Inlägg

Inlägg som Universal Telecom har skrivit i forumet
Av Universal Telecom

@Sw1ftly: När du spårar försöker du nå 178.236.72.90 som tillhör Excellent Hosting. Vi på Universal peerar (byter trafik) med Excellent Hosting på STHIX i Stockholm och därför dirigeras trafiken från dig till Stockholm och sedan tillbaka till Malmö. Hade vi bytt trafik i närmare Lomma hade du upplevt en marginalt lägre svarstid.

Ha en fin dag och hör gärna av dig om det är något annat du undrar över.

Mvh, Universal Telecom

Av Universal Telecom

@mezzo_: Du får gärna kontakta oss på undersokning@universal.se om du har några undringar kring vår fibertjänst, kampanj eller annat. Ha en fin onsdag! Mvh, Anna på Universal Telecom

Av Universal Telecom

@Hzup:
Tack för heads up.

Hjälp mig gärna att förbättra kundupplevelserna på Universal Telecom genom att ge mig ditt kundnummer eller personnummer i ett privat meddelande. Jag skulle nämligen gärna vilja ta en titt på hur dina ärenden hanterats för att dra lärdom av där vi brustit i rutinerna.

Ber verkligen om ursäkt för din upplevelse som universalkund.

Ha en fin fredag och en skön helg!
Mvh, Anna på Universal Telecom

Av Universal Telecom

@Miwass:
Hej,
mitt namn är Anna. Jag jobbar för att förbättra kundnöjdheten här på Universal Telecom och är verkligen ledsen för hur kontakten med vår kundservice varit.

I arbetet mot bättre service och arbetssätt, skulle jag gärna vilja ta en närmare titt på hur ditt ärende har hanterats och var vi brustit i våra rutiner, men behöver då lite mer info för att kunna hitta din kundbild hos oss.

Skulle du vilja hjälpa mig och ge mig ditt kundnummer eller personnummer genom att skicka ett privat meddelande?

Tack på förhand och ha en fortsatt fin dag.

Mvh, Anna på Universal Telecom

Av Universal Telecom

Många gånger erbjuder vi operatörer Mina Sidor via vilka man ibland kan felsöka/felanmäla tjänst, hitta manualer, göra vissa abonnemangsförändringar, spärra abonnemang m.m. Jag personligen föredrar att använda mig av Mina Sidor/mejla kundservice istället för att ringa.

Allt gott!
/Alfred på Universal Telecom

Av Universal Telecom

@Bakircioglu: Varför inte Cmore? Då kan du titta på vad du vill, när du vill för endast 99 kr/mån. De har dessutom flera live-TV kanaler om du skulle föredra live-TV.

Allt gott!
Alfred på Universal Telecom

Av Universal Telecom

@kvarnen12: Jag hade köpt ett egen MiFi-router och sedan beställt ett mobilt bredband utan bindningstid. Samtidigt som du beställer tjänsten hade jag också lagt in uppsägningsdatum (tänk på att de flesta av oss operatörer har en uppsägningstid på 1 mån)

KÖP MIFI-ROUTER HÄR:
>> www.netonnet.se/sub/dator/natverk/mobilt-bredband/huawei-e557...

Om du absolut inte vill teckna abonnemang så kan du ju t.ex. använda dig av Mobilt Bredband Kontantkort från Telenor (Samma nät som vi på Universal Telecom använder) Då kostar dock surfen lite mer än som när du tecknar abonnemang.

KÖP MOBILT BREDBAND KONTANT HÄR:
>> www.telenor.se/abonnemang/kontantkort/mobilt-bredband-kontant...

LADDA MOBILT BREDBAND HÄR:
>> www.telenor.se/abonnemang/kontantkort/ladda-kontantkort/#prod...

Ha en fortsatt fin dag!
Mvh, Alfred på Universal Telecom

Av Universal Telecom

Hej @Stolpeyeah, hoppas att allt är bra med dig. Du kan försöka att kontakta Linksys support på: 08-517 616 68 Öppettider: vard. 10-18. Lycka till! Ha en fortsatt fin dag!
Mvh, Alfred på Universal Telecom

Av Universal Telecom

Prisgaranti i alla öppna nät

@ekanders: Hej Andres, tack för din fråga och hoppas att allt är bra med dig. Vår prisgaranti gäller alla öppna stadsnät och mot konkurrenterna: Telia, Tele2, Com Hem, Bahnhof, Boxer, Bredband2, Bredbandsbolaget, T3, Ownit, Viasat, Riksnet, Tyfon, AllTele.

Läs gärna mer på: www.universal.se/prisgaranti

Varmt välkommen att höra av dig igen om det är något annat du undrar över.

Ha en fortsatt fin dag!
Mvh, Alfred på Universal Telecom

Av Universal Telecom

@kotz: Hej, det verkar vara något i routern eftersom du inte har problem när den är inkopplad. Hade du även haft problem när du kopplat din dator direkt till ditt fiberuttag, så hade du kunnat felanmäla detta till din bredbandsleverantör.

Har du provat att kontakta din routersupport?

Om du behöver telefonnummer så har Kjell & Co. sparat flera nummer i en lisa här:
https://www.kjell.com/se/kundtjanst#support-returer

Lycka till!
Mvh, Alfred på Universal Telecom

Av Universal Telecom

Hej @Lodisen, hoppas att allt är bra med dig. Ägaren av nätet måste byta ut fiberkonvertern för att 1000 Mbit/s ska kunna levereras till din adress. De har beställt tekniker för byte den 14/2.

Ha en fortsatt fin dag!
Mvh, Alfred på Universal Telecom

Av Universal Telecom

Hej @prn,
anledningarna till att din internetuppkoppling svajar kan vara många. Surfar du trådlöst eller inte? Bor du i lägenhet? Då kan grannarnas (och din egen) elektriska utrustning kan störa WiFi-signalen. Är det många enheter (dator, TV, surfplatta, Xbox, mobil etc.) i hushållet som delar på bredbandsbredden samtidigt? Det kan klart också vara så att din operatör har kapacitetsbrist i nätet och behöver byta ut sin utrustning. För att veta helt säkert behöver du kontakta din operatörs tekniska support så att de kan felsöka och ev. felanmäla problemet.

Lycka till!
Mvh, Alfred på Universal Telecom

Av Universal Telecom

@Grabben_83a Tänk på att Bredbandsson har startavgift på 189 kr och kampanjen 3 mån ½ priset. Det finns operatörer i portalen utan startavgift och men längre/bättre kampanjer.

Mvh, Alfred på Universal Telecom

Av Universal Telecom

@Flexiblus: Ah! Vi på Universal Telecom levererar tyvärr inte vår bredbandstjänst+prisgaranti via MKB-nät. Hade jag varit dig hade jag tagit billigaste operatören/operatören med bäst kampanj. Jag hade köp egen utrustning (alltså inte via operatören) för att slippa bindningstiden. Hade jag sedan inte varit nöjd med mitt val så byter du helt enkelt

Av Universal Telecom

Varmt välkomna att skicka ett DM till mig om ni har några frågor om Universal Telecoms bredband, prisgaranti och kampanjer.

Ha en fortsatt fin dag!
Mvh, Alfred på Universal

Av Universal Telecom

Hej @Grabben_83a, jag hade personligen bitit i det sura äpplet och stannat hos min fiberoperatör och sedan bytt efter nätet öppnats upp för andra operatörer. Med tanke på att du streamar mycket så hellre ordentlig och stabil hastighet än en svajig lösning där man måste hålla ett öga på dataförbrukning. De mobila lösningarna har alltid en begränsning och Tele2s Unlimited är inte helt unlimited.

Läs gärna mer på:
#17230976
www.aftonbladet.se/nyheter/a/0EKxA0/teleoperatoren-satte-stop...

@gonace våra priser för 100/10 och 100/100 i Stockholm och i Örebro ligger runt 200-350 kr/mån. Våra 500mbit ligger runt 450-600 kr/mån beroende på nät. Vilket nät är din bostad ansluten till?

Ha det gött!

Mvh, Alfred på Universal Telecom

Av Universal Telecom

@Flexiblus
Skulle man kunna få fråga vilken ort och vilket nät du är ansluten till (Telia Öppen Fiber, iTux, Zitus etc.) Vi på Universal har prisgaranti, så jag skulle gärna vilja veta hur mycket billigare Bredband2 var

Tack på förhand och ha en fortsatt fin dag!

Mvh, Alfred på Universal Telecom

Av Universal Telecom

Vi alla operatörer lyder under samma svenska lagstiftning. Vi är skyldiga att på begäran enligt lag och myndighetsbeslut, lämna ut den data som beslutet avser - till t.ex. polisen. Ett exempel på det är mordet i motionsspåret i Upplands Väsby, där polisen genom kontroll av vilka mobiler som varit uppkopplade mot närliggande mobilmast kunde hitta mördaren.

Följande gäller för IPRED/rättighetsinnehavare/copyright för t.ex. filmer, musik, program m.m.: Uppgifter får bara lämnas ut efter ett domstolsbeslut och efter tillräckliga bevis om att ett intrång har gjorts från en specifik IP-adress. Det är alltid domstolen som ansvarar för att bevisa huruvida ett brott har begåtts.

VPN är dagens svar på integritetssäkrad surf (om man inte bor i Kina eller Ryssland som med lagstiftning bannlyser sådana tjänster).

HUR ALLA OPERATÖRER LAGRAR UPPGIFTER
www.pts.se/sv/Bransch/Internet/Integritet/Regler/Lagring-av-u...

Ha en fortsatt fin dag!
Mvh, Alfred på Universal Telecom

Av Universal Telecom

Hej @toru, ta gärna en titt på Bredbandskollens egna videos ang. surfhastigheter.

https://www.youtube.com/watch?v=dT5llg9nRxM
https://www.youtube.com/watch?v=R1fPKBvp5iE
https://www.youtube.com/watch?v=Nm8M-_Eg76Y

Många saker kan påverka din hastighet: en skadad nätverkskabel, nätverkskort som inte stödjer hastighet, virus, om du surfar trådlöst eller inte etc.

Bäst är det kanske att kontakta din operatör så att de kan hjälpa dig vidare och ev. felanmäla din tjänst.

Lycka till och ha en fortsatt fin dag!

Mvh, Alfred på Universal Telecom

Av Universal Telecom

@cappiccina
iPhone SE? Mindre telefon med ett bra batteri. Kanske en iPhone SE 2 kommer ut i mars. www.apple.com/se/iphone-se

eller en OnePlus 5T om du föredrar Android.
https://surfa.se/test-oneplus-5t/

iPhone SE kan du beställa med abonnemang hos olika operatörer.

OnePlus kan du inte köpa tillsammans med abonnemang, men då slipper du å andra sidan bindningstiden

Tråd om OnePlus
#17132566