Inlägg

Inlägg som Hjärnsläpp har skrivit i forumet
Av Hjärnsläpp

Högljudd dator?

Hej! Jag var nyss hos en kompis och märkte att hans dator är VÄLDIGT mycket tystare än min, vi båda har stock intel kylare (jag har en 6500 cpu och han har en 4460), vi båda har en hdd och en ssd, jag har ett evga acx 2.0 1060 och han har ett 750 (icke ti). Min dator låter ganska mycket mer än hans även om jag har samma om inte bättre specs. Hjälp snälla?

Av Hjärnsläpp

Btw, du ska inte sitta på ditt grafikkort

Av Hjärnsläpp

Om du hör ljud från båda komponenterna så är det väl båda som har problem?

Av Hjärnsläpp

Skype fortsätter att refresha...

Hej! Jag har ett problem som gör att skype fortsätter att refresha, jag kan fortfarande prata med folk men jag kan inte skicka
meddelanden eller bilder, jag misstänker att detta är problem med servrarna eftersom att mina kompisar får samma problem lite då och då.

(problemet sitter alltså i ungefär en kvart för att sedan försvinna och komma tillbaka efter ungefär 5 minuter.

Är det någon som har en lösning eller/och upplever samma problem?

Av Hjärnsläpp

Jag känner att det finns alldeles för mycket folk här som inte vet ett piss om datorer.
Är det inte ganska värdelöst att länka listor på inet om ts inte vet hur man bygger en dator?
Bara några noteringar:
6600k kommer inte med kylare.
Ett 3gb 1060 borde räcka gott till alla de spelen du spelar (inte helt säker på gta dock) jag har ett i min dator med i5 6500 och jag lirar overwatch på 120 fps o cs på 300.
Kände bara att jag var tvungen att lägga till detta.

Av Hjärnsläpp

Ja jag använder telia standard och det funkar utmärkt.

(bäställde 100 mbit/s fiber men får 125 upp o ner )

Av Hjärnsläpp

Så detta är ett fel på RAM minnena?

Av Hjärnsläpp

Processorer kan inte få coilwhine XD

Av Hjärnsläpp
Av Hjärnsläpp

Blir mitt grafik kort för varmt?

*Datorn byggdes för en vecka sedan så den är inte smutsig*

Hej! Jag satt bara och spelade Ark:survival Evolved och helt plötsligt så hackade datorn upp sig äch lät TRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR (ingame ljudet i framen som upprepade sig) men efter ungefär 5 sek så blev det normalt igen, sedan 5 minuter efter så hände samma sak igen men i 2 sek och sen dess (10 min sedan när jag skriver detta) så har det inte hänt något. Jag laddade ner piriform och där står dett att mitt grafikkort ligger på 82 grader när jag spelar tunga spel, är det normalt? Jag tog av luckan på datorn och kände lite på nätagget men det var inte direkt stekhett.

Jag undrar om 82 grader är vanligt när man spelar eller om jag ska sätta in en chassifläkt till (har 2 men vet ej om det finns en till kontakt på moderkortet)

Av Hjärnsläpp

Nedgradera win 10 pro till home?

Hej! Jag skulle vilja nedgradera windows 10 till home versionen utan att förlora massa data då jag råkade ladda ner pro på en usb sticka som jag använde när jag byggde min dator. Jag pallar verkligen inte ladda ner alla spel o drivrutiner o allt vad det är så skulle någon själ kanske kuunna dela med sig om kunskap om detta?

Av Hjärnsläpp

När jag gick in på denna tråden så tänkte jag "Omfg, vet inte folk hur man bygger datorer" så här har du en bra liste på inet: https://www.inet.se/kundvagn/visa/9803805/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9803805/

Av Hjärnsläpp

Har du någon budget?

Av Hjärnsläpp

Och hur ska jag göra det?

Av Hjärnsläpp

Hur kan jag göra så att 2 scripts startar när jag startar ett program?

Hej! Jag är relativt ny till auto hotkey och jag har gjort två stycken olika scripts för att köpa loadouts i ett spel, dessa scriptsen är väldigt simpla (de skriver bara saker i chatten så att jag får massa kits) och jag skulle vilja göra så att scriptsen öppnar när jag startar spelet och stänger när jag stänger spelet. Detta skulle antagligen kunna göras i en batch fil men jag kan inte skriva batchfiler så det blir ju lite svårt. Har ni något exempel på en bit kod som skulle kunna göra detta? Hjälp uppskattas.

Av Hjärnsläpp

Vem var det som överklockade det? Du får väl ta och fråga overklockarn om stock speeds annars

Av Hjärnsläpp

Ditt eluttag kanske är trasigt? XD

Av Hjärnsläpp

Hur mycket är min dator värd?

Hej! Jag hade tänkt på att bygga en ny dator då den datorn jag har nu är oem och typ kontors klass, har någon en ide om vad den skulle kunna vara värd? Modellen heter hp pavilion 500-415 no och är typ sedan 2014 tror jag. Specs: Cpu: A10 7800 Gpu: r7 240 Psu: någon random hp antar jag. Hdd: Seagate 2tb 7200 rpm Ram: 8gb En av de 2 usb portarna i fronten på chassit är döda av någon anledning, har ingen aning om hur det gick till. Datorn är nog mest avsedd för att surfa och kolla på youtube men jag har spelat över 400 timmar cs på den och det har inte varit några problem. Jag kollade runt lite på blocket och då såg jag att datorer som var sämre än denna lades upp för 2000 så jag tänkte kanske att min dator kunde säljas för 2000/2500.

Av Hjärnsläpp

Vad kan man köpa på steam för 4.31 euro?

"The title says it all"

Av Hjärnsläpp

~R.I.P~