom att ta med ett namn) i mitt fall, men det är okej att mitt fullständiga namn (som varken varit med på Tradera-annonsen, Blocket-annonsen, eller i mina mejl) nämns över 15 gånger i en negativ ton i den här tråden?

Har han också rätt att skicka meddelanden på min privata Facebook och ringa mitt privata telefonnummer, inga utav vilka står med i varken mina mejl eller annonserna?

Av MarinbiologenfrånNASA

Hej, säljaren här. Jag har följt denna tråden till och från sedan jag först lade upp Tradera-annonsen förra året. Eftersom att några av er gjort flera felaktiga antaganden om mig så tänkte jag klargöra lite saker. På bara ett år så har ni ju gjort mig till en känd marinbiolog som forskar på NASA.

  • Jag studerar på universitet utomlands

  • Jag är inte en vetenskapsman/forskare/post-doc (men jag har varit på åtminstone en konferens förra året, vilket vilken STEM-student som helst kan intyga att det är vanligt att man deltar på)

  • Jag är inte en biolog/marinbiolog/molekylärbiolog (men jag har vunnit forskarpriser relaterade till det som troligtvis någon här har hittat online)

  • Jag arbetar inte på NASA (men jag har vunnit ett pris av NASA som troligtvis någon här har hittat online)

  • Jag har just nu gips på handen

  • Min Facebook är uppenbarligen inte raderad som någon av er påstått och tyckt varit misstänksamt, utan jag blockade bara stolpskottet (Jonatan Öistämö) som fick för sig att det var okej att mejla, ringa och skicka Facebook-meddelanden till mig

Angående min Blocket-annons så är det självklart att jag inte använder egna bilder. Så länge som jag kan stå vid att det är samma chassi och att det är repfritt så borde det inte vara några problem. Det tvingades jag göra på Tradera pga att några slapptaskar på det här forumet såg till att annonsen togs ner genom att skicka in flera granskningsanmälningar. I den annonsen fanns inga lögner, och man kan inte anmäla en annons för att man tycker är priset är alldeles för högt vilket är varför Tradera stod på min sida och lät mig ha kvar annonsen. Personbevis måste man skicka in till Tradera under en granskningsprocess. Anledningen till varför jag lade personbeviset på chassit är för att någon anmälde annonsen och påstod att de har på god auktoritet att jag inte ens äger någon dator att sälja. Det är väldigt tråkigt att ett forum som Sweclockers har flera användare som saboterar genom att skicka in falska anklagelser och tar sig tid att trakassera andra genom att ringa deras privata telefonnummer och skicka meddelanden till deras privata Facebook och mejl. Det är huvudsakligen Grönahunden/Jonatan Öistämö som har gjort detta gång på gång dock.

Angående Blocket-annonsen;

  • Alla komponenter som står i annonsen finns i datorn (lagen skyddar köparen annars)

  • Beskrivning av datorn är helt sanningsenlig och korrekt (lagen skyddar köparen annars)

  • Bilderna beskriver datorn bra

  • Jag får sätta exakt vilket pris jag vill. Jag kan försöka sälja datorn för 100.000 kr och det hade fortfarande varit min ensak. Jag medger att priset på Tradera var högt, men det nuvarande priset är mer skäligt

Om ni har några frågor så ställ dem gärna här och inte via min mejl då jag vill kunna urskilja er från riktiga potentiella köpare.

Sedan så vill jag bara tillägga att jag tycker att det är fegt av "Grönahunden" att mejla mig över 5 gånger, ringa mig, och skicka meddelande till min Facebook, skriva ett 10-tal inlägg om mig här, och hela tiden kopiera all mejlkorrespondens med mitt fullständiga namn men att samtidigt ändra sitt namn till "xxxxxxx". Hans riktiga namn är Jonatan Öistämö, och det är det namnet som jag har haft med i mina mejl.