Inlägg

Inlägg som Leedow har skrivit i forumet
Av Leedow

Jag kan inte rekommendera Kave. Jag har ett sånt nu och är lite irriterad att jag inte får lämna tillbaka headsettet pga dålig passform.
Jag får... nedtryckta partier på hjässan för att lurarna är så tunga. Får sitta med en liten filt mellan bågen och hjässan. Larvigt....

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av feesk
Hej Sweclockers.

Jag har på senare tid fått upp ögonen för forotgrafering så jag köpte för cirka ett år sedan en Nikon D90 med lite olika objektiv.

Har nu upptäkt att jag kan fotografera i ett format som heter RAW, jag har även läst en del om detta format, men kan inte öppna filerna på min dator, inte ens i photoshop cs3.

Frågor:

I vilket program kan jag öppna RAW filer?
Vad är de till för?
Hur kan jag använda mig av formatet RAW?

Tack på förhand!

Mvh

Feesk

Det mesta hittar du här:
http://en.wikipedia.org/wiki/Raw_image_format

Det första är att RAW är en slags behållare för en i stort sett obehandlad bild (om du tänker dig att JPEG är behandlad/komprimerad så är RAW motsatsen). Det betyder att RAW-formatet varierar mellan kameratillverkare och programvaror.

RAW är som jag sa en obehandlad bild. Du har otroligt mycket större kvalitet på bilden än JPEG, däremot till en högre kostnad i MB. Skillnaden varierar (för att JPEG komprimerar) men räkna med 3-5 gånger större ungefär.

Lite om Adobes stöd för RAW (Photoshop/Camera Raw samt Lightroom):
http://www.adobe.com/products/photoshop/cameraraw.html

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jookeer
BitLocker?

Låter som en Win7-fråga -> Windows forumet

Då kommer han ju skapa en ny tråd, istället för att låta moderatorerna flytta denna tråd.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Erikkoii
Har en 1tbare som är krypterad med BitLocker. Kommer den att fungera om jag flyttar hårddisken till en annan dator?

Bitlocker är endast en funktion i Windows 7 och Vista. Om du flyttar disken till en sådant operativsystem så bör det fungera.

Om det däremot är Windows 7 eller Vista på själva hårddisken så kommer det nog inte gå att boota från den så bra. Det fallet har nog inte så mycket med Bitlocker att göra, utan snarare om att drivrutinerna i operativsystemet inte passar komponenterna i den "nya" datorn.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av scaryboyy
1.Vad är RMA?

2:Menar du att jag ska köpa en annan hårdisk eller att jag ska reklamera den nuvarande? Jag kommer inte att köpa en ny förrän jag har råd med en hyfsad SSD.

http://sv.wikipedia.org/wiki/RMA-nummer - Alltså reklamation.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Redzo
fråga google. lite får du väl göra själv eller?

Jag är snäll idag, Redzo.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KurreKula
Hej,

som rubriken lyder "For increased security please close your browser" är ju en uppmaning man ofta får efter att ha loggat ut från sidor. Men vad innebär det? Hur kan man gå tillväga för att få tillbaka en session bara för att man inte stängt ner browsern?

Bara intressant att kolla ifall man kan norpa tillbaka sin egen session!

Kanske är det så att sidorna som uppmanar till detta använder enkla cookies? Eftersom vi inte har något exempel kan vi ju bara spekulera.

Har du något exempel?

En session är omöjlig att få tillbaka eftersom sessionen troligtvis har förstörts programmatiskt. Alltså har sessionsfilen på webbservern tagits bort... eller så är det otroligt dåligt kodat, alternativt en fruktansvärt dålig webbserver.

Av Leedow

"all elektronisk kommunikation medborgare emellan ska lagras och hållas tillgänglig för polis"

"Uppgifter om telefonsamtal, sms och besökta nätsidor ska sparas i åtminstone sex månader, enligt direktivet."

- 10000% ökning av anonyma tjänster
- 90% av svensk datatrafik krypterad efter en vecka.
- Poliskorruption ökar med 10000%.
- Kontokort försvinner, "cash is king" återinförs som defacto standard som betalning.
- Konsumtionen av snabb Internetförbindelse ökar med 10000%.
- Efter ett år införs en ny lag likt "The Patriot Act" i USA.
- Efter två år utövas den svenska "The Patriot Act" för första gången. All kommunikation som behandlar något som är brottslig på något vis behandlas direkt. Arresteringsorder skickas ut automatiskt via SMS,Email,vanlig post samt att din granne påminner dig om detta då han också får reda på det. Om man inte har angivit sig själv efter två veckor kommer Death Squad.
- Efter två år och två månader flyttar 99% av svenskarna till Kina för att det finns bättre mänskliga rättigheter där.
- Anarki efter 5 år då första hacket mot polisen har inträffat. Hela befolkningens elektroniska kommunikation sex månader bakåt är nu publik och går att ladda ner på TBP.

Jag fantiserar om vad som händer om Sverige inför detta. Lite katastroftankar bara. Skulle bli cool film, skräck/komedi!

-----

Mer seriöst:

Hur ska dem lyckas koppla en dator till en person alla gånger? Omöjligt även om dem har MAC-adressen då det också är omöjligt.

Har det tagit +2år för Sverige att införa detta för att det är så svårt att konvertera alla från IPv4 till IPv6?

Återigen kan man inte koppla en person till en dator oavsett hur mycket man vet om datorn.

Lycka till med införandet! Intressant rent tekniskt.

(Blev ett långt inlägg, men jag missade den ursprungliga diskussionen. )

Av Leedow

Lite väl stort grafikkort + kylare för 6-14W TDP, eller är det en fetare variant?

Av Leedow

KurreKula's lösning är 3.0/3.5, min är 2.0.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 4xx4n7
har kollat på ett sparkle geforce gtx260 streamprocessor 216 896mb och kom fram till att det inte var physx kompatibelt. Och som jag har förstått det rätt så är cuda sämmre än physx:confused:

Det låter konstigt.

"With more gaming horsepower than ever before and 896 MB of memory, the GeForce GTX 260 GPU’s 192 processing cores make games such as Age of Conan: Hyborian Adventures and Bionic Commando® feel like the real thing. Its powerful NVIDIA PhysX™ technology creates rich, immersive physical effects with stunningly accurate realism. Experience absolute immersion and a 50% pure performance boost than prior generation GPUs with the GeForce GTX 260 GPU."

Citerat från nvidia.com

Har du någon källa på att det inte är kompatibelt?

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lerduvan666
Har testat med tptest5 eller vad det heter. Dessutom får jag hög ping och packetloss när jag spelar online så jag tror inte det är felet. Antar att det inte har med nätverkskortet att göra heller. Virus har jag testat ta bort+spyware. Testat olika nätverkskablar också så det känns nästan uteslutet att det har med datorn att göra.

Ja, att det har med något efter din fiberdelare/router (inne i huset) kan vi nog utesluta om du kommer upp i hastighet på det interna nätet.

Jag skulle slå en pling till stadsnätet, eventuellt Bahnhof.

Av Leedow

Jag har för mig att Vector-klassen inte finns sedan .Net 2.0.
Jag rekommenderar att köra med generiska listor istället.

void metod1() { List<Rim> myRims = getAllRims(); //Alternativ 1 myRims.Sort(sortRimsByPrice); //Alternativ 2 myRims.Sort(delegate(Rim rim1, Rim rim2) { return rim1.Price.CompareTo(rim2.Price); }); //Ett till alternativ är att göra en Comparer-klass, men det känns overkill. } //Tillhör alternativ1 - Läggs lämpligen i Rim-klassen private static int sortRimsByPrice(Rim rim1, Rim rim2) { return rim1.Price.CompareTo(rim2.Price); }

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lerduvan666
Verkar nu i en vecka ungefär haft problem med min upphastighet. Som titeln lyder så har jag endast 5mbit/s upp med bredbandskollen.se.
Däremot inom Luleå stadsnät har jag den hastigheten som utlovas. Jag har Bahnhof och undrar om det är någon som varit med om liknande problem och vem som har "ansvaret" över detta?

Har du bara testat med bredbandskollen?
Får du på ett ungefär liknande resultat om du testar med något annat?

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av apamedvapen
Om du får lagg så är det bara skaffa bättre uppkoppling.

Har testat SC2 beta och det fungerar bra på min dator, allt på max vid 1920x1200 (dock fanns det inte möjlighet att slå på AA + AF). Jag fick små fps-drops, men var aldrig under 30, tror inte ens under 40 fps.

Det är fortfarande samma sak med uppkopplingen i SC1. Hastigheten/kvaliteten/frame rates på spelet baseras på alla spelares uppkoppling. Synkron överföring och flöde i motorn verkar det som.

Är det "Dator 1" du menar förresten? När får/fick du fps-drops?

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dagas
Starcraft 2 kräver nästan ingenting. En snubbe på en spelsida som var med i betan sa att han körde det utan problem på sin 4-5 år gamla mainstream PC.

5000kr är skapligt overkill för SC2 till å med om man vill köra maxat.

Jag hoppas på det du säger.
Man får ju lagg i SC1 med en modern dator, men sen har ju inte SC1 världens bästa motor för dagens datorer. Men det är väl just i lite mer intensiva slag, exempelvis Zergling + Carrier fights.

Av Leedow

Jag tror det spelar stor roll vart man jobbar. Ett mindre utvecklingsföretag får det lite mer stressigt än större skulle jag tro.

Morsan jobbar som C#/VB/.Net-utvecklare på en bank och hon har det rätt lugnt.
Jag jobbar som C#/.Net-utvecklare på ett mindre företag och jag har det lite mer stressigt.

Mycket subjektivt... Jag säger väl till morsan att det är lugnt och hon likaså till mig, samtidigt som jag tycker att det är stressigt men jag tror att hon har det lugnt?

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av chipsmongo
Jag har en intel 25-M 80GB som jag använder som systemdisk. Efter att ha installerat photoshop och lite annat har jag bara 40GB ledigt.

Nu har jag fått tag på en 25-M 160GB och undrar följande:

Ska jag använda 160GB endast för att installera spel/program på för att frigöra utrymme på 80GB eller bör jag göra det motsatta, dvs ghosta över OS och allt till 160 gigaren för att få systemdisken större?

Känns som att det gör det samma, borde väl inte vara några skillnader i prestanda att komma åt saker på 160GB disken om jag kör 80GB som systemdisk?

Vad tror ni?

Du kan få 100MB/s Sequential Write med 160GB G2 jämfört med 70MB/s Sequential Write med 80GB G1/G2.

Jag hade väl sålt 80GB:aren och installerat om allt, alternativt ghostat över det, på 160GB:aren.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av saddam
Tack vad snällt av dig. Kan du googla åt mig följande fråga som jag ställde i mitt första inlägg? Jag försökte det men misslyckades.

"Är det en bra lösning att köra VirtualBox images i VMware eller kommer ni på en bättre lösning?"

Jag ser inte varför du tar upp VirtualBox och VMware. Är det inte bara att installera Window XP där du vill ha det, likaså med BG2 och sen tuta och köra?

Edit:

Läst ditt inlägg flera gånger nu och jag tror jag ser problemet. Du tror inte att VMware klarar av att installera Windows XP.

Här är en tutorial:
http://www.dedoimedo.com/computers/virtualization-3d-support-...

Av Leedow

Jag hade satsat på Fermi först men om den nya generationen av ION klarar Starcraft 2 så slipper jag ha ett 300W kort i datorn för 5000kr.

Mycket bra Nvidia!

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hwasser
Haha faktiskt håller jag med om att det var tramsigt. Eller så kan de ju bara vara ett random fel. När man själv slår random(10) så blir det ju ibland att man frå talen 1 och 2 jätte många gånger, för att fem minuter senare få talen 9, 10 jätte många gånger.

Jo, om man gör ett fåtal gånger. När man gör detta 10 000 gånger bör det däremot inte vara dessa resultat (även om det teoretiskt är möjligt). Det är helt klart ett dåligt försök att göra en slumpfunktion.

Av Leedow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cat_fish_1
hur många sec tar de att fixa ett annat personnummer att skriva in där tror du:P

Blir ju ganska svårt att hitta en annan person som har exakt samma namn och bor på exakt samma adress...
Med andra ord, det blir omöjligt.

Om inte Tradera kollar upp personnumret så mister det sin funktion för registreringen.