Inlägg

Inlägg som Chris_H har skrivit i forumet
Av Chris_H

DFI korten kräver 24 pins. Dessutom ska en molex o en floppykontakt in på mobot osså.

Av Chris_H

Här är vad du har o vänta dig detta e med 2 x 80 Gig SATA drives i RAID 0. DFI Nf4 Ultra-D. Man måste enabla SATA2.

Jag tankade Ultimate Boot CD från http://ubcd.sourceforge.net/ eftersom jag inte har nån floppy.

http://www.stockholm.bonet.se/chris_h/sata2.jpg

Av Chris_H

Hej, jag har samma moderkort. Jag tankade den där skivan med alla BIOS ifrån DFI-street. Jag körde in 23/06/2005 BIOS som är det senaste vad jag kan se.

DFI-street är verkligen lite underligt. Det enda dom kan säga verkar vara "OMFGZ0R!!11 You need at LEAST 55980494WATT PSU!" lite överdrivet men ja. Det står i manualen att det ska gå bra med 350W för en normal setup med dubbla 6600GTs. Om nåt brinner upp så får DFI ersätta allt isf.

Det verkar iaf som du har senaste bios. Jag har inte testat att klocka, vet inget om det där så låter blir =P Tänkte kanske pröva ställa CAS på 2 eventuellt.

"motherboard can be checked from the lower right corner of label affixed on printer port"

Nf4 ultra-D har inte ens nån printerport. Bara USB och FW och PS2.

Av Chris_H

Jo jag testade starta den, av nån anledning var den avstängd, eller ja den var inte startad iaf. Men det hjälpte ej. =/ Det här DFI mobot var nog inget bra köp.

Av Chris_H

Windows installer funkar ej, vad är fel?

Hallå, jag har precis tjackat en ny dator och installerat Windows XP Professional med SP2, svenskt.

Nu försöker jag installera drivrutiner etc till nätverkskort, .netframework och annat, men ingenting går att installera. Den säger ibland något om "RPC server unavailable" och ibland bara 1607: Windows installer kan inte slutföras eller något liknande. Jga har aldrig varit med om detta förut, har någon några tips?

Datorn:

DFI NF4-Ultra mobo
AMD 3500+
1GB ram
SATA2 Raid disk 2x80gig som bootdrive
Inno3d 6600GT grafikkort.
Arctic cooling Silentium T5 Låda

grafikdrivisar gick att installera men inget annat, NF4 mobodrivisarna hänger sig vid ljud-delen.

Tacksam för hjälp!

Av Chris_H

Jadå jag har kört den nästan ett år. Kör XP osv så den kan använda alla gig. Men det verkar väl vara nåt hårdvarufel på disken då =(( Keffigt.

Av Chris_H

CRC error vid läsning från HD.

Tjamors

Jag kör en extern LaCie hårddisk 250 gig, som börjat skumma sig lite. Det går inte att deleta vissa mappar, och den säger sig få "CRC cyclic redundancy check" error ibland. Jag har testat scandisk men den kunde inte slutföras!

Är hårddisken helt körd eller finns det några verktyg man kan ladda hem eller köra för att reparera detta?

Tack!

chris

Av Chris_H

Tack för tips

Hade detta prob med win2k, så jag formaterade o slängde in XP SP2 för o bli av med det, men det hände igen efter ett tag. Det är väldigt random också.. händer kanske 1-2 gånger i veckan max. Men sist det hände lassade jag på som fan på CPUn. Ska testa dammsuga igen... Strömagget _borde_ orka med. Det är ju shuttles egna specialagg antar jag, har ju iof maxat ut med extra ljudkort o grafikkort, men graffakortet är ett sketet gammalt GF3.

Ska se om jag hittar lite ny pasta nånstans. ta bort det gamla o som sagt damma av ordentligt. Jag har en extern hd som blir varm som fan ovanpå burken, dock har jag satt en liten papplåda emellan burken o hdn. Ska testa o flytta hdn ifrån datorn se om det har nån effekt också.

Jag återkommer

thx!

edit: vilket sätt är bäst att testa minnena på förresten? nåt särskilt benchmarkprogram?

Av Chris_H

Shuttle XPC bootar om utan förvarning

Hallå, här har man inte skrivit på några år...

Har börjat hända underliga prylar med min dator. Det är en Shuttle XPC, 2 år gammal drygt. Den har funkat klockrent hela tiden. Nu händer dock att när jag lastar på max på CPUn, typ meckar ihop 7 bilder samtidigt i photoshop eller drar igång många torrents + spel o annat, så startar datorn om. Helt utan förvarning eller blåskärm. Bara knäpper till o startar om.

Kan det vara nåt som pajat, typ ett minne? Eller måste man ösa på med lite mer kylpasta? Har stängt av i BIOS att den ska slå av om tempen blir för hög, så det borde inte vara felet. Några ideér?

Cheers
chris

Av Chris_H

Ok skitsamma det löste sig, den va tvungen o ligga jävligt nära datorn bara... typ 1cm... nu har jag mina egna roliga bilder o annat trams i den...

Av Chris_H

T610 och IR-port

Halloj, har fått en T610 (ericsson) och försöker skicka över bilder via ir-porten från en bärbar dator. Datorn ser telefonen och så, men ericsson programvaran hittar den inte. Någon som lyckats o har en likadan som kan hjälpa?

thx

Av Chris_H

elit !
inte

Av Chris_H

polyfoni heter det.... =P

köp EN klaviatur istället, de finns till väldigt rimliga priser (iof är midi-stödet begränsat i många tracker-progs).

Av Chris_H

tack ska testa ta bort cd-läsare o allt... återkommer.

Av Chris_H

Kan bara +3v i agget paja?

Jag har precis bytt ut mobo-cpu-minne-grafik i en dator på jobbet, men mitt problem sedan innan kvarstår: Får ingen signal från grafikkortet, skärmen tänds aldrig...

Nu undrar jag om ett nätagg kan paja på så sätt att bara strömförsörjningen till just grafiken inte fungerar?? Jag kan inte förstå vilken annan del av datorn som skulle kunna orsaka detta...

Datorn startar till synes normalt och varningspiper inte om någonting... men som sagt ingen bild.

Hilfe!

tack...

god jul!

Av Chris_H

ixion det är det inte.... allmänt känt sen rätt länge att hon lirar UT

Av Chris_H

Pröva det innan du köper, jag tyckte det var hur tråkigt som helst, medans polarna älskar det... verkar ha med personlighet att göra Jag ränner bara runt i BF1942 nuförtin...

Av Chris_H

Western Digital 800JB annars. 8 megs cache

Av Chris_H

Den kommer dö snart! min höll på så i 3 dar sen pajade delen där winXP låg och tack o hej. Kopiera över det du ska till en annan disk fort som attan, för den håller inte många dar till.

Av Chris_H

WD 800JB, med 8 megs- cachen... köpte den i lördags efter att min IBM kraschat (Brorsans kraschade 2 dar innan), IBM är bara skit, men vad jag förstår ska de sluta tillverka HDs? Lika bra... Jag är iaf ruskigt nöjd med WDn än så länge, och får bra mätvärden i pcmark o fc-test osv.

läs test på www.storagereview.com