Inlägg

Inlägg som Marial har skrivit i forumet
Av Marial

Vill börja med att tacka för hjälpen.

Problemet är att mamma bor i Umeå och jag bor i Stockholm. Jag har redan bett dom som jobbar på boendet att kolla att tv:n verkligen är trasig och dom säger att den är det. Tyvärr verkar det som att dom kanske inte har 100 % koll då det var många turer innan det kröp fram att 4:an inte funkar på mammas rum och att det beror på antennen. Får kontakta netonnet samt försöka ordna någon som kan köra dit tv:n samt hoppas att det inte blir något trassel med den nya tv:n

Av Marial

Felet på tv är utifrån den beskrivning jag fått att det är kanal 1 har en fryst bild med ljud och sedan syntes en bred grön remsa längst upp över hela bilden. Tv har varit urkopplad så någon "vaktmästaråterställning" funkar tyvärr inte.

Tv:n är en Andersson med serienummer Z2014001336. Så jag antar att nästa steg blir att kontakta tillverkaren frågan är bara hur jag gör det? Googlat men får inte upp några kontaktuppgifter.

Av Marial

Använda garantin utan kvitto?

Mammas tv inköpt hösten 2021 har gått sönder- Tyvärr finns det inget kvitto och mamma som är dement vet inte var hon köpte tv:n- Eftersom att det är mindre än 2 år sedan hon köpte tv:n gäller fortfarande garantin frågan är bara om det går att se på tv:n var den såldes på något sätt?

Av Marial

Tveksamt om fastighetsägaren kommer att ordna problemet men kommer givetvis att kolla det, de kanske tycker att det är bra att det finns ett "dragplåster" i sällskapsrummet. Att lära mamma casta Tv 4 play fungerar nog tyvärr inte men bra idé annars.

Av Marial

Har nu fått bekräftat att det är fel på ledningen i huset och att det bara går att få in kanal 4 i sällskapsrummet. Problemet är att mamma vill titta på 4:an på sitt rum. Kan en bordsantenn vara ett alternativ?

Av Marial

Verkar råda konsensus om att felet förmodligen inte ligger i tv:n från 2021 utan att det är kontakta hyresvärden för att få mer info om vilken sändningsteknik som bör bli nästa steg.
@mc68000 befinner mig tyvärr inte i Umeå så lite svårt att kolla efter modellbeteckning osv. Stort tack till dig och wilsontaylor, laxpudding Blaskanal och Petterk. Kommer förmodligen med nytt inlägg när jag tagit reda på mer-

Av Marial

Menar du att det borde räcka med att köpa en antennkabel till tv:n som köptes 2021? Och vad är det för kabel som ska köpas in? Tack.

Av Marial

Får inte in 4:an (TV4)

Min mamma flyttade nyligen till ett äldreboende. Med sig i flytten hade hon en tv inköpt hösten 2021 som om jag förstått saken rätt är digital eftersom att orsaken att den köptes var att Comhem ändrade sändningsteknik i huset där mamma bodde och hennes gamla tv inte fungerade med den nya tekniken. Mamma är nöjd med att bara titta på marksända kanalerna (svt+4:an). Problemet är bara att det inte går att få in fyran på tv:n som mamma hade med sig i flytten. Nu har hennes gode man köpt en ny tv men det går tydligen inte att få in 4:an på den heller. Nu undrar jag dels över om hur stor är sannolikheten att problemet beror på tv:n som mamma hade med sig? Och framförallt vad behöver göras för att mamma ska kunna se 4:an. Äldreboendet ligger i en äldre fastighet och tv:n är ansluten till antennen som sitter i väggen, antennsladden är försedd med någon slags dosa. Eftersom att jag bor i Stockholm och mamma i Umeå försöker jag lösa det hela på distans.

Av Marial

Trasig fjärrkontroll

Mamma har en tv som är 2-3 år gammal av märket TCL som hon köpte när det blev nödvändigt med digital tv. Nu verkar fjärrkontrollen helt död trots att vi bytte batterier den 23/12. Går det att åtgärda genom att köpa ny fjärr eller är det bara att byta tv? Och om det är det några inköpsförslag?

Tack på förhand

Maria

Av Marial

Ladda ner app?

Har en Motorola moto inköpt i januari. Nu får jag massa aviseringar om att telefonen behöver städas och uppmaningar att installera Clean Master X. Bör jag göra det?

Av Marial

Tack för tipset. Omstart av telefonen funkade.

Av Marial

Samtalet bröts

Har en relativt nyinköpt Motorola moto e6. För ett tag sedan när jag pratade med mamma bröts samtalet och nu kan jag inte ringa upp. Har två abonnemang ett hos hallon och ett hos comviq. När jag försöker ringa så är triangeln som ska vissa täckningen för hallonsimkortet full ibland men när jag försöker ringa och ska välja simkort står det tre som operatör. Triangeln som ska visa täckningen för comviqsimkortet är tom med ett litet kryss i. Hur gör jag för att komma ut på telefonnätet?

Av Marial

Varför funkar inte kalendern på min Huawei y6

Hej

Jag har en Huawei Y6 2018. Idag när jag skulle lägga in ett möte i kalendern så gick det inte och jag upptäckte att de möten jag lagt in tidigare har försvunnit. Går det att åtgärda problemet? Och i sådana fall hur?

Med vänliga hälsningar

Maria

Av Marial

Stort tack för inköpsförslag och allmän input. Lutar mot att en Nord N100. Behöver inget fancy som sagt var. Gällande licensfrågan funkade min Huawei finfint tills i fredags men licensaspekten gör att det inte är aktuellt att köpa en ny Huawei. Som jag har förstått det är det licensläget vid inköpstillfället som är avgörande. Återigen stort tack det här forumet är verkligen fantastiskt,

Av Marial

Behöver köpa ny mobil

Hej

I går blev min Huawei Y6 2018 stulen. Så nu måste jag köpa en ny mobil. Använder mobilen för att ringa, googla, facebook, sms en del foto men ingenting som ska bevaras för eftervärden. Har varit nöjd med min Huwei men med deras licensproblem antar jag att det inte är något alternativ längre. Gärna så billigt som möjligt och går mobilen att köpa i fysisk butik i Stockholm är det en stor fördel. Så förslag på mobil? Vad ska jag tänka på vid köpet i största allmänhet?

Tack på förhand och vänliga hälsningar

Maria

Av Marial

Stort tack för hjälpen till alla. Kommer att använda extern digitalbox vid byte till comhem. Verkar som det kommer att funka.

Av Marial

Tv:n är en Samsung inköpt 2014 eller 2015. Det var en billig modell som jag köpte på Ica Maxi. På framsidan av bruksanvisningen står det series 3 TD 390 TD 391 series 5 TD 590.

Av Marial

Hur vet jag om min tv är en HD.tv

Hej

Funderar att byta från Boxer till Comhem på grund av priset. Men Comhem verkar sända de flesta kanaler i HD-format. Vet inte om min tv är en HD-tv. Så hur kollar jag det?

Av Marial
Skrivet av Weiman:

Huvudsaken är ju om du själv är nöjd med skärmen

Men största skillnaden är dåliga betraktningsvinklar på TN, bilden blir knas från sidan.

Jag tänkte om det finns något bra sätt att kolla i butiken?

Av Marial
Skrivet av Weiman:

Hmm det står IPS-skärm på Inet men TN på prisjakt. Bra i övrigt, men jag skulle inte köpa den osedd.

Hur kollar jag om den har ips- eller TN-skärm i butiken?