Inlägg

Inlägg som Kaputnik har skrivit i forumet
Av Kaputnik

Dator ute nu ?

ok jag vet att jag är lite tokig men fick en rätt cool idé har en dator som slutat fungera (gör troligen de av värme..)
Kom då på efter vägen (var ju kalt som bara den ute) hem från krogen (tja kom inte in då men de hör inte hit) va händer om man slänger ut datorn utanför fönstret.. är ju kalt ute nu ?

ok hddna pallar ju troligen inte kylan så dom kan man ju sätta innanför fönstret men sen resten av sakerna hur klara dom sig tro?

är ju den billigaste och bästa kylning man kan få.. nån fördel måste de ju vara att bo i ett så kalt land..

då håller sig ju datorn i gång till nån gång in på sommaren nästa år och då kanske min ekonomi är på g igen så man kan köpa ny..

Av Kaputnik

kiselpasta..

Hej
Nån som vet om kiselpastan förändras med åren säg 5år..
Är förmågan att leda värme lika hela tiden om den utsetts för hög värme under lång tid?

Anledningen att jag undrar är för att jag haft problem med en dator. Testat allt (kom fram till att de verkar vara ett värmerelaterat problem efter mycket om och men) dock inte på grafikkortet eller processor.. tänkte då på chipsetet som har hand om allt.. de var väldigt varmt.. testade att sätta en liten fläkt på, men de hjälpte inte. (om de nu är de)..

Har nu i alla fall tagit bort kylaren över cipsetet och till min förvåning var de dåligt gjort med kiselpastan och sen har chipsetet svettas där de inte varit pasta.. den ser även ut att blivit lite väl varm.. =(

Så ett vänligt tips till folk som har problem som verkar vara värme problem ta en titt under chipsetkylaren om ni inte hittar nått nån annan stans.. (va är vitsen med att ha en bra kylare på processorn om inte chipsetet funkar ändå?)

Av Kaputnik

Hej är ny här bruka hänga på ett annat forum förut..

Har samma problem.. dock har mitt system funkat förut. =(

Har:
Amd athlon 500Mhz Slot A
Msi k7 Pro
Asus V6600 delux grafikkort.
128 ram
2st Ibm hdds
2st nätverkkort d-link
1 gammalt scsi kort med brännare.
300W nätdel

Allt var frid och fröjd ända tills jag behövde ha en till hdd i servern.. Den funka ok ett tag med nya hddn sen börja de roliga, den hänger sig och startar om ibland utan förklaring.

Körde en Linux server så först tänkte jag om de blivit nå konstigt med den installera win2k i stället för att kunna övervaka spänningar och grafikkorts temp osv.

Kom på säkert bara nätdelen som var kass så jag låna en 350W av en kompis funka lite bättre men den hänger eller slår av sig fortfarande, dock bar när man belastar den med Prime95..
Körde på 1.45 V på processorn förut testade att höja till 1.5 vilket ledde till att den stänger av sig efter ca 30s men Prime95 igång...

Nån som har några idéer va man kan testa att göra mina har tagit slut.