Inlägg

Inlägg som GamerGertzy har skrivit i forumet
Av GamerGertzy

Intel kommer nog sitta med armarna i kors i ett år och strunta i att (försöka) åtgärda detta, speciellt driverserna. Mycket värt nu att sitta och beklaga sig över läget för produkter som inte ens är lanserade ännu.

Av GamerGertzy

Allt detta låter ju förstås bra, men vad jag förstått är det bättre att invänta Mini LED-tv:s som är ytterligare utveckling av tekniken.

Av GamerGertzy

De vet verkligen hur de lockar in kunder. Många som lär sukta efter Farming simulator.

Av GamerGertzy

Verkar inte som tjänsten fungerar riktigt som den ska? https://youtu.be/TQ8SpKaXkWg

Av GamerGertzy
Skrivet av D_River:

Om jag haft råd med VR, då skulle jag nog förbokat denna redan idag.

Man får rätt bra betalt för organ på dark web!

Av GamerGertzy

Detta får mig att vilja investera i ett VR-headset! För precis som Valve en gång revolutionerade spel-berättandet i både första och andra Half-Life-spelen, och sedan immersionen inte bara genom grafik och ljud utan även mer realistisk fysik i andra spelet, verkar de nu på allvar lyfta VR-spelet till en helt ny nivå! Så otroligt pepp på detta. Spelåret 2020 inleds otroligt starkt alltså!

Av GamerGertzy

Haha, visserligen bra att det inte visade sig stämma att en inte får behålla spel köpt med rabatt även efter prenumerationen men herregud vad de gör sig en otjänst genom att kommunicera så dubbelt och otydligt gentemot (eventuella) kunder. Men de fick väl panikändra polycin när internet gick i brand.

Av GamerGertzy
Skrivet av Squallie:

Sorry om det tagits upp redan men vi pratade ju i början av tråden om rabatterade priserna som pro kund och huruvida man kunde skaffa pro för att sedan spela med base konto.

Enligt Stadias twitter så ska det INTE gå. Köper man ett spel med pro rabatt så går det endast att spela om man fortsätter betala för pro.

Det påverkar inte mig för jag ska inte använda tjänsten men man får ju hoppas att detta inte stämmer och att den som skrev det fått fel information...

https://twitter.com/GoogleStadia/status/1197485246087745537?s...

Google översättning:
Hi! We saw your post and we want to help you! Games obtained free or with discounts thanks to the Stadia Pro subscription will no longer be available once the subscription has expired. You can continue playing with the games you have purchased at full price. A greeting!

Att de spel som en får gratis inte blir tillgängliga längre om en slutar betala/prenumerera kan jag förstå.
Är ju samma sak med PS+ och Games With Gold (eller vad nu Xbone-motsvarigheten kallas). Men att spel som köpts rabatterat inte kommer vara tillgängligt i efterhand är ju bara gnidet. Nej Google tycks ju inte ens vilja lyckas med detta de bara skjuter sig i foten.

Av GamerGertzy
Skrivet av filbunke:

Varför skulle de betala för dem? Vill man spela dem så kan man ju fortfarande ha kvar datorn. Sen kan man ju köpa nya spel som man inte spelat tidigare till Stadia.

Återigen, inget som hindrar att man har kvar den gamla konsolen och sedan köper nytt till Stadia.

Frågeställningen är intressant gällande gruppen som kan vara intresserad av Stadia, de som köper en mellanklassdator för att spela på, som upptäcker att de inte kan spela det nya spelen med sin hårdvara, och som inte vill köpa nytt grafikkort eller ny cpu.
Eller gruppen som inte vill ägna sig åt att fixa med windows för att få spelen att fungera.

Det är ju sant. För den som anser att behovet av nytt grafikkort är = köpa ny dator så är väl Stadia en bra idé.
Kanske inte nu till en början, nu vill Google mest ta ut så mycket de kan från early adoptors, men om ett halvår kanske.

Av GamerGertzy

Förlåt, jag var bara virrig och trodde att nytt moderkort behövdes för den nya processorn. Vet inte hur jag virrat ihop det så och fick för mig det. Snälla lacka inte mer nu. Kramas istället. Alla kan fela.

Av GamerGertzy
Skrivet av Söderbäck:

Jag ser väl rätt så stor potential även där. De som sitter med konsol kommer behöva börja om med spelkatalogen när nästa generation konsoler kommer om något år. Man kan såklarthha kvar sina spel ozh konsoler också, men det innebär ett tunt spelbibliotek när ny konsol införskaffas i vanliga fsll ändå ju. Och så behöver man köpa själva konsolen också. . Har Google då lyckats etablera Stadia så finns det ju som ett färdigt - och billigare alternativ.
Jag tror det är svårare för stadia att ta plats om de väntar tills släppet av de redan etablerade konsolerna.

Skickades från m.sweclockers.com

Åtminstone Sony har bekräftat att PS5 kommer vara bakåtkompatibel med PS4-spel på såväl skiva som digitalt. Så att en behöver börja om spelkatalogen från scratch på andra format stämmer i största möjliga utsträckning helt enkelt inte. & även om spelen sparas så behöver du ju inte spara den äldre konsolen så den kan bytas in/säljas på Tradera för att finansiera den nya konsolen. Med både nya och gamla spel! Vilket jag tror majoriteten av seriösa spelare kommer välja framför Stadia. Men jag kan ju såklart ha fel!

Tror de har uppförsbacke när de än må välja att lansera tjänsten. Helt enkelt.

Av GamerGertzy
Skrivet av filbunke:

Hur många sitter med jättelika bibliotek på Steam? Och hur många av dem bryr sig om de flesta av dessa spel, hur många kommer verkligen spelas igenom?

Kommer PS4/Xbox One ägare inte byta upp till PS5/XBox Whatever?

Hur många köper en dator speciellt för att spela på? Vilken procent köper ett 2070 eller bättre? Hur många sitter på en i7 eller i9?

Aktiva på sweclockers är en väldigt liten del av de som spelar i Sverige och är inte särskilt represantiva.

Tror många sitter på alldeles för stort bibliotek och frågan är inte om de bryr sig om de spelen, för visst har många spelare köpt titlar bara för att de varit billiga - för att sen aldrig röra dem igen - utan varför de skulle betala för dessa spel igen, för att återigen inte röra dem.

Det tror jag majoriteten av dem som äger en PS4:a/Xbone göra. Men där kommer nog såväl fysiskt som digitalt spelbibliotek kunna medtagas och därmed göra den äldre konsolen mer eller mindre överflödig. Få kanske sparar för att vara säkra på att kunna spela ALLT till de (då) äldre konsolen/erna men de flesta kommer nog byta in för att få billigare ny konsol. Eller sälja på typ Tradera för att finansiera det nya.

Kanske är det inte speciellt vanligt att köpa en dator BARA för att spela på, den används ofta till att lyssna på musik och titta på film/serier också. Oavsett om det är vanlig mainstream-farsa som köper den eller mer reguljär tonårsgamer. Så den frågeställningen finner jag totalt irrelevant.

Av GamerGertzy
Skrivet av Söderbäck:

Google + var ingen betaltjänst och eftersom att det inte var en betaltjänst så blev det inte heller problematiskt att lägga ner på samma sätt som om personer skulle ha köpt produkter som de inte längre kommer åt. Spelar kanske mindre roll hur man själv önskar kategorisera eller kalla grejerna. Det reella problemområdet som folk verkar oroade för här om att bli av med licenser de betalt för och då blir det väl mindre relevant huruvida google har reklam på tjänsten eller ej. Tänker jag.

I övrigt håller jag inte med om att de måste ändra upplägg med att erbjuda ett helt spelbibliotek för att det här ska kunna lyckas. Jag tror det finns potential ändå. Vet inte hur mycket de har att fixa framöver egentligen.
Eller ja, det verkar ju som en kass start att folk som betällt founders inte fått sina grejer på release. Inte ens kontoinloggningen. Där behöver de nog sätta en del plåster på situationen.
Ja spelutbudet behöver givetvis breddas också, men det är såklart på gång redan.

Men visst håller jag med om att det är lite tidigt att döma ut tjänsten. Så tänker jag med alla nylanseringar ;).

Google+ var inte problematiskt att lägga ned eftersom den var skit och knappt användes ändå.
Förutom av PR-människor som gillar att köpa information om andras konsumentvanor online då
Men även om jag personligen är orolig för tjänstens varande tror jag likt dig det kan finnas en publik för den ändå.
Tänk småbarnsföräldrar som står och velar mellan en Switch för flera tusen (plus spel och handkontroller) eller en Chrome-spelare för nån hundring som dessutom ger åtkomst till massivs annan mediekonsumtion. Där kan jag lätt se att valet slutar i Googles favör, speciellt om du kommer rätt långt med basversionen som är gratis. Köp ett spel då och då till ungen så den håller sig glad och du kommer undan rätt ekonomiskt försvarbart ändå. Speciellt som spelen även är fullt spelbara på så kallad "potatisdator" också.
Dock!!! Hur stor är egentligen den köparskalan? 1/10-del av alla gamers? För de som spenderat åratal av att bygga upp Steam-katalogen både i affären (och allehanda reor genom åren) och externt (t.ex. Humble Indie Bundle) är nog inte så sugna att börja om från noll utan möjlighet att migrera spelbiblioteket. De med PS4 och/eller Xbone känner nog likadant. Varför börja om? Även om PC/konsolspelarna betalar för sig så kommer de inte mycket längre. Där gör Google sig en otjänst, att lansera en "tredje konsol" i slutet av en generation, där de hoppas alla ska hoppa på deras tåg med tomma löften om dubbel prestanda gentemot konkurrenterna sammanslagna. Och dessutom köpa om alla spel de redan spelat igenom i väldigt stor utsträckning.

Av GamerGertzy

Så den kommer inte vara uppgraderingsbar på AM4-plattformen?
Kanske inte så överraskande att de redan med 3950X har stött på patrull med det löftet.

Av GamerGertzy
Skrivet av Fredag:

Ja, nästan lite fult av MS att påstå att deras fail beror på prissättningen, även om Scarlett blir gratis måste det finnas en anledning att koppla in den i TV:n.

Vill man spela något av MS spel så finns de flesta till PC. Scarlett har därför en enorm uppförsbacke. De som köpte "fel" denna generation kommer nog inte göra samma misstag, så Sony kommer förmodligen ta ännu mera marknadsandelar av MS, vilket ger utvecklare väldigt lite incitament att välja Scarlett. Att Sony lovat att nuvarande spelutbud kommer att kunna köras på PS5 gör att de som missat chansen med PS4 får ett enormt mervärde.

Även om MS skulle gå "all in" och köpa tio nya studios, dumpa priserna och köra röda siffror igen, vilket inte är så troligt, så kan de inte hoppas på att ta igen allt det som gått förlorat i marknadsandelar på grund av dåliga beslut och felprioriteringar. Som sagt riktigt lågt att då stå och skylla på priset. Folk har lärt sig att deras tomma löften inte betyder så mycket samtidigt som Sony pumpar ut GotY år efter år.

Så för de som står mellan valet av Scarlett och PS5 blir beslutet lättare än någonsin tidigare.

Vad jag tror många glömt vid det här laget är alla de misstag Microsoft gjorde redan från utannonseringen utav Xbox One.
Som att den var "always online" (alltså checkade att det är du som köpt spelet som spelar), var tvungen att vara kopplad mot Kinect hela tiden (eftersom de skulle vara såååå integrerade i varandra och komplettera helhetsupplevelsen) och att den var både teknisk underlägsen PS4 och dessutom dyrare. Så att det bara skulle vara det sistnämnda som gjort att Sony redan från början fick sådant försprång att Microsoft till dags dato inte kunnat inhämta det (vilket såklart inte hjälpts av att de inte haft några exklusiva spel medan Sony mer eller mindre pumpat ut dem) är ju bara b-s!

Av GamerGertzy
Skrivet av Cenorida:

Menar du att man hyr spel på Steam och digitala spel på Playstation/Xbox också? I så fall förstår jag vad du menar

När det gäller priserna tycker jag de är rimliga och ungefär samma som resterande plattformar. Det är värt att ha i åtanke att priserna som finns listade är utan rabatter. Berätta gärna vad man kan få tag på digitala varianter av exempelvis Red Dead Redemption 2.

Fast det gör man ju inte. I alla fall inte på Steam.
På konsoler är det ju lite vanskligare dock. Köpt är köpt är köpt på Steam, och skulle de konka har Valve lovat att göra så spelen kommer vara spelbara utan Steam i framtiden. Visserligen kan de ju skita i att infria det löftet om det skulle hända, men vi är så långt i från det scenariot så det spelar inte riktigt någon roll. Inte nu, och knappast under vår levnadstid heller. Kanske tills vi pensionerats.
Men som sagt, annat på konsol. Du köper ju visserligen licenser där också, och äger spelen, men det blir så tätt kopplat till generationscykler och upprätthållna konsol-stores att jag länge varit skeptisk till att köpa annat än billigare indie-spel där.
Fullprisspel som kanske inte går att komma åt om 5-7 år? Ingenting jag är så pepp på. Visserligen har det blivit bättre nu när
tekniken konsolerna emellan blir mer lika (jämför: PS2 till PS3 med Cell, mot PS4 till PS4 med AMD X86 i båda) så att licenserna antagligen kommer "bäras över" och inte riskeras tappas bort i skiftet. Med Stadia är det ju mycket vanskligare än så. Om detta inte slår och du köpt spel för 10000kr och Google lämnar tjänsten åt sitt öde (https://killedbygoogle.com/) kommer du ju inte kunnat strömma dem längre.
Oavsett om du är hos din farmors sommarstuga mitt ute i ingenstans eller i stadskärnan mitt i smeten.

Av GamerGertzy

Har spelat igenom att par gånger, verkligen unik och engagerande story! Tänkte "här ska jag göra någonting annorlunda nästa gång jag kommer hit för att se vad som händer" men så blev händelseförloppen så annorlunda att jag aldrig kom tillbaka till den punkten utan någonting helt annat hände. Vilket kändes lika överraskande som positivt betyg för spelet i helhet! Kan bara rekommendera för er som ännu inte spelat på PS4!

Av GamerGertzy

Betala för att få köpa spel? Nej tack! Hade det varit mer åt Netflix-hållet hade det varit mer attraktivt. Men så läste jag idag, tror det var P3 Spel, att de varit hos Google och testat och att de upplevde lagg i kontrollen. Så om en kör shooters eller plattformsspel där varje millisekund räknas så kan det bli märkbart drygt. Detta alltså på Googles egna kontor där det lär vara optimalt med uppkoppling och strömning. Hur det fungerar på landet med 4G-uppkoppling vet jag inte...

Av GamerGertzy

Diskuterade (lite indirekt) detta vid frukostbordet faktiskt.
Romarna gick tydligen under av blyförgiftning i deras avloppssystem. Eller nått sånt?
Och så spekulerade vi i vad vår tids förödelse skulle kunna vara. Vi kom först in på naturkatastrofer/miljöförstöring/klimatet, sedan började jag tänka på strålning från all mobilkommunikation. De skrattade åt mig men om en ska gå efter stämningen här inne var jag kanske inte så ute och cyklade ändå...

Av GamerGertzy
Skrivet av Bluenote:

@GamerGertzy: Sen får vi hoppas på dubbel trubbel för nVidia om Intel har något att komma med, med Xe korten!

Ja, där har vi ju ytterligare hopp för saken. Dock lär de ligga något i efterkälken så lär inte pressa på på samma sätt som AMD på några år.