Inlägg

Inlägg som nikwhatsup har skrivit i forumet
Av nikwhatsup
Skrivet av ronz:

Tack! Jag tar dock gärna förslag på trådade headsets också, den tråden är endast för trådlöst.

Av nikwhatsup

Hörlurar till gaming

Hej!

Mina älskade Sennheiser PC373D började strula då ljudet sprakade eller försvann från ena luren beroende på vart jag ställde in volymen via headsetet. Jag tänkte då att jag kanske skulle ge mig på ett par trådlösa denna gång och köpte mig ett par Logitech G Pro X Wireless som jag fick hem idag. Tyckte direkt att ljudet var väldigt, väldigt burkigt, platt och svagt jämfört med mina sennheiser. Testade surroundläget och det blev lite bättre, men särskilt röster (dialog i RDR2 lät väldigt onaturligt) och ljud i både lägre och högre frekvensomfånget var väldigt trist. Dessutom så satt dom extremt tight och öronen får inte plats ordentligt i kåporna utan nuddar insidan, väldigt besviken! Jag har väl antagligen ett jäkla melonhuvud och elefantöron helt enkelt.

Jag kommer därför skicka tillbaka dessa värdelösa Logitechlurar och behöver kolla på alternativ. Då jag verkar vara mycket mer kräsen än vad jag trodde, vad har ni för rekommendationer? Det behöver inte vara trådlöst, men gärna med en mikrofon (alltså ingen modmic). Jag har kollat på Sennheiser (EPOS) utbud, och det verkar ju inte vara sådär toppenbra heller. Ska det vara så svårt att hitta ett par bra hörlurar? HJÄLP!

Av nikwhatsup

Hell Let Loose, Cyberpunk 2077, Monster Hunter Rise och AC Valhalla samt Ghost of Tsushima. Inser att jag inte hinner spela klart storydrivna spel nu för tiden

Av nikwhatsup
Skrivet av Alrik:

Hade valt tuf. Lätt. Man vill ju ha så tyst kort som möjligt 😅
Och ja. Kortet kommer dra max 240w typ.

Skrivet av weenan:

Rekommenderad psu baseras på fullt överklockad gpu och cpu. Du kan få en mer exakt rekommendation här https://rog.asus.com/event/PSU/ASUS-Power-Supply-Units/us/index.html

Skrivet av Elfsberg:

650 W ska inte vara några problem.

Tack för svar! Blir en TUF då.

Av nikwhatsup

Har både ett TUF OC och Dual OC Asus 3070 att hämta på webhallen nu och funderar på vilket jag ska hämta. TUF har som rekommendation att man ska ha 750W nätaggregat, men det lär väl rulla lika bra på ett 650W (EVGA G2)? Kortet kommer sitta i ett Define C. Så svårt att välja, vad tycker ni?

Av nikwhatsup

Funderar på att köpa en kolstålspanna. Ger tydligen smaken av gjutjärnspanna och non-stick-effekten från non-stick panna. Däremot behöver man komplettera med en panna som tål syra...

Av nikwhatsup
Skrivet av Sions:

Jag skulle avvakta med allt utom möjligen chassit.
Har du pengar över skulle jag kolla på andra saker runt omkring, skärm, webcam o liknande som inte är lika mycket brist på.

Tack för input! Skärm uppgraderades nyligen till en LG 27GL850

Tänkte att om jag ändå skulle byta chassi kunde jag passa på att byta nätagg + moderkort (då allt måste flyttas över) för att kunna byta GPU och prolle när(om) priserna och tillgängligheten blivit bättre.

Av nikwhatsup

Uppgradering

Halloj! På grund av brist på både GPU och CPU just nu så kliar det lite extra i fingrarna för att uppgradera datorn så jag funderar på om jag ska uppdatera chassi (vill ha snyggare + bättre luftflöde), moderkort (prepp för ny prolle) samt nätaggregat för att kunna köra ett mer energikrävande kort framöver.

Baserat på datorn i min signatur, tycker ni att det är värt att köpa följande?

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/15054387/upgrade

Detta är 60% pga att det är kul att mecka och 40% för att framtidssäkra.

Av nikwhatsup

Vad ska du använda datorn till? Väldigt biffig rigg för inte så krävande spel.

Av nikwhatsup

Tycker definitivt ni ska börja med matlagningstillbehör, men på nörd-nivå. Sous vide, kantiner, kolstålsknivar, slipstenar, molekylär matlagning etc! Det går bra i linje med nörderiet som era andra kategorier har! Finns få butiker jag litar på som säljer detta.

Av nikwhatsup

https://i.imgur.com/yLzHq8O.jpg

Det blev en LG GL850, äntligen 144Hz! Däremot hade min skärm en ful ”UG”-logotyp på baksidan som såg sjukt gaming ut! Trodde det var en vanlig LG-logga. 😂

Av nikwhatsup

Sverige
Norge
Danmark
Finland
Estland
Tyskland
Frankrike
Spanien
Italien
England
Grekland
Cypern
Turkiet
Marocko
Nederländerna
USA (NY, Boston, Washington, Honolulu, Jacksonville, San Francisco och Los Angeles)

Av nikwhatsup

Beställde en LG. Håller tummarna att den blir bra!

Av nikwhatsup

Körde endast via körskola, inga teorilektioner dock. Landade på drygt 25K skulle jag tro.

Av nikwhatsup

Hmm kommer nog köpa en vilken dag som helst men kan ej bestämma mig mellan LG 27GL850, Dell S2721DGF (lång leveranstid) eller Asus TUF VG27AQ. Några tankar kring detta eller är alla typ samma skärm?

Av nikwhatsup
Skrivet av rufio:

Tar gärna Necropolis efter att fått flickvännen att gråta genom strikt forcerande av covid-19-regler under julfirandet... 😭

Kolla PM strax! God jul!

Av nikwhatsup
Skrivet av Tea42BBS:

jo, men då kommer han inte kunna köra t.ex NIK Filters o andra Nikon saker som inte finns för M1 och troligen inte ens för OSX(dvs emulering kommer inte hjälpa).

En stationär kommer alltid vara "Bättre" - men jag tänker att "gubben" kanske åker till landet ? Vill ha datorn i sovrummet ibland? Då är ju en laptop najs - o för 15k får man en fin lappe

T.ex.

https://www.dell.com/sv-se/shop/b%C3%A4rbara-dell-datorer/ny-...

mvh Lazze

Såg inget från trådskaparen om ett krav att använda Nikons mjukvara. Länge sedan jag fotograferade nu, men vad jag minns var Nikons mjukvara verkligen undermålig jämfört mot Lightroom. Men, lite OT!

Apple M1 krossar det mesta prestandamässigt för priset när det gäller kreativa verktyg och för priset! Men som vanligt, smaksak med Mac och Windows PC. Mac Mini eller MacBook Air skulle jag säga är mycket mer kraftfull än den Dell-laptopen för bildredigering.

Av nikwhatsup

Priset behöver inte skjuta iväg på Mac. Men se gärna till att han går över till Adobe! Native stöd för deras nya processorer är på g.

Mac mini + en bra skärm får definitivt plats i budgeten.

https://www.apple.com/se/shop/buy-mac/mac-mini/apple-m1-chip-...

Av nikwhatsup

God jul på er!

Av nikwhatsup
Skrivet av Psygnoziz77:

52000:- kommer få lida fan för detta 😳

Ehhh