Inlägg

Inlägg som Edward177 har skrivit i forumet
Av Edward177

Skapa Separata Nätverk med Powerline/Homeplug för att få tillgång till fiber TV

Hej!

Jag har precis fått Tele2 fiber TV via deras Tv Hub. Denna måste få nät via tråd, Wifi ska inte fungera på hubben.

Vi bor i hus med några år på nacken så inga nätverksportar i väggarna. Vi kör på powerline/homeplugs från TP Link som lösning där vi vill ha stabilare uppkoppling än vårat Wifi.

Jag köpte ett nytt par TP Link homeplugs för att kunna para en av dem till det existerande nätverket och på så vis dra in nät till TV hubben men där stötte jag på problem.

Vi får internet till hubben så vi kan öppna netflix osv, men får inte in några TV kanaler. Efter lite läsning verkar det som att Fiber TV(IPTV) måste ha en egen dedikerad LAN port från routern och kan därför inte köras tillsammans på samma sladd som det "vanliga nätet" som jag förstår det.

Nu har vi: Bredbandsswitch(där fibern kommer in) kopplad till routern, routern kopplad till en homeplug, vars par sitter på annan plats i huset med tråd in i dator. Samt försök på en homeplug som är trådad till TV hubben men där inga kanaler kommer fram, bara nät till appar osv.

Vi har inte utrymme med uttag för att koppla 2 olika homeplugs till routern så jag letade reda på ett par TP Link homeplugs som har 3 portar för ethernet: TP-Link TL-PA8030P

Min fråga är då om det är möjligt att köra: Bredbandsswitch(där fibern kommer in) kopplad till routern, routern kopplad till homeplug med 3 portar, en sladd från routern med en port som ger internet, en från den dedikerarde IPTV Lan porten.
Kan man sedan få en homeplug att ta emot internet och en annan homeplug att ta emot bara IPTV genom att på något vis göra dessa till separata nätverk? Eller går det inte att koppla IPTV porten och nätverksporten till samma homeplug för att sedan separera dem till 2 oilka homeplugs?

Hoppas att det jag skrev är någorlunda förståeligt.

Tacksam för svar!

Mvh,

Edward

Av Edward177

Hej!

Finns din Asus PG278Q kvar?