Inlägg

Inlägg som jawik har skrivit i forumet
Av jawik
Skrivet av Nioreh83:

Jag fick samma igår vid 23:15. Känns som nån bugg hos dem

Jag tror också på bugg/systemfel/snedknappning hos Telia där meddelandet gått ut till alla som finns i deras kunddatabas oavsett om man är kund just nu eller ej. Finns ju liksom inget i SMS'et som vill att man ska gå ut någonstans och logga in eller göra något annat.

Men visst, det skulle ju kunna vara något riktat där någon illasinnad lyckats få ut ett SMS till alla men där själva bedrägeriförsöket bara skickas till en mindre utvald skara. Det känns dock mindre sannolikt än ett simpelt fel hos Telia.

Men de går säkerligen ut med någon officiellt information så småningom. Verkar vara för många drabbade för att de inte ska säga något.

Av jawik
Skrivet av Oakenborn:

Förmodligen när jag för länge sen köpte en full-HD videokamera på avbetalning på Mediamarkt för 8000. Jag kollade mycket på Youtube på den tiden och tänkte göra en egen kanal. Blev aldrig så eftersom jag kände mig väldigt obekväm framför kameran.
Så den låg kvar i en låda i väntan på att jag skulle få modet att börja min kanal så pass länge att den var så omodern att jag inte ens lyckades sälja den för 500 kr på Tradera.

Eller så kanske det är det katana svärd jag köpte från Kina genom Tradera när jag kom hem full en gång i min ungdom. Kom inte ihåg att jag gjort det på morgonen men när jag kollade mina mail hade jag tydligen vunnit budgivningen. Kostade bara 1000 men jag har fortfarande efter 15 år inte haft någon större nytta av det. Men snyggt är det.

Det är inte försent än. När apokalypsen kommer är det bra att ha ett schysst svärd. Och filmar du dina apokalyps-svärdningar i full-HD med din fina kamera så har du ju material för en egen kanal sen när samhället börjar återhämta sig igen.

Av jawik
Skrivet av Sinery:

Måste ändå ha matchande mobo om du nu inte tänker ta fram sågen.

Själv tycker jag dom bara kan sätta kontakterna bakom och längst ut, jag menar dom flesta high end GPUs är längre än mobo.

Jag tänker mig ju då att den kabellösa kontakten är något förhöjd så att grafikkortet kan användas på andra moderkort utan att ta i (förutsatt att inte det sitter andra komponenter ivägen).

Valfri annan lösning funkar också. Min poäng är att det är svårt att slå sig in på marknaden med en egen "standard" som ingen annan använder.

Av jawik

Kör de parallellt med gamla kontakterna kvar på kortet kan det funka. Då måste man inte ha ett matchande Asus-moderkort direkt. Sen kan de utvärdera intressetb och eventuellt ta bort de gamla i framtiden.

Men bäst är ju om fler tillverkare hoppar på med samma lösning så det inte blir bundet till att man måste ha alla delar från samma tillverkare.

Av jawik
Skrivet av TeamRocket:

När jag kan öka mitt klimatavtryck. Telefoner har dock dålig CO2/kr

Råkar man köpa en miljövänlig telefon kan man ju bara släppa en extra fis för att kompensera.

Av jawik
Skrivet av ojz0r:

När telefonen har gått sönder eller uppnår 5 års ålder.
Jab är inne på min tredje telefon på 10 år:
2013: Galaxy Note 3
2018: Oneplus 6
2023: Pixel 7

Pixel fick bli några månader tidigare än 5 år pga kampanj och att laddkontakten på Oneplus 6 började spöka.
Just Pixel 7 köpte jag pga GrapheneOS.

Ungefär samma sak för mig. Hade en OnePlus 2 som jag råkade tappa och spräcka skärmen på. Då blev det en OnePlus 6 som nu glappar i laddningen samt har börjat bete sig konstigt vid skrollning. Så även jag funderar på en Pixel nu.

Generellt annars så är det batteritid och kamera som är viktigast för mig. I övrigt används telefonen, utöver att vara telefon dvs, mest för surf, mail och bank/betalsaker. Så jag har inga behov av snabbaste cpu/grafik och sånt. Bara det flyter vid normal användning.

Av jawik
Skrivet av Frostelus:

Ok, men det slutade med att spelet aldrig släpptes ut i Sverige. Så då återstår frågan, är det fortfarande lagligt att importera och spela dessa spel utan risker?

Som sagts ovan så är det helt ok att importera och spela om inte spelet bryter mot någon lag. Men du får ju hålla isär vad som är lagligt och vad Sony tycker är ok. Vill inte Sony att de ska kunna spelas i Sverige så spelar det ingen roll om spelen i sig är lagliga eller inte. Men det förutsätter ju att Sony har möjlighet att kontrollera det, annars spelar inte Sonys vilja någon roll heller.

Men hör med Sony om det är ok för dem att du importerar och spelar spel i Sverige som inte är officiellt släppta här så får du nog "bäst" svar.

Av jawik
Skrivet av BMac:

Att sätta i en kontakt är svårt.
Hur svårt kan det vara? Räcker det att luta den mot kontakten? Måste jag tänka själv?!? Kränkt!

Har man modulärt nätagg brukar det räcka bra med att ta en kabel på måfå och bara kasta in den i chassit.

Av jawik
Skrivet av napahlm:

Så man tycker det är säkrare att vända ner den ensamma kameran på framsidan och låta de två på baksidan peka uppåt?
Det enda jag hört är dom som säger att dom lägger den uppochner för att dom inte vill bli störda av avisering. Nothing måste ju vara deras mardröm i så fall.

Phone 1 kunde lysa upp med hela baksidan, har jag för mig MKBHD visade i sin video. Lär väl vara samma på phone 2?

Funkar det som i pixel så aktiveras "stör ej" om telefonen läggs med skärmen nedåt. Andra modeller tystar samtal så. Men skulle nothing gå i stör ej så tappar de ju poängen med sina ljuseffekter. Men det kan ju iaf vara varför andra telefoner läggs så.

Av jawik
Skrivet av Keneay:

Jag skulle rekommendera dig att bara köpa en separat kamera istället då de alltid(?) kommer vara bättre än vad du kan få i en telefon, så kan du dessutom skaffa en väldigt billig telefon med bare-minimum funktionerna du vill ha och bra batteritid och inte måste tumma på något om du just är ute efter lite bättre kamera men samtidigt vill ha en telefon med bra batteritid.

Jo, kommer dock inte att ha med en extra enhet jämt. Men för enstaka mer planerade tillfällen funkar det ju med två separata enheter.

Mest irriterad på att de flesta telefoner kommer i två eller tre versioner där kameran är duglig i de lägre versionerna men den bästa finns bara i toppmodellen och då måste jag betala för en massa saker jag inte vill ha.

Men visst, jag förstår ju att de vill sälja och att det är medvetet planlagt så. Ändå lite irriterande.

Av jawik

För dyr för vad jag är villig att betala för en telefon. Synd att det inte kan komma en telefon med riktigt bra kamera och batteritid, men bara mellanklass i övrig prestanda. Mellanklass-telefoner har ju också mellanklass på det mesta. Och så fort de hottar upp vissa delar som kameran så följer övriga komponenter med vilket drar upp priset.

Det hade varit fint med lite fler val i vilka komponenter som sitter i. Som toppklass på vissa och mellanklass på andra. I framtiden när produktionen blivit mer automatiserad och alla arbetare fått gå hem arbetslösa så kanske det går bättre att speca sin beställning till robotarna. 😋

Av jawik

Sist jag skulle åka med Norwegian blev jag uttryckligen informerad om att man inte fick ha "Minor, granater och andra militära spränganordningar" i varken hand- eller incheckat bagage. Det var bara att åka hem och packa om. Resan kändes mycket osäkrare efter det.

Av jawik
Skrivet av lossah:

Ja? Första åtgärden efter att det inte fungerat. Det fungerade inte -> Jag testar byta kylpasta och ser om det hjälper.

Ok ser nu att det var jag som var snabb. Missade att du skrivit "inte" i din text. Skyller på att jag läser på mobilen. 😋

Av jawik
Skrivet av qwertylol1:

Antingen ljuger du och har sålt ett trasigt kort eller så ljuger köparen och har själv tagit sönder det på något sätt.
För det är ungefär 0.5% chans att kortet faktiskt skulle gått sönder av sig själv någon dag efter att du sålt det.

Så om du vet att du inte ljuger, så ljuger han.
Ha en trevlig dag.

Det är ju också mycket möjligt att den som "haft sönder" kortet själv inte är medveten om det. Till exempel vid ur- eller imontering, alternativt transport. I det läget ljuger ju inte personen.

Av jawik
Skrivet av lossah:

Folk verkar inte kunna läsa.

"Det är ett kort som jag använde fram till 2-3 veckor innan jag sålde det"

Står ingenstans när han sålde kortet, när köparen hörde av sig efter han mottagit det.

"Personen hade också som första åtgärd efter att det inte fungerat tagit av kylaren och ersatt kylpastan (som hen sa såg uttorkad ut)."

Första åtgärd. Han gjorde det inte INNAN han testade kortet första gången.

Nu tror jag du var lite snabb också. 🙂

"Personen hade också som första åtgärd efter att det inte fungerat tagit av kylaren och ersatt kylpastan"

Av jawik

Det kräver nog bra algoritmer i vapensystemet, alternativt bra skyddsutrustning, för en majoritet av spelarna lär ju sikta i ansiktet eller skrevet på sina mål. 😋

Av jawik

Gissar att de lagt över produktionen till den parallella piratlinan som gör obrandade kopior. Kan de sälja till lägre pris och ändå tjäna mer..

Av jawik

Det är 50/50 att Chat GPT skapar en keylogger som stjäl avfyrningskoderna till världens kärnvapen. Sen är det över för mänskligheten. Det är 100% fastställt till 50%.

Av jawik

Såå.. kommer den i en version utan skärm och rgb med lite billigare pris sen? Om den nu presterar som en 360 på grund av tjockleken på radiatorn så kan det ju i vissa fall vara intressant att byta bredd och längd mot tjocklek. Inte alltid en 360 passar.

Av jawik

Intel har ofta bytt varannan generation medan AMD håller samma socket längre. Men när det gäller hur utrustat moderkortet är så spelar socket mindre roll. Köper du ett budgetkort så kanske det ändå inte har plats för det du vill utöka med även om socketen fortfarande är vid liv. Så du kan ju behöva se till att du köper ett moderkort med bra uppgraderingsmöjligheter också.