Inlägg

Inlägg som SplendidPerformance har skrivit i forumet
Av SplendidPerformance
Skrivet av keyser:

Fick tag på en Beo4 fjärr till min BO Ouverture.
<Uppladdad bildlänk>

Otroligt snygg. Är displayen i bra skick? Sugen på en jag med till någon tillkommande anläggning. Sitter för närvarande med en beolink 1000 till min beosystem 3500

Av SplendidPerformance
Skrivet av Eismannen:

Va? Tycker inte de låter så fasansfullt mycket. Visst, de hörs men det är ingen orkan. Det är ju inte nf-a12x25-tyst förstås, det kan man ju inte säga... men det som är lite störigt är det dova brummandet fläktmotorerna ger ifrån sig men det kan jag leva med. Kör custom fläktkurva och undervolt så de går i princip aldrig över 35-40%...

4080 FE jag hade innan lät mer med fläktarna på 30%

Vad använder du för program för att justrera fläkthastighet?

Av SplendidPerformance
Skrivet av Eismannen:

Va? Tycker inte de låter så fasansfullt mycket. Visst, de hörs men det är ingen orkan. Det som är lite störigt är det dova brummandet fläktmotorerna ger ifrån sig men det kan jag leva med. Kör custom fläktkurva och undervolt så de går i princip aldrig över 35-40%...

4080 FE jag hade innan lät mer med fläktarna på 30%

Jasså? sjukt vad det kan variera då. Här är det mer en liten orkan när fläktarna går upp i varv

Av SplendidPerformance
Skrivet av Eismannen:

Happ.... 4080FE byttes ut till ett 4090, så nu får jag vara med i denna klubb verkar det som. Hade gärna haft ett 4090 FE men dels var de inte i lager och så tänkte jag att fläktarna nog låter mer än på mitt f.d 4080FE vilket jag inte hade haft någon lust med. Så även om de är så sjukt snygga och bara skriker "vill ha!!" Så fick det bli annat.

Gainward RTX 4090 Phantom
<Uppladdad bildlänk>

Har numera öppnat upp chassit lite mer pga ökad värme, hade tidigare lite täckskivor och ljudisolering osv (i bild). Men det funkade inte nu utan chassit får andas lite mer istället. Men fläktarna på detta kort är som tur är tystare än 4080FE. Och mindre coil whine också.

Ledsen att säga det men sätt på något som gör att din Night baron tycker att fläktarna ska snurra till. Då är det inte roligt längre.
Byggde själv en "tyst dator" vid årskiftet och datorn är knäpptyst. Dock inte grafikkortet.... riktigt trist tycker jag.

Av SplendidPerformance

Har all mina gamla lurar kvar samt en hel del andra med. Just nu ligger det i en låda märkt mobilelektronik. Sätta dem på display vid ett senare skede är en tanke. Jag är en person som tycker det är kul att bevara historia. Det blir alltid roliga samtalsämnen kring dom med när man tar fram dem mycket minnen man pratar om och det är ju kul.

Av SplendidPerformance
Skrivet av bärplockaren:

kanon tack! Hittade precis själv på samma ställe.

Av SplendidPerformance
Skrivet av bärplockaren:

Kanske nåt sånt här eller nåt i stil med ikeas lack vägghylla så man kan rada upp dem snyggt med 3D printade ställ.
https://i.redd.it/s8m4xobq3fy41.jpg

Snyggt! Det var en läcker variant utav tittskåp. 3d printade ställ vore något det med kanske.

Av SplendidPerformance

grafikkorts museum

Jag hade tänkt ha en liten utställning utav geforce kort på kontoret. Jag har ej plats för ett vitrinskåp för detta. Men Jag funderar om man ska göra tittskåp och hänga på väggen. Är det någon annan som ställt ut grafikkort hemma och i så fall hur gjorde ni? Finns det nå bra knep att ställa ut dem på? grafikortshållare, tittskåp, hylla?

Av SplendidPerformance
Skrivet av SuperNova:

Pratar vi om ett öppnat och använt Link to the past?

Jajjamensan. Dock en väldigt sällsynt specialutgåva som enbart såldes i sverige som hette gold pack.

Av SplendidPerformance

Köpte Zelda till super nintendo, 98 isch för 399kr. Har spelat det så otroligt många gånger igenom åren och haft lika kul varje gång med många fina minnen. Sålde det för ett tag sedan för 32,500kr. Så det var ett bra köp enligt mig.

Av SplendidPerformance

The one and only Microsoft intellimouse pro "tidigare 3.0"

Av SplendidPerformance

Har fungerat med miditower i flera år för mig men jag överväger att byta till något större pga problem med värmen i chassit. Har inget bra luftflöde nu när man har ett gigantiskt 4090 som täpper igen allt samt sprutar hetluft direkt på processsor kylaren.

Någon som har några bra ideer på ett chassi som är både brett och högt. Ska också vara ljudisolerat.

Av SplendidPerformance

3840X2160 144Hz samt HDR trevlig upplevelse ifrån 1080p man körde förra året.

Av SplendidPerformance

Hej. Igår började jag få samma mysko meddelande när jag googlar. Det första jag gjorde var att resetta router och installera om datorn. Men när väl jag var igång igen igår så fick jag upp samma meddelande. Idag när jag försökte felsöka lite mer så märker jag att det dyker bara upp om jag har VPN på. slår jag av VPN så fungerar det som vanligt alltså ingen "klicka i rutan för att visa att du inte är en robbot." Jag har haft VPN i några månader men det är alltså igår det började när det är påslagen. Någon som vet vad jag bör göra för att bli av med skiten när VPN är på och varför det sker? Jag sysslar inte med någon ovanlig data trafik kan påpekas. Visst så säger alla men så är det.

Av SplendidPerformance
Skrivet av DrThraX:

Jag kommer ihåg ett av mina favorit spel igenom tiderna va ett spel som heter KKND2 eller ja Krush Kill and Destroy 2 ett strategi spel från Melbourne House, jag har det på GOG men jag kommer ihåg det som riktigt nostalgiskt och en idag när jag väl startar det så tar det mig tillbaka hur jag tänkte och byggde baserna för det kändes "tryggt" inte för att AIn va så bad ass i spelet men fortfarande så ville man inte bli utplånad av fienden Så man typ byggde in sig för att känna sig säker med vakttorn och en massa sådant. Använde gärna terrängen till min fördel.

Jag kommer ihåg också från den tiden ungefär där runt år 1999-2000 så fanns det ett till RTS spel som jag hade på Demo efter jag hade köpt PC Gaming tidningen, kommer ihåg att jag tycklte det va superkul och super färg starkt, inte settlers men något åt det hållet, men kommer aldrig ihåg namnet på det, och jag kommer ihåg det specifikt mycket för på min lokala bensinmack som på den tiden hette DinX så sålde dem hela versionen av spelet men som liten hade jag aldrig råd att köpa det, och ville aldrig be mor och far om pengar för ett nytt dataspel för dem tyckte det var slöseri med pengar.

Problemet är att jag kommer banome inte ihåg det spelets namn men skulle va guld värt och spela igen bara för en rejäl dos av nostalgi tripp tillbaka.

https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYzg0MjllODMtOTZhZS00OWE4LWE0ZjItMDA2N2U1YzdkOTE4XkEyXkFqcGdeQXVyNzg5OTk2OA@@._V1_.jpg
https://gamefabrique.com/storage/screenshots/pc/kknd2-krossfire-02.png

Kul att se att KKND nämns. Jag själv var en stor KKND nörd back in the day, Och tycker fortfarande att KKND 2 Krossfire känns modernt när man kör det. Speciellt efter att man kört ettan.

Av SplendidPerformance
Skrivet av Jumpcut:

Kul! Har precis börjat använda mina två 990 Pro.. Får avvakta och se vad som faktiskt gäller.

Tänkte likadant nu. köpte en 990 pro 1tb i mellandagarna. Och kört den rätt mycket sedan dess. Laddade hem CrystalDisk verktyget men statusen är i alla fall 100% efter över en månads användning. Men vi får väl se igen efter lite längre tid.

Av SplendidPerformance
Skrivet av Lord_Moridin:

Nu kan man krascha med stil i FlightSimulator 2020

<Uppladdad bildlänk>

Coolt. Vad fick man ge för ett sådant paket? Är själv på jakt på något till MFS2020.

Av SplendidPerformance

Blev datorn jag köpte i delar i början på januari.

Av SplendidPerformance
Skrivet av enbom:

2016... inne på 7e året med samma grafikkort nu, GTX1080. Känns lite overkligt.
Har varit sugen på att köpa nytt länge nu men priserna gör mig att jag stänger plånboken.
Går mitt grafikkort sönder så vet jag inte vad jag gör... Kanske blir att blunda och klicka på köp.

Otroligt bra köp. Gjorde samma sak då 2016. Och det håller än bara man håller sig till full hd upplösning. Grymt kort.

Av SplendidPerformance

Gainward Phantom RTX 4090 i måndags.