Inlägg

Inlägg som nikwhatsup har skrivit i forumet
Av nikwhatsup
Skrivet av Cad_edis:

En mekaniker på en märkesverkstad ska inte behöva mer en timme på sig för att felsöka en trasig spolarvätskepump. Gör man det så bör man nog syssla med något annat istället.

Jag skulle säga att runt en halvtimme för felsökning och byte är rimligt, dvs. ca 700 kr arbete och 500 för pumpen om man går till en verkstad.

Det är vad det kostar hos VW Stockholm, så du får väl skriva till dom och berätta hur det ligger till isåfall!

Av nikwhatsup
Skrivet av Cad_edis:

4500:- är inte ett rimligt pris för att byta en spolarvätskepump. Dessa är mycket billiga, från lågprismärken för ca 50-lappen till OEM tillverkare för ca 300. Har svårt att tänka mig att även VW själva tar så mycket mer än 500-600:- för en sådan här pump. Pumparna går i vissa fall att byta genom att enbart lyfta upp bilen då de vanligtvis bara sitter utanpå spolarvätsketanken, i andra fall kan man tvingas demontera lite plastdelar innan man kan komma åt. Inget som en erfaren mekaniker ska behöva lägga timtal på att lösa.

Det är arbetet som kostar, inte pumpen. Bara felsökning kostar minst 1800kr hos VW. Det är klart att allt är billigare om man har know-how, tid och intresse. Detta är en så otrolig icke-diskussion.

Hoppas TS hittar och får felet löst. Trevlig kväll!

Av nikwhatsup
Skrivet av FattarNiInte:

Hur kan man ta 4500 kr för att byta en spolarpump? Tar ca 10 minuter att felsöka, 10 minuter att byta och ett par hundringar för pumpen.
Man upphör aldrig att förvånas över Svenssons lättlurenhet.

Jag är väl medveten om att det säkert går att lösa själv enklare. Men tiden det skulle ta att fixa för mig är absolut inte 10 min. Pumpen sitter bakom kåpan i hjulhuset (säkert fel ord här, som sagt är jag inget proffs). Så 4500 för att slippa lägga lägga tid, ångest för att råka ha sönder något samt kunna skylla på någon annan om det går fel är värt pengarna för mig. Inte lättlurad, lat och ointresserad stämmer dock!

Av nikwhatsup
Skrivet av Dreijer:

Jag antar det(?). Jag har då bara fyllt på i behållaren under huven, under de snart sex år jag ägt bilen.
Jag har nog försökt en del gånger, ja.
Hur dyrt?

Ah, det är antagligen det! Pump + ny säkring gick på drygt 4500 inkl undersökning hos Volkswagen i Stockholm.

För er som skriver att det bara är säkring, det är väldigt sällan det bara är säkringen som gått på nyare bilar. Däremot så går ju säkringen samtidigt som pumpen ger upp.

Av nikwhatsup

Jag åkte på samma grej innan jul. Kan vara pumpen som gett upp, försökte du spruta spolarvätska flera gånger när det var fryst? Detta kan slita på pumpen, det fick jag lära mig den dyra vägen.

Av nikwhatsup

Mitt heter WU TANG WLAN

Av nikwhatsup
Skrivet av pv2b:

Tack! Hittade dock felet, hardwares NAT behövde slås på.

Av nikwhatsup
Skrivet av tcntad:

Är kabeln skadad får du max 100Mbit så det är inte den.
Vilket nätverk ansluter du till? 2.4 eller 5Ghz-nät?

Extenders är iofs aldrig bra, anslut till huvudenheten och pröva igen

Det är automatiskt, men får samma om jag tvingar 5Ghz och står nära. Extendern bör inte vara ett problem då det är ett meshnätverk med hög kvalitet.

Skrivet av pv2b:

Jag skulle gissa på att det är för att din Unifi-router är konfigurerad med en smalare kanalbredd än Tele2-routern out of the box.

Hur ändrar jag detta?

Av nikwhatsup

Det blev en Beam. SJUKT nöjd! Blir att köpa till den beryktade mindre basen sen.

Av nikwhatsup

Den bättre routern har sämre hastighet

Hej! Fick precis hem min nya Tele2 C2 Router då jag uppgraderade till 600/50 som används endast som brygga till min Ubiquiti AMPLIFI HD + Mesh extender. Anledningen till att jag behöver brygga är för att jag måste använda coax-kabel till Tele2-routern.

Märkte dock att jag endast får ut runt 200 när jag är uppkopplad på Amplifin men över 590 om jag aktiverar och använder Wi-Fi via Tele2-routern. Fick till och med över 600 när jag mätte på stationära som är inkopplad direkt i tele2-routern. Ethernetkabeln till Amplifi är bara kanske 5 år gammal så tvekar på att det är den som begränsar?

Alla tips mottages hjärtligt!

Av nikwhatsup

Hittade precis denna: https://www.flexson.com/product/tv-mount-attachment-for-sonos...

Tror ni att den går att använda när TVn står på fötter eller går det endast med vägghängning?

Av nikwhatsup
Skrivet av CarlOscar:

Innan jag läste om storlekskravet och budget så tänkte jag Sony HT-A7000.
Sen Arc

Men Beam v2 är riktigt trevlig. Då har du plats i budget för en sub med!
Om du kör på den så glöm inte att köra room optimizern i appen, det gör en stor skillnad.
Tänkte skaffa en sådan till övre vardagsrummet.

Haha ja det gör lite ont att jag inte kan få plats med Arcen! Beam 2 låter som att det kan vara något, särskilt med tanke på att jag kan bygga ut med basen (såg dock att den kostar 8k nu).Vet du hur den ställer dig till 3.1 soundbars med Atmos i samma prisklass? Tänker tex Sony q810.

Av nikwhatsup

Soundbar med Atmos

Hej! Söker efter lite rekommendationer på en ny soundbar med stöd för Atmos och hoppas på att få er input här! Jag har nu en Cambridge Audio TVB2 Soundbar (2.1) som är begränsad till PCM. Min TV är en Sony A80j 55” med stöd för eARC.

Jag vet att det behövs en ordentlig setup för ”äkta” atmos. Jag är OK med virtuell Atmos om den är bra alternativt att limpan har högtalare som riktas uppåt.

Krav:
Inga separata bakhögtalare
Får inte vara bredare än 90-95cm då den måste få plats mellan fötterna på TVn (vill ej ha TV på väggen)

Budget: 5-10K

Sonos ARC hade ju varit perfekt, men den är för stor. Vad tror ni om tex Beam Gen 2 (kan köpa till basen senare) t.ex?

Alla tips mottages hjärtligt!

Av nikwhatsup

Söker också tips!

- Gärna utan numpad, men helst med F-tangenter.
- RGB om det finns, men inget måste
- Cherry-brytare, men osäker på vilken. Gillar klickljudet men det får inte vara för högt så det stör via mic när jag spelar
- Stabil design, gärna lite tyngd
- Gärna lite coola färger, gillar färgerna på Iqunix tex.

Av nikwhatsup

Känslan av ett bra fynd är ungefär som när man lyckas skala en apelsin i ett svep. Ni vet när skalet liksom bara är en enda bit? Med det sagt så är det inte en avskalad känsla, utan det kan beskrivas bättre som prestationen ovan med tillägget att apelsinen inte ens var en fin apelsin från grönsaksaffären på söder, utan att det faktiskt gick med en tråkig lågprisapelsin.

Av nikwhatsup
Skrivet av m4gnify:

Prova kör en runda DDU, sen installera senaste igen från Nvidia.

Tack! Insåg att jag inte heller installerat senaste chipset drivers till CPU efter min installation av W11 ifall det orsakar något. Testar en ominstallation via DDU också. Återkommer!

Av nikwhatsup

Märklig stutter och spel som låser sig

Hej!

Köpte Age of Empires 4 för några veckor sedan och det är helt ospelbart på min dator i signatur (Dock ett RTX3070 nu istället för 1080) på Windows 11. Spelet låser sig nästan helt med typ 1 fps helt plötsligt. Detta hände inte när jag spelade första omgången utan har dykt upp senare. Jag märker också att felet försvinner om jag alt-tabbar och spelet syns i "bakgrunden". Ibland försvinner problemet om jag alt-tabbar fram och tillbaka samt stänger ner steamfönstret.

Jag märkte också att när jag spelar Forza Horizon 5 så får jag ett konstigt stutter/slowdown var 5e sekund...

Har googlat runt men inte hittat något alls, så jag vänder mig till er för hjälp!

EDIT: Märkte att jag får exakt samma fel i Deathloop nu också. Har testat att installera om drivrutinerna till grafikkortet, vilket inte hjälpte. Sambon spelade dock The Sims 4 idag utan problem så känns inte som att det är fel på grafikkortet i sig.

Av nikwhatsup
Skrivet av Mocka:

Hur är mjukvaran på din KS7005? Min har verkligen ballat ur med appar som hänger sig och tex SVT Play som stänger av hela TVn efter 5-30 minuter. Får ofta dra ur kontakten och starta om TVn vilket är jobbigt.

Angående LGn och soundbar, har en löjlig lösning som kan funka, köp dubbla skärmstöd som du sätter bredvid varandra :
https://www.ikea.com/se/sv/p/elloven-skaermstoed-med-lada-vit...

Har köpt två som jag ännu inte installerat men det kanske blir bra. Maxvikt är dock 20kg per låda så det är inte värst mycket direkt, min 55CX väger 23kg med stativ.

Min KS7005 har fått sin panel utbytt två gånger när jag hade garanti pga helt sjuk backligor bleed. Använder inte apparna då jag har Apple TV men UIt är rätt segt nu alltså. Har problem med att den stänger av sig själv också samt enorm backlight bleed i nederkanten.

Tack för tips ang soundbarlösning! Kan inte förstå hur LG tänkte här… ge oss åtminstone en alternativ fot eller möjlighet att justera höjd. 😂

Av nikwhatsup
Skrivet av Laxpudding:

Har inte sett Sony A80J men om historien upprepar sig, vilket den ofta gör här, är det samma historia som innan. LG:n är extremt bekräftad som spelskärm för främst PC-bruk. Sony har övertaget kring färg- och bildkvalitet. Spelfunktionerna är obeprövade men de matchar det Sony trycker in i PS5:n idag.

Toppen! Blir nog eventuellt en Sony då.

Av nikwhatsup

Lite OT men hur tror ni Denna Sony OLED ställer sig mot nya LG B1?

Tänkte eventuellt uppgradera från min gamla Samsung KS7005 QLED, men LGn har ju en värdelös fot där en soundbar blockerar bilden (hänga upp på väggen ej aktuellt, samt osugen på att lägga tid på andra fixar).

Mest PS5 samt Apple TV 4K streaming gäller. Vad tror ni?