Inlägg

Inlägg som zymos har skrivit i forumet
Av zymos

Precis som du säger Hasseman84 så är grundläggande kunskap i hur resistorer, kondensatorer, induktorer m.m. ser ut och fungerar en förutsättning och vill man inte köpa böcker om det eller gå en utbildning så får man hanka sig fram med de resurser som finns på nätet.

ElectronicsHub har en hel del av detta.
Electronics and You har bilder på en del vanligt förekommande SMD-komponenter (nej, inte alla) och benämningar på olika typer av chip-paket.

Finns även en del på ElectricalNotebook som snabbt beskriver vad komponenter är/används till, dock ej hur de ser ut i smd-format.

Kjell.com har grundläggande introduktion till multimetrar och hur man använder dem.

Sen vad gäller felsökning i Youtubeväg så kan jag hålla med om att NorthridgeFix är helt ok om man bortser från all "finns att köpa i vår webshop"-inlägg . De visar när de felsöker och reparerar laptops, grafikkort, ps5 m.m. men som sagt, att veta vad sakerna är och ha förståelse för hur komponenter fungerar är A&O för att kunna felsöka.
Visst kan man ha tur ibland att det "bara" är en komponent som har synlig åverkan på sig men i många fall så syns det inte alls även om det är sönder.

Av zymos

Tillverkare: Panasonic
Modell: TH-50PZ80
Paneltyp: Plasma
Tid: 16725h , 4944 uppstarter
Inbränning: Nej

Haft den sen 2008/2009

Av zymos

Kan rekommendera att kolla på Marques Brownlee's video om just detta och vad han kom fram till. Snabbt sammanfattat 'But from where I'm sitting, and the test results that we can go by. Basically, fastcharging does not have to ruin your battery life'.

Does Fast Charging ACTUALLY Ruin Your Battery?

/Z

Av zymos

Satt för ett tag sen och försökte lära mig Fusion 360 och gjorde ett NES-skal med en hel del detaljer som jag sen använde till min Retropie. Fungerande på/av och reset-knapp så klart.

https://imgur.com/a/MsvF9bV

https://i.imgur.com/IeKTcaz.jpg

Nästa projekt blir enclosure-controller till min 3D-printer.

Av zymos
Skrivet av Kevin:

Kommer Star VR att släppas till konsumenterna? Den är ju mycket bättre när det kommer till hårdvaran jämfört med alla andra. Även fast hårdvara inte är allt så är det väldigt imponerande.

@Kevin:

Kan väl flika in följande som svar på din fråga. Maeva Sponberg är IR-ansvarig hos Starbreeze.

"Både vi och Acer har en definitiv vision om det mer professionella segmentet. Därmed inte sagt att det ska vara uteslutande så. Vi tror väldigt mycket på platsbaserad VR där vår Starcade spelar in på ett stort sätt".
"Jag tycker vi har varit tydliga med att vi ser väldigt många användningsområden som inte innebär hemmakonsumentmarknaden. Vi tittar på utbildning, byggnadskonstruktion, ingenjörskunskaper, områden som är otroligt intressanta vid sidan av arkadsegmentet. Oculus har Facebook i ryggen och HTC är också ett jättestort bolag. Vi har sagt att vi vill vara den andra generationens headset och vi vill se åt vilket håll konsumentmarknaden går. Vi vill avvakta och se hur vi bäst placerar vår strategi", säger Maeva Sponbergs.

Så det känns inte som att hemmamarknaden är fokus att prissätta sig i utan mer som ovan "professionella" segmentet. Informationen hämtad från Placera's sida nedan.

https://www.avanza.se/placera/telegram/2016/05/16/starbreeze-vision-ihop-med-acer-om-proffssegment-for-star-vr.html

/Z

Av zymos
Skrivet av buddaz:

hej
zymos följande band du nämnde finns på grooveshark, gjorde en snabb sökning under tiden på dem du skrev, alla fanns, tänk bara på att man måste skriva efternamn först när man försöker söka i grooveshark, om du läser http://www.grooveshark.com/about får du reda på hur allt fungerar. Man behöver inte logga in så länge man bara vill lyssna på musik och inte skapa spellista eller använda den på annan teknisk pryl, skapar man konto som görs med en epost adress får man tillgång till lite mer saker. http://listen.grooveshark.com/ adressen till sidan med all musik.

Tackar, var ju klockrent, hittade ju allt där direkt

/Z

Av zymos

Jag gillar Spotify som service, bara synd att de inte fått in tillräckligt med intäkter via reklam och synd att de inte kunde hålla reklamen virusfri. När de väl fått in de artister jag saknar så betalar jag gärna för ett 49-kronors abonnemang men tills dess så blir det väl tillbaks till min cd-samling.
Vad saknar man då?? Jo, t.ex. Metallica, AC/DC, Led Zeppelin, Eagles (endast senaste albumet, inget gammalt), Pink Floyd m.fl. underbar musik men saknas fortfarande i min playlist på Spotify.
Sen hade det ju inte skadat med en PS3 Spotify Player heller. Då hade jag t.o.m. vart villig att betala 99:-/månad. Nej, pallar inte hålla på med PS3 Media Center och sånt skit för att få in det i PS3an hemma.

/Z

Av zymos

Jag kan rekommendera www.3dbuzz.com
Där behandlas 3D Studio, Maya, XSI, Lightwave m.fl.
Finns en hel del tutorials för de olika programmen.

Kan även rekommendera www.3dlinks.com