Inlägg

Inlägg som Marial har skrivit i forumet
Av Marial

Frågan är om usb 3.0 är lika framtidssäkert som en dator med usb-c?

Av Marial

Jag har varit och tittat på elgiganten även om de inte hade modellen på display. Insåg dock att den inte har usb-c. Säljaren menade att usb-c är väldigt ovanligt och endast används på väldigt tunna datorer och att usb 3.0 är lika framtidssäkert, stämmer det?

Av Marial

Är det här datorn ett bra köp för mina behov

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-da...

Mvh Maria

Av Marial

@LaoLao: Tack för ett bra tips, är dock lite tveksam när det gäller att handla hos webhallen har lite negativa erfarenheter därifrån. Har du något annat tips?

Av Marial

@XripperX: innebär 2 x USB 3.0 ¦ USB-C 3.1 Gen 1 ¦ HDMI ¦ LAN ¦ Telefon/mikrofonkombinationsjack att datorn har 3 usbportar, 2 3.0 och 1 3.1 (C-port) har fått för mig att Usb C-port är viktigt för framtiden? Vad innebär det att RAM-minnet är 6 GB (1 x 2 GB + 4 GB (lödd)) innebär det att RAM-minnet har utökats i efterhand eller? Innebär det i sådana fall någon risk?

Av Marial

Ja jag vet att tråden ligger i tråden för bärbara datorer. Glömde nämna att jag pga av min boendesituation behöver en bärbar dator. Kommer primärt att använda den stationärt (hemma på datorbordet) men kan komma att ta med den i bland.

Och tack för välkommnandet.

Av Marial

Ny dator - budget

Hej

Behöver köpa ny dator. Har tyvärr en tight budget på max 6000 kr gärna mindre.

Mina behov
Skriva, surfa (gillar att lyssna på youtube samtidigt som jag är på facebook) titta på lite playtv och streama film. Vill att datorn håller så länge som möjligt.

Har mobilt bredband och använder mus så jag behöver minst 3 usb-portar.

Tacksam för hjälp.