Inlägg

Inlägg som Berka68 har skrivit i forumet
Av Berka68
Skrivet av lillakotten:

@kinc: Tack för ditt svar, jag laddar alltid ner senaste firmware direkt de blir tillgängliga. Tyvärr hjälpte inte heller Version 3.0.0.4.382.11572 mot min enorma roaming problem och att jag behöver starta om enheterna en gång i veckan för att allt ska lira.

Enheterna har blivit mycket stabilare sedan jag köpte Lyra 3-pack i Oktober 2017, men långt ifrån samma driftsäkerhet som mina tidigare Asus routrar. Jag förstår att det är nya utmaningar med 3 separata routrar som ska prata med varandra och enheterna så det är inte rättvist att jämföra med en singel router.
Men om vi ställer era mesh produkter mot konkurrenternas produkter så ligger ni inte så bra till när det kommer till stabilitet.

Jag har varit nöjd med mina Asus routrar i alla år men nu lutar det tyvärr åt att jag helt enkelt får ge upp.

/lillakotten

Klart det är så lillakotten, till slut ger man upp.
Ödmjuk jämförelse med en signal och nya utmaningar. Men borde inte produkterna vara mera testade och okejade mer seriöst? Jag har i alla fall inte lust att vara Asus försökskanin för drygt 4 tusen spänn och bli ständigt irriterad.
Ska man se det rent pengamässigt så kan man köpa vilket skitrouter som helst under 400 och få det bättre, sticker till och med ut hakan och säger att Telias gamla router är bättre.
Detta tjat om att uppdatera FW, det gör man ständigt. Samtal med support som inte ens förstår problemet. Släpp för böveln en version som håller måttet. Testa produkten ordentligt i verklig realistisk miljö.
Konceptet är jättebra, designen likaså, installation och reglage är busenkelt, kan inte göra fel.
Vad ska man med en Ferrari till när det inte finns nån motor? Då byter man märke

Skickades från m.sweclockers.com

Av Berka68

Samma skit här

Hallå!
Samma problem här, tänkte, säkert ett måndagsexemplar men efter ha kollat lite trådar ser det ut som asus har måndag hela veckan. Bytte i alla fall ut det 3-packet mot ett annat och nu hittar den inte internetuppkopplingen...arg..svar ja.
Provat dra ut ström x-timmar, återställt och allt klassiskt man kan göra själv, men nej. Nu har jag inget wi-fi alls. Är det allt man får för 4 000 spänn?
Ingenting.

Inget fel på fiberanslutningen heller, larm och datorer fungerar.

Men felet står på förpackningen: Asus Lyra

Äntligen måndag snart, så man kan lämna tillbaka och köpa något stabilare meshnätverk.

Någon som har någon rekommendation?

/Janne

Hej!

Jag har också haft många problem med de Asus Lyra-enheterna jag har, och på sistonde har de börjat lagt av helt och hållet.

Från början körde jag med alla tre enheter utan problem, och allting fungerade hur bra som helst. Däremot började enheterna efter några dagar att tappa kontakten med moderenheten och enbart stå och blinka rött, oftast på kvälls- och nattetid. Internetuppkoppling på alla trådlösa enheter var också mycket hoppig, och enheter tappade kontakten med både moderenheten och satelliterna ofta (när den hoppar mellan dem, tänkte jag?). Det slutade med att vi bara körde med moderenheten för att satelliterna krånglade så mycket. Varken återställning av alla enheter samt flera firmware-uppdateringar löste problemen.

Vi har kört på enbart moderenheten under några veckor utan problem, och hastighet och räckvidd har varit mycket bra, men nu har ett annat problem börjat återkomma. Problemet ser ut att vara detsamma som @Eviip skriver om. Vissa dagar, det verkar vara helt slumpmässigt, säger Lyran att det finns ett lokalt trådlöst närverk, men att det inte finns någon internetuppkoppling. Android-telefonerna vi har uppkopplade visar detta med WiFi-symbolen med ett kryss på med texten 'Ansluten, inget internet' och Windows 7-maskinerna visar det som ett okänt nätverk, med den gula varnings-symbolen på trådlösa samt trådade anslutningar. Vid båda tidigare tillfällena har det enda sättet att lösa problemet på varit att återställa moder-Lyran till fabriksinställningarna, och konfigurera den igen. Efter kanske fjärde eller femte försöket att konfiguera den igen hittar den en internetuppkoppling korrekt.

Lyra-appen är i princip värdelös i dessa situationer då den säger att Asus servrar är nere, och att försöka ansluta till webb-gränssnittet får mig bara att hamna på en 'Configure your Lyra'-sida. Lyran står och lyser i en vit färg, alltså inte de vanliga cyan eller röd/orangea färgerna när problemet existerar. När det inte finns någon internetuppkoppling fungerar det dock att pinga 8.8.8.8 via en kommandotolk i Windows utan problem med 0% tappade paket. Om man sätter en vanlig ethernet-kabel direkt i fiber-lådan på väggen fungerar det hur fint som helst. Det är alltså inte något problem på den inkommande anslutningen. Vi har också flera gånger låtit hela systemet vara av en längre tid för att sedan koppla in allt och låta det vara i fred i förhoppningen att MAC-adresser och liknande ska återställa sig.

Vi har blivit ganska trötta på att det ofta strular, speciellt eftersom problemet varar tills man återställer hela moderenheten, och funderar på att helt enkelt strunta i den (just nu) värdelösa mesh-tekniken, och istället satsa på ett Ubiquiti-system eller liknande som förhoppningsvis ska vara med stabilt. Eller gör jag något fel?

Har någon liknande erfarenheter? Tack.

Axel.
[/quote]

Skickades från m.sweclockers.com